- 7 Nisan 2016
- 307
- 126
- 103
- Konu Sahibi Boncukkk000
-
Ne güzel anlatmışsınız ne kadar ilgili annesiniz yüreğinize sağlık. Dediğiniz gibi biraz zaman . Musmutlu çocuklar olsun hepsi sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah :)Rica ederim. Biraz ortama alışsın oda sakinleşip durulur bu konuda. Kendi başarabileceklerini gördükçe törpülenir bu huyu zira o etkinliği güzel yapan bir arkadaşı,diğerini yapamaz onu yiğeniniz güzel yapar zira herkesin herşeye yeteneği,hevesi olmayabilir. Bunun bilincine vardığı an değişecektir.
Kızımı her sene tatile götürdük 1 yaşından itibaren,mini disko yapıyorlar otelde çocuklar sahneye çıkıyor ordaki ablalarla dans ediyorlar vs böyle bir eğlence. 3.5 yaşındayken orda mini disko başlamadan önce müzik çalıyordu bir kız çıktı sahneye ,belliki bale eğitimi almış,esneme hareketleri yaptı,bale hareketleri yaptı falan,hepimiz izliyoruz, bitirdi alkışladık hoşumuza gitti,kızımda hayranlikla izledi tabi. Neyse mini disko zamani geldi,çağırıyorlar sahneye çocukları,bizimki gitmiyor,neden kızım diyorum cevap yok ki bayılıyor normalde o sahneye çıkıp çocuklarla dans etmeye,sonra dedi ki "anne ben dans etmeyi bilmiyorum ki,beni baleye gönder"derdi oymuş yani. Ve o son 3 gün sadece izledi. Geldik bale okuluna başladı hala severek gidiyor. Yani çocukta farkındalik yokken mutluydu,o kızı görene kadar çok güzel dans ettiğini saniyordu ki bence zaten çok hoştu dans ederken ve amaç eğlenmekti orada ama ben o tatilde anlatamadım ona sadece eğlence amaçlı birşey olduğunu. Biz bu yollardan geçtik ve inanın geçiyor. Sadece su an farkındalığı artıyor başka çocuklarla bir arada olduğu için. Zamanla alışacak emin olun.
Yapamayınca üzülüp ağlıyor. Bence gayet normal bir davranış. Öğretmen yapamadığın zaman ağlamak yerine benden yardım isteyebilirsin dese nasıl olur acaba.
Çocuğun evde farklı okulda farklı davranması çok sık görülen bir durum,olumlu anlamda da olumsuz anlamda da ama öğretmenin ilerde çok büyük problemler olur demesi yanlış olmuş sonuçta dört buçuk yaşında daha çocuk,öyle bir teşhis koyamaz bir ogretmenKızlar merhabalar dert değil fakat konuyu nereye açıcağımı bilemedim fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Yiğenim 4.5 yaşında anaokulu öğrencisi bugün öğretmen ablamla konuşmuş birşeyi yapamayınca ağlamaya başlıyormuş bugün mesela kartanesi yapılıyormuş yapamamış başlamış ağlamaya öğretmenide ağlaman bitince yardımcı olucam vs demiş. Bugün ki konuşmasındada işlerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor özgüven eksikliği var cesaretlendirilmemiş takdir edilmemiş ilerde çok büyük problemler olur gibi cümleler kurulmuş. Fakat sorun şurda ki hiç evde böyle davranmıyo ağlayarak bişeyler yaptırmaz resim yapar vs hep takdirimizi alır yani öğretmemenin anlattığıyla hiç alakası yok evdeki davranışlarının. Siz neler düşünüyoruz böyle birşey yaşadınız mı çocuğun evde farklı okulda farklı davranış göstermesi normal mi ve buna ne gibi önlemeler alabiliriz. Okuyan yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum
Takdir etmeyen cesaretlendirmeyen öğretmeni demek kiKızlar merhabalar dert değil fakat konuyu nereye açıcağımı bilemedim fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Yiğenim 4.5 yaşında anaokulu öğrencisi bugün öğretmen ablamla konuşmuş birşeyi yapamayınca ağlamaya başlıyormuş bugün mesela kartanesi yapılıyormuş yapamamış başlamış ağlamaya öğretmenide ağlaman bitince yardımcı olucam vs demiş. Bugün ki konuşmasındada işlerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor özgüven eksikliği var cesaretlendirilmemiş takdir edilmemiş ilerde çok büyük problemler olur gibi cümleler kurulmuş. Fakat sorun şurda ki hiç evde böyle davranmıyo ağlayarak bişeyler yaptırmaz resim yapar vs hep takdirimizi alır yani öğretmemenin anlattığıyla hiç alakası yok evdeki davranışlarının. Siz neler düşünüyoruz böyle birşey yaşadınız mı çocuğun evde farklı okulda farklı davranış göstermesi normal mi ve buna ne gibi önlemeler alabiliriz. Okuyan yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum
