• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı yaklaşıyor ve eşle tartışma artıyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lelya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar daha yılbaşına çok var ama hep bu dönemlerde başlar benim stresim. Yaşayan varmıdır bilmiyorum ama sıkıntı sebebim eşimin ailesi ve eşim! Eşimle ilk yılbasini nişanlıyken ailesinin evinde anneleri ve ablası enistesi yigeniyle geçirdik bir şey demedim ama berbat bir gündü ben pek önem vermem aslında yılbaşı gecesine ama o an sadece bi deniz kenarında bile eşimle yalnız olmayı tercih ederdim. O gece kötüydü oturduk hiç bir şey yapmadık sadece şımarık yigeninin şımarıklıklarını çektik ki ben de pek sevmem öyle büyüdüğüm için ama ailede yeniyim diye hiç bir şey söylemedim hatta öyle bir şımarıklık vardı ki dayısının bana sarılıp benimle ilgilendiğini görünce birden üstümüze atladı ve gözümü çıkardı parmağı gözüme girmişti herkes gördü etti hiç bir uyarı falanda yapan olmadı ve daha bir sürü şey. Şimdi her yılbaşında annesi arayip çağırıyor ve ben gitmek istemiyorum haklı olarak çünkü benim ailemde çağırıyor o zamanda cagirmisti ve ben eşimin ailesiyle geçirmiştim çokta pişman oldum bi daha da yılbaslarinda orda olmadık eşime dedim benim ailemde çağırıyor ama sen benimle ailenle geçirmek için tartışmaya kalkiyosun ben orta yolu bulup her iki tarafla değilde sadece ikimiz ve eşimin akrabalarindan bir çiftle kutluyoruz aynı dönem evlendik ve öyle daha huzurlu oluyoruz eglenip gülüyoruz rahat yiyip icebiliyoruz karışan falan yok. Ama tabi ki annesi ve ablasi iyi bir konusma yapiyo arkamizdan saygı pek yok düşüncemize haklı olarak biz de gencler ve yeni evliler olarak nerde huzurluysak orda olmak istiyoruz. Böyle durumda kalanlarınız var mı acaba.
Şöyle söyleyim biz eşimle memleket dışındayız..
Yani ikimizin ailesine de uzakta...Benim ailemle eşimin ailesi arasında 1 saat yol var...
Bayramdan bayrama gidebiliyoruz onların yanına ...
Evlendiğimden beri en son ki bayram kurban bayramı 3. Bayramımız oldu...
Ilk bayram tam düğünden 1 hafta sonraydı ve ben ailemin yanına bayramın son günü gidebildim kalmadım bile gittiğim gibi o gün evimize dönüş yaptık...

Sonra 2. Bayram da aynısı oldu eşimle konuştum bu durumu 2 bayramdir birşey demiyorum sen de kendiliğinden hadi kalkalım bayramın 2. Günü de sizinkileri ziyaret edelim demiyorsun dedim...Konuştuk aramızda tamam bu sefer ilk gün akşam gidelim 3gun kalır döneriz dedi peki dedim...
Eşim memur izin açılır açılmaz kv lerdeyiz 1 hafta da fazladan izin alırız her zaman...Sonra eşimle konuştuk konuşmasına ama bu kurban bayramında yine aynısı oldu sesimi çıkarmıyorum kv yanlarında huzursuzluk çıkmasın diye ama doldum iyice bi de hamileyim...Babam da üzülüyor kızım 3 bayramdir bayram bitimine gelebiliyor diye...Bayramın 3. Günü oldu kahvaltidayiz kv demez mi annesigile gitmeyin burdan direk evinize geçin diye(ben de o ortamdayim fakat hep böyle beni muhatabina almaz eşime bakarak kurar cümleleri)...Eşim de onayladı... İyice dolmuştum artık eşime patladım ilk defa o gün kv yanında kavga ettik...Gitmeyelim dedim bundan sonra ne benim ailem ne senin ailen deyince kv benden beklemiyordu boyle bir tepki pısırık gibi her seye evet diyordum bu zamana kadar..Aman götür oğlum anasına dedi bak bak yine benden kaynaklandı...Yani ilk kavgamizdi o gun kv yaninda kv beni anlar dedim ama sanki goren esim sanki kız evladiymis gibi bir savunmalar.Erkek ne zaman nereye derse oraya bizim zamanda boyle konusacaktim da oğlum baban agzimi burnumu kanatirdi gibi laflar baktim alttan alttan gaz veriliyor eşime...Hı oyle mi anne tamam dedim her konuşmada dedigim gibi haklisin annem dedim...Senin de 1 kızın var Allah'in da sopası yok hesabı var elbet dedim şu hamile halimle bunu bilir konuşurum dedim(o an eşim bana bakti utandi) Ben insan değilim anami babamı da unutayim zaten....Ama eşime çok kırıldım evde konuştuğumuz gibi olmuyor hiçbirşey hep beni zorda birakiyorsun sen bir erkek evladı olarak aileni gormemeye dayanamiyorsun dedim ...Bayram bitti akşam oldu gittik 1 gün kalıp geri kv gile döndük 14 günlük tatilin 1 günü annemgili gördüm ...Artık bayramlarda sevinemiyorum malesef

