Rica ederim. Biraz ortama alışsın oda sakinleşip durulur bu konuda. Kendi başarabileceklerini gördükçe törpülenir bu huyu zira o etkinliği güzel yapan bir arkadaşı,diğerini yapamaz onu yiğeniniz güzel yapar zira herkesin herşeye yeteneği,hevesi olmayabilir. Bunun bilincine vardığı an değişecektir.
Kızımı her sene tatile götürdük 1 yaşından itibaren,mini disko yapıyorlar otelde çocuklar sahneye çıkıyor ordaki ablalarla dans ediyorlar vs böyle bir eğlence. 3.5 yaşındayken orda mini disko başlamadan önce müzik çalıyordu bir kız çıktı sahneye ,belliki bale eğitimi almış,esneme hareketleri yaptı,bale hareketleri yaptı falan,hepimiz izliyoruz, bitirdi alkışladık hoşumuza gitti,kızımda hayranlikla izledi tabi. Neyse mini disko zamani geldi,çağırıyorlar sahneye çocukları,bizimki gitmiyor,neden kızım diyorum cevap yok ki bayılıyor normalde o sahneye çıkıp çocuklarla dans etmeye,sonra dedi ki "anne ben dans etmeyi bilmiyorum ki,beni baleye gönder"derdi oymuş yani. Ve o son 3 gün sadece izledi. Geldik bale okuluna başladı hala severek gidiyor. Yani çocukta farkındalik yokken mutluydu,o kızı görene kadar çok güzel dans ettiğini saniyordu ki bence zaten çok hoştu dans ederken ve amaç eğlenmekti orada ama ben o tatilde anlatamadım ona sadece eğlence amaçlı birşey olduğunu. Biz bu yollardan geçtik ve inanın geçiyor. Sadece su an farkındalığı artıyor başka çocuklarla bir arada olduğu için. Zamanla alışacak emin olun.