• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişme Tarzlarımızın Farklı Olduğunu Anlasaydım Bu Evlilik Olmazdı Diyen Koca

Öncelikle herkese merhabalar.İşte konu başlığında yazdığım cümleyi 2 yıllık eşim bana söyledi ve dünyam başıma yıkıldı.Ailesinin eşimi doldurmalarına, gerçekten çok farklı iki ailede yetişmemize,annesi ve babasının herşeyimize karışmasına rağmen evliliğim için herşeyi yapıp geldiğim nokta konu başlığında okuduğunuz gibi.Sevseydi böyle düşünmezdi.İnsanlar farklı dinden ırktan insanlarla evlenip mutlu olurken sevgileri için herşeyle mücadele ederken eşimin aileler arasındaki siyasi görüş farklarına kadar herseyi sorun olarak görmesi beni cok yordu.Kv Kp okumamış benim ailem üniversite mezunu kv kp x partinin görüşleri ile bir ideoloji benimsemiş benim ailem y.Eşim ve ailesi hiç kitap okumayı sevmez ben ve ailem çok severiz bunlar ilk anda aklıma gelenler.(Bu farkları konu daha iyi algılansın diye acıkladım).Eşimin annesi babası eşimi itaat kültürüyle yetiştirmişler.Anne baba ne derse doğru diğer fikirlerin hiç önemi yok.Tabi ki bir kadınında eşinden farklı görüşleri olamaz kadın robot zaten insan değil çalışsın eve para getirsin evi temizlesin yemek yapsın kocasına tam itaat etsin tek amacı kocasını mutlu etmek başka türlüsü düşünülemez.Bir de kv kp geline sürekli kendi görüşlerini empoze etmeye calıssın gelin ağzını acıp da en ufak bir yorum yapamasın çünkü kadınların ve gelinlerin beyni yok.Arkadaşlar gördüğünüz gibi çok doluyum ve anlatmaya calısıyorum yasadıklarımı benim yetişme tarzım evet bu saydıklarımın tam tersi. Malesef ben de anlayamadım eşimle bu kadar farklı yetişme tarzlarımız olduğunu ama ANLADIĞIM ZAMAN DA HİÇ DÜŞÜNMEDİM keşke bu adamla evlenmeseydim diye ama eşim düşünmüş şimdi siz söyleyin beni gerçekten sevseydi dermiydi konu başlığındaki gibi.Dünden bu yana içim yanıyor.
bunun sevmek ile alakası yok ki. seviyordur. ama ikinizde birşeyleri de beceremiyorsunuz o yuzden sorunlar yaşıyorsunuz.
ayrıca cok da kötü laf etmemiş. aslında dogru bile demiş.
şöyle ki : her aile aşagı yukarı aynı da olsa belli şeylerde farklıdır. ve cocuklarını da bildikeri dogruda yetiştirirler. sizde bunu ilk görmüş fakat üzerinde durmamışsınızdır nede olsa aşıgız ( hormonlar ) dediniz. ve herşey size toz pembe göründü.
eşin bunu durduk yere söylemez. sen muhakak birşey dedin ve derdini anlatamadın. oda bunu anlamadıgı için durrup bunu dedi.
eşinize sıkıntınızı ( neyse sıkıntınız) anlatabileceginiz bir dil geliştirin.
tabi o da.
kv ve kp yide boşverin.

Benim eşimlede farklı :)
İlk seçimde kime vericez gibisinden birsoru sordu artık evliyiz kararlarımız ortak olmalı gibi devam etti ağzına tıktım.

Kişinin oy kullanma hakkı varsa istediğine verir. Oy kullanmaya bile tekbaşına giriyosun ötesi mi var?

Bu zihniyette insanlar iyi ki siyasetçi olmuyo bütün gün tv radyo bunların konuşması verir herkes kafayı yerdi
Benim de en sacma buldugum bu herkesin evlide olsa gorusu ayri olabilir.

Eski eşim ve ailesinin tıpkısının aynıları... ama bu cümleyi ben de kurmuştum bazılarıyla orta yol bulamıyorsun çünkü, yeniliğe ve gelişmeye açık değiller çünkü. Eşin sana ayna olmuş aslında o lafı etmesi gereken senmişsin..

Canım benim 4 yıllık evliliğim bu sebeplerden ötürü bitti. Irk ve mezhep farklılığı vardı. Çok çana harcadım evliliğim bitmesin diye ben çaba harcadıkça onun egosu tavan yaptı. Ee bilmiyor muydun böyle olduğumu bilerek evlendin dedim. Sen değişirsin diye düşündüm dedi. Sonra ben de dimdik bir şekilde mahkeme salonunda karşısına çıktım. Davamız bittiğinde helallik istedim ağladı konuşamadı benimle bindi arabaya gitti. Çok pişman oldu sonra ama iş işten geçti.

