Yılbası hediyesi almadı kutlamadı bile..

sana tek bir şey diyorummm canımmm boga burcu bı sevgılım vardı o da aynıydı 16 saatlık yoldan gelıyordu ama tam bi öküzdü. Ayrıl diyorum mutsuz olursun yıpranırsınn... ;) ben unuttum mu unutamadımm ama en azından huzurluyum hayat onsuz da guzelmıs onu anlıyorum artık. Düşüncesizz insanlarla vakıt kaybetme sakın hayat cok kısa

bencede özensiz insanlarla ömür geçmez.sen incelik, ilgi ve özel hissedilmek istiyorsan bu kişiyle olmaz.ilk günler özen göstermeyen birini 5-10 sene sonra düşünemiyorum.özel günlerde ayrıca güzeldir.benim için öyle.hatırlanmalı ve hatırlamalıyım.arkadaşının erzurumdan gelmesininde benim için çok önemi yok.özleyen özenen insan bir çiçek gewtiri.bir yere giderken veya gelirken zaten birşeyler alınır.sevgili olmaya gerek yok.bizim buralarda yoldan gelenin heybesine bakılır denir.buda eli boş kimsenin yanına gidilmez.görgü kuralı.

evet özensiz görünüm benide çok etkiler. eski sevgilimde GÜYA özeni çok önemserdi ama kulağını temizlemekten bi haberdi. ve her seferinde gözüm takılırdı oraya :25:

sana tek bir şey diyorummm canımmm boga burcu bı sevgılım vardı o da aynıydı 16 saatlık yoldan gelıyordu ama tam bi öküzdü. Ayrıl diyorum mutsuz olursun yıpranırsınn... ;) ben unuttum mu unutamadımm ama en azından huzurluyum hayat onsuz da guzelmıs onu anlıyorum artık. Düşüncesizz insanlarla vakıt kaybetme sakın hayat cok kısa

bu mantıkla bütün boğa burcu erkelerden uzak duralım onlar hiç evlenemesin kimse onları sevmesin vs. belki çok iyi bi çocuk ve mutlu olacaklar. nasıl bu kadar kolay ayrıl diyebiliyosunuz, şaşırıyorum...

konuyu burca bağlamanın ilgisi ne acaba?
oğlum boğa ama titizdir 5 yaşında olmasına rağmen, yoksa sonradan mı bozacak kendini?:27:

İşin doğrusunu bilip bilmeden yorum yapmaya ne kadar da meraklı bazı arkadaşlar.
Yılbaşı kutlamanın herhangi bir din ile uzaktan yakına ilişkisi yoktur. Hristiyanlar 24 Aralık tarihinde Noel'i kutlarlar. Evet bu bir Hristiyan bayramıdır. Noel Baba ve çam ağacı ile özdeşleşmiş olan da Noel'dir, yılbaşı değil.

Yılbaşını ise, Hristiyanlardan Musevilere, Budist Japonlardan Hindu Hintlilere kadar canı isteyen herkes kutlar. Zira burada sözkonusu olan bir yılı bitirip diğerine başlamaktır. Dün geceyi çılgın sokak partileri veya gece kulüpleri yerine evimde eşimle televizyon seyrederek geçirdiğim ve hediye olayına hiç girmediğim halde, isteyen herkesin yılbaşını kutlama özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum.

Herşeyi "Batılılara özeniyoruz" aşağılık kompleksiyle algılayıp hayatı kendimize zehir etmeye gerek yok. İnsanlar isterse yeni yılı kutlar, isterse ilk cemrenin düşüşünü ya da yılın ilk karının yağışını... size ne canım...?

Ayrıca sormadan edemeyeceğim, "kendilerine ait olmayan şeylere meğillenenleri" eleştiren Tortellini, acaba blue jean giymiyor, yabancı dizileri izleyip yabancı müzikler dinlemiyor mu?

