Yıllar sonra haftasonu çalışması...bir teselli verin

Yedi yirmidört çalışan bayram yılbaşı tatil demeden gece nöbet tutan evde hasta çocuğunu bırakıp nöbet tutan bütün hemşire doktor sağlık personeli arkadaşlarımı ayakta alkışlıyorum bizlerin her hafta sonu bayramı hep nöbetli hafta sonu mesai nedir ki insanlar gece nöbeti tutuyorlar
Çalışan herkes için ızdırap çocuğunu evde hasta bırakıp ise gitmek...bizim sozlesmelerimizde haftasonu çalışacaksınız hafta içi geç çıkacaksınız yazmaz.sadece yukarıdan gelen Emire itaat ederiz.cogu bankacı mesai ücreti bile almaz.ama saglik personeli olmanın gereğidir nöbet tutmak.ona göre hakkınız olan ücreti alır iceride hakkinizi birakmazsiniz.nobetleriniz 1 ay önceden belirlenir.ha kolay mı kesinlikle değil. Çok zor bir hayat.beklenmedik bir çalışma olunca ben uzuldum
 
Moralinizi yüksek tutun , siz çalışan bir annesiniz artık, demek ki sizin kazanacağınız paraya şu an için ihtiyaç var yoksa çok büyük istisnalar dışında çoğu anne çocuğu 3-4 yaşından önce mecbur kalmadıkça işe dönmüyor. Lütfen güçlü olun , ben inanıyorum ki tüm işleri ve hazırlıkları yetiştireceksiniz. Mutlaka bir vitamin kullanmaya başlayın bağışıklık sisteminiz için bu çok önemli. Ve lütfen unutmayın siz evladınızın geleceği için tüm bu sıkıntılara katlanıyorsunuz. Eşinizede onu çok sevdiğinizi bu dönemde onun desteğine ihtiyaç duyduğunuzu belirten bir mesaj atın, göreceksiniz tavrı daha pozitif olacak
 
neden sadece anneler bir insan anne değilse kandı hayati olmuyor mu

Anne olmayinca kendi hayati yok diyen mi oldu. Özellikle 2 yasa kadar o çocuklar annelerini nasil ozluyor annelerine nasil muhtac bunu biliyor musunuz. Iki yaşına kadar cocuk annesini de kendi vucudunun bir parcasi gibi goruyor.

Ayrica bir hak iddia etmek istiyorsaniz bunu baskalari da benim seviyeme gelsin diye hak iddia edemezsiniz. Ben 8 saat calisiyorum o da calissin demek yerine insani olan calisma saati 6 saattir 6 saat istiyoruz diye git hakkini savun seni tutan mi var.

Niye yirtik dondan cikan zimbirtilar gibi hak isteyen insana ee benim hakkim diye zirliyorsunuz. Git kendi hakkini ayri başlıkta savun.
 
sürekli anne olamayan diyorsunuz kadınların tek amacı anne olmak değil . merak etmeyin kimse size düşman değil yazdıklarınıza yorumumuz . anne olmanız beni enterese etmiyor iş hayatında herkes eşittir. çocuğum kocam diyen tiplerden sıkıldık o zaman çalışmayın. haklar herkese eşit olmalı
1.si ben anne deilim.DAHA O KONUMA LAYIK OLAMADIM.2.si 29 yasindayim.anne olmak icinde asla ewlenmedim.3.sü İs hayatinda herkes esit deildir.ozamn bekar kadinlarada sut izni verilsin hı yada dogum izni.Ben sizin evli ve cocuklu insanlara dusman oldugunuzu dusunuorum net.Ben cocuklu bi kadina yer veririm mesela otobuste.banane ya dogurmasaydi mi diim?Ayni parayi verdik benmi otursaydim diim.Bencilsiniz kabul edin.
 
