Yiğenim normal mi?

Kızım 14 yaşında daha henüz regl olmadı boyu 156. Boyu uzar mı? Uzamaz diye endişeleniyorum. Benim boyum 163 babası da 185 vardır

Valla ben 19-20 yaşına kadar uzadım. Bunun regl olmakla bir ilgisi yok. Kaderinde, genetiğinde varsa uzar yoksa uzamaz. Kısa boylu olmak endişelenecek bir durum değil.

Ama 14 yaş regl olmak için yavaştan endişelenmek gereken bir yaş. Bir doktora danışsanız fena olmaz.

87'liyim ben 99 depremınde o gun adet olmustum.
Sankı gec kalıyorsunuz doktora gıtmelısınız dıye dusundum

Merhaba ben lise sonda regl oldum 17 yaşında boyum 1.69.uzun yıllar hep kısa boylu ıdım .geç regl olan gruptayım.belki bi sorun yoktur ama yınede varsa bi çocuk endokrın druna götürün.büyük sehirde eğitim araştırma hastanelerınde kolayca bulabilirsiniz.geçmiş olsun

Yeğeninizin boyu uzar. Ama bol bol spor yapması ve zıplaması daha iyi olur. Basketbol, voleybol oynaması da, boy uzamasını hızlandırır..
Ama regl konusunda da, bir kadın doğumcuya gitseniz iyi olur.. Geç değil, ama yine de gitmekte fayda var.
Benim de çocukluk arkadaşım, 17 yaşında regl oldu. Oda ilaçlarla, ve doktor kontrolü altında. Genç kızdı ama ne gögüsleri vardı, ne de kalçası. Ama o regl olmaya başladıktan sonra, gögüsleri çıktı. Kalçalar büyüdü..

Allah aşkına google a regl hangi yaşta başlar filan gibi bi iki kelime yazıp bilgiye bi kaç sn içinde ulaşabileceğiniz bir çağda yaşıyoruz. Bunun için konu açmak da neyin nesi? Biri erken diyecek biri geç. Göreceli tartısmaya açık bi konu mu ki bu? Istatıstık tutup hangisi çok çıkarsa ona göre oh deyip içinizi mi rahatlatacaksınız. Basit bi araştırma yapıp ergenlıkle ilgili biraz bilgi sahibi oluversin bi zahmet çocuğu olan aileler.

normal mi ne demek ya? kıza karşı da böyleyseniz ergenliği çok zor geçer vallahi.

çok merak ediyosanız bi doktora götürün.

Hemen bi endokrinoloji bölümüne götürün. Acilen
Acillik bi konu yok ki. Konu sahibini panik ettiriyorsunuz. Benim kız 12 yaşında oldu boyu 153 cm şu anda 14. Yaşına girdi ben bile panik yapmıyorum sizde paniklemeyin. Bende boy 150 ama toplumda en önde gelen tiplerdenim. Sağlıklı olsun yeter.

uzamaya uzarda adet lme pek ilgiisi yok bu isin
genetik ve beslenme ba$ faktorler
tabi spor vs de egliyor ardindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…