Yılbaşı yaklaşıyor ve eşle tartışma artıyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lelya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anladım sen demek ki bir sene de onlara gitmeyip senin ailene gidilse bir sürü sorun çıkacağını bildiğin için ,böyle en azından iki tarafa da gitmeyim diyorsun.dogru resmen sinir bozucu ne var ikisine de gidiliverse bencillik bu
Aynen iki tarafta ne kırılsın ne üzülsün ben eşimin ailesiyle gecirsem yılbaşını benim ailem sevinir ama eşimin ailesi pek hoşnut olmuyo

Cevap versem tepkisi ne olur mesela?
Yani bemim eşimin kızmasının sebebi benim cevap vermemi istememesi. Ben ceap verirsem gelin laf etti diyr trip yapar bozulurlar ben söylersem kırılmaları en fazla 5 dakka sürer diyor yani bem cevap verirsem kızar mesela. Oyüzdem kendi öüdehale ediyor. Bu şekilde konuşsanız eşinizle olmaz mı
Ben bisey söyledim mi yanimdaysa ya cimcikler bi kere yapmıştı ya da kızgın bir şekilde gözlerini Diker üstüme evde zaten ayrı hesaplaşma. Ben eşime çok söyledim de hiç bir şey değişmiyor yani çok fazla anlatamiyorum suan ama yapmiyo biz de şöyle bişey oldu yani biz nisanlandiktan sonra eşim sürekli vaktini benimle geçirmeye başladı herseyi beraber yapiyoduk ev esyalarimizi beraber hallediyoduk her gün gorusuyoduk çünkü çok yakın oturuyoduk birbirimize eşimin ailesi eşime çok bağlı gorumcemler falan eşim bekarken istedikleri zaman görme şansları varmış biz nisanlandiktan sonra eşim hep benimle olduğu için evde durmuyodu işe gidiyodu geliyodu beraber bişeyler yapiyoduk bu sefer ailesi eşimi onlardan caldigimi düşünerek kıskançlık duygusu başladı bana inat bişeyler yapmalar laf soylemeler surat yapmalar tepki gostermeler falan ama ben bunları görmeme rağmen eşime hiç bir şey söylemedim onları izledim hep daha da ileri gitmeye başladılar evlilik yaklaştıkça sorunlarda arttı daha sonra benim bu içime atışlarım benim psikolojik yönde kötüye götürdü 60 kilodan 45lere düştüm ve dügünüm de çok zayıftim hiçte begenmemistim kendimi sonra içimde engelleyemedigim bi kızgınlık oluştu ve ben de farkında olmadan tepkiler göstermeye eşimi uzaklastirmaya çalıştım yani öyle yapmisim söylem bu sonra bi onlar bi ben bi onlar bi ben derken arada ki inatlasma arttı annesi bazı durumlarda yardimci oldu bana hakkını yemem allah razı olsun ama gorumcem beni daha kötüye götüren kişiydi psikolojik tedavi görmeye başladım antidepresanlar falan eşim yardimci oldu ama ailesiyle telefonda hep gizli gizli konusuyodu onlar uzulmesin diye teselli ediyo banada acıdığı için öyle yanimdaydi diye dusunuyodum ama gorumcem hiç durmadı eşimi arayip bizi hep huzursuz etti bagirdi çağırdı laflar söyledi sonuç böyle ben biraz kendimi toparladiktan sonra ablasiyla iyi olmaya çalıştım hep adım attım hepside boş bir daha da yapmiycam dedim eşime ben kucuklugumu bildim ama o büyüklüğünü bilmedi aksine tam bir çocuk oldu şimdi de öyle birbirimizi aramayiz onun burnu biraz büyüktür herkesin üstünde otoriter sağlamayı herkesi yonetmeyi sever ben de buna gelemem ters düştük şimdi durum hala böyle

Ya yılbaşı bizim için bayram mı? Sadece yıl değişiyor bana çok saçma geliyor kutlama yapmak.