Öğretmenden kaynaklı çocuğun bi çekincesi var sanırım strese giriyor beğenilmiyor mu acaba etkinlikleri de beğendirmeye çalışırken kasıyor kendini sonra da ağlayarak atıyor o stresiKızlar merhabalar dert değil fakat konuyu nereye açıcağımı bilemedim fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Yiğenim 4.5 yaşında anaokulu öğrencisi bugün öğretmen ablamla konuşmuş birşeyi yapamayınca ağlamaya başlıyormuş bugün mesela kartanesi yapılıyormuş yapamamış başlamış ağlamaya öğretmenide ağlaman bitince yardımcı olucam vs demiş. Bugün ki konuşmasındada işlerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor özgüven eksikliği var cesaretlendirilmemiş takdir edilmemiş ilerde çok büyük problemler olur gibi cümleler kurulmuş. Fakat sorun şurda ki hiç evde böyle davranmıyo ağlayarak bişeyler yaptırmaz resim yapar vs hep takdirimizi alır yani öğretmemenin anlattığıyla hiç alakası yok evdeki davranışlarının. Siz neler düşünüyoruz böyle birşey yaşadınız mı çocuğun evde farklı okulda farklı davranış göstermesi normal mi ve buna ne gibi önlemeler alabiliriz. Okuyan yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum
Evet anlıyorlar tabi ki biraz banada öyle geliyolar birAz daha takip edicez bakalım olmadı sınıf değişikliğiEvde öyle değilse belki o takdiri öğretmenden duymaya ihtiyacı var çocuğun. Belki de öğretmeni çok memnuniyetsiz ve yapılan faaliyetleri beğenmeyen birisidir. Sözle olması gerekmiyor çocuklar anlıyor en ufak kötü davranışı.
Bu hiç aklıma gelmemişti teşekkürlerSınıfta örnek aldığı biri olabilir ya da öğretmeni yaptıklarını beğenmeyip çocukta başarısızlık hissi geliştirmiş olabilir.
Herşeyi çok normal anlatıyo o yüzden çözemiyoruzarkadaşları yapıyor kendisi geri kalıyorsa sinir oluyordur sonra ağlaması başlıyordur. büyük ihtimal hırstan kaynaklı. bence annesi evde güzelce konuşsun neden ağladığını sorsun tatlı tatlı konuşursa çocuk anlatacaktır her şeyi
Bende öyle düşünüyorum biraz daha zamanla belli olacak sanırımÇocuğun evde farklı okulda farklı davranması çok sık görülen bir durum,olumlu anlamda da olumsuz anlamda da ama öğretmenin ilerde çok büyük problemler olur demesi yanlış olmuş sonuçta dört buçuk yaşında daha çocuk,öyle bir teşhis koyamaz bir ogretmen
Anaokulu oğretmenlerinin kendilerini pedagog sanmasina hayranim zaten demek ki sorun anaokulunda sevmiyor asıl orda takdir yok bence korkudan agliyor cunku cocuk ceza almis bir iki kere ..Kızlar merhabalar dert değil fakat konuyu nereye açıcağımı bilemedim fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var. Yiğenim 4.5 yaşında anaokulu öğrencisi bugün öğretmen ablamla konuşmuş birşeyi yapamayınca ağlamaya başlıyormuş bugün mesela kartanesi yapılıyormuş yapamamış başlamış ağlamaya öğretmenide ağlaman bitince yardımcı olucam vs demiş. Bugün ki konuşmasındada işlerini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor özgüven eksikliği var cesaretlendirilmemiş takdir edilmemiş ilerde çok büyük problemler olur gibi cümleler kurulmuş. Fakat sorun şurda ki hiç evde böyle davranmıyo ağlayarak bişeyler yaptırmaz resim yapar vs hep takdirimizi alır yani öğretmemenin anlattığıyla hiç alakası yok evdeki davranışlarının. Siz neler düşünüyoruz böyle birşey yaşadınız mı çocuğun evde farklı okulda farklı davranış göstermesi normal mi ve buna ne gibi önlemeler alabiliriz. Okuyan yüreklerinize sağlık teşekkür ediyorum
Bende öyle hissediyorum ama bakalım :/Takdir etmeyen cesaretlendirmeyen öğretmeni demek ki
Cocuklardan picasso olmasini bekleyen anaokulu ogretmenleri varBenim oğlum da benzer sikinti yaşadi.ogretmenin yorumu farkliydi sadece.
