Yılbaşı-Noel kutlatmayın!

Çok alakasız gelebilir ama misal v yerine w, k yerine q, ç yerine ch falan kullanınca insanlar işte dilimizi koruyalım dil elden gidiyor dediklerinde (her ne kadar bu tarz konuşmalara uyuz olsam ve ağızlarına bir tane patlatma isteği gelse de) bana abartı geliyor. Koskoca dil bunlarla mı yozlaşacak diyorum. Ama bu tip şeyler zarar veriyor. O yüzden ben yeni yıl kutlamasına karşı değilim tabiki de ama bunu Christmas tadında kutlamaya hoş bakmıyorum. Ha insanlara bir şey dikta edemem. Hani kimseye qanka ne ya adam gibi yazın şunu diyemeyeceğim ya da silah zoruyla düzgün yazdıramayacağım gibi ne diye ağaç süslüyorsunuz deme lüksüm yok. Ama dilin ya da kültürün yozlaşması üzerine bir iki şey söyleyebilirim diye düşünüyorum. Ha milli eğitim bakanı bu konuda bir şey deme lüksüne sahip mi? Bilmem. Milli eğitim bakanı v yerine w kullanmayalım. Adam gibi kendi harflerimizi kullanalım deme lüksüne sahip mi? Ya da kültür bakanı mı sahip çıksaydı kültürel değerlere.
Açıkçası benim de hoşuma gidiyor demiştim süslemeler. Benim amacım sadece başka bir açıdan bakmaya çalışmaktı. Beyin fırtınasıydı.

Gecen yil rahmetli olan teyzem 88 yasndaydi.
Her yilbasini ya onlarda ya bizde kuzenlerde hep beraber kutlardik.Yemek ,kuruyemis yer
Tombala oynardik.
Yani 88 yasinda ki teyzem bile bilmiyormus yilbasi kutlanmayacagini.
Kutlayan kutlar kutlamayan oturur .
Sana ne ,size ne ..

Babam kutlamaz,bizim evde kutlanmaz.
Öğrenciyken 4 yıl kutladık kızlarla yurtta.Müzik,meyve,pasta...
Deli gibi eğlenirdik.
Geçen yüzüne de dedim.Ben kutlayacağım ilerde dedim,kızmadı,kendin bilirsin dedi.Gülüştük.
Bana bi doğum gününden,yıldönümünden farklı gelmiyor.
Ama beni bu yaşa getiren adamı da kıracak değilim bu sebepten.
Kendi evimde bakarım dalgama.

ya 10 yaşındaki erkek çocuğuna ne alınır, okulda çekliş yapmışlar yine, ben de bu olayı sevmiyorum 10 yaş ne çok çocuk ne genç ara dönem ne alınır bilemedim

ya 10 yaşındaki erkek çocuğuna ne alınır, okulda çekliş yapmışlar yine, ben de bu olayı sevmiyorum 10 yaş ne çok çocuk ne genç ara dönem ne alınır bilemedim

bizde de çekiliş yapılmış ama bize çıkan kız nispeten daha kolay puzzle al bence en kolayı..

zaten Türkiyede noel,yılbaşı falan kutlanmaz
tadı yok yani...
o noel ruhu dedikleri olay var Türkiyede bulunmuyor ..o yüzden kimse endişelenmesin...Türkiyenin bozulduğu yok

Öğrenciyken yılbaşı kutlamak ne güzel olurdu ya. 3. sınıftayken de engelli çocuklarla kutlamıştık.Valla çılgınlar gibi eğlenmiştik. Yılbaşı bahane eğlenmek şahane.

Öfff her sene aynı muhabbet.Ya daha yılbaşıyla noel arasındaki farkı bilmiyorlar,bi de millete nutuk veriyorlar.Türkler noel kutlamıyor ki yılbaşını kutluyor,ki onun da hristyanlıkla bi alakası yok.İsteyen kutlar,istemeyen kutlamaz,kutlayana da niye kutluyosun denmez.Zaten kutlayan da bi anlam yüklediğinden değil,eğlenmeye vesile olsun diye kutlar.Ben de severim yılbaşı konseptini,soğuk ve karanlık kış günlerinde içimi açıyor süslenmiş ağaçlar,ışıklandırmalar filan.

Valla suudi arabistana benziyoruz git gide onlarda kutlamaz...
yok canım ya,bizde kutlanır,noel değilde yeni bir yılın gelişi kutlanır,laf olsun torba dolsun işte..Suriyelileri vs..gündemden çıkartmak amaç..antalyada çadırda yaşanyan 10 bin Suriyeliye antalyayı terk edin tebligatı gelicekmiş..nereye gidecekler..rezilliki ne rezillik..bunları ört bas etmek için gündem yaratıyorlar..

Bizdede kutlanır canım ne guzel yeni bir yıla giriyoruz havai fisek patlatırdık kız arkadaslarımla cok guzel gecerdi onuda bizim elimizden almasalar barii..
bide suriyeliler icin oluyorsa hic hoş degil yani...

Kutlama maiyetinde olmayan fakat dostlarla bir araya geldiğimiz bir gündür yılbaşı asla çam ağaçları ve hindi olmaz hele de o hindinin ingilizce karşılıgı Turkey ken

Bizdede kutlanır canım ne guzel yeni bir yıla giriyoruz havai fisek patlatırdık kız arkadaslarımla cok guzel gecerdi onuda bizim elimizden almasalar barii..
bide suriyeliler icin oluyorsa hic hoş degil yani...
canım bu tartışmalar bitmez bizde ramazan ayı geldiğinde neler konu oluyor bilmiyormusun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…