Yılbaşında yalnız

Üniversite yıllarımda yalnız yeni yıla girdiğim oldu..yurtta kaldığım için biraz daha sıkıcı geçerdi zaman..Ben bir ocak sabahı doğdum ,ailem hep yılbaşı gecesi kutlar doğum günümü..yalnız olduğum o dönemlerden birisinde üstüme üstüme gelen yurt duvarları nedeniyle kendimi sokağa atmıştım. Biraz dolaşıp hastahanede çalışan ve o gün nöbeti olan bir arkadaşımı aramıştım ..kız "buraya gelsene " diyince onunla nöbet tutmuştum

Ben vardım. Dümdüz yalnızdım. Annemlerle kamerali görüştüm. Sag olsun yengem aradı. Yengem ablamdan düşünceli he. Ablam aramadı bile. Sag olsun liseden bir arkadasim aradi, biz de bir şey yapmiyoruz siradan bir gün diye teskin etmeye calisti. Ama yaninda esi ve oglusu vardi:)
Hepsi saglikli olsunlar muhim olan bu.
Her yıl aglamiyorsun belki de böyle gözlerine hüzün çöküyor. Bazen acı bir dik durma gayreti.
Ben çok iyi anlıyorum.

Yılbaşını kutlamam ama şöyle söyleyeyim.
Çocuğu uyuttum uyudum. Bir ara dışarıdan ses geldi. Çok işlek bir caddede yaşıyorum herkes yeni yıla girmiş gece 12 olmuş meğerse. Adı yeni yıl olur başka bir şey olur yalnızlık geçer bence yalnızken de eğlenceli olabilir. Yani ben severim sevdiğim yiyeceği içeceği alıp güzel bir şeyler izlemeyi

Yüklediğimiz anlamlardan ötürü üzülüyoruz. Şu aramadı bu aramadı demiş insanlar. Neden illa o gün arayacak? Ondan önceki gün aramadı diye üzülmüyorsun ama o gün aramadı diye üzülüyorsun. Sevdikleriniz hayatta ise boşverin, onların sağlıklı olduğunu bilin yeter. Bir gün birlikte kutlama ihtimaliniz olur. Ya kaybettiyseniz ömrünüz boyunca o ihtimal hiç olmayacak. (Konu sahibi size değil genel herkese yazdım bunu).

Aynı düşüncedeyim, o yüzden nasıl girdim ne yaptım hiç önemsemem

Şükredin en azından benim gibi hastanede yatarak girmiyorsunuz. Ben hem hasta hemde yanlız girdim.36 saattir oral kapalı ( hiç bir şey yiyip icmemek ) bir şey vermiyorlar. Susuz uykusuz aç hasta inleyerek yeni yıla girdim.

Benim için yılbaşı normal sıradan bir gündü....
Her yıl mutlaka eşimin kardeşleriyle toplanırdık ama 12 olmadan herkes evine giderdi yani her yıl toplansak yeni yıl kutlamak için değildi.

Bu yıl da kimsede toplanmadık kızımı akşam erkenden uyuttum sonra biz eşimle uyuyamadık çünkü üstümüzde bir kız oturuyor bir sürü arkadaşını çağırmış tepemizde halay çekip tepindiler. Çok zor uyuduk. Bir ara bir sesle sıçradım yataktan meğersem 10 dan geriye sayıyorlarmış ama daha geri sayımı bitirmeden ben yine uykuya dalmışım

Yani benim için önemi hiiiiçç olmayan sıradan bir gündü. Tek güzel yanı oğlumun olacağını öğrendim

Ben yazacaktım, postunuzu gördüm
Sanki yılbaşında neler yapiyorsunız diye sorulmuş
Çocuk uyudu, Eşim uyuyakaldı.
Ne saçma yorumlar.
Eş/sevgili çalıştığı veya uzakta olanlar hani gene neysede diğerleri sanki dalga geçer gibi.
Yalnız girmediysen yeni yıla yazma yani, çok zor değil.
Kimide sıradan gün işte diğerlerinden farkı yok demiş. Olabilir herkesin kendi fikri ama demekki konusahibi sıradan gün olarak görmüyor.

Fiziksel anlamda yalnızlıkla bir sorunum yok ama duygusal yalnızlık gerçekten zor ve uzun vadede psikolojimize de zararlı bence.

Sadece romantik bir ilişkiyi kastetmiyorum aile olur eş dost olur “aramızda mesafe bile olsa bu kişi(ler) beni sever önemser, bu insan(lar)ın önceliğiyim” diyebileceği kişileri herkes ister hayatında, temel ruhsal ihtiyaçlarımızdan biri bu. O yüzden haklısınız konu sahibi, 2022 inşallah böyle insanlar getirsin hayatınıza. Çok içten diledim bunu inanın.

Tamam da konu sahibi yapayalnızım, mutsuzum, benim gibi yılbaşına giren var mı diye soruyor

Sizse nispet yapar gibi eşim, eşimin kardeşleri, çocuğum, yeni doğacak çocuğum falan sıralamışsınız. Konu sahibi kendi gibi olanları soruyor

Eee ne var bunda? Sanki cenaze var gibi havalara mı girelim ailesi var değil mi? Sağlığı yerinde değil mi? Eeee bundan daha güzel bişey olabilir mi???

Ne nispet yapacam ne kadar çok saçma anlamlar yüklüyorsunuz şu 1 güne...

Konu sahibi sadece yıl başında mi yalnız sanki??

Yalnız yaşayan çok fazla insan var onlarda yalnız oluyor.

Geçen yılları anlattım bu yılı anlattım aslında normal bir gün yani büyütecek yas ilan edecek bir gün değildi!

Bende bekarken her günüm yalnız geçerdi ama bu durumlar geçici oluyor. Karalara bağlayıp psikolojimi, sağlığımı bozmaya değecek bir gün değil. Bunu konu sahibi için de aynı şeyi düşünüyorum...

Sağlığın ve ailen varsa gerisi çok da önemli değil. Ayrıca bu kadar çok değer veriliyorsa bu günlere dışarı çıkılabilir 1 arkadaş bile yeter... Yada hiç arkadaş olmadan da çıkılabilir.

Ayrıca yine vakalar tavan evde olmak en sağlıklısı...

İnsanlara saldırmak için yorum yapmayın yahu sizene benim yorumumdan...

Kardeşim dahi aramadı diyen insana oğlum olacak heyoo yazmak gerçekten hoş değil.
Kanserim diyene check uptan çıktım turp gibiyim demekle eşdeğer.
Yaptığımız çiğ ben de rahatsız oldum o mesajınızdan

Hayatım da kimseye yılbaşı için msj atmadım ailemde dahil onlarda bana atmadı ne kadar tuhafsınız. Mutlu yıllar msjı atmayınca mutsuz mu oluyorduk ayrıca benim üslubum heyyo oğlum olacak şeklinde değildi... Kanser gibi ölümcül bir hastalıkla örneklemek de ne bilim yani neyse iyi günler ...

Aynen anlatmak istediğim buydu...kocişim öbür odada vs bunlar benim yanlızlığımla eşdeğer asla değil...Ben zaten hep yalnızım ama özel günlerde yalnız olunca daha bir zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…