Ben bisey söyledim mi yanimdaysa ya cimcikler bi kere yapmıştı ya da kızgın bir şekilde gözlerini Diker üstüme evde zaten ayrı hesaplaşma. Ben eşime çok söyledim de hiç bir şey değişmiyor yani çok fazla anlatamiyorum suan ama yapmiyo biz de şöyle bişey oldu yani biz nisanlandiktan sonra eşim sürekli vaktini benimle geçirmeye başladı herseyi beraber yapiyoduk ev esyalarimizi beraber hallediyoduk her gün gorusuyoduk çünkü çok yakın oturuyoduk birbirimize eşimin ailesi eşime çok bağlı gorumcemler falan eşim bekarken istedikleri zaman görme şansları varmış biz nisanlandiktan sonra eşim hep benimle olduğu için evde durmuyodu işe gidiyodu geliyodu beraber bişeyler yapiyoduk bu sefer ailesi eşimi onlardan caldigimi düşünerek kıskançlık duygusu başladı bana inat bişeyler yapmalar laf soylemeler surat yapmalar tepki gostermeler falan ama ben bunları görmeme rağmen eşime hiç bir şey söylemedim onları izledim hep daha da ileri gitmeye başladılar evlilik yaklaştıkça sorunlarda arttı daha sonra benim bu içime atışlarım benim psikolojik yönde kötüye götürdü 60 kilodan 45lere düştüm ve dügünüm de çok zayıftim hiçte begenmemistim kendimi sonra içimde engelleyemedigim bi kızgınlık oluştu ve ben de farkında olmadan tepkiler göstermeye eşimi uzaklastirmaya çalıştım yani öyle yapmisim söylem bu sonra bi onlar bi ben bi onlar bi ben derken arada ki inatlasma arttı annesi bazı durumlarda yardimci oldu bana hakkını yemem allah razı olsun ama gorumcem beni daha kötüye götüren kişiydi psikolojik tedavi görmeye başladım antidepresanlar falan eşim yardimci oldu ama ailesiyle telefonda hep gizli gizli konusuyodu onlar uzulmesin diye teselli ediyo banada acıdığı için öyle yanimdaydi diye dusunuyodum ama gorumcem hiç durmadı eşimi arayip bizi hep huzursuz etti bagirdi çağırdı laflar söyledi sonuç böyle ben biraz kendimi toparladiktan sonra ablasiyla iyi olmaya çalıştım hep adım attım hepside boş bir daha da yapmiycam dedim eşime ben kucuklugumu bildim ama o büyüklüğünü bilmedi aksine tam bir çocuk oldu şimdi de öyle birbirimizi aramayiz onun burnu biraz büyüktür herkesin üstünde otoriter sağlamayı herkesi yonetmeyi sever ben de buna gelemem ters düştük şimdi durum hala böyle

Aptal insanlar neyi kıskanıyorlarsa. Bende ailesi yüzünden sıkımtıdan 45e düşmüştüm ve inanılmaz çirkin buldum kemdimi dış çekim fıtolarımız falan var milet duvarına asar ben görmeye tahammül edemiyorum. Allaha havale ediyorum hepsini.
Mesafemi koydum laf edebilecekleri kadar yakın değiller artık onlar eşimi arar selam söylerler en fazla. Bende çalışıyorum çoğunlukla. Bişey derlerse yorgunum çalışıyorum artı ev işi kendime vakit ayıramıyorum oraya nasıl ayırayım diyorum hak veriyor ama gerçektende öyle yalan değil

Aptal insanlar neyi kıskanıyorlarsa. Bende ailesi yüzünden sıkımtıdan 45e düşmüştüm ve inanılmaz çirkin buldum kemdimi dış çekim fıtolarımız falan var milet duvarına asar ben görmeye tahammül edemiyorum. Allaha havale ediyorum hepsini.
Mesafemi koydum laf edebilecekleri kadar yakın değiller artık onlar eşimi arar selam söylerler en fazla. Bende çalışıyorum çoğunlukla. Bişey derlerse yorgunum çalışıyorum artı ev işi kendime vakit ayıramıyorum oraya nasıl ayırayım diyorum hak veriyor ama gerçektende öyle yalan değil
Ben düğün cdlerimi dahi parcaladim ve hiç izlemedim. Senin çalışıyo olman güzel yani elinde bi bahane var ben de o da yok yani cagirdilar mi gitmek zorunda kalıyorum bazen gitmiyorum çünkü hem zor geliyo hem pek istemiyorum bu sefer eşimle kavga ediyoruz ve birkaç gün sürüyor neden o yanlış anlamasin bu yanlış anlamasin aranızda bişeyler olduğu anlaşılmasın diye işte bu da beni sinir ediyo yaşadığım şeyleri bilmesine rağmen beni ne kadar çok etkilediğini görmesine rağmen bencille davranıp kapının dışındaki insanların düşüncelerini önemser

