Yılın son 3 ayı doğanlar..

Kaizen1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
17
8
1
37
Arkadaşlar merhaba,yeni üye oldum aslında dert değil ama bı sıkıntım var kızım 2012 Ekim doğumlu bu sn anaokulu zorunlu seneye ilkokul ama seneye ilk okula vermekte çok kararsızım çok zeki aktif bı kızım var ama çok minyon küçük kalacak gibi geliyor, geçen sene krste arkadaşlarından küçük görünüyordu gerçi 10 11 ay büyük çocuklar da vardı aralarında,bazen bebek muamelesi goruyodu siz ne düşünüyorsunuz seneye var aslında ama geçen seneden beri kafama taktım bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim..

Zeka olarak hazır hissediyorsaniz ve tabiki psikolojik sene kaybı yaşatmayin. 1 yılda ne kadar uzayacak seneye de aynı durumu yaşayabilirsiniz.

Öğretmenim ben.oğlum 2012 eylül doğumlu. Çocuğun fiziksel durumuna göre yasitlarindan geri kalmasını sağlamak doğru değildir. Lütfen zamanında gönderiniz tahminimce her şeyin farkındadır zaten.korkmayın yapar siz bile şaşırirsiniz.

Seneye eylülde kac aylik olacak ?

Çocuk minyon diye bekletmek doğru değil. İnsanın zekası veya psikolojisi cüssesiyle ölçülüyor olsaydı ohooo ne cevherler göçüp giderdi bu dünyadan:)

Ya ben şunu anlamıyorum, ne olacak 1 sene erken başlayınca? Üniversiteyi bitirdiğimde 23tüm, 22 yaşında bitirenle ne farkım vardı? Çok telaş yapmayın şu okula başlama meselesinde, tam yaşı gelince gönderin; ne erken ne geç. Gelişimsel olarak daha uzun, daha küçük, daha şişman, daha zayıf çocuklar hep olacaktır.

Hepinize çok teşekkür ederim vaktinizi ayirdiniz aslında kafamı karıştıran birçok çocuk psikiyatrisi yazıları okudum oyun çocuklarinin erken okula gönderilmemesi gerektiği birçok Avrupa ülkesinde yılın son 3 ayı doganlari sonraki yıl okula gönderiyorlar mis falan bir sürü şey.. bilemiyorum, en iyisi ben bu sene bı okulöncesi eğitim e vereyim yılsonu öğretmeniyle de konuşurum tekrar çok teşekkür ederim hepinize..

Çok haklısın da benimki fazla minyon küçücük çok sevimli geçen sene öğretmen i kizamiyorum ona bebeceik diyordu:)

Kız çocukları ve erkek çocukları arasında fark olabiliyor. Erkek çocuklarda küçük başlayınca zorluk yaşayanlar çoğunlukta. Çocuğunuzun durumuna göre karar verirsiniz. Okula seneye baslarsa 71 aylık olacak. Bir sonraki sene 83..

Çok haklısın da benimki fazla minyon küçücük çok sevimli geçen sene öğretmen i kizamiyorum ona bebeceik diyordu:)
Benim oglum da cok uzun hatta sinifin en uzunu ama boy kilo vs cocuklarin duygusal gelisimiyle alakali degil , ben yukarida da yazdim pismanim erken gonderdigime keske 7 olmasini bekleseymisim
Bu boyu ve cussesiyle bile birinci sinifta zorbaliga ugradi hemde ne zorbalik hem de ozel okulda hem de coook iddiali bir okulda
Inanilmaz yaraticidir ve iki yasindan beri puzzle resim maket yapar ama yazarken cok zorlandi , yazamadigi icin arkadaslarindan geri kaldigini dusunup psikolojisi bozuldu , ellerim aciyo anne diyodu icim parcalaniyodu , en sonunda ogretmeeniyle konustum da oglumu el yazisina zorlamadi duz yaziyla bitirdi seneyi
Dediginiz gibi avrupada 6 yasi dolmayan cocuklari ilkokula baslatmoyorlar , bi sene gec gitsin ama kendi hazir oldufunda gitsin
Simdi kizim var daha 7 aylik , okula baslayacahi zaman bu sistem hala ayni olursa kesinlikle 7 yasini bekleyecegim

Evet maalesef seneye biraz erken ondan sonraki senede biraz geç olacakama seneye Ocak Şubat doğumlulardanda 10 ay küçük olacak

Evet maalesef seneye biraz erken ondan sonraki senede biraz geç olacakama seneye Ocak Şubat doğumlulardanda 10 ay küçük olacak
Evet öyle maalesef benim ki de Aralık doğumlu. Ben geç vermeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…