Bu kelimeyi size soylemesi size oln askinin sevginin azaldigini gostermez her erkegin agzindan arasira cikiyor mesela benimki sinirlensen keske hic senle evlenmesem diyor sonra bi gun sonrada iyiki hayatima girmissim diyor yani yanar döner olunur evlilikte takmayin icten gelen bi sey degil

Öncelikle herkese merhabalar.İşte konu başlığında yazdığım cümleyi 2 yıllık eşim bana söyledi ve dünyam başıma yıkıldı.Ailesinin eşimi doldurmalarına, gerçekten çok farklı iki ailede yetişmemize,annesi ve babasının herşeyimize karışmasına rağmen evliliğim için herşeyi yapıp geldiğim nokta konu başlığında okuduğunuz gibi.Sevseydi böyle düşünmezdi.İnsanlar farklı dinden ırktan insanlarla evlenip mutlu olurken sevgileri için herşeyle mücadele ederken eşimin aileler arasındaki siyasi görüş farklarına kadar herseyi sorun olarak görmesi beni cok yordu.Kv Kp okumamış benim ailem üniversite mezunu kv kp x partinin görüşleri ile bir ideoloji benimsemiş benim ailem y.Eşim ve ailesi hiç kitap okumayı sevmez ben ve ailem çok severiz bunlar ilk anda aklıma gelenler.(Bu farkları konu daha iyi algılansın diye acıkladım).Eşimin annesi babası eşimi itaat kültürüyle yetiştirmişler.Anne baba ne derse doğru diğer fikirlerin hiç önemi yok.Tabi ki bir kadınında eşinden farklı görüşleri olamaz kadın robot zaten insan değil çalışsın eve para getirsin evi temizlesin yemek yapsın kocasına tam itaat etsin tek amacı kocasını mutlu etmek başka türlüsü düşünülemez.Bir de kv kp geline sürekli kendi görüşlerini empoze etmeye calıssın gelin ağzını acıp da en ufak bir yorum yapamasın çünkü kadınların ve gelinlerin beyni yok.Arkadaşlar gördüğünüz gibi çok doluyum ve anlatmaya calısıyorum yasadıklarımı benim yetişme tarzım evet bu saydıklarımın tam tersi. Malesef ben de anlayamadım eşimle bu kadar farklı yetişme tarzlarımız olduğunu ama ANLADIĞIM ZAMAN DA HİÇ DÜŞÜNMEDİM keşke bu adamla evlenmeseydim diye ama eşim düşünmüş şimdi siz söyleyin beni gerçekten sevseydi dermiydi konu başlığındaki gibi.Dünden bu yana içim yanıyor.
Sende kendimi gördüm , eşinde eşimi, ailesinde ailesini gördüm . AYNI bu durumdayım bende . Istedikleri kusursuz yerine getirilirse evli istedikleri gibi olmayınca boşanmayi cok rahat telaffuz eden . Afedersin itaat ama ailesinin lafını dinlemeleri yüzünden asalak gibi yaşadıklarının farkında olmayan eşler. Yıpranan bizler oluyorz cok üzücü. :KK43:

sevmediğinden degil olayı özetlemiş birbirinizi yıprattıgınız içinmiş cevap olarak caba sarfetsek ortak yıl bulsak deseydiniz ne diyecekti

Asıkken evlenmeyin sözünü desteklemissiniz.
Esin yada sen evlenmeden bu farkliliklari bilmiyor muydunuz?
Artik bu saatten sonra tek yapilacak ailelerle mesafeli olmak.kp sana biai empoze edecek kadar yakin olmasin misal.
Sen evde kitap okurken eşin okumuyor diye ona oku deme yada.
Artik gercekleri görmeye baslama zamani
Deveyi gütmek gerek tabiri caizse

+1000
Geçen bir konuda üniversite mezunu bir hanim vardı ilkokul mezunu biriyle evlenmek isteyen ona ne yazdiysam burada o
Ne önemi var ki?
Insan değil mi adam mi öldürmüş onunla niye evlenilmesin diye ateş puskurenler vardı
Ama arada uçurum gibi farklar olan bireylerin mutlu olması imkansız

Özellikle bizim ülke de
Karı koca değil bütün akrabalar evleniyor deyim yerindeyse
Sadece karı koca değil aileler bile denk olmalı

Y

+1
Atalarimiz bosuna davul bile dengi dengine dememisler.

