- 7 Nisan 2016
- 307
- 126
- 103
- Konu Sahibi Boncukkk000
-
oyyy kıyamam :)Kızlar merhabalar dert değil fakat konuyu nereye açıcağımı bilemedim fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Yiğenim 4.5 yaşında anaokulu öğrencisi bugün öğretmen ablamla konuşmuş birşeyi yapamayınca ağlamaya başlıyormuş bugün mesela kartanesi yapılıyormuş yapamamış başlamış ağlamaya öğretmenide ağlaman bitince yardımcı olucam vs demiş. Bugün ki konuşmasındada işlerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor özgüven eksikliği var cesaretlendirilmemiş takdir edilmemiş ilerde çok büyük problemler olur gibi cümleler kurulmuş. Fakat sorun şurda ki hiç evde böyle davranmıyo ağlayarak bişeyler yaptırmaz resim yapar vs hep takdirimizi alır yani öğretmemenin anlattığıyla hiç alakası yok evdeki davranışlarının. Siz neler düşünüyoruz böyle birşey yaşadınız mı çocuğun evde farklı okulda farklı davranış göstermesi normal mi ve buna ne gibi önlemeler alabiliriz. Okuyan yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum
Mesela bişe yapsa resim diyelim kolarak gelir gösterir nasıl olmuş teyze gerçekten çok güzel yapıyo hani kendi yiğenim diye demiyorum olmayan şeyleri zaten şöyle yapsan daha hoş olur teyzecim diyorum ama bu durum şaşırttı beni ablamda arayıp bana söyleyince sizlere sormak istedim . Teşekkürler dediğiniz gibi olabilirYeğeniniz evdeyken rahat ve birsey yaparken kaygi duymuyor begenilmeyecegini dusunmuyor demek ki ama okulda ogretmenden cekiniyor kendini kasiyor ve yapamadiginda bu durum ortaya cikiyor bence.
O da geldi aklıma söyledim ablama teşekkür ediyorumSınıfını değiştirmeyi deneseniz belki öğretmenle yıldızı barismadi
Aynen ilk duyduğumda bende aynı tepkiyi verdim bizim kızmı bu dedim :)ögretmen dogru çocuktan bahsediyor değil mi
Yapamayınca üzülüp ağlıyor. Bence gayet normal bir davranış. Öğretmen yapamadığın zaman ağlamak yerine benden yardım isteyebilirsin dese nasıl olur acaba.
Evet olabilir ortamı bilmediğimizden işte sadece öğretmenin dedikleriyle fikir üretiyoruz. Teşekkürler yorumunuz için
Evet karakteri evde bu değil çok teşekkürlerÖğretmenin takdir etmeyeceğini düşünüyor demek ki sadece okulda olduğuna göre.
Birde çocuklar okulda farklı evde farklı olabiliyor bu zamanla oturacak şu an çok küçük üzerine gitmeyin genel karakteri bu değilse.
Teşekkürler bütün çocuklar sağlıkla huzurla büyüsün inşallah :)oyyy kıyamam :)
saglıkla huzurla buyusun
cok normal olabılır boyle tabıkı
ogretmenı de cok dogru soylemıs :)
zamanla alısacaktır
Çok teşekkürler yorumunuz içinBenim oğlum da benzer sikinti yaşadi.ogretmenin yorumu farkliydi sadece.
Ama ben sonradan anladim ki öğretmen etkinlikleri neredeyse hatasiz istiyor.
Ve of hadi çabuk ol gibi ifadeler kullaniyor.etkinligi bitirenleri oyuna yolluyor.
Yeğeninizle iyice konusun
İçimi rahatlattınız çok teşekkürlerBenim kızımda öyleydi 3-4 yaşlarındayken. Ya hep ya hiç mantığıyla yapardi ne yaparsa,istedigi gibi olmazsa da ağlardı. Bende korkardım çok hırslı çok yıpranacak diye ama yersizmiş korkularım şu an 6 yaşında ilkokulda öyle durumlar kalmadı.
Okula ilk başladıklarında ister istemez arkadaşlarınin yapip kendi yapamadığı seylere içerleyebilirler ama zamanla törpülenir diye düşünüyorum.
Aile ile ilgili olduğunu sanmıyorum zira ben kızıma asla mükemmel ol,en iyisi sen ol,en güzelini sen yap baskısı yapmadım/yapmıyorum,genelde teşvik ediyorum ona rağmen yaşadık bizde ve süreçti geçti bitti
Rica ederim. Biraz ortama alışsın oda sakinleşip durulur bu konuda. Kendi başarabileceklerini gördükçe törpülenir bu huyu zira o etkinliği güzel yapan bir arkadaşı,diğerini yapamaz onu yiğeniniz güzel yapar zira herkesin herşeye yeteneği,hevesi olmayabilir. Bunun bilincine vardığı an değişecektir.İçimi rahatlattınız çok teşekkürler
Çok teşekkürler yorumunuz için ablamada aynısını dedim bi kendisiyle konuş sürekli. Bende gördüğüm zamanlar sorarım hep teyzecim okulun nasıl arkadaşların neler yapıyosunuz herşeyi güzel güzel anlatır aklımız karıştı bizimde ciddi problemler doğar mı diye dediğiniz gibi konuşmak lazımBu çok normal evde ve okulda aynı olmaz çocuklar bazen. Yani bizler okulda ayy bu çocuk ne sakin canımmmm dediğimiz çocukların evde apartmanı inlettiklerini duyduk. Öğretmeninin tutum ve yaklaşımı gayet güzel. Yeğeniniz ağladığı zaman ona yardım edebilmesi için gerçekten sakinleşmesi gerekiyor ki öğretmenini duyup anlayabilsin.
Bir de şu var eğer ki evde yapamadığı bir şey olduğunda siz yardım ediyorsanız veya her istediği genelde ilk anda eline veriyorsanız evde ağlayacağı bir durum gelişmiyor olabilir. Yada son ihtimal olmasını istemem ama okulda öğretmeninin çocuğa tutumunda bir hata vardır. Bunu da ancak yeğeniniz ile konuşarak çözebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?