Ya yılbaşı bizim için bayram mı? Sadece yıl değişiyor bana çok saçma geliyor kutlama yapmak.
Ben de kutlamayi sevmiyorum sadece özel olmasının tek sebebi eşim izinli oluyo o yüzden onun dışında hiç önemi yoktur

Plan yapın bizimkilerde pek dindar ama yılbaşında hep bir aradalar.Hani yeri geldiğinde yılbaşı gavur işi derler ya ama herkes bir arada olsun isterler.Hiç gitmedim ve baskın geldim.Bu senede şimdiden haftasonuna geliyor annemleri çağırcam dedim:KK54:

Plan yapın bizimkilerde pek dindar ama yılbaşında hep bir aradalar.Hani yeri geldiğinde yılbaşı gavur işi derler ya ama herkes bir arada olsun isterler.Hiç gitmedim ve baskın geldim.Bu senede şimdiden haftasonuna geliyor annemleri çağırcam dedim:KK54:
Tam güne denk geliyor o yüzden ben de tatil planı yapmak istiyorum ama böyle sessiz sakin salaş olan yerleri tercih edicem dün buldum bi kaç yer eşime de çıtlattım biraz ama hiç bir şey demedi bu da sanırım zaman geldikçe ailede bizle olun diye baskı yaparsa sorun cikarcakmis gibi gözüküyo

Arkadaşlarımızla buluşacağız deyin

Sen de zor şeyler yaşıyomuşsun hem de hamile halinle ve eminim ki suan onlara ihtiyacın var yani onların yanında olmak istiyosun. Ky hep öyledir benim oğlum o diyip hatalida olsa savunur bu bende de çok oluyo kavga etmedik hiç ama sinir olduğum durumda hemen eşime Şakayla karışık laf söyleyerek tepki gosteriyodum Ky öyle durumlarda ya susar ya da yüzünde gülümseme ifadesiyle bizi izler eşimde hatasını bildiği için ne orda cevap verir ne de ordan çıktıktan sonra hesabını sorar. Biz de de şöyle bişey oluyo eşim onların yanında benim düşüncelerimi falan hiç önemsemiyo ve hiç bir şeyden anlamayan cahil biri gibi goruyo ama çok şükür aklım orda hepsine yeter ama Ky cahil biri diycem ama yerine göre işine nasıl geliyosa öyle davranan biri. Yüzüne bakıp muhattap olma meselesi de benim görumcemde vardır evine giderim sadece eşime nasılsın diye ya da napiyosunuz diye ona sorar benle muhattap olmaz bi soru sorarım mesela konuşmak için bahane olarak o sorunun cevabını yine döner eşime söyler mesela bir aksam Ky falan onlardayiz herkese tek tek icersiniz diye sordu bana sormadi Ky hemen sen ne içersin diye sordu öyle konularda bazen Ky yanlış anlaşılmasın diye ya da ayıp olmasın diye mi yoksa kızının huyunu bildiği için mi bilmiyorum ama sen ne içersin diye sorarak ortamı değiştirdi ben de Sağol anne ben birsey icmiycem sorduğun için Sağol dedim gorumcem anladı baktı baktı mutfağa gitti ben de böyle saygısızlıkla uğraşıyorum işte. Gorumceme karşı gram sevgim kalmadı ama Ky severim o da sadece aşırı oğulcu olduğu için sorun yaşıyoruz. Daha o kadar çok şey var ki inanin günlerce anlatsam bitmez. Eşimde sağolsun yasanilanlari goruyo ama onlara toz konduramadigi için suçlu hatalı hep benim malesef o yüzden nerde huzurluysam orda olmak istiyorum
Hemen hemen aynı şeyler yaşanıyor sanırım dediğin gibi bu sefer şu konuda kiriliyorum ben onlara öyle mi davranıyorum desen eşim yooo gayet hâl ve tavırları normal sana öyle geliyor diyor...kv kendi kız kardeşi söyledi yani düşün artık ben bayramda mutfaktaydim seslerini duyorum adı gelin olduğu için mi böyle dış kapının mandali muamelesini yapıyorsunuz bu kizcagiza yarın senin kızın da gelin olacak abla yapmayın dedi bu kızın hicbir saygısızlığıni görmüyorum size karşı gibi konusmalar yapti..teyzesinin oyle davranması cok hosuma gitti takdir ettim ..yani senin de dediğin gibi yabancı gibi hissettiriyorlar..Ama eşinin sana bunu hissettirmesi ve ne biliyim ölürsem mirasimi onlara bırakırım demesi cok kirici bir söz...Sonucta sana demiş ya hani başkasıyla evleniceksin vs..Kayinvalideye bıraksa o da aynını yapacak yani o da evlenecek o zaman ...En azından sana bıraksa çocuklarınız da faydalanır...Ama içinden gelerek söylememiştir belki canim üzülme sen kavga esnasında erkekler biraz kırıcı olmayı seviyor sanırım hep böyle kaba oluyorlar

