• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yikilan Gecekondular...

şu kaçak elektrik meselesine inanılmaz sinir oluyorum.
evde klima yok 5 kişiyiz ki hepimiz evde değiliz çoğu zaman tam 155 elektrik faturası ödedik.
bunlar fazla merhametten oluyor.
neden kaçak elektriğin önü alınmıyor?

Evlerini yıkmayalı yazıııık. Elektriklerini kesmeyelim yazııık. Ama bakıyorsunuz, çoğu gecekonduda her odada elektrikli soba. Evde gazla kullanabilecekleri herşey elektrikli. Sonra bizden çıkıyor tabii ki çünkü onlara yazıık, bize değil... Haketmişizlir illa ki.

sonra neden tinerci var neden suç bu kadar artmış diyoruz?
herkes yeteceği kadar çocuk yapmalı bence.
çocuğunun kaçıncı sınıfta olduğunu bilmeyen babalar, anneler var.
adam çocuğunun ismini bilmiyor

Var maalesef. Ama devlet yardım etsin bak neler oluyor, birbirlerini eze geçe aynı devletin arazilerine yaptıkları gibi ne koparsam kar oluyor. Bilmem kaç çocuk var da mağdurum...

o 155 liranın bir kısmı bu kaçak elektrik kullananarın payı biliyorsun dimi

hakkımı helal etmiyorum gerçekten.

Devlet onlara göz yumuyor ama yine de yaranamıyor, işin ilginci bu.

"Dövlet bize bahmiii"

Bu işte her çocuk rızkıyla gelir diye bir düşünce olduğu için oluyor.

Evet rızkıyla gelir, kimse aç kalmıyor ama Yaradan bizlere akıl fikir vermiş, bu çocuğun helal rızık kazanması için okuması lazım, eğitilmesi lazım. Çocuk sonuçta doyuyor, çöpten de olsa.

Evet rızkıyla gelir, kimse aç kalmıyor ama Yaradan bizlere akıl fikir vermiş, bu çocuğun helal rızık kazanması için okuması lazım, eğitilmesi lazım. Çocuk sonuçta doyuyor, çöpten de olsa.

Aç kalanlar da var yalnız. Biraz da mantıklı olmak gerek bence. Ben daha kendime bakamıyorum çocuğa nasıl bakarım diye düşünmek lazım. Bahsettiğim atla deve değil ama kaçak elektrik, kaçak yapı ile çocuk büyütmeyi düşünmek garip geliyor bana.

Evlerini yıkmayalı yazıııık. Elektriklerini kesmeyelim yazııık. Ama bakıyorsunuz, çoğu gecekonduda her odada elektrikli soba. Evde gazla kullanabilecekleri herşey elektrikli. Sonra bizden çıkıyor tabii ki çünkü onlara yazıık, bize değil... Haketmişizlir illa ki..

aklıma arkadaşın anlattığı bir şey geldi sen bunu yazınca milletin evinde bir de klima varmış.
düşün ben ödüyorum sıcakta çalışıp kazanıp ama başkası serinliyor.

Aç kalanlar da var yalnız. Biraz da mantıklı olmak gerek bence. Ben daha kendime bakamıyorum çocuğa nasıl bakarım diye düşünmek lazım. Bahsettiğim atla deve değil ama kaçak elektrik, kaçak yapı ile çocuk büyütmeyi düşünmek garip geliyor bana.

Garip ama işte adamların kafası öyle. Ne kadar çocuk o kadar iyi... Ben bu çocuğu nasıl doyururum diye düşünmüyor ki.

Daha önce başka konuda da yazdım, insan konusunda nicelik değil nitelik önemlidir.

aklıma arkadaşın anlattığı bir şey geldi sen bunu yazınca milletin evinde bir de klima varmış.
düşün ben ödüyorum sıcakta çalışıp kazanıp ama başkası serinliyor.

Böyle olunca acıyamıyorum bende... Sonuçta çalışıyoruz, emek harcıyoruz, gençliğimiz gidiyor işyerlerinde.

