- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
Arkadaşlar merhaba,yeni üye oldum aslında dert değil ama bı sıkıntım var kızım 2012 Ekim doğumlu bu sn anaokulu zorunlu seneye ilkokul ama seneye ilk okula vermekte çok kararsızım çok zeki aktif bı kızım var ama çok minyon küçük kalacak gibi geliyor, geçen sene krste arkadaşlarından küçük görünüyordu gerçi 10 11 ay büyük çocuklar da vardı aralarında,bazen bebek muamelesi goruyodu siz ne düşünüyorsunuz seneye var aslında ama geçen seneden beri kafama taktım bu durumu şimdiden çok teşekkür ederim..
Benim kızım 2011 30 Kasım doğumlu. Kreşte harfleri sayıları vs baya öğrendi. Çok hevesli okula gitmeye. Bu yıl göndermeyi düşünüyorum.birde psikologtan yardım alıcaz. Bununla ilgili bir test var geçerse okul yetkinliği var demektir.70 aylık okula başlamış olacak. Bence çocuğun istekli olmasıyla doğru orantılı. İstekliyse 1 yıl kaybetmeye gerek yok. Ama içine kapanık sessiz ve isteksizlik varsa zorlamamak gerekli. Psikolog öneririm yardımcı oluyorlar[/QUOT
100 cm 15.5 kgKizinizin boyu ve kilosu nedir?
Kizim 3 yaşında. Sizinki suan 4 yas 9 aylık. Hesabıma göre benim kızımda sizin kiziniZin yaşında aynı boy ve kilo ya sahip olacak. Mayıs doğumlu. 2020 yılınin eylul ayında 75 aylık oluyor (6 yas 3 ay) ve ben vermeyi dusunuyorum büyük ihtimal benim kıZımda yasitlarindan küçük duracak. Seneye ana sınıfına vericem anne olmak gerçekten kolay değil. Allah miniklerimizin yardımcısı olsun100 cm 15.5 kg
Tamamen duygularima tercüman oldunuz eminimki olacak zaten 2011 Ekim Kasım Aralık vs o yüzden bu sene okul öncesine gönderip yıl sonu öğretmeniyle karar vericem ama kararım muhtemelen ertelemek olacak çünkü öğretmenide aynı görüşte benimle Eylül sonu doğumlu oğlunu geç yazdirmis mesala
Çok teşekkür ederim canım bu sene bekliyip ogretmenine ve bı uzmana danışıp öyle karar vereceğim artık bence sizde doğru bı karar verdiniz..Benim kizima bu yil da ilkokul kaydi cikti dilekceyle erteleyecegim.
Ustelik 5 yasindan once okuma yazmayi ogrendi, matematigi cok iyi, metropolitan test sonucu da ileri seviyede, ama ben kizimi taniyorum, duygusal olarak kendisinden 1 yas buyuk cocuklarla olmaya hazir degil. En basiti onlar dusunde uf diyip kalkiyor benimki agliyor :) neden 1 yil daha beklemesin ki ne kaybedecek? Zaten o siraya oturduktan sonra hayatinin geri kalani ders/okul/sinavlar/is-guc stresiyle gececek. 1 yil daha ozgur olsun :)
Tabi uzman gorusu de aldim. O da 76 aydan kucuk cocuklar mental olarak hazir olsa da duygusal olarak hazir olamiyorlar, lider degil lideri takip eden cocuk oluyorlar, ozguvnleri kiriliyor. X de cok duygusal bir cocuk 68 aylik gidecegine 80 aylik gitsin dedi. Zaten fikrim o yondeydi pekistirmis oldum. Sizin karariniz daha zor tabi, 71 aylik olacak cunku... ama bekleyin o zaman gelsin siz de bir uzman görüşü alirsiniz.
