yılbaşı parasal durumlar

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
2 buçuk aylık evliyiz bu yılbaşında ilk evli olarak geçireceğimiz yılbaşı olduğu için eşimle özel bi şeyler yapmak istiyoruz. ama eşimde bende eminiz ki evimizde olsak kesin benim ailem çağıracak yada gelecekler (eşimin ailesi konusunda şüpheliyiz çünkü geçen konumda bahsetmiştim çok ilgisizler eşimde görüşmüyor pek biraz limoniyiz yani arayacaklarını sanmıyorum çağırsalar da gitmeyiz)

eşimde bi şey yapalım ama çok param yok dedi. eşimden gizli para biriktirdiğimi söylemiştim geçenlerde bugün baktım 300 tl ye yakın param olmuş. ben acil durumlar için biriktiriyordum bu paraları. şimdi eşim böyle canı sıkılınca acaba dedim bu parayla bi şeyler yapabilir miyiz? çar çur mu etmiş oluruz?

bir de biz içki içen insanlar değiliz öyle kalabalık yerleri de pek sevmeyiz bi kere diskoya gittik balayımızda nasıl bi yer diye 1 kolanın yarısına kadar durabildik hemen çıktık sevmedik :)))

biz amasya ya gitmek istiyorduk arabamız yok. diyorum ki acaba bu parayla bi araba kiralasak günü birlik amasya ya gitsek nasıl olur diye düşündüm.. gerçi şimdi parama da kıyamıyorum 2 aydır biriktiyorum ama gene biriktiririm sizce değer mi ? bu şekilde güzel bi yılbaşı geçirebilir miyiz?

*eşime biriktirdiğim parayı biraz çıtlattım tahmin ediyodum zaten dedi ama miktarı söylemedim.

Ben olsam evde biraz hazırlık yapardım.Çerez,mumlar,süsler filan...Belki minik bir yeniyıl pastası olabilir.
Yemek için dışarı çıkardım ama yılbaşı menüsü hazırlayan pahalı bir yere gitmezdim.
Yemekten sonra çay veya sahlep içmeye manzaralı bir yere ya da ışıklı süslemeli bir caddeye giderdim.
Sonra dönüp yeni yıla evimde girerdim.Hatta daha çok hoşuma giderdi ne yalan söyleyim.İlk yılbaşını evde geçirmek uğur gibi düşünürdüm.

amasya mı amasra mı acaba

madem ilk yılbaşınız evliyken güzel değerlendirin para yine konur yerine

ay ne güzel anlatmışsın canım gözümde canlandı da bi an ... biz ankaradayız böyle yerler nerde var bi araştırabilirim. aslında evde bi şeyler hazırlasam böyle gece yarısına kadar dışarda takılıp eve gelsek de güzel olabilir.

yok önemli değil de amasya günü birlik gidilecek bir yer olmadığı için sordum.

anladım zaten canım :) yazın çok gitmek istemişti ama para durumundan gidememiştik. bi de borçlarımız çok acaba bu para giderse sıkışırmıyız diye de düşündüm. gerçi ben mutfak masraflarımdan biriktirdim hiç de dokunmama gerek kalmadı o paraya

gidin o zaman hazır şartlar müsaitmiş

Eski konunuzdan hatırlıyorum maddi sıkıntınıZ vardı biraz,o yüzden sizin yerinizde olsam evimde geçirirdim,güzelce bir sofra hazırlayabilirsin ve başbaşa kutlarsınız,annene nazın geçiyorsa uygun bir dille anlatırsın başbaşa olmak istediğinizi.

gidin o zaman hazır şartlar müsaitmiş

peki sizce akşam falan çıksak yola eşimin çalışıp çalışmayacağı kesin değilde ama 5 ten sonra kesin evde o gün . tüm gece arabayla gezerek geçirebilir miyiz otele falan ihtiyaç olmadan. sonuçta o gün bi kaç yer sabaha kadar açık olur gibi düşünüyorum ( cahilliğime verin daha önce yılbaşında hep evde tek kişilik pijama partisiyle geçirdim de bilmioyurm ne yapılır nereye gidilir .d )

Amasra merkez değil ama Çakraz'a gidin tabi bu mevsimde çok soğuk olur zira eylülde bizim totomuz donmuştu. Bence paranızı çarçur etmeyin nisan-mayıs oraların güzel zamanı...Evde yokuz imajı çizip, evde romantik ve daha ekonomik bir yeniyıl geçirmeniz daha akla yatıyor.

evet canım onu da düşündüm şimdi bu para giderse sıkışırmıyız diye ama 2 aydır hiç dokunmama gerek kalmadı bu paraya sorun olmaz gibime de geliyor

en son çare bende evde yokuz yada arkadaşlar bizde ayağına yatıcam çünkü annem baş başa geçirmek istiyoruz falan dersem bi dahaki yıla kadr tribini atar .d

Evli değilim ama kesinlikle ilk yılbaşımı bu şekilde geçirmek isterim.
Hoş,ben ev kuşuyum.Sizin zevkleriniz de önemli.

Insan hayata bir kere gelir ve ilk yilbasiniz caniniz ne istiyorsa onu yapin..kucuk seylerle mutlu olmayi bilmeli kadin ama erkek bunun boyle oldugunu bilmemeli eger esinize bunu ilk basta hissetiremezseniz hayatiniz boyunca buyuk suprizler goremezsiniz..tavsiyemdir yarina cikacagimiz belli degilse bugunun keyfine bakin cunku yarin cocuk olunca bunlari zaten yapamazsiniz herseyi onlara saklamaya basliyor insan ozaman birikimin bir anlami var simdi degil daha degil

kıy gitsin paraya diyosun yani haklısın aslında

Amasra ya gitmeyin hava soguk, keyif alamazsiniz derim ben.

Yani siz bilirsiniz, ev kusuysaniz, evde yiyip icin :) Ama hevesliyseniz, ben $ik, ho$ bir mekana gidin derim.

Bence evinizde geçirn yılbaşı için harcama biriktirdiğin parayı. Ailelerinize yılbaşını evde "başbaşa" geçireceğinizi söyleyin. Bir aileleriniz gelmesini engelleyemeyecek değilsiniz ya .. Güzel bir sofra kurun, güzel bir ambiyans yapın evin içine güzel bir gece geçirin. Böylesi dışarıda kutlamaktan çok çok daha eğlenceli ve güzel oluyor emin olun.

en son çare bende evde yokuz yada arkadaşlar bizde ayağına yatıcam çünkü annem baş başa geçirmek istiyoruz falan dersem bi dahaki yıla kadr tribini atar .d

bence annenlere yemeğe gidin. hem annen trip atmaz hem de siz 10 gibi falan müsaade isteyip kalkabilirsiniz. arkadaşların dediği gibi de alışverişinizi yapıp evi süslersiniz, gecenin kalanını başbaşa geçirirsiniz.

dışarı çıkma sebebiniz annenlerle girmemekse, hem anneni küstürmeyip hem hesaplı bi şey arıyorsanız bu en iyi çözüm gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…