Biraz Tuhaf Biraz Komik Biraz Buruk Bir Dert

Ben artık hiçbir makamdakilere saygı duyamıyorum. Resmen aynı bölümden 3.69 ile mezun oldum. 2 yıl sınıfta kalarak 3 ortalamayla dahi geçemeyen sınıf arkadaşım sırf arkası sağlam diye şu an çok yüksek bir mevkide. Torpil geçiyor artık. Allah sorsun diyorum. O yayılıp kalan da büyük ihtimal zekasıyla değil tanıdığıyla gelmiştir o mevkiye çünkü zeki insanlar terbiyeli ve mütevazi olur.

Adam okumuş didinmiş biyerlere gelmiş,saygı görecek tabi. Okumayana saygı gösterilmez demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bende kardeşlerimi tanıtırken mesleklerinden bahsederim,annem babam eşim içinde öyleyim. Çünkü gurur duyduğum işler yapıyorlar. Mevki manyaklığı değil bu,gurur duyuyorum dedim ya..
Ne işler yapıyorlar, meslekleri neler?

Her zaman var her yerde de var. Ben de en çok şunu gözlemledim iyi bir yer mezunu olamayıp kendimi cok geliştirdim diyen insanlar genelde kof oluyor. Çıtası YOk çünkü kendimi geliştirdim dediği şeyler genelde iyi yerlerde okuyan insanları için cok normal değerler oluyor.

Bunun tersi de elbette var. Okuyunca da herkes adam olamıyor. Madem bunu dert ediyorsunuz ona göre yaşayın, okuyun, Çalışın. Yapacak bir şey Yok.

Ne işler yapıyorlar, meslekleri neler?
Burda açmayayım okadar kendimi. Ben avukatım babam asker diyeyim çok detay vermeden. Kardeşlerim ve eşimde iyi okullardan iyi bölümlerden mezunlar. Gurur duyuyorum onları anlatırken yada birileriyle tanıştırırken.. çöp toplayan amcayada saygım sonsuz,evime gelen yardımcıyada.. hepsi hakkıyla helalinden kazanıyor parasını. Okuyanın mesleğine olan saygı başka bişey tabi.

Burda açmayayım okadar kendimi. Ben avukatım babam asker diyeyim çok detay vermeden. Kardeşlerim ve eşimde iyi okullardan iyi bölümlerden mezunlar. Gurur duyuyorum onları anlatırken yada birileriyle tanıştırırken.. çöp toplayan amcayada saygım sonsuz,evime gelen yardımcıyada.. hepsi hakkıyla helalinden kazanıyor parasını. Okuyanın mesleğine olan saygı başka bişey tabi.

Ben de her insana saygı duyulması taraftarıyım sizin gibi.

Ben de her insana saygı duyulması taraftarıyım sizin gibi.
İnsana,emeğe saygı başka bişey. Burda mesleğe saygı,mevki merakı gibi bir durum var :) ben mesleğe saygıdanda hoşlanıyorum. Mesleklerimizle hitaplaşıyoruz demekki hoşlanıyoruz. Konuyu açan arkadaşın mesleği nedir acaba ?

Ben artık hiçbir makamdakilere saygı duyamıyorum. Resmen aynı bölümden 3.69 ile mezun oldum. 2 yıl sınıfta kalarak 3 ortalamayla dahi geçemeyen sınıf arkadaşım sırf arkası sağlam diye şu an çok yüksek bir mevkide. Torpil geçiyor artık. Allah sorsun diyorum. O yayılıp kalan da büyük ihtimal zekasıyla değil tanıdığıyla gelmiştir o mevkiye çünkü zeki insanlar terbiyeli ve mütevazi olur.

Ben de 2 ortalamayla okulu uzatarak mezun oldum ama sonra kimsenin cesaret edemediği bir sınavı kazanıp, hala şaşırarak baktıkları bir bölüme geçiş yaptım. Benim için de böyle düşünmüyorlardır inşallah, boşandıktan sonra günde 10 saat çalıştığımı nerden bilsinler ki :kahve::KK48:

Maalesef insanlar hala köle-sahip ilişkisini yaşatabileceğini sanıyor, hatta yaşatıyor da. En güzel örneğini akademik camiada gördüm. Ama bunu mesleklerle&kendi mesleğinizle bağdaştırmayın, bu durum hayatın her alanında çünkü, güçlü olan kazanıyor/görünüyor..

