Yılbaşı ağacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konuda din üzerinden kavga çıkıp kapanma ihtimali yüksek.
bizim evde de her sene yılbaşı ağacı süslenir çok severim özellikle ben öyle cıvıl cıvıl süsleri ışıkları,heyecan işte, zaten benim için leş gibi bir yıldı. ailece toplanıp yenilen dev akşam yemeği de çok güzel oluyor.cahil bir kesim var yılbaşında christmas kutlandığını sanan ama ayın 25'inde kutlanır o.yeniyılın gelişi ,takvimin yeniden 1 ocak'a dönüşü kutlanıyor.eğlence işte.oğlunuzu üzmeye gerek yok bence, çocuğun kafasına yanlış tohumlar ekilmesine gerek yok.hevesini alsın süslesin ufak bir ağaç.oleey yeni yıl oldu diye sevinsin.

Yani bana bu tür uygulamalar popüler kültürün parcalari gibi geliyor
Alisverise dayali, inanctan yapan cok azdir aliskanliktan yapanlar cogunlukta geliyor
Yurt disindayim her yerde agac var, e kizim da istemisti gecen sene cok kücük süs agaci aldim büyügünü evde istemiyorum dedim, isteyen istedigini evine soksun ben salonun ortasinda agac falan istemiyorum dedim kizima
Acikladim, temizlemesi var, yapraklari dökülür, kardesin devirir, süslerini koparir dedim
Zaten disarida cok görüyoruz ama bizim icin yakin zamanda kültürel bir gecmisi yok, yani duygusal baglarimiz sadece kücükken izlenilen yilbasi filmlerinde gördügümüz o isiltili agaclarin görkemine olabilir, ailecek agac kurup süsledigimiz anilar topladigimiz bir gecmisiz yok
Ha belki 20 sene icinde belki cok normallesir, ama benim icin baglayici bir tarafi yok kendi istegimle almiyorum evime
Cocuklar ne kadar isterse istesin yani evimdeki agac en cok beni baglar, kücük oyuncak agac aldim hevesini aliyor, isiklandirdim süsler aldim, bir iki bakti simdi camin önünde unuttu bile
Oyuncak gibi birsey onlar icin, sen bilirsin yani
Her gördügü oyuncagi alip almamak konusu bu
Ki oyuncaklarin bile yine bir islevi var, agaci ne yapalim, bana hic kendimmis gibi hissettirmiyor, nacizane görüslerim

Ayyyy şu sitede gördüğüm en mutlu eden bilgilerden biri

Ağaçla Hristiyan olup, imanını(!) kaybeden kaynananız ve takımına söyleyin; bir çocuğun gönlünü kırana, geline gavur(!) eziyeti yapana, dedikodu yapana; o ağaçların olduğu ormanı süsletirler öteki tarafta.
Bu nasıl bir karacahillik. Bir kurtulamadık şu kanserlerden ülkece.

İçinize tam anlamıyla sindirmediğiniz bir şeyi sırf kaynananıza eltinize vs inat olsun diye yapmayın...iyice araştırın..ben şahsen yapmam yılbaşı ağacı vs..doğru bulmuyorum..tabi herkesin şahsi düşüncesine de saygı duyarım.

Her yılım leş gibi geçtiği için yılbaşı kutlamıyorum. Yatıp uyuyorum. Leş geçecek yılın nesini kutlayayım. Ağaçta süslemiyorum.
Ya oğlunuz ikna edin ya da süsleyin. Kv elti görmesin eşinize anlatırsın hevesi mi kırılsın falan diye hatta seneye yapmayız anlatırız deyin sesi batsın.

Keşke kimseye Bi Açıklama yapmasaydınız. Madem onlara ne diyorsunuz, çocuğunuza uygun bir dillere neyi doğru bulduğunuzu anlatsaydınız. Doğru veya yanlış kendi düşünce ve fikirleriniz olmalı. Sonuçta Bi evlat yetiştiriyorsunuz. Kimseye ben o yetkiyi vermem, sorulduğunda ben öyle uygun gördüm der geçerim.

Bizde ağacımızı süsledik, yılbaşında da güzel bir sofra hazırlayacağız, afiyetle yiyeceğiz ailecek, dışarıyı eve getirmek gibi birşey oluyor bizim için.
Onlar Noel kutluyor Noel’de çoktan bitti 25 aralıktı.
Eski Türk geleneklerin dede ayaz ata vardır ve ağaç kutsaldır, ayrıca çam ağacı süslemek pagan geleceğidir hristiyanlar da onlardan almış.
Onlara ne? Senin evine, çocuğunu nasıl yetiştirdiğine kimse karışamaz, aynen böyle söyle

Çam agacı süslemek hristiyanlara özel birşey degil.eltim araştırırsa eger eski türklerin yeni yıla girecekleri zaman dilek agaçlarına renkli kurdele tarzında şeyler astıklarını görürler.hristiyanlar bizden özenmiş ve biraz daha abartarak altına hediyeler yok noel baba bacadan gelcek hediye vercek tarzında değiştirmişlerdir.benim ailem asla süslemezdi aynı hristiyanlra ait diye dişünürlerdi.ama her yıl başı ben süslere hayran kalırdm içimde hep ukte kalmıştı.evlendşm kendş evime agac koydum cnkü bana enerji veriyor mutluluk veriyor o görüntü.yani agac süslerken ne altına noel babanın hediye koymasını bekliyorum nede agaca tapıyorum.cocugu engellesende evlenince yine içinde kalır yapar yani.agacı out gibi görmesinler dekor amaçlı görmekeri lazım.

