Yiğenim normal mi?

Ben regl olana kadar yaşıtlarımdan uzun yapılı duruyordum. 11yaşlarında regl oldum.o dönem beşinci sınıfa gidiyor boyum 1.53tü.

Sonra yavaş yavaş uzadım durdu sanki 1.61 falanım şuan.

Regl için endişe duyulurda boy gereksiz. Zaten Türkiye kadın boy ortalaması 1.60 mı neydi

Lise 1 de aynı boyda olduğum arkadasimdan mezun oldugumda 15 cm kadar daha uzundum. Lise 1 de ilk oldum.

Günde en az 600 ml süt ve süt ürünleri tuketsin. Basketbol, voleybol, yüzme gibi aktiviteleri muhakkak olsun. O zaman uzaması gerekenden daha fazla bile uzar inşallah.

Cunku hormon bozukluğu olabilir
oldukça acil bence

Regl olduktan sonra 15cm uzadım. Bol bol süt içsin yeğeniniz daha yaşı küçük tabii ki uzar. 14 yaş regl olmak için geç değil 2 seneye kadar olmazsa doktora götürebilirsiniz

Boyu yasina gore normal degil mi? Kizlar 19 erkekler 21 yasina kadar uzamaya devam ediyor, beslenmesine dikkat etsin ve bol spor yapsin (pilates, basketbol, voleybol, yuzme) epey uzar daha.

1. Genetik, ben 14 yaşında oldum. Kızmda 14 yaşında henüz olmadı. Endiselenecek bir durum yok. Annem 15-16 yaşında olmuş. Daha iyi boşver. Zaten göğüs büyümesi vs vardır. Eninde sonunda olur. Acelesi yok. Keyfine baksın.

ben 16 yasımda adet oldum boyum 173 sıkıntı olmaz bence
kı ben adetden sonrada uzadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…