Arkadaşlar evet haklısınız izinsiz bina yapımı kaçak elektirik kullanımı bunlar çok kötü şeyler ama bunlar kadar kötü olan da bunlara izin verilmesi. Her seçim zamanı kaçak binalara tapu sözlerinin verilmesi, ne hikmetse o kaçak elektriklerin bir türlü tahsil edilememesi. Bunların yaptırmının olmaması. Gerekli cezalar verilse, kontroller yapılsa bu kadar fazla olur muydu bu? Nasıl olsa seçim zamanı tapu alırım rahatlığı ile bina dikilebilir miydi? Kaçak elektrik kullanan bölgeler belli, devlet istese bu bölgelerin elektriğini kesemez mi? İstese tahsil edemez mi? Tabi o bölgelerde başka politikalar olduğu için belli bir dokunulmazlık bir danışıklı dövüş var. BUnların hesabını kim ödüyor biz. Tabi biz öle belimizde silah ahkam kesemiyoruz, paşa paşa o faturalrdaki kk bedelini ödüyoruz. Ben haram ediyorum ama. Orda hakkımı yiyen herkese. O yüzden varsa içimizde böyle rahat kaçak elektrik kullananlar bilesiniz öbür dünyada iki elim yakanızda.

Çocuk yapsınlar tabii, ama en az 10 nüfus olana kadar değil.

Katılıyorum. hadi cidden çocuk sahibi olmanın tadını almak için bir tane yaparsın ama 5-6 nedir? Ben daha orta okula falan giderken bir haber vardı. Durumları çok kötü olduğundan 2 yıldır çadırda kalıyorlardı 7 nüfuslu bir aile. Ve evet en küçük çocukları 6 aylıktı. BU nedemek biliyor msunuz? Herkesin aynı yerde uyuduğu bir yaşam alanında, o şartlarda hala çocuk yapmak demek. Allah rızkını verir de Allah akıl fikir de verir. Sefaletten hastalanıp ölmemeli çocuklar. O çocuklar ölürken evet belki birazcık devlet, birazcık yardımlaşma ya da zekat (inancına göre) nedir bilmeyen insanlar suçlu ama en çok da ebeveynler. Devlet ve diğer insanlar bakışlarını başka yöne çevirip bir şekil vicdanlarını rahatlatırlar ama senin gözünün önünde sefillik yaşayan 3 tane daha çocuğun varken 4.sünü yapıyorsan bu neyin kafasıdır?

Kaçak elektrik konusuna deliriyorum

Evden çıkaramadığım kiracımı zorlamak için şikayet ettim. Adam 1 yıl elektrik faturalarını ödememiş, şirketle mahkemelik olmuş bunun elektriğini niye kesmiyorsunuz dedim, bizde kesik görünüyor dediler =)) Allah ım ya adam çoluk çocuk elektriksiz oturmuyor ya, ben görüyorum elektrik kullanıyor diyorum, bedaş yetkilisi aaa kaçaktır o zaman diyor =)) Yaa diyorum niye bakmıyorsunuz

O adam o kaçak elektriği tam üç yıl kullandı, şikayet etmediğim yer kalmadı, kimse tınlamıyor, nasılsa bizden alınıyor paraları, helal etmiyorum, etmeyeceğim. Benim çalışıp, didinip kazandığıma el uzatana helal etmeyeceğim.

cnm maalesef her konuda olduğu gibi en ağır travmayı çocuklar yaşıyo o yıkımlarda. kim kıyabilir ki bebişlere? ama asıl suç çocuğu kucağına alıp polise sallayan ana babada. tam tersi al kaçır çocuğun görmesin evinin yıkıldığını, zaten kurtuluşun yok. niye işi şova döküp bacak kadar bebyi suistimal ediyosun. of ne diyim zor.
onlar da haklı geliyo anadoludan biyerden, iş bulup doğrulana kadar belki sığınıyo bi gecekonduya. ama bunu uzun süreli çözüm gibi görüp yıkıma çocuğunu alet etmek büyük hata. belli ki eninde sonunda yıkılacak o ev. hazırla kendini bak başının çaresine. önceden haber veriliyo çünkü yıkımlar. o günün şokunu yaşamıyo kimse yani.

iş bulup geliyor, tamam da, ucuz bir ev tutsun canım. orda ne su, ne elektirik parası vermiyor, ve sonuçta başkasına ait bir yer. ama çocuklara oluyor olan. bir de sanki bakabilecek gibi boy boy sıralayanlar çok. sonrada rezilliği onlar çekiyor.