Ama ben sonradan anladim ki öğretmen etkinlikleri neredeyse hatasiz istiyor.
Ve of hadi çabuk ol gibi ifadeler kullaniyor.etkinligi bitirenleri oyuna yolluyor.
Yeğeninizle iyice konusun
Bende öyle düşünüyorum biraz daha duygusal davranıyo sanırım okulunda :/Öğretmenden kaynaklı çocuğun bi çekincesi var sanırım strese giriyor beğenilmiyor mu acaba etkinlikleri de beğendirmeye çalışırken kasıyor kendini sonra da ağlayarak atıyor o stresi
Bende orayı çözemedim zaten her çocuğun yeteneği farklıdır kartanesini yapamıyor diye bu kadar şey saydırması düşündürdü benide acaba zorakilik mi var . Yorumunuz için teşekkür ediyorumCocuklardan picasso olmasini bekleyen anaokulu ogretmenleri var
Cocuk bu etkinligi sevmemisse ne olacak mecbur mu tamamlamaya sanki
Yüzde yüz öğretmen değil ama bi yandan da düşündürüyo insanı bu kadar aktif çocuk neden özgüvensiz hani belki ben tam anlatamadım çirkin yaptığı bişe kesinlikle takdir edilmiyor aksine yönlendiriliyor bu olmamış şöyle yap böyle yaparsan daha iyi olur vs takdir yanında da eleştiri alıyo kısaca ama sizede garip gelmedi mi öğretmenin evde takdir edilmiyo ödüllendirmiyosunuz vs bu anlattıklarının tam tersi olunca tabi ki insanın aklına herşey geliyo. Bakalım bi süre daha ilerde ciddi problemleri olması demesi insanı tedirgin ettiYorumlara hayret ettim.bence ogretmen yapamadiginda elestiriyor olsa yani aglamasina o sebep olsa bunu soylemez.niye umursasin ki.ben de sinifta yapamadiginda aglayan cocuk oldugunda ki boyle cocuklar her sene sinifta birkac tane oluyor,ailesiyle de paylasiyorum ve bu davranisi duzeltmeye calisiyorum.zamanla hallediyoruz.basarisizligi kabullenemeyen cocuklar boyle oluyor ve aksine surekli takdir edilmis olanlar.hep basardigini dusunmeye alismis yapamadigi birsey oldugunda kabullenemiyor.ya da yenilgiyi kabullenemiyor.aslinda kesemedigini umursamayan ve sorumluluktan kacanlardan cok daha iyi durumdadir bu cocuklar.zamanla yenilgiyi de kabullendiginde duygusal olarak olgunlasir .cunku evde hersey daha kolay ,takdir edilmek de.herkes ona bayiliyor cunku :)merak etmeyin zamanla daha rahat olacak ve olgunlasacak.cunku eminim sorumluluk sahibi ayni zamanda.ama siz bu durumu duzeltmeye calismak yerine ogretmeni suclarsaniz o da bunu hisseder ve olgunlasamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?