- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
ya ağaç süslemeyi ben de saçma buluyorum ama insanlar eğleniyorlarsa süslesinler, Allahtan gerçek ağaç süslemek kalkmak üzere herhalde, plastik ağaç al, her sene süsle
cadılar bayramınınsa dinsel boyutunu hiiiç bilmiyorum, şaka mı şeker mi diyorlar ya çocuklar bizim şeker toplama olayının ordan geldiğinden şüphelenmekteyim, mesela benim annemler bilmezmiş küçükken şeker toplamak ramazan bayramında
Aslında bu konudaki mevzu benim söylediklerim de değil ama kaç gündür kafamı kurcalıyordu paylaşayım dedim. Ben ağaç süslemek istemiyorum. Tombala falan tamam da ağaç olmasın istiyorum, kayınvalidemler süslerler. Çocuklarım kesin özenecekler. Benim annemler karşıdır. E al başına belayı. Şimdi çocuklara ağaca gerek yok desen bir türlü o zaman babaneler neden süslüyor. Ağaç alıp süslesem annem karalar bağlar muhtemelen. Benim de arada bir iki prensibim güme gidiyor. Aaaah ah.
canım ben senin yerinde olsam, şu migrosta satılan küçük plastik ağaçlardan alırım, bi kaç küçük süs, maksat çocuklar eğlensin, hevesini alsın, inan bunda hiç bişey yok
benim ki istemez özenmez saçma bulur, hem de hiç geleneksel bi çocuk olmamasına rağmen, herşeyi mantık çerçevesinde düşünür kendisiama istese ben yapardım
din dersi anaokuluna indi, çocukların başka bi dine özenmesi zaten imkansızHer yıl aynı mevzu...Biri çıkıp şunlara size ne desin artık lütfen.Bir de Hristiyanlık ile bir şeyimiz yok demiş.O yüzden mi istemiyorsun kutlanmasını?
imzam gibi :)ha mesela her yerde merry christmas yazan süsler var onlara ben de karşıyım açıkcası
imzam gibi :)
taşlamasınlar beni şimdi :)aa cidden öyleymiş dikkat etmemişim, merry christması silelim happy new year kalsın
Ben bunun hristiyanlık propagandasından çok kültürel yozlaşma olduğunu düşünüyorum. Yani benim de içim gidiyor ağaç süslemeye. Ama bunun sonu yok ki. Cadılar bayramına da özeniyorum misal. Çok güzel kıyafetler oluyor. Paskalya yumurtası saklamaca olayları da çocuklar için eğlenceli baya. Dalga geçmiyorum cidden çok farklı cıvıl cıvıl bayramlar bunlar ama sonuçta bizim bayramımız değil. Bütün bunlara bu kadar özenmek ne kadar doğru bilmiyorum. Yeni yıl sonuçta evrensel bir şey ama ağaç süslemek daha çok Christmasla ilgili bir durum. (Hoş pagan aslında ama orası da baya uzun mesele) Yani yeni yıla girerken tombala oynamak, hediyeleşmek tamam bir yerde de hindi yemek (şükran günü), ağaç süslemek (Christmas) bunlara gerek yok gibi geliyor. Onun yerine kendi milli ve dini bayramlarımızı daha cafcaflı hale nasıl getirebiliriz, çocuklarımızın bir 23 Nisan'ı, Ramazan Bayramını cışkuyla geçirmesini nasıl sağlayabiliriz bunu düşünmeliyiz bence. İnanın 23 Nisanlar çocukken benim için tatil ama okula gitme zorunluluğum olan. Soğukta saatlerce günün anlam ve önemine dair konuşmalar dinlediğim bir gündü. Ramazanda şeker toplamaya gitmeme izin verilmezdi çünkü tehlikeliydi (kaybolan çocukları düşündüğümüzde doğru da bir yerde).
Dediğim gibi bütün Christmas, Cadılar bayramı, Paskalya bana cok çekici geliyor. 30 yaşında bana güzel geliyorsa çocuklarıma nasıl güzel gelmesin. E hep bu bayramlar güzel gelirse bizim bayramlarımıza ne olacak. Artık kendi bayramlarımızda hediyeleşme olayına girsek bence daha süper olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?