Yılbaşı ağacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Vetsiz01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2018
74
33
88
36
Arkadaşlar merhaba. Oğlum okulunda yılbaşı ağacı süslemiş. Eve geldikten sonra anne çok güzel oldu bizde yapalimmi dedi. Bende tmm oğlum yaparız dedim. Bugün kayinvalidemgildeydik. oğlum biz ağaç susleyecegiz deyince ,eltim hristiyanlar ağaç süsler dedi. Bunun üzerine tabi kayınvalidem bir sürü laf söyledi. Herkesin inancına da kararinada saygı gösteririm dedim. Eşimde boşver yapma dedi. Oğlum çok istiyor yaparsam da senelerce hristiyanlik ,imansizlik tarzı şeyler duyacağını biliyorum. Sizce dinlemeyip yapsam mi?

Bir ağaç, iki süs insanı nasıl dinden çıkarabilir, onu bir sorsaydınız? Ya da ağaç süslemek günahtır diye bir şey varsa, onu kanıtlasalarmış. Biz süslüyoruz valla. Işıklar yanıp sönüyor filan, süslü püslü ne güzel. Dekor gözüyle bakıyoruz, öyle manevi bir anlam yüklemiyoruz. Kızım eğleniyor, hoşuna gidiyor. İnançlarımızı şu kadar basit şekilciliklere indirgemesek keşke.

Aynen sanki adam öldürmusuz gibi ne çocuğun geleceği kaldı nede imansizligimiz

Reactions: 000
O ağaç görümcenizin .....
Bahçesinden çıksın
Al süsle oğlunun gönlü olsun
Hristyanlıkla yılbaşı ağacı süslemenin alakası olmadığını, sadece insanların yeni yıla girildiği için ağaçları evleri süsleyip neşelendikleri bir aktivite olarak anlat

Agac suslemek hristiyan adeti degil eski şaman adetidir.
Hatta avrupaya macaristanda yasayan orta avrupa turklerinin bu adeti getirdigi soylenir.
21 aralik gunu gecenin en uzun oldugu gundur, 22 sinde gunler uzamaya basladigi icin bunu eskiler isigin karanlikla savasip galip geldigini dusunerek kutlama yapmak icin agac suslerlermis, agac onlar icin hayat anlamina geliyor, hristiyanlar taa 17. Yuzyilda susleme yapmaya basliyor halbuki.
Gonul rahatligiyla agac susleyin.
Hristiyan adeti vs degil.
Almanlar ustune yatmistir bu adetin o ayri ama adetle alakalari sonradan olmus.

Hristiyanların herşeyinden faydalanalım ama herşeyinden ona laf yoook asla dikkat edilmezzzz..bi ağaca iki tane süs astım diye benden kötüsü yoookkk..ya bi bırak eltoş deseydin..
Bunu söylesem kaynanam yetiştirme işte ana neyse diye anneme dil uzatır biliyorum

İnsanların mensup olduğu dini sorgulamak, aşağılamak hangi Müslümana yakışır? Ağaç süslemekden kimseye zarar gelmez ama kalp kırmaktan hele ki küçücük bir çocuğun minik kalbini kırmaktan çok zarar gelir. Allah elitiniz ve kayınvalidenize akıl, fikir ve had versin..

Benim ailem hep kutlardı hatta dayılar teyze kuzenler hep toplanirdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…