Yiğenim..

Öğretmen sınıftaki bütün öğrencilerle aynı mesafedemi acaba, öğrencilerden bir kaciyla ozel ilgileniyorsa ve çocuk bunu farkettiyse okuldaki durumunu etkileyebilir.. ve maalesef genelleme yapmadan söylüyorum ama bu çoğu zaman yaşanabilecek bir durum..(arkadaşının çocuğu, kek pasta getiren annenin çocuğu, gittiği doktorun çocuğu...diye uzar gider..)..böyle bir durum varsa tespit edilip sınıf değiştirmeli..

Yorumunuz için teşekkür ediyorum.
Bir süre izleyeceğiz bakalım umarım böylesi birşeyle karşılaşmayız

Geçen sene bir öğrencim (1.sınıf) dersin ortasında birden ağlamaya başladı ve ben altına kaçırdı sandım o derecede normal bir anda ve birden ağlayınca aklıma sadece bu geldi.Gittim yanına ve ne olduğunu neden ağladığını sordum.Cevabı çok hoştu ömür boyu unutamayacagım kadar.."Öğretmenim ben arkadaşlarımı kıskanıyorum,onların ki çok güzel birde benimkine bakın,ağlayarak rahatlayabilir miyim?"Bu öğrencim tek çocuk ve çok fazla sevgiyle büyütülüyor ve her yaptigi ailede begeniliyor onaylanıyor.Okulda ailesinde ki gibi bir ortam yok tabii ki ve bu bocalamasına neden olmuştu.Belki örnek olur diye düşündüm insallah isinize yarar

Bu anlattığınızı hiç unutmayacağım çok hoşuma gitti oy kıyamam :) çok teşekkür ediyorum sizede

Öğretmen neden ağlaman bitince yardımcı olacağım diyor ki belli ki yardım umuyor cesaret bekliyor çocuk ..sadece etkinliği yaptır bitirle olmaz ki öğretmenlik duygusal gelişimine de dokunabilmeli ben o açıdan eksiklik gördüm öğretmeninde

Kizimda 4 yasinda anaokuluna gondermedim henuz ama ayni sorun bizde de var yapamadigi zaman sinirden agliyor ornek veriyorum kalemle sayiyi yazamadigi yada duzgunce top sektiremedigi zaman olabilir kizim zamanla ogreneceksin vs.diyorum hatta bende bazi seyleri yapamadigimi ona gostermeye calisiyorum
Belki donemsel yasla alakalidir yasit sayilirlar

Hiç bilmiyorum çok ağlıyorduda sakinleşmesini mi bekledi acaba her açıdan bakmak lazım teşekkür ediyorum yorumunuz için

Evet belkide dönemseldir dediğiniz gibi ablam pişman oldu zaten kaç yaş alıyolar bilmiyorum ama normalde sanırım seneye anaokulu olması lazımdı bu seneden gitti bir yaş küçük bildiğim kadarıyla diğerlerinden görüntü ve kilo olarak maşallah ama 1. Sınıf öğrencisi dersiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…