Moralinizi yüksek tutun , siz çalışan bir annesiniz artık, demek ki sizin kazanacağınız paraya şu an için ihtiyaç var yoksa çok büyük istisnalar dışında çoğu anne çocuğu 3-4 yaşından önce mecbur kalmadıkça işe dönmüyor. Lütfen güçlü olun , ben inanıyorum ki tüm işleri ve hazırlıkları yetiştireceksiniz. Mutlaka bir vitamin kullanmaya başlayın bağışıklık sisteminiz için bu çok önemli. Ve lütfen unutmayın siz evladınız geleceği için tüm bu sıkıntılara katlanıyorsunuz.
Çok teşekkür ederim.aslinda ekonomik olarak çok ihtiyacimiz yok ama 5 yıldır çalışmıyorum.37 yaşım doldu.
Ve iş bulmak çok zor...çalışmanın uzun vadede maddi manevi maliyeti çok fazla. Önce evladım için calisiyorum.buyudukce masrafı artacak.gencken calisabildigimi calisayim fizik olarak tükenince çalışmama lüksün olsun.Calismayi çok da seviyorum.ben sadece hayal kırıklığına uğradım.cuma diye topuklarimiz totomuza vuruyordu çok afedersiniz.birden ölü yok yas var gibi olduk
 
Anne olmayinca kendi hayati yok diyen mi oldu. Özellikle 2 yasa kadar o çocuklar annelerini nasil ozluyor annelerine nasil muhtac bunu biliyor musunuz. Iki yaşına kadar cocuk annesini de kendi vucudunun bir parcasi gibi goruyor.

Ayrica bir hak iddia etmek istiyorsaniz bunu baskalari da benim seviyeme gelsin diye hak iddia edemezsiniz. Ben 8 saat calisiyorum o da calissin demek yerine insani olan calisma saati 6 saattir 6 saat istiyoruz diye git hakkini savun seni tutan mi var.

Niye yirtik dondan cikan zimbirtilar gibi hak isteyen insana ee benim hakkim diye zirliyorsunuz. Git kendi hakkini ayri başlıkta savun.
2 yaşında Allah'tan oğlum.basladigimdan beri mutlu...ama.ona haftasonu vakit ayırabilmek isterdim
 
sürekli anne olamayan diyorsunuz kadınların tek amacı anne olmak değil . merak etmeyin kimse size düşman değil yazdıklarınıza yorumumuz . anne olmanız beni enterese etmiyor iş hayatında herkes eşittir. çocuğum kocam diyen tiplerden sıkıldık o zaman çalışmayın. haklar herkese eşit olmalı

Is hayatinda herkes esit değildir. Engelli bir birey ornegin haklari daha farklidir. Anne olan kadin cocuguna karsi sorumludur. Herseyden once duygusal ihtiyacını doyurmalidir. O yuzden is hayatinin kolesi olmak zorunda degil. Cocuguna zaman ayirmak zorunda. Bunu talep etme hakki var. Cocugum cocugum deme hakkina sahip.

Dunyanin her yerinde cocuklu kadinin calisma saati buna gore duzenlenir duzenlenmelidir.

Kendi hakkinizi baskalari uzerinden savunmayin. Sen de haftasonu calismak istemiyorsan kendi argumanlarin uzerinden bunu talep et. Cocuklu kadinla esitiz bik bik uzerinden degil. Cunmu esit degilsin..onun sorumlulugu daha fazla.

Hastasi olan bir birey de esit degil..keza onun da ekstra hakki var. Refakatci izni vs vs. Yani ek sorumluluk ek yuk getiren her durumun ayri duzenlemesi var.
 
Evli ve çocuklu kadın düşmanlığı yapmıyoruz evli ve çocuklu kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasına karşı çıkıyoruz. Sonra evlenmeyen çocuk sahibi olmayan kadınlar kendilerini eksik görmeye başlıyor çünkü toplum baskısı böyle oluşuyor. Evli çalışan kadının evde iş yükü niye fazla oluyor ben anlamıyorum bekar kadınlar kirin içinde mi yaşıyor onların da ev sorumluluğu var. Ha evli kadınlar eşlerinden göremedikleri alamadıkları dayanışmayı bekar hemcinslerinden almaya çalışmamalı. Konu sahibi sözlerim size değil hafta sonu çalışmak evli bekar çocuklu çocuksuz herkes için zulüm. Eşinizin mobbingine boyun eğmeyin patronlara karşı bi yerde sesimizi kısmak zorunda kalıyoruz ama eşinize alttan almayın o çocuk sadece sizin değil o evde de sadece siz yaşamıyorsunuz paşa da elini taşın altına soksun
Adi uzerinde pozitif ayrimcilik olan bir hakki siz hak gormuosunuz ha?Siz negatifsiniz oyüzden.
 