Konu sahibinin "sorununa" gelince, bu kadar ufak şeylere takılmışsanız zaten o ilişki daha baştan çok yüzeysel demektir. Çocuk sizin için Erzurum'dan kalkıp gelmiş, bu yeterince büyük bir hediye değil mi?

Gömlek konusuna gelince, ben de bir üyenin sandığı gibi, siz ona bir gömlek aldınız da (özensizdi ya, üstüne başına çeki düzen vermesi için;), o gömleğin parasını ödemeyip size ödetti zannettim. Şaka yapıyor olmalısınız, ne yani, gömleğinizin parasını ödese kıymetli mi olacaktı gözünüzde, sizi daha mı çok seviyor olacaktı? Böyle bir beklenti içinde olmak dahi küçültücü değil mi? Üstelik ilişkiye başlayalı daha 1 ay olmuşken? Başka şeye gelince kadın erkek eşitliği diye mangalda kül bırakmayıp, konu para ödemeye gelince her şeyi erkekten beklemek biraz tutarsız olmuyor mu?

Üyelerin ne hediye aldığınız sorularına hala bir yanıt vermemiş olmanızdan da, erkek arkadaşınıza bir hediye almadığınızı anlıyoruz hep birlikte.

Belki de, kendinizi mor dağların prensesi addederek yapıyorsunuz en büyük hatayı, kim bilir?

İnsanların bu saldırısal yaklasımlarını hıcbırzaman anlayamıycam ..
Herkez gibi dusuncemı belırtmısım belırlı bır ısım vermeden genele yorum yazmısım tutup bır tane sıvrı cıkıp saldırıyor ..
ne gerek var tartısma ortamı olusturmaya ki .. .
Arkadaşın konusunu sabote etmek ıstemıyorum o yuzden yuzeysel cvp verıcem
Hanımefendı : Noel dedıgınız gb 24 Aralıkta başlar lakin : Hz.İsanın doğumuyla baslayan noel kutlamaları yılın basınaa kadar devam eder / yanı bırcok yabancı ulkede pekiştirilmiştir.. Onlar'a göre bu kutsi bır olaydır ve bayramdır .. ıkı ıkı daha nasıl dortse buda bukadar nettır.. ıstedıgınızı dusunebılırsınız , onlar bunu yılbası olarak kutluyor,bızde yılın gelısını kutluyoruz dıyebılırsınız .. ama bu gercegı degıstırmıyor Turk kulturunde ve inancında olmayan bır durumdur bu..

Sorunuza gelırsek : Evet olabıldıgınde yabancı marka tercıh etmıyorum.. zaten marka tercıhım yoktur..
Yabancı muzık kulturum de yoktur..
İnsan birşeyi savunuyorsa onu önce kendı yaşamalıdır..
Dipnot : İnsanlar elbette özgürler ,
'' Ben yılbasını kutluyorum kardeşim '' dıyen bırı nasıl özgürce dusuncelerını soyleyebılıyorsa
'' Yılbaşı kutlamak bıze uygun değildir , yanlıştır '' dıyebılmekte özgürce bir düşünce'dır ..
yani sız soyleyınce problem yok , zıt dusunceler yazınca ınsanların özgürlüklerine aykırı oluyor oylemı ..
Komık olmayalım..
Saygısızlık yapılmadıgı surece ınsanlar ıstedıklerı gb dusuncelerını anlatabılmelı ama saygılı bırsekılde anlatabildım mı ..