Yani ikimizin ailesine de uzakta...Benim ailemle eşimin ailesi arasında 1 saat yol var...
Ilk bayram tam düğünden 1 hafta sonraydı ve ben ailemin yanına bayramın son günü gidebildim kalmadım bile gittiğim gibi o gün evimize dönüş yaptık...

Sonra 2. Bayram da aynısı oldu eşimle konuştum bu durumu 2 bayramdir birşey demiyorum sen de kendiliğinden hadi kalkalım bayramın 2. Günü de sizinkileri ziyaret edelim demiyorsun dedim...Konuştuk aramızda tamam bu sefer ilk gün akşam gidelim 3gun kalır döneriz dedi peki dedim...
Eşim memur izin açılır açılmaz kv lerdeyiz 1 hafta da fazladan izin alırız her zaman...Sonra eşimle konuştuk konuşmasına ama bu kurban bayramında yine aynısı oldu sesimi çıkarmıyorum kv yanlarında huzursuzluk çıkmasın diye ama doldum iyice bi de hamileyim...Babam da üzülüyor kızım 3 bayramdir bayram bitimine gelebiliyor diye...Bayramın 3. Günü oldu kahvaltidayiz kv demez mi annesigile gitmeyin burdan direk evinize geçin diye(ben de o ortamdayim fakat hep böyle beni muhatabina almaz eşime bakarak kurar cümleleri)...Eşim de onayladı... İyice dolmuştum artık eşime patladım ilk defa o gün kv yanında kavga ettik...Gitmeyelim dedim bundan sonra ne benim ailem ne senin ailen deyince kv benden beklemiyordu boyle bir tepki pısırık gibi her seye evet diyordum bu zamana kadar..Aman götür oğlum anasına dedi bak bak yine benden kaynaklandı...Yani ilk kavgamizdi o gun kv yaninda kv beni anlar dedim ama sanki goren esim sanki kız evladiymis gibi bir savunmalar.Erkek ne zaman nereye derse oraya bizim zamanda boyle konusacaktim da oğlum baban agzimi burnumu kanatirdi gibi laflar baktim alttan alttan gaz veriliyor eşime...Hı oyle mi anne tamam dedim her konuşmada dedigim gibi haklisin annem dedim...Senin de 1 kızın var Allah'in da sopası yok hesabı var elbet dedim şu hamile halimle bunu bilir konuşurum dedim(o an eşim bana bakti utandi) Ben insan değilim anami babamı da unutayim zaten....Ama eşime çok kırıldım evde konuştuğumuz gibi olmuyor hiçbirşey hep beni zorda birakiyorsun sen bir erkek evladı olarak aileni gormemeye dayanamiyorsun dedim ...Bayram bitti akşam oldu gittik 1 gün kalıp geri kv gile döndük 14 günlük tatilin 1 günü annemgili gördüm ...Artık bayramlarda sevinemiyorum malesef
Ee gitmeyin. Kolunuzdan zorla tutup götürecek hali yok ya. Siz de kendi ailenize gidin. Size de yazık.

Biz bu yaz tatil bile yapamadik annesi zorla kendi tatil yaptigi yere cagirdi bizi beterin beteri var. Boyle okudukça varya bogasim geliyor ya ben mi fazla ozgur düşünceliyim bu insanlar mi geri kafalı anlayamiyorum. Tamam aileylede evleniyoruzda bu kadar abartilmamali....

