Yılın son 3 ayı doğanlar..

Kizinizin boyu ve kilosu nedir?

Kizinizin boyu ve kilosu nedir?
100 cm 15.5 kg

Şu an bunları düşünmeniz için erken. Bu sene gitsin anasınıfına durumuna bakin ona göre karar verirsiniz. Benim çocuğum 2013 Ocak doğumlu ve ben seneye ilkokula göndereceğim 69 aylık oluyor. Zihinsel gelişimi gayet iyi rahatlıkla basarabileceginden eminim o yüzden bir sene daha fazladan anasınıfına gönderip çocuğu sıkmak istemiyorum.

Öğretmenim bu arada ve edindiğim tecrübelere göre çocuğu normalden daha geç okula göndermek daha çok sıkıntı yaratıyor. O yüzden eğer çocuğunuz hazirsa sırf kendi psikolojik rahatliginiz için çocuğunuzun bir senesini calmayin derim. Zaten 1. Sınıfta çocukları en çok kasan şey el yazisiydi o da kaldırıldı. Gözünüzde çok buyutmeyin 1. Sınıf müfredatında öyle çocuklari zorlayacak birşey yok ağırlıklı oyun oynuyorlar zaten. Okuma yazma en basit seviyede toplama çıkarma bu kadar. Siz ne kadar rahat olursanız çocuğunuz da o kadar kolay öğrenir emin olun:)

Kizim 2010 kasim dogumlu ,ben gondermedim ilkokula...hicte pisman degilim bu yil baslayacak..1yil daha anaokulundaydik biz ve sinifinda cok fazla arkadasi var ayni zamanlarda dogan ve ilkokula baslamayan...benim kayinpederim emekli ilkokul ogretmeni onun fikri de 1 yil daha oynasin bi yere gec kalmiyor olmustu

Kizim 3 yaşında. Sizinki suan 4 yas 9 aylık. Hesabıma göre benim kızımda sizin kiziniZin yaşında aynı boy ve kilo ya sahip olacak. Mayıs doğumlu. 2020 yılınin eylul ayında 75 aylık oluyor (6 yas 3 ay) ve ben vermeyi dusunuyorum büyük ihtimal benim kıZımda yasitlarindan küçük duracak. Seneye ana sınıfına vericem anne olmak gerçekten kolay değil. Allah miniklerimizin yardımcısı olsun

Benim kizima bu yil da ilkokul kaydi cikti dilekceyle erteleyecegim.
Ustelik 5 yasindan once okuma yazmayi ogrendi, matematigi cok iyi, metropolitan test sonucu da ileri seviyede, ama ben kizimi taniyorum, duygusal olarak kendisinden 1 yas buyuk cocuklarla olmaya hazir degil. En basiti onlar dusunde uf diyip kalkiyor benimki agliyor :) neden 1 yil daha beklemesin ki ne kaybedecek? Zaten o siraya oturduktan sonra hayatinin geri kalani ders/okul/sinavlar/is-guc stresiyle gececek. 1 yil daha ozgur olsun :)
Tabi uzman gorusu de aldim. O da 76 aydan kucuk cocuklar mental olarak hazir olsa da duygusal olarak hazir olamiyorlar, lider degil lideri takip eden cocuk oluyorlar, ozguvnleri kiriliyor. X de cok duygusal bir cocuk 68 aylik gidecegine 80 aylik gitsin dedi. Zaten fikrim o yondeydi pekistirmis oldum. Sizin karariniz daha zor tabi, 71 aylik olacak cunku... ama bekleyin o zaman gelsin siz de bir uzman görüşü alirsiniz.

Ocak şubat mart doğumlular bir önceki senenin çocuklarıyla gidiyor.yani yılın son ayları doğanlar sınıfın küçüğü değil artik ve bu 5 senedir uygulanıyor.

Çok teşekkür ederim canım bu sene bekliyip ogretmenine ve bı uzmana danışıp öyle karar vereceğim artık bence sizde doğru bı karar verdiniz..

benim oglumda aralık 2012 doğumlu seneye 69 aylik 1.sinifa kaydi cikacak ama ben gondermeyi düşünmüyorum 105 cm su an ve 13 kilo cok zayif hareketli becerikli çok ta sosyal ama ilkokul gercekten farkli ikinci çocuğum olduğu icin söylüyorum erken okula gitmesi cocuga bisey kazandirmaz bana gore aksine duygusal olarak yipratir

Benim kızım Şubat doğumlu o yüzden sadece dilekçeyle sonraki seneye erteleme yapabildik. Öğretmenim bu arada. Ve çocuğum yaşına göre oldukça iri bir çocuk. Tüm öğretmen arkadaşlarım mutlaka bu yıl gönder, başarabilir diye ısrarcı oldu ama sonraki seneyi bekledim. 82 aylık başladı. Buna rağmen ilk 1 ay yazı yazarken çok zorlandı. Sonrası ise sorunsuz geçti. Tamamen dışa dönük bir çocuk, oyun kurucu. 2 sene üst üste sınıf başkanı seçildi. Okumayı ilk öğrenen oydu. Yazısı da çok iyi. Bence önceki sene gönderseydim sonuçlar bu derece olmayacaktı. O yüzden kararımın çok yerinde olduğunu gördüm ve çok doğru bir noktaya değindiğinizi belirtmek istedim.