Son düzenleme:
konuyu burca bağlamanın ilgisi ne acaba?
oğlum boğa ama titizdir 5 yaşında olmasına rağmen, yoksa sonradan mı bozacak kendini?:27:

eşim boğa burcu.temiz titiz düzen hastasıdır.kendi giyimine ve çevresindekilerin giyimine çok özen gösterir.evine ve bize çok bağlıdır.güvenilirdir.rahat yaşamı çok sever.tek kusuru hediye almayı ve vermeyi bilmez ya da çok gerekli görmez.ama beraber çıkıp alışveriş yapmayı yada beraber gezmeyi çok sever.parasını başkalarıyla değil ailesiyle harcamayı sever:34:ben eşimden çok memnunum.tam bir ev erkeğidir.:16:

bu mantıkla bütün boğa burcu erkelerden uzak duralım onlar hiç evlenemesin kimse onları sevmesin vs. belki çok iyi bi çocuk ve mutlu olacaklar. nasıl bu kadar kolay ayrıl diyebiliyosunuz, şaşırıyorum...

yoo boga burcu oldugu ıcın kendimde yasadıgım ıcın ornek verdım. Boga burcu cok arkadasım var burç işin esprisi sadece.;) evet yasadıklarımdan dolayı ve tecrubelerımden dolayı kolaylıkla ayrıl ddiyebılıyorum dikkate alır yada almaz o onun bilecegi iştir. İyi insan olması mutlu olacagın anlamına gelmez ki. ne kadar iyi biri olursa olsun bir kadının ruhuna hitap etmıyorsa ve bu karşı tarafı üzüyorsa ve daha ilk aydan böyleyse ilerki seneleri düşünemıyorum. İnsan bile bile mutsuzluga neden evet desin ki... ha karşı taraf boyle ıncelıkleri önemsemez anlaşırlar mutlu olurlar okey ama kendi demiş zaten düşüncesiz vs diye ve bu durumdan rahatsız...ben düşüncemi söyledim siz de söylediniz teşekkürler.

seenin için erzurumdan gelmiş belliki seni ciddiye alıyor
ama hediye yok kutlama yok demekki devreye başka bişey giriyo burda
ordan anladım kişiliğiyle alakalı diye

boğa burçları çok durağandır onlarda heyecan yoktur hayat yoktur
inişler çıkışlar çok yoktur duygularında anlatabiliyormuyum, hareketleride düşünceleri kadar ağırdır yavaştır
üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi derler bu kişilikteki insanlar iiçin
bence tamamen kişiliği ile alakalı

ve genellikle ciddi bi insandır kahkahalarını görmek çok zordur
çok nadir gülümserler zaten böyle insanlar

genellemelerinizi yaparken lütfen dikkat edin.kişilikle burç kavramını karıştırmayın düşüncelerimde çok şükür bi ağırlık yavaşlık yok duygularım ve hayatımdada ve çok fazla neşeli ve güleryüzlüyüm tezinizi çürütücem kusura bakmayın

millet birbirine girmiş ama konu sahibi arkadaş hiç yorum yapmamış, sorulara cevap dahi vermemiş :26:
demek sorununu çözmüş erkek arkadaşıyla :51:

İnsanların bu saldırısal yaklasımlarını hıcbırzaman anlayamıycam ..
Herkez gibi dusuncemı belırtmısım belırlı bır ısım vermeden genele yorum yazmısım tutup bır tane sıvrı cıkıp saldırıyor ..
ne gerek var tartısma ortamı olusturmaya ki .. .
Arkadaşın konusunu sabote etmek ıstemıyorum o yuzden yuzeysel cvp verıcem
Hanımefendı : Noel dedıgınız gb 24 Aralıkta başlar lakin : Hz.İsanın doğumuyla baslayan noel kutlamaları yılın basınaa kadar devam eder / yanı bırcok yabancı ulkede pekiştirilmiştir.. Onlar'a göre bu kutsi bır olaydır ve bayramdır .. ıkı ıkı daha nasıl dortse buda bukadar nettır.. ıstedıgınızı dusunebılırsınız , onlar bunu yılbası olarak kutluyor,bızde yılın gelısını kutluyoruz dıyebılırsınız .. ama bu gercegı degıstırmıyor Turk kulturunde ve inancında olmayan bır durumdur bu..