Biz prensip olarak kesinlikle aile ile yılbaşı kutlamıyoruz bu 13 senedir böyle. Arkadaş ortamı bu gibi kutlamalar için daha cazip geliyor bize hemde senin benim ailem polemiği yaşanmıyor

Ee gitmeyin. Kolunuzdan zorla tutup götürecek hali yok ya. Siz de kendi ailenize gidin. Size de yazık.
Doğru söylüyorsun canim bundan sonra zaten tavrımı koydum..ha saygısızlık yapmıyorum asla kv karşı o noktaya da gelmek istemem.. o naparsa buyugumdur ama benim buradaki tavrım eşime

Bence oturduğunuz yere yakın bir otelde jakuzili falan bi oda tutun eşinize sürpriz yapın. Eşiniz size bunun için kızacak değil ya.

Tabiki eşinizle başbaşa geçirmek istemeniz normal.
Normal olmayan küçük bir çocuğa şımarık yaftasını yakıştırmanız. Kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk kıskanmış olabilir ve bu oldukça normaldir.

Çocuk olmak aklına gelen herşeyi yapabileceği ve şımarık denemeyeceği anlamına mı geliyor. Dayısı bile olsa eşiyle sarıldı diye üstülerine atlayıp kızın gözünü çıkartması çok normal bir durum değil bence. Böyle şeyleri normal bulup cocuguna terbiye vermeyen insanlarin simarik cocuklarini bende cekemiyorum gercekten.

Konu sahibine gelecek olursak bende ailemin tek evladiyim bunlar bahane değil. Böyle her özel günde surekli cagiran bir ailem yok. Değer vermediklerinden değil düşünceli insanlar oldukları için. Sizinkiler düsüncesiz ise cizgiyi siz cekmelisiniz. Ama belliki esiniz yaninizda durmuyor iste en buyuk sorun orada. Rest cekmeye ogrenmelisiniz en kötü ihtimalle.

Kavga edermiyiz bilmiyorum ama şiödiden yolumu yapmaya çalışıyorum bende yılbaşı için onlara gitmek istemiyırum aynı şımarık çocıklar bizde de var ve hiçbişekilde de uyarılmıyor bide başıma yıkmaya çalışıyorlar off asıl gidersek kavga çıkacak Allah kolaylık versin

Yılbaşında gözüm çıktı, hala ağrıyor dersin. İyi mazeret işte :)

Bazen orda da geçirebilirsiniz bazen de senin ailenle,yeri gelir yalnız olunur niye bu kadar dert oluyor ki bunlar.boyle şeyleri dert etmem nasıl denk gelirse öyle olur yoksa insan böyle kaç ay önceden sıkıntı ediyor

Sen de zor şeyler yaşıyomuşsun hem de hamile halinle ve eminim ki suan onlara ihtiyacın var yani onların yanında olmak istiyosun. Ky hep öyledir benim oğlum o diyip hatalida olsa savunur bu bende de çok oluyo kavga etmedik hiç ama sinir olduğum durumda hemen eşime Şakayla karışık laf söyleyerek tepki gosteriyodum Ky öyle durumlarda ya susar ya da yüzünde gülümseme ifadesiyle bizi izler eşimde hatasını bildiği için ne orda cevap verir ne de ordan çıktıktan sonra hesabını sorar. Biz de de şöyle bişey oluyo eşim onların yanında benim düşüncelerimi falan hiç önemsemiyo ve hiç bir şeyden anlamayan cahil biri gibi goruyo ama çok şükür aklım orda hepsine yeter ama Ky cahil biri diycem ama yerine göre işine nasıl geliyosa öyle davranan biri. Yüzüne bakıp muhattap olma meselesi de benim görumcemde vardır evine giderim sadece eşime nasılsın diye ya da napiyosunuz diye ona sorar benle muhattap olmaz bi soru sorarım mesela konuşmak için bahane olarak o sorunun cevabını yine döner eşime söyler mesela bir aksam Ky falan onlardayiz herkese tek tek icersiniz diye sordu bana sormadi Ky hemen sen ne içersin diye sordu öyle konularda bazen Ky yanlış anlaşılmasın diye ya da ayıp olmasın diye mi yoksa kızının huyunu bildiği için mi bilmiyorum ama sen ne içersin diye sorarak ortamı değiştirdi ben de Sağol anne ben birsey icmiycem sorduğun için Sağol dedim gorumcem anladı baktı baktı mutfağa gitti ben de böyle saygısızlıkla uğraşıyorum işte. Gorumceme karşı gram sevgim kalmadı ama Ky severim o da sadece aşırı oğulcu olduğu için sorun yaşıyoruz. Daha o kadar çok şey var ki inanin günlerce anlatsam bitmez. Eşimde sağolsun yasanilanlari goruyo ama onlara toz konduramadigi için suçlu hatalı hep benim malesef o yüzden nerde huzurluysam orda olmak istiyorum

