yetmiyordu...

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.629
22.589
598
3 haftadır çalışıyorum sadece, evim iş yerimin dibi mesai 8.30 da başlıyor ama ben hiç uykumu almış olmuyorum ya da kahvaltı yapmaya yetişemiyorum tüm gün uykulu dolaşıyorum geç de yatmıyorum 23.30 24 gibi yatıyorum. Daha erken yatsam da başka şeyler için hiç zaman kalmıyor . Bu başlangıç olduğu için mi böyle yoksa hep böyle mi oluyor. Artık hep uykuya hasret mi kalicim yani :/

size sorum çalışanların uyku düzeni nasıl oluyor

ek olarak çalışmaya başlamadan önce de çok uyuyan biri değildim aslında 9 gibi kalkıyordum genelde

Uyku ve beslenme düzeninizi gözden geçirmelisiniz. Karbonhidratlardan uzak durun yorgunluk ve uykusuzluk yaparlar, bol su için, yapabildiğiniz kadar hareket etmeye çalışın, metabolizmanızı hızlandırmak daha verimli uyumanızı sağlar. Bir de yeni çalışmaya başlamışsınız, zamanla alışırsınız yeni düzene.

Canım zamanla alışır bünyen. Ben gece çocukları yatırıyım derken 9.30-10 gibi uyuyakalıyorum, sonra gece 3-4 gibi kurulu saat gibi uyanıp ortalığı vs topluyorum, çamaşır atmışsam asıyorum, sonra tekrar yatıyorum. Artık alıştım, çok uyursam veya hiç gece uyanmazsam başım ağrıyor

bende sabah 7 de kalkıyorum 23 gibi yatıyorum 5 yıldır çalşıyorum ve yetiyor bir zaman sonra alışıyor insan . Verdiğiniz saatler de normal .

İlk işe başladığım zaman geldi aklıma da gülümsedim şimdi.Atamam yapılınca ordaki bir tanıdıkta kalmıştım evimi ayarlayana kadar bu da bir hafta sürmüştü.Akşam on olunca ev sahipleri yatsada uyusam dinlensem diye dua ederdim öyle yorgun hissederdim ki kendini.Zamanla alısip normale dönmüştüm bence geçici bir durum bünye alisana kadar dayanmak lazım.

Kahvaltini aksamdan ayarlasan? Wasa, domates, salatalik, peynir. Veya aksamdan tost, yumurtani da aksamdan haslayabilirsin. İster saklama kabinda is yerine gotur orda yap, ister evde yap. Boylece kahvalti icin zamandan tasarruf edersin. Buarada sut+ musli, sut/yogurt + chia tohumu da tavsiye ederim.

Gunluk tam 8 saat uyumaya çalismani oneririm. 23.30-07.30 gibi ya da hazirlanabilirim dersen 00.00- 08.00 gibi

kahvaltını ıste yaparsın o buyuk bır sorun degıl uyku duzenı de mecburıyet oldugu ıcın işe gitme anlamında sana uykunu alamıyorsun gıbı gelıyordur ben her gun 06:50 de kalkıyorum mesaım 8:00 de baslıyor ama ıse yetısmem ıcın hazırlan servıse bın derken ancak zaman yetıyor. eve gelısım normal de 17:30 ve yatısım 22:00 cıvarı.. gayette uykumu alıyorum ve her ısımı halledıyorum temızlık yemek vs vs....

İlk işe başladığım zaman geldi aklıma da gülümsedim şimdi.Atamam yapılınca ordaki bir tanıdıkta kalmıştım evimi ayarlayana kadar bu da bir hafta sürmüştü.Akşam on olunca ev sahipleri yatsada uyusam dinlensem diye dua ederdim öyle yorgun hissederdim ki kendini.Zamanla alısip normale dönmüştüm bence geçici bir durum bünye alisana kadar dayanmak lazım.

ilk zamanlar zor ama unutulmaz oluyor değil mi : )
Kahvaltini aksamdan ayarlasan? Wasa, domates, salatalik, peynir. Veya aksamdan tost, yumurtani da aksamdan haslayabilirsin. İster saklama kabinda is yerine gotur orda yap, ister evde yap. Boylece kahvalti icin zamandan tasarruf edersin. Buarada sut+ musli, sut/yogurt + chia tohumu da tavsiye ederim.

Gunluk tam 8 saat uyumaya çalismani oneririm. 23.30-07.30 gibi ya da hazirlanabilirim dersen 00.00- 08.00 gibi

nickine bayıldım çünkü çaya bayılırım

ama sen çaysever biri olarak çaysever biirne neden kahvaltıda süt öneriyosun ki çaysız kahvaltı olmaz bence sütü içince geri uyurum ben :)))

Kesinlikle alışılıyor. İlk ay üstünden tır geçmiş gibi eve gelirsin. Ama bir süre sonra hiç zorluk çekmezsin. Kahvaltı için de çeşitli alternatifler var. Akşamdan hazırlıyorum ben. Yatmadan giriyorum mutfağa. Kahvaltı tabağı yapıyorum. Salatalık, domates, biber, peynir, zeytin çıkartıyorum. Üstünü streç filmle kapatıyorum. Bazen yanına yumurta filan kırıyoruz ya da haşlıyoruz. Bazen de sandviç yapıp hazırlıyorum. Dolaptan yanıma alıp gidiyorum.

ilk zamanlar zor ama unutulmaz oluyor değil mi : )

nickine bayıldım çünkü çaya bayılırım

ama sen çaysever biri olarak çaysever biirne neden kahvaltıda süt öneriyosun ki çaysız kahvaltı olmaz bence sütü içince geri uyurum ben :)))
canim cunku sabah esim cok.erken cikiyor, sabah çay keyfine firsat olmuyor =) o yuzden sut iciyoruz. Aksamlari çay keyfi yapabiliyoruz :KK200:
Bir de ben demir ilacı kullanıyorum. Doktora kalsa hiç çay içirmeyecek:KK12:

Akşam çocuğu uyutur uyutmaz 10 gibi yatıyorum gecede 2 3 kere kalkmama rağmen sabah 6 buçuk 7 de ayaktayım gayette uykumu alıyorum çünkü alıştı bunyem artık erken yatmanin önemi büyük sizde öyle yapmalısınız :super:

Hayırlı olsun işin

Çalışma hayatına başladığımda bedenimin alışması iki ay kadar sürmüştü o iki ay sürüngen gibiydim sonra alıştım. Psikolojik olarak alışmam ise bir seneye yakın sürdü bir sene mızmızlandım sonra o da geçti. Çalışmak güzel şey okulda da yoruluyordum ama karşılığında para vermiyorlardı

Back
X