iş bulup geliyor, tamam da, ucuz bir ev tutsun canım. orda ne su, ne elektirik parası vermiyor, ve sonuçta başkasına ait bir yer. ama çocuklara oluyor olan. bir de sanki bakabilecek gibi boy boy sıralayanlar çok. sonrada rezilliği onlar çekiyor.
ben zaten hak ihlali yaptıklarından ve parasıyla eşek gibi çalışıp benim gibi kredi ya da kira ödemeye çalışanların enayi yerine konduğundan bahsetmiştim. yine de çok zor durumda gelenler olduğuna cebinde ki 3 krşla ancak bi gecekondu kirası verebilecek durumda olanlara istinaden yaIlmış bi msjdı o. sanırım yanlış anladınız. normal bi apartmanda minimum kiralar 1000 liradan başlıyo benim bildiğim. belki herkesin bütçesi anında hazır olmuyo unu vermeye orasını da bilemem. o açıdan geçici bi çözüm olarak mecbur kalınırsa sığınılabiliceği belirtmiştim ben.

ben zaten hak ihlali yaptıklarından ve parasıyla eşek gibi çalışıp benim gibi kredi ya da kira ödemeye çalışanların enayi yerine konduğundan bahsetmiştim. yine de çok zor durumda gelenler olduğuna cebinde ki 3 krşla ancak bi gecekondu kirası verebilecek durumda olanlara istinaden yaIlmış bi msjdı o. sanırım yanlış anladınız. normal bi apartmanda minimum kiralar 1000 liradan başlıyo benim bildiğim. belki herkesin bütçesi anında hazır olmuyo unu vermeye orasını da bilemem. o açıdan geçici bi çözüm olarak mecbur kalınırsa sığınılabiliceği belirtmiştim ben.

evet yanlış anlamışım. orda kira ile oturanı düşünmememiştim. ben orayı yapmak için verdikleri parayla ev tutabilirler diye düşünmüştüm.

Gecekondudan sordum,konu kacak elektrikten cikti :ssz::27:
Tabiki sizlerde haklisiniz kimse kimseyi enayi yerine koyamaz,
herkes nasil hakkiyla kazaniyorsa kazanmali onlarda...
Ben dunki o cocugun halini gorunce cok uzuldum,
paralari yok diye cocuk yapamazlar gibi bir durum yok ama,
tabi bu 5-6 cocuk yapmak anlaminda degil...

Buyrun dertlesin Ben cevabimi aldim zaten...:34:

canımın içi kendine bakacak durumu olmayanlar, ciddi maddi sıkıntısı olanlar durumları düzelene kadar ertelemeli çocuk kararlarını bence. kendine faydan yoksa o çocuğa hiç faydan olmaz. görüyorum karda kışta ayağında naylon terlikle okula yürümeye çalışan çocuğu tv. de benim sinirim zıplıyo. o nası ana baba ki bu halleri bile bile o çocuğa reva görüyo açlığı sefaleti. hak mıdır bu miniminnacık çocuklara ?

bu gece kondulara elektırık su bağlıyorlr bı guzel vergısını alıyorlar yıkıma gelnce 5 kuruş yok madem en başında engel olsunlar kımsenın canı yanmasın adam gelip haa buranın manzarası guzel deyıp ev yapmıyorkı tarlaya arsa alıyor bır bedel ödüyor

Son düzenleme:
Devlet bu gecekonduları yıkacağını yeni açıklamadı, kimsenin tapusu varken girip de insanların mülkünde onları mağdur etmedi.
Devletin olan malı geri aldı hepsi bu...
Yalnızca oturdukları yere belli pay biçilip üstüne kredilendirilme seçeneği ile yapılan yeni bölgelerdeki konutlar için uygun ödeme planı oluşturulur.
Ödeyemezlerse, daha önce oturdukları köylere, şehirlere dönerler... Bu ülkede pek çok kıt kanaat geçinen ama gene de kredi ödeyenlerin hakkı da korunmuş oluyor böylece.
Geç olmuş ama yerinde bir karar gecekondu yıkımı...
Allah kimseyi önümüzde bizi bekleyen kış günlerinde sokakta yatırmasın ve tüm zordakilerin yardımcısı olsun dilerim...

