"Alığım şeyin parasını yanımdaki erkek ödemeli" mantalitesini hiç bir bekar bayana yakıştıramam.
Siz onun eşi değilsiniz sevgilisisiniz, karıştırmayın.
Size bir şey alacaksa alır zaten, aksi halde siz gidip bir şeyi aldıktan sonra parasını ödemesini bekleyemezsiniz, daha doğrusu bu beklenti içine girmemelisiniz.
O sizin masraflarınızı karşılamakla mı yükümlü, ona mı bağımlısınız?Evli bayanlar bile bu kadar değiller kocalarına karşı,kendi masrafımı kendim karşılayayım derdindeler.
Ha diyeceksiniz ki nezaketen teklif etmesi gerekirdi.Elibol bir insan teklif edebilir ama manevi açıdan değeri olmaz bence, siz seçmiş almışınız, ya da yemiş içmişiniz adam da parayı ödemiş.Burada bir nezaket örneği göremiyorum ben.Zaten size "gömlek aldı" olmaz onun adı, "sevgilime gömlek aldırdım" olur.
Yukarda zaten teklif etse redderdim demişsiniz, o halde boşverin o kısmı kafanıza takmayın.
Bunun dışında şu konuda haklısınız, sevgiliniz özensiz bir insan.Evet masraf karşılama beklentisi yanlış, ama insan maddi değerinden bağımsız olarak sevgilisinden bir şeyler bekliyor.Yoldan geçerken koparılan bir papatya bile olabilir bu.
Bu noktada sevgilinizin özensizliğinin nedeni de önemli, bakın sizi görmek için erzurumdan gelmiş bence umursuyor ama hediye almamış, bu da incelik konusunda biraz sıkıntısı olduğunu gösterir, belki hediye almaya alışkın değil veya çok önemli görmüyor.
Çok takılıyorsanız bu meselelere elbette önemli bu sizin, ona göre değerlendirin maden sevgilinizi