Hepimiz en iyi (!?) mesleğin bir uzvu olamayız. Çok sevdiğim bir söz der ki 'sen her neysen, onun en iyisi olmalısın' . Bunu düstur edinmek gerek bence...

Merhaba hanimlar yine bana ozel konulardan biriyle ben

Bugun nette hediyelik urun sitelerinden birine denk geldim com guzel cok tatli seyler vardi ama dikkat edince tüm urunler sadece mesleklere ozel neredeyse tum a dan z ye akliniza gelebilecek tum meslekler mesleklere ait seyler var ev hanimindan tutunda 2 yillik bolumlere imam dan akliniza gelecek tum muhendislikler vs vs vs

Yani normalde makam mevki onemseyen biri olmadigim ne baskasina hediye alirken boyle bir tercihte bulunurum nede boyle biseyi gozum arar ama bakarken okudugum bolumun meslek tanimi olmayisina burkuldu icim burkuldu sonradan bu ulkede artik herseyin meslek makam mansip oldugunu bir daha hatirlamak icimi acitti

Makam mevki hastasi insanlar sadece benim cevremde mi bu kadar yigildi dunyayi tamamwn mi sardi anlayamiyorum insanlara bakiyorum genel cercevede evlatlarini dahi bulunduklari mevkilere gore onemseyen insanlar goruyorum

Bir keresinde bir devlet dairesinde isim vardi bisey danismak ici gittim mudure yonlendirdiler kapiyi calip iceriye girdim mudur koltuguna yayilmis desem o bile az neredeyse uzanmis pozisyonda bir sahis odada baska biride vardi adam iceriye girmemle toparkanmasi bir oldu ceketini ilikleyecek neredeyse hosgeldinizler falan neyse bilgi edinmek istedigim mevzuyu soyleyince eski pozisyonuna donup tekrar yayildi koltuga onunla biz ilgilenmiyoruz dedi ve bitirdi (mufettis misafir falan mi bekliyorlardi anlamadim)bari odadan cikmami bekleseydin be adam

Birgun sinava girdigim okulda koridorda sinifi ararken arkamdan biri kosup hocam hocam diye seslendi onca bana degil diye dusunup aldirmadim sonra bi baktim yaklasti tam dondum elimdeki kagidi gorunce haaa ogrencimisin (ters bir uslupla) ordaki sinif dedi sanki ona sinifi sormusum (gozetmen sanmis belli)

Daha saysam bi dolu ornek haberlere bakiyorum gecen alt yaxilar su sekilde intihar eden kadin profosor intihar eden genetik muh. Vs vs vs

Meslegi olmayanlar vasiflari olmayanlar bu dunyada kimliksiz karakterler mi bu duzen ne zamana kadar boyle isleyecek

Abartiyorsunuz diyenler olacak ama ciddi ciddi soyluyorum kendi cocuklarina vasıflarina gore deger veren insanlar gordum kendi cocuklarinin yaninda doktor hemsire vs vs meslekteki akrabalariyla ovunen insanlar gordum kardesinden soz ederken x hoca x hoca diye hitap edeni gordum

Merak ediyorun hersey mevki makam mi eger degilse bu dunyanin durumu niye boyle
Kesinlikle çok haklısın arkadaşım
Ve bunu öyle güzel kullanıyorlarki egolarını geliştirmek üzere

Ben de 2 ortalamayla okulu uzatarak mezun oldum ama sonra kimsenin cesaret edemediği bir sınavı kazanıp, hala şaşırarak baktıkları bir bölüme geçiş yaptım. Benim için de böyle düşünmüyorlardır inşallah, boşandıktan sonra günde 10 saat çalıştığımı nerden bilsinler ki :kahve::KK48:

Sizi tebrik ederim ama ben arkadaşımı tanıyorum ondan. Tanımadan konuşmam emin olun.