Sorunuza gelırsek : Evet olabıldıgınde yabancı marka tercıh etmıyorum.. zaten marka tercıhım yoktur..
Yabancı muzık kulturum de yoktur..
İnsan birşeyi savunuyorsa onu önce kendı yaşamalıdır..
Dipnot : İnsanlar elbette özgürler ,
'' Ben yılbasını kutluyorum kardeşim '' dıyen bırı nasıl özgürce dusuncelerını soyleyebılıyorsa
'' Yılbaşı kutlamak bıze uygun değildir , yanlıştır '' dıyebılmekte özgürce bir düşünce'dır ..
yani sız soyleyınce problem yok , zıt dusunceler yazınca ınsanların özgürlüklerine aykırı oluyor oylemı ..
Komık olmayalım..
Saygısızlık yapılmadıgı surece ınsanlar ıstedıklerı gb dusuncelerını anlatabılmelı ama saygılı bırsekılde anlatabildım mı ..

Bu konuda soyledikleriniz yanlis. Noel bayrami 26 aralikta biter bazen yilbasina kadar tatillerini uzatirlar ama yilbasina kadar bayram asla devam etmez hatta cogu zaman bayramdan sonra 31 aralik dahil calismaya devam ederler. Yilbasi kutlamalarinin kesinlikle dinle alakasi yoktur. Benim bildigim ulkemizde de hep kutlanir.

konu sahıbı arkads bazı konularda haklı henuz bır aylık ılıskı ve karsısındakı ınsandan ılgı alaka özen istemesi cok normal..ama bıraz dusununce cocuk baska bı sehırden senın ıcın gelmıs aslında ılgılı sonucta senın ıcn bısıylr yapmıs..hedıye konusuna gelınce ıcınden gecırmıs olabılırsın ınsan bı hedıye alır dıye ama almadıysada heme kestırıp atma bazen gercekten erkekler anlamıyo boyle seylerden..bız nısanlımla ılıskıye basladıgımız donemlerde (aramızda 40 dakıkalık yol vardı haftada bır gorusurduk bende derdım o vakıtler altında arabası var ınsan ozlr gelır demekkı ozlemıyo dıye, gunde uc msj atıyosa aaa bugun cok msj attı derdım gunde bıkere arardı) bende senın gıbı dusunmustum ha bıde ustune bırıncı ayımız dolmustu ve bırıncı ayımız kutlu olsun demedi dıye oturup uzulmustum baktım gordum olmuyo aldım karsıma konutum benım ıcın onemlı olan seylerı ılıskıde onem verdgım seylerı ve bıraylık sure sonundada bırbırımıze gore olmadıgımızı soyedım..ben senın duusundugun gıbı dusunemedım haklısın cok calısıyodum sana zaman ayırmadım ılıskıye gereken onemı vermedım falan fılan..ıkıncı ay donumumuzde gıdıp en pahalı yerden gomlek alıp hedıye etmıstı..( ama ben ondan hedıye ıstememıstım sadece bırıncı ayımızı kutlamasını beklemıstım yanı o bana hedıye aldıgında mahcup olmustum hatta acaba hedıye ıstedıgımımı dusundu diye) neyse bu durum bazen devam ettı bazen etmedı bazen hedıye alır bazen almaz cok kızarsam sen odunsu bı öküzsün incelıkten anlamıyosun derım:)) ama hala her ay donumumuzu kutlra ben sıkıldım artık kutlamasından...ama hıc bır zaman benı acayıp sasırtcak bı suprız yapmadı (evlenme tekl harıc) yanı anlıcan arkadsım kımı erkekler boyle benım nısanlımda bakarsan yengec burcu cok romantık olmaı lazım ama deıl burclarada takılmayın derım..karsındakı ınsanı sana hedıye almadı okadar yoldan geldı hedıye getırmedı dıye itme gercekten erkekler düşünemiyo..baze bizim düşündüğümüz bazı şeyler onlara okadar sacma gelıyo kı bunamı taktın dıyolar..cok uzattım galıba...ısın ozetı bıraylık ılıskını bana hedıye getırmedı dıye noktalama bıraz daha dene konus eger senı gercekten onemsıyosa dedıklerını dıkkate alır..