Çocuk olmak aklına gelen herşeyi yapabileceği ve şımarık denemeyeceği anlamına mı geliyor. Dayısı bile olsa eşiyle sarıldı diye üstülerine atlayıp kızın gözünü çıkartması çok normal bir durum değil bence. Böyle şeyleri normal bulup cocuguna terbiye vermeyen insanlarin simarik cocuklarini bende cekemiyorum gercekten.

Konu sahibine gelecek olursak bende ailemin tek evladiyim bunlar bahane değil. Böyle her özel günde surekli cagiran bir ailem yok. Değer vermediklerinden değil düşünceli insanlar oldukları için. Sizinkiler düsüncesiz ise cizgiyi siz cekmelisiniz. Ama belliki esiniz yaninizda durmuyor iste en buyuk sorun orada. Rest cekmeye ogrenmelisiniz en kötü ihtimalle.
Her şey normal olsa hayatımızda eşimin ailesinin bana karşı davranışları ve eşimin onları korumak amacıyla benimle kavgaları falan olmasa evet öyle yapabilirdim ama huzursuz olucam e insan sürekli laf yediği yere gitmek ister mi haklı olarak ben de istemiyorum çünkü eşim orda gıkını çıkarmaz ben de olusucak kavgayı önlemek için gitmemeyi tercih ediyorum. Eşime rest çekiyorum çekmesine o da bazen haklı bulduğunu söyleyip zorda olsa kabul ediyo ama aile olunca konu hemen degisiyo ailesi daha ağır basıyo halimi bildiği halde. Bu konuyu okuyunca aslında çok gereksiz bir konu gibi gözüküyo ama yaşanılan şeyler çok sorunlar çok o yüzden yılbaşı olduğu için değilde eşim öğün izinli olduğu için önemli

Kavga edermiyiz bilmiyorum ama şiödiden yolumu yapmaya çalışıyorum bende yılbaşı için onlara gitmek istemiyırum aynı şımarık çocıklar bizde de var ve hiçbişekilde de uyarılmıyor bide başıma yıkmaya çalışıyorlar off asıl gidersek kavga çıkacak Allah kolaylık versin
Zor bir durum senin eşin bu durumda yardimci oluyo mu bilmiyorum ama benim eşim bu konuda bana hiç destek çıkmaz arkamda değil onlar için çat çat kavga eder neden gitmedik bak yanlış anlicaklar uzulcekler falan ama onlar için beni uzmeyi gayet iyi biliyo ben de üzülmek istemediğim için onlar üzülsün biraz

Bazen orda da geçirebilirsiniz bazen de senin ailenle,yeri gelir yalnız olunur niye bu kadar dert oluyor ki bunlar.boyle şeyleri dert etmem nasıl denk gelirse öyle olur yoksa insan böyle kaç ay önceden sıkıntı ediyor
Onlarda pek adalet yoktur yani hep onlarla olunsun ister Ky kıskanıyo ki gorumcede yangına körükle gider hep olay büyüyor ben ne o taraf ne bu taraf olsun diyorum evde olmayı yalnız olmayı tercih ediyorum 3 yıldır aile sorunu var o yüzden huzursuz olmamak için uzak durmak istiyorum sagligimida etkiliyo

Biz bu yaz tatil bile yapamadik annesi zorla kendi tatil yaptigi yere cagirdi bizi beterin beteri var. Boyle okudukça varya bogasim geliyor ya ben mi fazla ozgur düşünceliyim bu insanlar mi geri kafalı anlayamiyorum. Tamam aileylede evleniyoruzda bu kadar abartilmamali....
Aynı şeyi ben de hissediyorum oğulcu olunca evet geri kafalilar ve bu durum hem işlerine geliyo hem de hoslarina gidiyo

