- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.251
- 548
Ben endişelenenleri eleştirenleri anlamıyorum dedim zaten. Aklı başında insanın ülkenin durumunu görüp üzülmesi üzerine aman sen de demek biraz garip. Bahsettiğiniz profile bakış açımız aynı yoksa. Ama onlara bakıp herkesi genellemek pek doğru gelmiyor bana.Bence şöyle arkadaş gibi önce burda yaşayıp sonra oraya giden insanlar düşünüyor halden anlıyor falan ama doğduğundan beri orada olanlar biz de şöyle yaşıyoruz şöyle çekiyoruz diyip sizin orası çok yaşanılası diyor ya 15 günlük tatilde gördüğü kadarı ile. Nankör vs diyor ya da video çekiyor bak içecekler ne kadar ucuz diye kendi aldığı maaşla karşılaştırıp... herhalde bir genelleme oluyor sonra.
Hiç bir hevesim, heyecanim, isteğim yok. Umudum yok. Sanki artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Eskiyi özlüyorum. Dünyanın dönüştüğü bu durum ve gittiği yer beni hiç memnun etmiyor.
Yok size bir şey demedim zaten.ben 8 aydır yurt dışındayım o yüzden benden bahsediyorsanız bu yorumda size katılamıyorum.
Yok size bir şey demedim zaten.
Yok canım ne alakası var:) Anlıyorum ben sizi ama değiştiremeyeceğimiz konularda çok üzülmek düşünmek de bir ise yaramıyor. Sonuçta çoğunluk karar veriyor her şeye.Cevap verdikten sonra bir kez daha göz gezdirince fark ettim ben de. Agresif bir tavır hissettirdiysem çok özür dilerim
bizler de ailelerimizi internetten görüyoruz. Üstelik devamlı daralan bir çemberin içinde yaşadığımı hissediyorum. kendi ülkemde farklı dili konuşan insanlar içimdeymişim gibi, yabanmışım gibihissediyorum. İnsanlargittikçe agresifleşiyor. Kayıplar, ölümler, cinayetler, hayvanlara eziyetler içimi lime lime ediyor. Sokakta yürürken çok temkinliyim, trafik de keza öyle. artan bir agresiflik mevcut. sosyal mesafe buralarda da üzücü, geçen gün düğün sahibi kimse gelmez diye hasta olduğunu gizlemiş ve herkese hastalık bulaştırmış. Küçük ev aleti alayım dedim fiyatlar uçmuş. Çok mutsuzum.aileme sarılamıyorum o çok üzücü. Allah yardımcımız olsun ve her şey düzelsin inşallah diyorum. Ülkemi çok seviyorum. Bu günleri atlatacağına inanıyorum.Aslında net bir derdim yok şu anda ama genel olarak yıldım gerçekten.
Avrupada yaşıyorum ancak Türkiyedeki ekonominin ve insan haklarının gerileyişi ruhumu sıkıyor. Olduğum ülkedeki bürökrasinin aşırı yavaş oluşu, oturum iznimin çıkamaması ve burada bir nevi mahsur kalmam beni aşırı yoruyor. Turistik bir şehirdeyim sosyal mesafeye uymayan herkes beni çıldırtıyor, duvarlara kafa atmak istiyorum adeta.Bunların üzerine ailemi ve sevdiklerimi göremeyişim iyice üzerime geliyor.Kısacası her şey üzerime geliyor, çığlık atmak istiyorum ama atsam ne mana? Sonuçta hiçbir şeyi çözmüyor.
Merak ettiğim bu günlerde nasıl akıl sağlığınızı koruyorsunuz ya da koruyabiliyor musunuz? Zira ben asla koruyamıyorum ve galiba az biraz dertleşmek istioyrum.
Vallaha buralarda aynı.İnsanlar düğünlerden vazgecmiyor hiç bir seyden geri kalmıyorlar.Çalışıyoruz vallaha sosyal mesafe onemlı tabıkı.Her şey duzelsın tekrardan insallahAslında net bir derdim yok şu anda ama genel olarak yıldım gerçekten.
Avrupada yaşıyorum ancak Türkiyedeki ekonominin ve insan haklarının gerileyişi ruhumu sıkıyor. Olduğum ülkedeki bürökrasinin aşırı yavaş oluşu, oturum iznimin çıkamaması ve burada bir nevi mahsur kalmam beni aşırı yoruyor. Turistik bir şehirdeyim sosyal mesafeye uymayan herkes beni çıldırtıyor, duvarlara kafa atmak istiyorum adeta.Bunların üzerine ailemi ve sevdiklerimi göremeyişim iyice üzerime geliyor.Kısacası her şey üzerime geliyor, çığlık atmak istiyorum ama atsam ne mana? Sonuçta hiçbir şeyi çözmüyor.
Merak ettiğim bu günlerde nasıl akıl sağlığınızı koruyorsunuz ya da koruyabiliyor musunuz? Zira ben asla koruyamıyorum ve galiba az biraz dertleşmek istioyrum.
Bizim ülkemizde kutuplaşma yok.yanlış yorumlamışsınızYani sabırsız değilim ama tez canlıyım, bir durum varsa hemen önlem/aksiyon alayım çözelim bu durumu tarzı bir insanım. Hadi oturum çözülür, özlenenler görülür hatta covid 19 da geçer ama vatanımız? Ya geri dönebileceğim bir yer kalmazsa ya diye çok geriliyorum. Zira her gün kutuplaşma, kadına şiddet vs. artıyor.
Ve bu bahsettikleriniz sandık zamanı oy kullanıyor tatile geldikleri ülkenin geleceği için.Bence şöyle arkadaş gibi önce burda yaşayıp sonra oraya giden insanlar düşünüyor halden anlıyor falan ama doğduğundan beri orada olanlar biz de şöyle yaşıyoruz şöyle çekiyoruz diyip sizin orası çok yaşanılası diyor ya 15 günlük tatilde gördüğü kadarı ile. Nankör vs diyor ya da video çekiyor bak içecekler ne kadar ucuz diye kendi aldığı maaşla karşılaştırıp... herhalde bir genelleme oluyor sonra.
koruyamıyoz.Merak ettiğim bu günlerde nasıl akıl sağlığınızı koruyorsunuz ya da koruyabiliyor musunuz?
Bizim ülkemizde kutuplaşma yok.yanlış yorumlamışsınız
Bende bıktım. Çok ağrım var hastaneye gitmeye korkuyorum, denize girmek yüzmek istiyorum tatile gidemiyorum. Burnumu çıkaramıyorum. Hiçbir eğlencem yok. Ata sporumuz her konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak olduğu için bildiğim konularda laf anlatmaktan bıktım. Devrin insanlarının gösterdiği tutumdan bıktım. Anlayan anlamıştır son cümlemi , velhasıl bende bıktım enerjim tükendi gibi . Ama size şaşırdım Avrupa’da hangi ülkedesiniz ki bu kadar tükendiniz merak ettim
Doly dön memleketine özlediysen, biz burda hiç sıkılmıyoruz hep aksiyon hep aksiyon
koruyamıyoz.ben şahsen, kafayı yidim dibini sıyırıyorum misal
valla işin şakası bi yana haber okumaya korkar hale geldik, kadın cinayetleri, çocuk istismarları, hayvanlara işkenceler, bir de üstüne şu lanet hastalık eklenince, daha ne olabilir ki diyoruz kendi kendimize
allah sonumuzu hayretsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?