Çok haklısın eminim bende aynı durumda kalacağım 10 ay küçük gitmektense 10 ay büyük gitmesi daha mantıklı geliyor bana kreş ogretmenimizde 7 yaşına kadar çocuklarda 1 2 ay fark bile bariz belli oluyor dedi bilmiyorum ama icgudulerim bekle diyor.Benim oglum da cok uzun hatta sinifin en uzunu ama boy kilo vs cocuklarin duygusal gelisimiyle alakali degil , ben yukarida da yazdim pismanim erken gonderdigime keske 7 olmasini bekleseymisim
Bu boyu ve cussesiyle bile birinci sinifta zorbaliga ugradi hemde ne zorbalik hem de ozel okulda hem de coook iddiali bir okulda
Inanilmaz yaraticidir ve iki yasindan beri puzzle resim maket yapar ama yazarken cok zorlandi , yazamadigi icin arkadaslarindan geri kaldigini dusunup psikolojisi bozuldu , ellerim aciyo anne diyodu icim parcalaniyodu , en sonunda ogretmeeniyle konustum da oglumu el yazisina zorlamadi duz yaziyla bitirdi seneyi
Dediginiz gibi avrupada 6 yasi dolmayan cocuklari ilkokula baslatmoyorlar , bi sene gec gitsin ama kendi hazir oldufunda gitsin
Simdi kizim var daha 7 aylik , okula baslayacahi zaman bu sistem hala ayni olursa kesinlikle 7 yasini bekleyecegim
Ama zamanında gönderince 8 10 ay büyüklerle okuyacak bu yaşlarda ay bile çok bariz belli oluyorZamanında göndermenizi tavsiye ederim bende
Kizim kasim dogumlu ve hayatimda yaptigum en buyuk hata en buyuk pismanlik..keske 1 sene daha anaokukuna gitseydi cok minik kaldi iclerinde ve sadece beden olarak degil her acidan cok zorlandik aradaki acikbi turlu kapanmadi bu sene 3.sinifa gecti ve ben hala cok pismanim
Cocuk istekli olunca okulda otomatik kayit yapinca gondermistim ama yanlis bi kararmis bizim icin
Cok iyi arastirin ciddi bi karar
Aralık doğumlu olsaydı hiç düşünmeden ertelerdim kesinlikle..Evet öyle maalesef benim ki de Aralık doğumlu. Ben geç vermeyi düşünüyorum.
Evet bana o şekilde mantıklı geliyor çevremden, pedegoglardan hep aynı şeyi duyuyorum zorlanır 10 ay büyüklerle okuyacak diye ama. Kararımı bu yılın sonuna Erteledim şimdilik teşekkürlercocugun yasina bakin ayina degil. kendisinden bi yas kucuklerle okumasi mantikli geliyor size ama bu durum kizinizin hosuna ilerde gitmeyecktir. belki de hayata gec atilmasini sagladiginiz icin size de kizacak
71 aylık olacakSeneye eylülde kac aylik olacak ?
Icgudulerini dinle derim ben , bende erteleyecektim okula baslamasini ama anaokulundan en samimi arkadaslari kayit yaptirinca bende ayrilmasinlar beraber okusunlar deyip gonderdimÇok haklısın eminim bende aynı durumda kalacağım 10 ay küçük gitmektense 10 ay büyük gitmesi daha mantıklı geliyor bana kreş ogretmenimizde 7 yaşına kadar çocuklarda 1 2 ay fark bile bariz belli oluyor dedi bilmiyorum ama icgudulerim bekle diyor.
Evet bu sene okul öncesinde bende öğretmenife gozlemliyecegiz bakalım sene sonunda bı karar veririm inşallah hayırlısı olur..Oğlumun sınıfında 2009 ekim de vardı 2010 aralık da
Arada 14 ay var mesela
Ekimler çok zorlanmayabilir
Anasınıfı öğretmeni okul olgunluğunu gözlemler zaten
Oğlum ağustos doğumlu ocak şubat doğumlulardan çok farklıydı bakışları bile farklı oluyor
Okuma yazma tabii öğrendi
Tamamen duygularima tercüman oldunuz eminimki olacak zaten 2011 Ekim Kasım Aralık vs o yüzden bu sene okul öncesine gönderip yıl sonu öğretmeniyle karar vericem ama kararım muhtemelen ertelemek olacak çünkü öğretmenide aynı görüşte benimle Eylül sonu doğumlu oğlunu geç yazdirmis mesalaBence rapor alip sonraki yil gondrrin,
Dusunsenize 2018 eylulde baslarsa sınıfında 2011 ekim kasim aralik dogumlu cocuklar bile olacak.
Benimki de 2012 subat dogumlu mesela, 2018 de baslayacak, kizinizdan 9 ay buyuk... bunlar bu yas donemi icin ciddi farklar.
Ben de sınıfın en minyonuydum, ortaokula geçtim hala öyle; şu an boyum 153. Boyuna-kilosuna değil yaşına göre gelişimine bakmalısınız.Çok haklısın da benimki fazla minyonküçücük çok sevimli geçen sene öğretmen i kizamiyorum ona bebeceik diyordu:)
Ekim doğumluyum zamanında gittim okula. Hatta biraz zor bile oldu parmaklarım gelişmedi diye okula almak istemediler yaşım geldiği ivin bi şekilde ikna etmiştik. Bende minyonum bu pek problem değil. Bence zamaanında yollayın okula.Arkadaşlar merhaba,yeni üye oldum aslında dert değil ama bı sıkıntım var kızım 2012 Ekim doğumlu bu sn anaokulu zorunlu seneye ilkokul ama seneye ilk okula vermekte çok kararsızım çok zeki aktif bı kızım var ama çok minyon küçük kalacak gibi geliyor, geçen sene krste arkadaşlarından küçük görünüyordu gerçi 10 11 ay büyük çocuklar da vardı aralarında,bazen bebek muamelesi goruyodu siz ne düşünüyorsunuz seneye var aslında ama geçen seneden beri kafama taktım bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim..
cocuklarin yasi nekadar kucuk olursa okadar iyi ogrenirler 1.siniftada surekli ders olmuyor sanirim alisma ewresi oyun oynayarak 2. sinifa geciyolar :)Arkadaşlar merhaba,yeni üye oldum aslında dert değil ama bı sıkıntım var kızım 2012 Ekim doğumlu bu sn anaokulu zorunlu seneye ilkokul ama seneye ilk okula vermekte çok kararsızım çok zeki aktif bı kızım var ama çok minyon küçük kalacak gibi geliyor, geçen sene krste arkadaşlarından küçük görünüyordu gerçi 10 11 ay büyük çocuklar da vardı aralarında,bazen bebek muamelesi goruyodu siz ne düşünüyorsunuz seneye var aslında ama geçen seneden beri kafama taktım bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim..
1 yil uzatmaya hic gerek yok belki cicugunuz hep minyon kalacakArkadaşlar merhaba,yeni üye oldum aslında dert değil ama bı sıkıntım var kızım 2012 Ekim doğumlu bu sn anaokulu zorunlu seneye ilkokul ama seneye ilk okula vermekte çok kararsızım çok zeki aktif bı kızım var ama çok minyon küçük kalacak gibi geliyor, geçen sene krste arkadaşlarından küçük görünüyordu gerçi 10 11 ay büyük çocuklar da vardı aralarında,bazen bebek muamelesi goruyodu siz ne düşünüyorsunuz seneye var aslında ama geçen seneden beri kafama taktım bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?