Biz prensip olarak kesinlikle aile ile yılbaşı kutlamıyoruz bu 13 senedir böyle. Arkadaş ortamı bu gibi kutlamalar için daha cazip geliyor bize hemde senin benim ailem polemiği yaşanmıyor
En güzelini yapiyosunuz ben de arkadaslarla ya da olmadı yanlız kutlamayi daha çok severim benim anlamadigim eşim bekarken hiç ailesiyle kutlamamis şimdi evlenince bu ısrarı niye onu anlamıyorum

Zor bir durum senin eşin bu durumda yardimci oluyo mu bilmiyorum ama benim eşim bu konuda bana hiç destek çıkmaz arkamda değil onlar için çat çat kavga eder neden gitmedik bak yanlış anlicaklar uzulcekler falan ama onlar için beni uzmeyi gayet iyi biliyo ben de üzülmek istemediğim için onlar üzülsün biraz

Bazen yanımda bazen değil yani suratımdan anlayıp birilerini azarlıyor yeğen kardeş vs. Ama sonuç değişmiyor aile yüzsüz çünkü bende tartışmaya girmek istemiyorum eşimde arada kalıyor ama her seferinde başka sonuç umarak gidiyoruz sabrımı zırluyorlar. Oturup bi çay bile içemiyorum o çekiyor bu çekiyor kolumdan sürekli annelerde ses yok ay kız bi ilgilen modundalar. Kardeşi ilgilenecek olsa hemen biyerşleri ağrımaya başlar hastalık hastası zaten yani eşim bağırıyor o zaman tedirgin oluyır evdekiler korkuyorlar küçük büyük. Ama en fazla 10dakika

Bazen yanımda bazen değil yani suratımdan anlayıp birilerini azarlıyor yeğen kardeş vs. Ama sonuç değişmiyor aile yüzsüz çünkü bende tartışmaya girmek istemiyorum eşimde arada kalıyor ama her seferinde başka sonuç umarak gidiyoruz sabrımı zırluyorlar. Oturup bi çay bile içemiyorum o çekiyor bu çekiyor kolumdan sürekli annelerde ses yok ay kız bi ilgilen modundalar. Kardeşi ilgilenecek olsa hemen biyerşleri ağrımaya başlar hastalık hastası zaten yani eşim bağırıyor o zaman tedirgin oluyır evdekiler korkuyorlar küçük büyük. Ama en fazla 10dakika
Yüz ifadenden anlayıp aslında bazılarını azarlamasi iyi aslında istediğimiz o değil ama eşin seni anlıyo benim ki ailesindeyken biri bana laf söylesin hiç ama hiç ses çıkarmaz aslında benim cevap vermem gerekir ama ben de uzulcek diye yapamıyorum sonra eve gelince pişman oluyorum keşke yapsaydim o bunu haketti diyorum kendime kızıyorum eşim böyle durumlarda tepkisini gösterse belki sorun kalmiycak

Onlarda pek adalet yoktur yani hep onlarla olunsun ister Ky kıskanıyo ki gorumcede yangına körükle gider hep olay büyüyor ben ne o taraf ne bu taraf olsun diyorum evde olmayı yalnız olmayı tercih ediyorum 3 yıldır aile sorunu var o yüzden huzursuz olmamak için uzak durmak istiyorum sagligimida etkiliyo
Anladım sen demek ki bir sene de onlara gitmeyip senin ailene gidilse bir sürü sorun çıkacağını bildiğin için ,böyle en azından iki tarafa da gitmeyim diyorsun.dogru resmen sinir bozucu ne var ikisine de gidiliverse bencillik bu

Yüz ifadenden anlayıp aslında bazılarını azarlamasi iyi aslında istediğimiz o değil ama eşin seni anlıyo benim ki ailesindeyken biri bana laf söylesin hiç ama hiç ses çıkarmaz aslında benim cevap vermem gerekir ama ben de uzulcek diye yapamıyorum sonra eve gelince pişman oluyorum keşke yapsaydim o bunu haketti diyorum kendime kızıyorum eşim böyle durumlarda tepkisini gösterse belki sorun kalmiycak

Cevap versem tepkisi ne olur mesela?
Yani bemim eşimin kızmasının sebebi benim cevap vermemi istememesi. Ben ceap verirsem gelin laf etti diyr trip yapar bozulurlar ben söylersem kırılmaları en fazla 5 dakka sürer diyor yani bem cevap verirsem kızar mesela. Oyüzdem kendi öüdehale ediyor. Bu şekilde konuşsanız eşinizle olmaz mı

Back
X