Bende yılbaşı kutlamıyorum, ama bu benim tercihim.
Çocuğunuz eğlensin hoşuna gitsin diyorsanız yılbaşından önce veya sonra yapabilirsiniz.
Ayrıca evinizdeki herşeyi de başkalarıyla paylaşmayın, gerek yok.

Ben olsam yapardım süslerdim.
Söz vermişsiniz.
Sırf arkanızdan iki laf ederler diye oğlunuza verdiğiniz sözü bozmayın. Çocuğun aklına annem tamam deyip deyip yapmıyor diye kodlanmasın.
Bu arada hayatta yaptığımız tüm eylemler bireyseldir. Bunu sık sık hatırlatın.
Yani isteyen ağaç süsler; isteyen heykel süsler; isteyen vazo süsler; isteyen de süslemez yıl oluyor 2020 kime ne...

Not: Eskiden bizde annemin çiçeklerini süslerdik. Güzeldi.. Mutlu anılar kaldı..

Son düzenleme:
Ağzınıza sağlık. Bana insanları kullan yoksa bir yerlere gelemezsin diyen kişi ağaçla günaha giriyor

ağaç süslemekten zarar gelmez bence sonuçta dini amaçla yapmıyoruz.biz de küçükken süslerdik şimdi hiç süslemiyorum hevesimi aldım.çocuklar seviyor işte böyle şeyleri.

Hristiyanların kutladığı dini bayramları 24 üydü, yılbaşı değil.
Ayrıca ülkemizde gelenek olmuştur, dini inançla alakası da yoktur.
Süsleyin, tüm sene de orada dursun:)

Ağaç süslemeye arkadaş anlatmış, şaman adeti. Hatta şöyle bir şey daha var, Hristiyanlar 24aralıkta isanın doğumunu kutlar sonra kaldırırlar ağaçları. Bizse 31 aralıkta yeni yılın gelişini kutluyoruz, yani eski türklerin 21 aralıkta yaptığı şeyi yapıyoruz. Yobaz ve bağnaz kv anlayacak mı hiç sanmam ama en azından onların cahilliklerinden etkilenme sen.
Biz hayatım boyunca hep süsledik. Süslemediğim tek sene bu sene, o da kızım çok küçük, ağacımız 1.90 devirir mevirirse ciddi zarar görebilir diye. Seneye daha da ihtişamlı süsleyip kızımı sevindireceğim bende :)

Şamanlarda agac altina konulan hediyeler yine isiga ve dogaya bi nevi armagan olarak sunulan seylerdir.
Bugun kapitalizm onu insandan insana aktarilan maddi hediyelere donusturmustur.
Insanlik tarihinde ozellikle kis aylarinda agac suslemek vardir, arastirin gorursunuz, şamanizme dayanmayan bi sebebi ise kis aylarinda depresyon havasini dagitmak icin festival duzenlemektir, buna araci olarak agac kullanilir.
Neden ozellikle 21 aralik gecesi nar patlatilir hic dusundunuz mu? Ya da christmas denilen 24 aralikta balik yenir?
Bunlar hep bereketi cagirmak icindir.
Ayrica kimse hristiyanlar soyle boyle demesin, esim yabanci, annesinin anneannesini buraya koysam anadolu kadinindan ayiramazsiniz, kilik kiyafet birebir ayni bizim buyuklerimizle..
malesef zamanla degismisler, bizde ayni sekilde

Ağzınıza sağlık. Bana insanları kullan yoksa bir yerlere gelemezsin diyen kişi ağaçla günaha giriyor
Zaten nerde böyle ahlak, din bekçiliği yapan varsa, kaldır halısının altını en ahlaksızı kendisi çıkar. Hiç şaşmaz.
Boşverin, süsleyin siz. Gerekirse çocuğunuzu tembihleyin o kanser hücrelerine söylememesi için.

Ağaç suslemenin ya da yilbasi kutlamanın dinle imanla ne alakasi olabilir ki? Hicbir dinde yeri olmayan bir kutlama bu, ne ara hristiyanlikla bagdastirildi da gavur adeti oldu bilmiyorum, ben cocukken herkes kutlardi, kimse de yilbasi kutlamalarini tartismazdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…