Kadınlar şu yıkılmayı, ölmeyi bitmeyi bırakıp cevap versinler, başlarını dik tutsunlar.

Bakın, siz dicektiniz ki : Ben , seni cahil olduğunu bile bile kabul etmişken sen kim benimle evlenmemek kim...evli kalmak istemiyorsan kimse seni kolundan zorla tutmuyor , işte kapı. Duracaksan edebinle dur istemiyorsan da eyvallah. Hata bende seni adama saydım.

Bu kadar.

Cahil, ezik tipleri kocam kocam diye başınıza çıkarıyorsunuz sonra da tepenize çıkıp inmiyorlar. Biraz kişiliğinizi , onurunuzu korumayı öğrenin yahu. Sevgi, aşk da bir yere kadar biri bana hakaret etse 100 yıllık kocam olsa gözünün yaşına bakmam haddini bildiririm. Siz kıyamıyorsunuz ama adam sizi aşağılamakta hiçbir sakınca görmüyor. Tez elden haddini bildirin.
:KK9::KK9:

Ahhh bende esim ve esimin ailesine bakarak cok farkli yetistirildim. Mesala cok sacma gelcek bizde bacak bacak ustune oturmak saygi demek. Esimin ailesine saygisizlik demek. Gelin cok konusmaz, bol bol is gorur hizmet eder, oglan anna kuzusuu.
Siyaset gorusu cok farkli, erkek demek gelir calisir bu kadar. Erkek anneyi babayi gorunce sesini yukseltir karisina. Daha neler neler amaaa sonra bana demesin miii biz ayri dunyalarin insaniyiz. Cok farkliyiz demesin mii.
Biz ailece spor yapardik, annem babam kardeslerim: esim birak dedi biraktim,
Geyim tarzini degisir dedi degisirdim
Oturmana kalkmana dikkat et dedi ettim
Arkadaslarini sil dedi sildim
FACBooku sıl dedı sıldım, dahaaa neler neler

Ayak uydurdum eyer ki mutlu bir evlilik istiyorsan ama tabi o da benim icin bazi seylerini degisirdi. Benim fikrimi almadan dusuncemi sormadan hareket etmez mesalla. ONEMLI OLAN ORTA YOLU BULMAK

Ahhh bende esim ve esimin ailesine bakarak cok farkli yetistirildim. Mesala cok sacma gelcek bizde bacak bacak ustune oturmak saygi demek. Esimin ailesine saygisizlik demek. Gelin cok konusmaz, bol bol is gorur hizmet eder, oglan anna kuzusuu.
Siyaset gorusu cok farkli, erkek demek gelir calisir bu kadar. Erkek anneyi babayi gorunce sesini yukseltir karisina. Daha neler neler amaaa sonra bana demesin miii biz ayri dunyalarin insaniyiz. Cok farkliyiz demesin mii.
Biz ailece spor yapardik, annem babam kardeslerim: esim birak dedi biraktim,
Geyim tarzini degisir dedi degisirdim
Oturmana kalkmana dikkat et dedi ettim
Arkadaslarini sil dedi sildim
FACBooku sıl dedı sıldım, dahaaa neler neler

Ayak uydurdum eyer ki mutlu bir evlilik istiyorsan ama tabi o da benim icin bazi seylerini degisirdi. Benim fikrimi almadan dusuncemi sormadan hareket etmez mesalla. ONEMLI OLAN ORTA YOLU BULMAK

Siz kendinizi kaybetmissiniz hanimefendi
Istemediginiz, size uymayan her seye razi gelmissiniz, mutlu musunuz hayattan?

Bir de degismek zorunda olan neden sizsiniz, neden kocaniz size uymadi mesela? Ya da neden ortayolu bulmadiniz biraz siz biraz o?

Siz kendinizi kaybetmissiniz hanimefendi
Istemediginiz, size uymayan her seye razi gelmissiniz, mutlu musunuz hayattan?

Bir de degismek zorunda olan neden sizsiniz, neden kocaniz size uymadi mesela? Ya da neden ortayolu bulmadiniz biraz siz biraz o?

Bazen mutlu bazen mutsuz. Ama esimi cok seviyorum. Arkadaslarimi
Ozluyorum, spor hayatimi ariyorum ama alistiiim artik. Esim de az bucuk degisti benim icin ama ben onun
Memleketine geldim o benimkine gelmedi. Ayak uyduran daha cok
Ben oldum

Back
X