Aynen katılıyorum. Benimki de 69 ay yerine 81 aylık başlayacak inşallah. Büyüğü 77 aylıkken başladı onda bile zorlandim. Öğretmeniyle de görüştüm o da geç başlaması taraftarı. Bir yıl kaybedecek diye değil bir yıl daha çocukluğunu yaşayacak diye düşünüyorum ben. Üstelik birinci sınıfta ne var ki diyenler tecrübelerine göre mi söylüyor bilmiyorum ama birinci sınıfın son aylarında baya baya problem cozuyordu benim büyük. Odev yükü derseniz bir sürü. Okumayı öyle ya da böyle elbette sokecekler. Burdaki sorun duygusal yetersizlik.. Herkes için hayırlısı..

Bende ekim dogumluyum biraz erken baslamistim okula . hatta o zamanlar 7 yas alti almiyorlardi babam zorla kaydettirmisti.
İyi de yapmis hayata erken baslamis oluyorsun. Kardeslerimde erken basladilar. Kiz kardesim 21 yasinda ogretmen oldu maasini aliyor. Bence gonderin derim ben bir zararini gormedim

Kesinlikle katılıyorum. Hatta yeğenim bu sene 1. Sınıfı okudu inanmayacaksınız ama çift haneli toplama, onluk bozarak çıkarma vs yaptırıyordu öğretmenleri.

Benim oğlumda nasipse aralıkta doğacak belki ilerde bu tip durumlarla bende karşılaşacağım, tercihim zamanında göndermekten yana olur diye düşünüyorım.

Ben okulöncesi öğretmeniyim aynı zamanda anneyim bence zamanında gönderin.

Kızım 2012 şubat dogumlu bu sene istege bagli ilkokul kaydi cikti ama ben gecen sene anaokula gonderememistim bu sene anaokulu diger sene ilk okul olarak kaydini dusurdum

Aynı sorun bende var. kızım aralık 2012 doğumlu. Ben şöyle bir karar verdim. Kızım zaten özel bir kreşe gidiyordu. Bu sene ilkokula hazırlık mecburiymiş madem anaokuluna da bu kreşin anaokulu bölümünde devam etsin dedim. Sadece özelde mi yapılıyor yoksa genel olarak bütün anaokullarını mı kapsıyor bilmiyorum ama , anaokulundayken bir test yapılıyormuş çocuklara ilkokula hazır olup olmadıklarına istinaden. Ben bu test sonucuna göre hareket edicem. Testte hazır olmadığı tespit edilir ya da ben ilkokula gitmeye çocuğumu yeterli görmezsem doktor raporu alıp, yeniden anaokuluna göndericem. Ama bu sefer özele değil de ilkokula geçerken sert bir geçiş olmasın diye devlete göndericem.
Yani anaokuluna gönderirken endişe etmeyin, istemezseniz çocuğum ilkokul için yeterli değil dediğiniz an doktor rapor verirken zorluk çıkmıyormuş

kasım doğumluyum zamanında gittim okula
keşke daha erken gönderselermiş annemler sıkıntı yok

Aynı fikirdeyim

Bu hayata erken atılsın Sevda'sını da anlayamıyorum

Bir sene fazla bakım gözetim yapmayayım demek gibi geliyor bana

İlerde o farkı kapatır diyorlar da kapanmıyor

Ben ortaokulda hazırlık okudum

Üniversiteye başladığımda çoğu sınıf arkadaşımdan bir yaş büyüktüm

Bu bile artı oldu

Algı her yaşta değişiyor

Bir de soyut düşünme dönemine arkadaşları girip konuları anlarken kendi giremediği için geri kalan çocuklar var

İlk yıllarda mükemmel olan dersleri birden alt üst oluyor

Riske girmeye ne gerek var ki

Bir de arkadaşların çoğu Zaman'ında gönderin demiş konu sahibine

İşte olay ve soru o

Zaman'ı ne Zaman

Yani 72 ay mı 60 ay mı 83 ay mı

Bu aralıktaki tüm çocuklar için Zaman'ı aynı an

Ama arada 23 ay yani nerede ise iki yaş var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…