Arkadaşlarımızla buluşacağız deyin
Ben demesine derim de plan da yaparım ama sorun eşimin ısrarı baskısı onlarla olmak isteyisi ki sorunlarımızı bildiği halde beni sinirlendiren bu benim için önemli olan eşimle yalnız kalmakken ilk onceligim buyken onun önceliği aileyle olmak ikinci sırada biz geliyoruz onun hatasida bu yani önceliği hep başkalarına verir bizi ve özellikle beni ikinci plana atar he inatla bir şekilde yaptırıyorum istediğimi ama istediğim beni böyle durumlara itmemesi o zaman evlenmiycekti

Baskın olun gerçi eş sen eşe değişir bu durum benim eşim çok sakin ama annesi sürekli emreder şuraya şuraya gelin buraya gelin evimiz uzak yine kurtulamadık.Siz plak yapın şimdiden alissinlar dediklerini yaparsanaiz hhiç önleriaalınmaz.
Yazın tatile gittik diğerizinde ssürekli köye çağırıp duruyorlardı.Maddi durum da kısıtlı ev kredisi falan 1 kuruş yardımları olmaz oraya gidersin ne özel olursun ne hizmet sürekli hazırolda beklersin naptim biliuo usun tatil e gittik eeşime sürpriz yaptım oteli herşeyi ayarladim götürdüm
Tam güne denk geliyor o yüzden ben de tatil planı yapmak istiyorum ama böyle sessiz sakin salaş olan yerleri tercih edicem dün buldum bi kaç yer eşime de çıtlattım biraz ama hiç bir şey demedi bu da sanırım zaman geldikçe ailede bizle olun diye baskı yaparsa sorun cikarcakmis gibi gözüküyo

Baskın olun gerçi eş sen eşe değişir bu durum benim eşim çok sakin ama annesi sürekli emreder şuraya şuraya gelin buraya gelin evimiz uzak yine kurtulamadık.Siz plak yapın şimdiden alissinlar dediklerini yaparsanaiz hhiç önleriaalınmaz.
Yazın tatile gittik diğerizinde ssürekli köye çağırıp duruyorlardı.Maddi durum da kısıtlı ev kredisi falan 1 kuruş yardımları olmaz oraya gidersin ne özel olursun ne hizmet sürekli hazırolda beklersin naptim biliuo usun tatil e gittik eeşime sürpriz yaptım oteli herşeyi ayarladim götürdüm
Valla çok iyi yapmışsınız ben çalışıyo olsam yapardım ama eşim kesin onda da bişey bulurdu

Evet canım bizde eşim ile hep hayret ederiz böyle insanlara, belki diyoruz kendilerini birbirlerine ispat etmek için mi yapıyorlar. İyikide benim eşim öyle değil.
En güzelini yapiyosunuz ben de arkadaslarla ya da olmadı yanlız kutlamayi daha çok severim benim anlamadigim eşim bekarken hiç ailesiyle kutlamamis şimdi evlenince bu ısrarı niye onu anlamıyorum

Back
X