İşin doğrusunu bilip bilmeden yorum yapmaya ne kadar da meraklı bazı arkadaşlar.
Yılbaşı kutlamanın herhangi bir din ile uzaktan yakına ilişkisi yoktur. Hristiyanlar 24 Aralık tarihinde Noel'i kutlarlar. Evet bu bir Hristiyan bayramıdır. Noel Baba ve çam ağacı ile özdeşleşmiş olan da Noel'dir, yılbaşı değil.
Yılbaşını ise, Hristiyanlardan Musevilere, Budist Japonlardan Hindu Hintlilere kadar canı isteyen herkes kutlar. Zira burada sözkonusu olan bir yılı bitirip diğerine başlamaktır. Dün geceyi çılgın sokak partileri veya gece kulüpleri yerine evimde eşimle televizyon seyrederek geçirdiğim ve hediye olayına hiç girmediğim halde, isteyen herkesin yılbaşını kutlama özgürlüğünü sonuna kadar destekliyorum.
Herşeyi "Batılılara özeniyoruz" aşağılık kompleksiyle algılayıp hayatı kendimize zehir etmeye gerek yok. İnsanlar isterse yeni yılı kutlar, isterse ilk cemrenin düşüşünü ya da yılın ilk karının yağışını... size ne canım...?
Ayrıca sormadan edemeyeceğim, "kendilerine ait olmayan şeylere meğillenenleri" eleştiren Tortellini, acaba blue jean giymiyor, yabancı dizileri izleyip yabancı müzikler dinlemiyor mu?
Konu sahibinin "sorununa" gelince, bu kadar ufak şeylere takılmışsanız zaten o ilişki daha baştan çok yüzeysel demektir. Çocuk sizin için Erzurum'dan kalkıp gelmiş, bu yeterince büyük bir hediye değil mi?
Gömlek konusuna gelince, ben de bir üyenin sandığı gibi, siz ona bir gömlek aldınız da (özensizdi ya, üstüne başına çeki düzen vermesi için

, o gömleğin parasını ödemeyip size ödetti zannettim. Şaka yapıyor olmalısınız, ne yani, gömleğinizin parasını ödese kıymetli mi olacaktı gözünüzde, sizi daha mı çok seviyor olacaktı? Böyle bir beklenti içinde olmak dahi küçültücü değil mi? Üstelik ilişkiye başlayalı daha 1 ay olmuşken? Başka şeye gelince kadın erkek eşitliği diye mangalda kül bırakmayıp, konu para ödemeye gelince her şeyi erkekten beklemek biraz tutarsız olmuyor mu?
Üyelerin ne hediye aldığınız sorularına hala bir yanıt vermemiş olmanızdan da, erkek arkadaşınıza bir hediye almadığınızı anlıyoruz hep birlikte.
Belki de, kendinizi mor dağların prensesi addederek yapıyorsunuz en büyük hatayı, kim bilir?