Ama bu bahsettiğiniz insan merkezi sınav gibi güvenirliği fazla olan bir yöntemle siZinle aynı yeri kazanmıs. Bunu neden düşünmüyorsunuz?

ben bu ülkede bir yere gelenlere pek saygı duyamıyor şüpheyle bakıyorum acaba kimlerden:işsiz: bir benmiyim

Yok canım hepsi öyle değil emin olabilirsin yani ben kendim değil ama eşim o durumda , mezun olduktan sonra 5 sene işsiz kaldi sonra kpsse alanda 90 aldı ,şans eseri tabiki allahin yardimiyla bir kuruma atandi sonra 3 kurumun sınavıni kazandi birinde mülakatta elendi , diğerine kazandi ordanda başka kurum sınavıni kazandı ki 2 defa mülakattan elendiği bir kurumdu, mülakatıni geçti egitim vs göreve başladı...
Yani bu şekilde olan çoğu kişi vardır bizim gibi referans olacak üst makamda tanımadığı kişilerin olduğu, saygı duyulsun diye demiyorum ama ben eşimi takdir ediyorum zira ben pes ettim bile o etmedi.

Ama bu bahsettiğiniz insan merkezi sınav gibi güvenirliği fazla olan bir yöntemle siZinle aynı yeri kazanmıs. Bunu neden düşünmüyorsunuz?
Ya bu arkadaşım onunla bu bir mi? Alenen torpil. KPSS'den de yds'den de benden az almış insan ayrıca benden önceki senelerde sınava girmişti. Totalde 3 yıl sınıf tekrarı.

ben bu ülkede bir yere gelenlere pek saygı duyamıyor şüpheyle bakıyorum acaba kimlerden:işsiz: bir benmiyim

Ne yazik ki son donemlerde bu durum baya soz konusu onceden bari isler gizli sakli yurutulurdu şimdi acik eleni bir sekilde devam ediyor
Kendini ne kadar geliştirirsen elin ne kadar sağlam olursa o yuna geldiğinde sana o kadar bir şey olmaz .
Şuan oyunların içinde oyuncuyuz kuzu . Kendimize kattığımız her değer bizi yükseltir .
Satranç tahtası gibi düşün . sağlam adımlarla ilerlersen piyonken vezir bile olursun :KK66:

Dış görünüş yine çok önemli senin başına gelenler inan benimde başıma geliyor .
Toplu olarak bir yere gidiyoruz ben arkadaşlarımdan bir kaç dk sonra sonra gidersem onların sırasını önemsemeden benle ilgileniyorlar . Bunun sebebi duruş biraz temiz ve düzgün giyim ( düzgün giyim / markalı giyim değil )

Ve sonra en önemlisi çabalamak şu sıralar bende de gelecek kaygısı var . Elimde bir kaç tane sertifika var . :))

Canim bende iste o ye yurkum ye olayina gelemiyorum maslesef evet o konudan dolayi dislandigim zamanda oldu el ustunde tutuldugum zamanda nolurdu herkese ayni muamele edilseydi düzgün şık giyimli insanlara hanimefendi diyenler biraz vasifsiz gordukleri insanlarada teyze yerine hanimefendi diye hitap edebilseydiler ( şark samimiyeti denen seye inaniyorum ama bu durum kiseden kisiye degisirse iste o durum adam kayirma olarak geliyor)

Adam okumuş didinmiş biyerlere gelmiş,saygı görecek tabi. Okumayana saygı gösterilmez demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bende kardeşlerimi tanıtırken mesleklerinden bahsederim,annem babam eşim içinde öyleyim. Çünkü gurur duyduğum işler yapıyorlar. Mevki manyaklığı değil bu,gurur duyuyorum dedim ya..

Yalniz bizim toplumumuzda saygi gosterme ile vasif kayirmayi ayirt edemeyen insanlar var bende gittigim hastanedeki doktora okuldaki ogretmene kurumdaki memura saygi gosteriyirum ama onlara hitap ettigimnses tonu ve durusum nasilsa marketteki kasiyere is yerimdeki temizlik personelinede hitabim nezaketim ayni olur olmak zorunda zira insani insan yapanvasfi degildir benim gozum gozumde

Tam tersi bir durum da var. Belli bir mevkiye gelen insanlar toplum tarafından kıskanılıyor.
Çünkü kendilerinde eziklik duygusu oluşuyor,kendini üstün tutmayı çalışıyor.