Hemen bir yargıya varmamanızı,beklemenizi öneririm ben.

Kendimden örnek vereyim.Eski erkek arkadaşım oldukça kibar davranırdı,hediye ve para konusunda hassastı.
Sonra ne oldu? Adam''Eski kız arkadaşımı unutamadım.'' diye pat terkediverdi beni.Olayı da f...'tan öğreniyorum.:27:
O hassaslığı nerede kaldı?

Her insanın sevgi dili farklıdır.Kitabı bile vardı bunun.Kimine göre nitelikli beraberliktir,kimine göre hediyelerdir,kimine göre hizmet kimine göre onay sözcükleridir.
Belki arkadaşınız ''Geldim,buluştuk,konuştuk güzel vakit geçirdik.Daha ne?'' diye düşünenlerden olabilir.

Unutmadan Güneş burcu tüm karakterimizi,kişiliğimizi açıklamaz.
Haritasına bakmak lazım.:44:

hayatı ne kadar ruhsuz yasıyorsunuz..yazık

Bak bunu öğrendiğim iyi oldu. Demek ki ruhsuzmuşum. İyi, bundan sonra ruhumu yanıma alır ruhlu olurum.
Hanımefendi sizin ruhlu ve ruhsuz ayrımınız nedir bilmiyorum ama benim için hayatta özel günler dediğiniz günlerin dışında daha önemli şeyler var. Mesela sağlık gibi, mesela geçinmek gibi, mesela çocukların istibali gibi, mesela işimi hakkıyla yapabilmek gibi, akşam eve geldiğimde ailemin önüne yemek koymak için elimi çabuk tutmak gibi.
Siz özel günlere önem verebilirsiniz, ben vermem. Bu size bana ruhsuz deme hakkını vermez.

Kalkıp erzurumdan gelmis olması size yetmedi mi simdi?
Aldıgınız gömlegi onun ödemesini beklemeniz benim icin ince ruh ve hassaslık olmuyor.
En azından ben ilk aylar' dan '' sunu alıcam bakalım ödemeyi teklif edicek mi? '' gibi beklentiler icine girmedim, aklıma bile gelmezdi böyle seyler..
Ödemeyi teklif etmesini bile istemem ne münasebet? Bana ters bir durum.
Bu arada babam boga burcu' dur inanılmaz sevecen, canayakın, konuskan, sakacı, iyi kalpli biridir yedirmeyi, gezdirmeyi cok sever.
Hep derim su güne kadar isteyip te almadıgım, yapamadıgım birsey olmadı eli cok acıktır, cok boldur.
Bazı babalar görüyorum yok, yok diye aglayıp milyarlık telefonu olan, 600' tlik mont giyip cocuklarına 10' tlik pantolunu layık gören..
Konu dısına cıkmayım:1:
Özen konusunda haklı olabilirsiniz birsey diyemem herkes sormus ve cevap gelmemis sanırım siz de bir hediye almadınız..
Siz nasıl almadıysanız, o da almayabilir.
Bende yılbasını hediyeli kutlamam yani birine hediye almam aynı zaman da beklemem de. Yılbası herkes icin aynı anlamı tasımayabiliyor yani..

