Kendini ne kadar geliştirirsen elin ne kadar sağlam olursa o yuna geldiğinde sana o kadar bir şey olmaz .
Şuan oyunların içinde oyuncuyuz kuzu . Kendimize kattığımız her değer bizi yükseltir .
Satranç tahtası gibi düşün . sağlam adımlarla ilerlersen piyonken vezir bile olursun
Dış görünüş yine çok önemli senin başına gelenler inan benimde başıma geliyor .
Toplu olarak bir yere gidiyoruz ben arkadaşlarımdan bir kaç dk sonra sonra gidersem onların sırasını önemsemeden benle ilgileniyorlar . Bunun sebebi duruş biraz temiz ve düzgün giyim ( düzgün giyim / markalı giyim değil )
Ve sonra en önemlisi çabalamak şu sıralar bende de gelecek kaygısı var . Elimde bir kaç tane sertifika var . :))
Canim bende iste o ye yurkum ye olayina gelemiyorum maslesef evet o konudan dolayi dislandigim zamanda oldu el ustunde tutuldugum zamanda nolurdu herkese ayni muamele edilseydi düzgün şık giyimli insanlara hanimefendi diyenler biraz vasifsiz gordukleri insanlarada teyze yerine hanimefendi diye hitap edebilseydiler ( şark samimiyeti denen seye inaniyorum ama bu durum kiseden kisiye degisirse iste o durum adam kayirma olarak geliyor)
Adam okumuş didinmiş biyerlere gelmiş,saygı görecek tabi. Okumayana saygı gösterilmez demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bende kardeşlerimi tanıtırken mesleklerinden bahsederim,annem babam eşim içinde öyleyim. Çünkü gurur duyduğum işler yapıyorlar. Mevki manyaklığı değil bu,gurur duyuyorum dedim ya..
Yalniz bizim toplumumuzda saygi gosterme ile vasif kayirmayi ayirt edemeyen insanlar var bende gittigim hastanedeki doktora okuldaki ogretmene kurumdaki memura saygi gosteriyirum ama onlara hitap ettigimnses tonu ve durusum nasilsa marketteki kasiyere is yerimdeki temizlik personelinede hitabim nezaketim ayni olur olmak zorunda zira insani insan yapanvasfi degildir benim gozum gozumde
Tam tersi bir durum da var. Belli bir mevkiye gelen insanlar toplum tarafından kıskanılıyor.
Çünkü kendilerinde eziklik duygusu oluşuyor,kendini üstün tutmayı çalışıyor.
Ve tabii tam tersi belli mevkiye gelmiş insanlar karşı tarafı ezik görüyor.
Yani karşılıklı olarak oluyor bu.
Belki bu durumda soz konududur ama ben anlamiyorum ki vasifli insanin vasifsizi ezik gormesi niye makami mansibi okudugu gordugu kazandigi kendine kazandigiyla ezik gordugu insani beslemiyor ki onu ezik gorme hakkini kendinde bulsun