Yılın son 3 ayı doğanlar..

Çok haklısın eminim bende aynı durumda kalacağım 10 ay küçük gitmektense 10 ay büyük gitmesi daha mantıklı geliyor bana kreş ogretmenimizde 7 yaşına kadar çocuklarda 1 2 ay fark bile bariz belli oluyor dedi bilmiyorum ama icgudulerim bekle diyor.

Kizim kasim dogumlu ve hayatimda yaptigum en buyuk hata en buyuk pismanlik..keske 1 sene daha anaokukuna gitseydi cok minik kaldi iclerinde ve sadece beden olarak degil her acidan cok zorlandik aradaki acikbi turlu kapanmadi bu sene 3.sinifa gecti ve ben hala cok pismanim
Cocuk istekli olunca okulda otomatik kayit yapinca gondermistim ama yanlis bi kararmis bizim icin
Cok iyi arastirin ciddi bi karar

Evet maalesef çok zor yılın son 3 ayı okuduğum bütün yazılarda vardı bu kavram.bende zorlanacağını hissediyorum bide 1.sinif enzor en yıpratıcı sınıf o yüzden çok zorlanıyorum..

cocugun yasina bakin ayina degil. kendisinden bi yas kucuklerle okumasi mantikli geliyor size ama bu durum kizinizin hosuna ilerde gitmeyecktir. belki de hayata gec atilmasini sagladiginiz icin size de kizacak

cocugun yasina bakin ayina degil. kendisinden bi yas kucuklerle okumasi mantikli geliyor size ama bu durum kizinizin hosuna ilerde gitmeyecktir. belki de hayata gec atilmasini sagladiginiz icin size de kizacak
Evet bana o şekilde mantıklı geliyor çevremden, pedegoglardan hep aynı şeyi duyuyorum zorlanır 10 ay büyüklerle okuyacak diye ama. Kararımı bu yılın sonuna Erteledim şimdilik teşekkürler

Benim oğlum 2006 Aralık doğumlu bende okula gideceği zaman ds şu okula erken gitmeye ilgili bir düzenleme vardı yani benim oğlan nereye bir yaştan fazla erken gitti okula.ama iyi oldu şimdi bir sınıf üstte fazla bir zorluk yaşamadı bir sene kazanmış oldu.

Icgudulerini dinle derim ben , bende erteleyecektim okula baslamasini ama anaokulundan en samimi arkadaslari kayit yaptirinca bende ayrilmasinlar beraber okusunlar deyip gonderdim
Keske bekkeseymisim

Oğlumun sınıfında 2009 ekim de vardı 2010 aralık da

Arada 14 ay var mesela

Ekimler çok zorlanmayabilir

Anasınıfı öğretmeni okul olgunluğunu gözlemler zaten

Oğlum ağustos doğumlu ocak şubat doğumlulardan çok farklıydı bakışları bile farklı oluyor

Okuma yazma tabii öğrendi

Bence rapor alip sonraki yil gondrrin,
Dusunsenize 2018 eylulde baslarsa sınıfında 2011 ekim kasim aralik dogumlu cocuklar bile olacak.
Benimki de 2012 subat dogumlu mesela, 2018 de baslayacak, kizinizdan 9 ay buyuk... bunlar bu yas donemi icin ciddi farklar.

Evet bu sene okul öncesinde bende öğretmenife gozlemliyecegiz bakalım sene sonunda bı karar veririm inşallah hayırlısı olur..

Benim kızım 2011 30 Kasım doğumlu. Kreşte harfleri sayıları vs baya öğrendi. Çok hevesli okula gitmeye. Bu yıl göndermeyi düşünüyorum.birde psikologtan yardım alıcaz. Bununla ilgili bir test var geçerse okul yetkinliği var demektir.70 aylık okula başlamış olacak. Bence çocuğun istekli olmasıyla doğru orantılı. İstekliyse 1 yıl kaybetmeye gerek yok. Ama içine kapanık sessiz ve isteksizlik varsa zorlamamak gerekli. Psikolog öneririm yardımcı oluyorlar

Tamamen duygularima tercüman oldunuz eminimki olacak zaten 2011 Ekim Kasım Aralık vs o yüzden bu sene okul öncesine gönderip yıl sonu öğretmeniyle karar vericem ama kararım muhtemelen ertelemek olacak çünkü öğretmenide aynı görüşte benimle Eylül sonu doğumlu oğlunu geç yazdirmis mesala

Çok haklısın da benimki fazla minyon küçücük çok sevimli geçen sene öğretmen i kizamiyorum ona bebeceik diyordu:)
Ben de sınıfın en minyonuydum, ortaokula geçtim hala öyle; şu an boyum 153. Boyuna-kilosuna değil yaşına göre gelişimine bakmalısınız.

Ekim doğumluyum zamanında gittim okula. Hatta biraz zor bile oldu parmaklarım gelişmedi diye okula almak istemediler yaşım geldiği ivin bi şekilde ikna etmiştik. Bende minyonum bu pek problem değil. Bence zamaanında yollayın okula.

cocuklarin yasi n
cocuklarin yasi nekadar kucuk olursa okadar iyi ogrenirler 1.siniftada surekli ders olmuyor sanirim alisma ewresi oyun oynayarak 2. sinifa geciyolar :)

1 yil uzatmaya hic gerek yok belki cicugunuz hep minyon kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…