Bak bunu öğrendiğim iyi oldu. Demek ki ruhsuzmuşum. İyi, bundan sonra ruhumu yanıma alır ruhlu olurum.
Hanımefendi sizin ruhlu ve ruhsuz ayrımınız nedir bilmiyorum ama benim için hayatta özel günler dediğiniz günlerin dışında daha önemli şeyler var. Mesela sağlık gibi, mesela geçinmek gibi, mesela çocukların istibali gibi, mesela işimi hakkıyla yapabilmek gibi, akşam eve geldiğimde ailemin önüne yemek koymak için elimi çabuk tutmak gibi.
Siz özel günlere önem verebilirsiniz, ben vermem. Bu size bana ruhsuz deme hakkını vermez.
[/QUOTE
ayrıca duygusuz...bence bu saydıklarınız dısında hayatta çok güzel duygular olabilceğinin farkına varın..aşk gibi..sevgi gibi..sevdiğini küçük bi anda mutlu etmek gibi...sürprizler yapmak gibi..........desemde anlamyıcaksınız..size makina programlı hayatınızda mutlulukar:1:

Valla ben cok onem veriririm. en sevmedigim erkek tipi hediye alip vermeyen erkek...

2 ucuz erkek cimri erkek... cunku ben asla ucuz bi insan degilim hicbiseyinin ucuzuna kacmam ve sevdigim herkesi simartirim. Karsimdaki insandan da durumu oldugu halde cimrilik gorursem aninda sogururm , dusuncesizleride hic sevmem. Ben olsam hediye alir verir utandirirdim e artik canim sende beni cok sik bir yemege goturursun veya bana cok cici bisi alirsin dimi derdim. E... nasil alistirirsaniz oyle gider.

Valla en son hediyemide bugun aldim :)) Herkese kendilerini simartacak sevgili veya koca bulmalari dilegiyle:DDD

Hediye alip vermeden gecip giden bir hayat dusunemiyorum. Genellikle indirim 1 al bir bedava olan urunler kampanyali urunlerde veya ne begendiysem alir stoklarim kenarda... veya yaratici hediyelerde dusunurum... herkede verilcek hediye vardir etrafimda hatta hediye abartmakla unluyumdur.. ne bileyim insanlarin yuzundeki sevinci paylasmayi ben cok seviyorum... bunu beceremeyen bir erkegede veya cimri olanlardan ucuza kacanlardan maalesef hoslanmiyorum bi yere gitmektende haz etmiyorum. Hatta ucuza kacan arkadaslarida sevmiyorum insani strese sokuyorlar. En son boyle ucuzcu arkadaslarla Amsterdama gitmistim, hic bir faaliyete para gidecek veya pahali diye katilmak istemediler. Bira fiyatinin pahali oldugundan sikayet ettiler ki,,, Avrupadaki yasam standarti gelir duzeyine orantilarsaniz gayet normaldi.... ben eglenemedim tek basima gezdim onlarda kos kos ucuz bira avina ciktilar bos bos sokaklarda gezdiler...

Son düzenleme:
ben iki erkek tpini sevmem, biri cimri digeri de giyimine kisisel bakimina dikkat etmeyen erkek. evde istedigi kadar pasakli olsun ama yanima gelirken temiz olsun bir zahmet. mumkunse de yeniyilda dogumgunlerimde yildonumlerinde hediye alsin.

konuyu açmışş gitmişş insanlardaa birbirine girmiş burdaa..herkesin düşüncesi kendinee yaşam tarzı beklentileridee kadınlar neden birbirini tanımasalar bile çekemezlerde atlarlar birbirlerinin laflarına hiç anlamamm..bi okuduğm konudadaa birbirine sataşmayann insanlarr görüyümm artık..sinirlerinizn yadaa canlarınınzn sıkntısını burda dalaşarak ggeçirmeyinn nolur yaa..

bence konu sahibi haklı. Uzak yoldan geldi o kadar demişsiniz gelecek tabi. İlişki yaşıyor sonuçta değil mi. Bir hediye alamaz mıydı boş gelmekde ne oluyor. Ayıp ya, bi erkekte cimrilik tahammül edemediğim şey. Hele ilişkinin başında bunu yapıyorsa bence bu adamdan bi cacık olmaz

Back
X