Benim kızım Şubat doğumlu o yüzden sadece dilekçeyle sonraki seneye erteleme yapabildik. Öğretmenim bu arada. Ve çocuğum yaşına göre oldukça iri bir çocuk. Tüm öğretmen arkadaşlarım mutlaka bu yıl gönder, başarabilir diye ısrarcı oldu ama sonraki seneyi bekledim. 82 aylık başladı. Buna rağmen ilk 1 ay yazı yazarken çok zorlandı. Sonrası ise sorunsuz geçti. Tamamen dışa dönük bir çocuk, oyun kurucu. 2 sene üst üste sınıf başkanı seçildi. Okumayı ilk öğrenen oydu. Yazısı da çok iyi. Bence önceki sene gönderseydim sonuçlar bu derece olmayacaktı. O yüzden kararımın çok yerinde olduğunu gördüm ve çok doğru bir noktaya değindiğinizi belirtmek istedim.Benim kizima bu yil da ilkokul kaydi cikti dilekceyle erteleyecegim.
Ustelik 5 yasindan once okuma yazmayi ogrendi, matematigi cok iyi, metropolitan test sonucu da ileri seviyede, ama ben kizimi taniyorum, duygusal olarak kendisinden 1 yas buyuk cocuklarla olmaya hazir degil. En basiti onlar dusunde uf diyip kalkiyor benimki agliyor :) neden 1 yil daha beklemesin ki ne kaybedecek? Zaten o siraya oturduktan sonra hayatinin geri kalani ders/okul/sinavlar/is-guc stresiyle gececek. 1 yil daha ozgur olsun :)
Tabi uzman gorusu de aldim. O da 76 aydan kucuk cocuklar mental olarak hazir olsa da duygusal olarak hazir olamiyorlar, lider degil lideri takip eden cocuk oluyorlar, ozguvnleri kiriliyor. X de cok duygusal bir cocuk 68 aylik gidecegine 80 aylik gitsin dedi. Zaten fikrim o yondeydi pekistirmis oldum. Sizin karariniz daha zor tabi, 71 aylik olacak cunku... ama bekleyin o zaman gelsin siz de bir uzman görüşü alirsiniz.
Aynen katılıyorum. Benimki de 69 ay yerine 81 aylık başlayacak inşallah. Büyüğü 77 aylıkken başladı onda bile zorlandim. Öğretmeniyle de görüştüm o da geç başlaması taraftarı. Bir yıl kaybedecek diye değil bir yıl daha çocukluğunu yaşayacak diye düşünüyorum ben. Üstelik birinci sınıfta ne var ki diyenler tecrübelerine göre mi söylüyor bilmiyorum ama birinci sınıfın son aylarında baya baya problem cozuyordu benim büyük. Odev yükü derseniz bir sürü. Okumayı öyle ya da böyle elbette sokecekler. Burdaki sorun duygusal yetersizlik.. Herkes için hayırlısı..Benim kizima bu yil da ilkokul kaydi cikti dilekceyle erteleyecegim.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta yeğenim bu sene 1. Sınıfı okudu inanmayacaksınız ama çift haneli toplama, onluk bozarak çıkarma vs yaptırıyordu öğretmenleri.Aynen katılıyorum. Benimki de 69 ay yerine 81 aylık başlayacak inşallah. Büyüğü 77 aylıkken başladı onda bile zorlandim. Öğretmeniyle de görüştüm o da geç başlaması taraftarı. Bir yıl kaybedecek diye değil bir yıl daha çocukluğunu yaşayacak diye düşünüyorum ben. Üstelik birinci sınıfta ne var ki diyenler tecrübelerine göre mi söylüyor bilmiyorum ama birinci sınıfın son aylarında baya baya problem cozuyordu benim büyük. Odev yükü derseniz bir sürü. Okumayı öyle ya da böyle elbette sokecekler. Burdaki sorun duygusal yetersizlik.. Herkes için hayırlısı..
Kizim 2010 kasim dogumlu ,ben gondermedim ilkokula...hicte pisman degilim bu yil baslayacak..1yil daha anaokulundaydik biz ve sinifinda cok fazla arkadasi var ayni zamanlarda dogan ve ilkokula baslamayan...benim kayinpederim emekli ilkokul ogretmeni onun fikri de 1 yil daha oynasin bi yere gec kalmiyor olmustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?