Ve tabii tam tersi belli mevkiye gelmiş insanlar karşı tarafı ezik görüyor.

Yani karşılıklı olarak oluyor bu.

Belki bu durumda soz konududur ama ben anlamiyorum ki vasifli insanin vasifsizi ezik gormesi niye makami mansibi okudugu gordugu kazandigi kendine kazandigiyla ezik gordugu insani beslemiyor ki onu ezik gorme hakkini kendinde bulsun

Ne yazik ki son donemlerde bu durum baya soz konusu onceden bari isler gizli sakli yurutulurdu şimdi acik eleni bir sekilde devam ediyor
hakedene sonuna kadar saygı duyulmalıdır şayet dediğiniz ve gördüklerimiz günümüzde hakedenin kazandığı bir sistemin samimiyeti ne kadar güvenilir bilemiyorum

ben de güzel mesleği olan insanlara saygı duyuyorum. bu zengine saygı duymak gibi bişey değil ki, mesela kızımın öğretmenine saygı duyuyorum, başarılı bir doktora, güleryüzlü bir hemşireye, tuttuğunu koparan bir avukata, büyük saygım var, bu insanlar yıllarca okumuş, emek vermiş, biryerlere gelmiş ve işini en iyi şekilde yapan insanlar, saygıyı tabi ki hakediyorlar.

Sanirim bi yanlis anlasilma var ben saygi duyulmasin demiyorum ki ben onlarada saygi duyuyorum marketteki kasiyerede bulundugumuz sehirin temizlik personelinede cunku duzen sadece doktorla avukatla ogretmenle hensireyle yurumuyor

Benim demek istedigim neden toplumda saygi duymak ve vasifa gore kisiye deger vermek ikisi ayni kategoriye konuluyor neden neden gittigim bi hastanede personel şık giyimli birine duzgun bir ses tonuyla beyefendi diye hitap ederken giyimi mutevazi olarak degerlendirebilecegim okuma yazmasi olmayan bi amcaya ayni saygi ve ses tonuyla beyefendi degilde uslupsuz bir sekilde amca diye hitap ediyor

hassas olduğun için gözüne batmış hep böyleydi bu maalesef :kahve:

Oda var ama git gide cigirindan cikiyor gibi

maalesef ezelden ebediyete sürecek mevki tartışması. mesela yan komşumuz daimam anne parası yiyen kumarda bir kaç taksi plakasını batıran biri. 50lerin sonunda vardır sanırım her konuşmamızda 2 yıllık ünileri yerin dibine sokuyor bir gün bende onu yerin dibine sokacağım o olacak. pardon x amca siz ne mezunusunuz. mesleğiniz ne geliriniz nereden geliyor diyip

Bulundugum yerde de belli bir zümreye ait bir kesim var ve hemen hemen bircogunun egitim seviyesi normal olmasina ragmen bir takim insanlari kucuk goren bi taife bunlarda parasiyla kendini vasif sahibi zannedenler
inanınki bugün herkes hakettiği yerde olmuş olsaydı hrşey çok farklı olurdu

Keske keske herkes emeginin karsiligini alsaydi bu toplumda isler dayilarla saglam arkayla x şahıslarin destegiyle yurumeseydi

İnsana saygı başka mevzu zaten. Mevzu mevki. Saygı duysunlar bi zahmet :) kolay kazanılmıyor mevki..
torpilli kısmı başka. Bazı şeyler torpille olmuyor. Torpille doktor olamazsınız,dünyanın sayılı cerrahlarından diye bahsettiremezsiniz.. yada ün salmış bi öğretmen olamazsınız torpille.. torpille bu kız hiç dava kaybetmiyor diye konuşturamazsınız arkanızdan.. gibi gibi.. pilot görüyorum mesela,imreniyorum.. nasıl saygı duymam uçağa hükmediyor resmen :) bazıları saygıyı hakediyor gerçekten..

Back
X