- 14 Ağustos 2018
- 20.967
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.276
- 598
Ayyyy şu sitede gördüğüm en mutlu eden bilgilerden biriAgac suslemek hristiyan adeti degil eski şaman adetidir.
Hatta avrupaya macaristanda yasayan orta avrupa turklerinin bu adeti getirdigi soylenir.
21 aralik gunu gecenin en uzun oldugu gundur, 22 sinde gunler uzamaya basladigi icin bunu eskiler isigin karanlikla savasip galip geldigini dusunerek kutlama yapmak icin agac suslerlermis, agac onlar icin hayat anlamina geliyor, hristiyanlar taa 17. Yuzyilda susleme yapmaya basliyor halbuki.
Gonul rahatligiyla agac susleyin.
Hristiyan adeti vs degil.
Almanlar ustune yatmistir bu adetin o ayri ama adetle alakalari sonradan olmus.
Çam agacı süslemek hristiyanlara özel birşey degil.eltim araştırırsa eger eski türklerin yeni yıla girecekleri zaman dilek agaçlarına renkli kurdele tarzında şeyler astıklarını görürler.hristiyanlar bizden özenmiş ve biraz daha abartarak altına hediyeler yok noel baba bacadan gelcek hediye vercek tarzında değiştirmişlerdir.benim ailem asla süslemezdi aynı hristiyanlra ait diye dişünürlerdi.ama her yıl başı ben süslere hayran kalırdm içimde hep ukte kalmıştı.evlendşm kendş evime agac koydum cnkü bana enerji veriyor mutluluk veriyor o görüntü.yani agac süslerken ne altına noel babanın hediye koymasını bekliyorum nede agaca tapıyorum.cocugu engellesende evlenince yine içinde kalır yapar yani.agacı out gibi görmesinler dekor amaçlı görmekeri lazım.Arkadaşlar merhaba. Oğlum okulunda yılbaşı ağacı süslemiş. Eve geldikten sonra anne çok güzel oldu bizde yapalimmi dedi. Bende tmm oğlum yaparız dedim. Bugün kayinvalidemgildeydik. oğlum biz ağaç susleyecegiz deyince ,eltim hristiyanlar ağaç süsler dedi. Bunun üzerine tabi kayınvalidem bir sürü laf söyledi. Herkesin inancına da kararinada saygı gösteririm dedim. Eşimde boşver yapma dedi. Oğlum çok istiyor yaparsam da senelerce hristiyanlik ,imansizlik tarzı şeyler duyacağını biliyorum. Sizce dinlemeyip yapsam mi?
Ben olsam yapardım süslerdim.Arkadaşlar merhaba. Oğlum okulunda yılbaşı ağacı süslemiş. Eve geldikten sonra anne çok güzel oldu bizde yapalimmi dedi. Bende tmm oğlum yaparız dedim. Bugün kayinvalidemgildeydik. oğlum biz ağaç susleyecegiz deyince ,eltim hristiyanlar ağaç süsler dedi. Bunun üzerine tabi kayınvalidem bir sürü laf söyledi. Herkesin inancına da kararinada saygı gösteririm dedim. Eşimde boşver yapma dedi. Oğlum çok istiyor yaparsam da senelerce hristiyanlik ,imansizlik tarzı şeyler duyacağını biliyorum. Sizce dinlemeyip yapsam mi?
Ağzınıza sağlık. Bana insanları kullan yoksa bir yerlere gelemezsin diyen kişi ağaçla günaha giriyorAğaçla Hristiyan olup, imanını(!) kaybeden kaynananız ve takımına söyleyin; bir çocuğun gönlünü kırana, geline gavur(!) eziyeti yapana, dedikodu yapana; o ağaçların olduğu ormanı süsletirler öteki tarafta.
Bu nasıl bir karacahillik. Bir kurtulamadık şu kanserlerden ülkece.
Zaten nerde böyle ahlak, din bekçiliği yapan varsa, kaldır halısının altını en ahlaksızı kendisi çıkar. Hiç şaşmaz.Ağzınıza sağlık. Bana insanları kullan yoksa bir yerlere gelemezsin diyen kişi ağaçla günaha giriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?