canımın içi kendine bakacak durumu olmayanlar, ciddi maddi sıkıntısı olanlar durumları düzelene kadar ertelemeli çocuk kararlarını bence. kendine faydan yoksa o çocuğa hiç faydan olmaz. görüyorum karda kışta ayağında naylon terlikle okula yürümeye çalışan çocuğu tv. de benim sinirim zıplıyo. o nası ana baba ki bu halleri bile bile o çocuğa reva görüyo açlığı sefaleti. hak mıdır bu miniminnacık çocuklara ?

aslinda genelde korunmadiklari icin galiba oluyor o cocuklar... :31:

bu gece kondulara elektırık su bağlıyorlr bı guzel vergısını alıyorlar yıkıma gelnce 5 kuruş yok madem en başında engel olsunlar kımsenın canı yanmasın adam gelip haa buranın manzarası guzel deyıp ev yapmıyorkı tarlaya arsa alıyor bır bedel ödüyor

Kendi arsasına karşılık daire sahibi olanlara değil sanırım bu kadar tepki. Tam da buranın manzarası güzel diyip ev yapanlara. Yani tabi manzara işin şakası ama boş araziye gelip gece konanlara.

bu konuda bir yanlış anlama var yalnız ,gecekonduda oturanlar kaçak elektrik ve su kullanmazlar,devlet her sene vergisini alır ,son yıllardada yüklü şekilde işgal parası adı altında gecekonduculardan para topladılar,eğer bunları ödemezseniz ,ileriye dönük hiç bir hak sahibi olamazsınız zaten ,illede kaçak elektrik arıyorsanız doğuda arayın ,kimse elektrik su parası ödemez devlet sıkıysa bi kessin elektriği ,gecekonduculara çok fazla yükleniliyor bu konuda bence bundan 30_40 yıl önce insanlar cahildi ve devlet bu tür yapılaşmaya el altından göz yumuyordu ,o zamanlar böyle ev kredileri vs şeyler yoktu ,neresinden tutarsanız yanlış yapılanma o konuda tamamen katılıyorum ,kaçak elektrik vs konusunda haksız eleştri yapılıyor bunuda bilin lütfen ,sevgiler.

bu konuda bir yanlış anlama var yalnız ,gecekonduda oturanlar kaçak elektrik ve su kullanmazlar,devlet her sene vergisini alır ,son yıllardada yüklü şekilde işgal parası adı altında gecekonduculardan para topladılar,eğer bunları ödemezseniz ,ileriye dönük hiç bir hak sahibi olamazsınız zaten ,illede kaçak elektrik arıyorsanız doğuda arayın ,kimse elektrik su parası ödemez devlet sıkıysa bi kessin elektriği ,gecekonduculara çok fazla yükleniliyor bu konuda bence bundan 30_40 yıl önce insanlar cahildi ve devlet bu tür yapılaşmaya el altından göz yumuyordu ,o zamanlar böyle ev kredileri vs şeyler yoktu ,neresinden tutarsanız yanlış yapılanma o konuda tamamen katılıyorum ,kaçak elektrik vs konusunda haksız eleştri yapılıyor bunuda bilin lütfen ,sevgiler.

Valla kardes konu kac elektrige nasil geldi anlamadim bende dedigin gibi sadece gecekondularda olmuyor,
bizim komsular vardi kullaniyorlarmis sonradan cikmisti meydana her yerde olabiliyor,
vicdan meselesi bence..

Peki durumlari yok ise cocuk sahibi olmanin anlami ne ?Bi insan kendine bakamiyorsa evini sokacak bir evleri bile yoksa kira veya ev olsun. Gecekonduda oturmak zorunda kalmis o da olmazsa evsiz sokakta yasayacak durumda ise tabiki cocuk sahibi olmamali.Boyle bir aile gecekondu olmasa sokakta uyutacak, cocuklar yemek, icmek, sicak bir yatak, onunde yemek ister.bitki degil ki bu suyunu verince kendi kendine buyusun.

Son cümle olayı bitirmiş... Başka yoruma gerek kalmamış :-)

Back
X