Çok teşekkür ederim.aslinda ekonomik olarak çok ihtiyacimiz yok ama 5 yıldır çalışmıyorum.37 yaşım doldu.
Ve iş bulmak çok zor...çalışmanın uzun vadede maddi manevi maliyeti çok fazla. Önce evladım için calisiyorum.buyudukce masrafı artacak.gencken calisabildigimi calisayim fizik olarak tükenince çalışmama lüksün olsun.Calismayi çok da seviyorum.ben sadece hayal kırıklığına uğradım.cuma diye topuklarimiz totomuza vuruyordu çok afedersiniz.birden ölü yok yas var gibi olduk
Sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum . Bu tarz bir uygulama üstelik Cuma öğleden sonra mail atılması hiç profesyonelce değil , sizin yerinizde kim olsa morali bozulur ama ben sizin bu zor döneminde üstesinden geleceğinize inanıyorum . Mantıklı bir karar vermişsiniz.
 
Bence bir kanun veya yasa cikmali.Çalışan ve cocugu olan anneler kesinlikle cmtesi pazar calistirilmamali.Yıllardir hep bunu savundum.Butun is gorusmelerimde ustune basa basa soledim cmtesi pazar calismicagimi.Anne deilim henüz ama insanin bi ozel hayati var.Insanlar mecbur oldugu icin kabul edio ve mecbur kalio canm; (Ilk donemki islerimde bende kabul ettim malesefki.Allah yardimciniz olsun guc kuvvet versin size
bence anne olmayanlar da cumartesi pazar çalışmamalı, iş hayatında herkes eşittir, kadın erkek, anne veya değil hepsi cumartesi pazar tatil yapmalı.

Öncelik ile ben herkesin eşit haklara sahilp olması gerektiğini düşünüyorum, çocuğu olmayan insanların başka sorumluluğu olabilir. Hafta sonu izinli olmak isteyen kişi ona göre iş tercihi yapmalı. Ya da duruma ayak uydurmalı. Hayat hafta sonu da devam ediyor. Kimse çalışmazsa hafta sonu nasıl işler bu sistem? Özellikle hastanede çalışanlar o kadar dertli ki, evli ve çocuklu olanların tüm haftasonlarını gaspetmesinden. Maalesef haftasonu çalışmamazlık da olmuyor, gidecek hastane, avm, market vs bulamazdık yoksa. Bu konu da devlet özel sektörü kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya zorlarsa kimse kadın çalışan işe almaz maalesef. Bu da kadınlara negatif olarak döner. Şu anki sistem yine en mantıklısıdır.

D dstn33 Umarım güzel bir kariyeriniz, vatana millete hayırlı bir evladınız, ve huzur dolu bir yuvanız olur. Ben de saha önce 21 gün izinsiz, çalıştırıldım, üstelik haftasonları çalıştığım ve bir tek salı günleri çalışmadığım bir işti. Ekstra ücret ödenmedi. 21 gün sonunda 3 gün gelme dediler o kadar. Yine birini tanıyorum, mühendis, 4 ay kadar haftanın her günü çalıştı, izinsiz, sonra rahatladı. İşe ihtiyacımız olduğu için, banka kurallar dahilinde kalarak bize yaptırımlar uygulayabilir, bizde uyarız. Keşke şu anda işe girebilsem, razıyım çalışmaya. Sizi anladım, çocuğunuz var, planlarınız var, asabınız bozuldu. Ama dişinizi sıkmaktan başka yapacak bir şey yok.
 
••••Öncelikle allah kolaylık versin diyorum
Haftasonu çalışacak olmak ve zamanında bildirilmemesi kötü bir durum
İnşallah ayda bir falan oluyordur da teselliniz olur .
••••Ben kamuda çalışmama rağmen “bazen”akşamları kalma durumu ve “Nadire’n”haftasonu çağırma durumu oluyor, el mahkum gidiyoruz ve karşılığında hiçbir ücret ve izin almıyoruz ki özel sektör deyince akla gelen en önemli özelliklerden biri haftasonu tatil olmaması. Hatta bazı yerlerde izin günü haftaiçi.
••••• Çalışan anneler konusunda yorumlara baktım; aslında üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söylemeye çalışıyoruz . Bekar/evli/çocuklu/çocuksuz çalışmak zor zanaat bu bir gerçek . Evliyken çalışmak bekarlıktan tartışmasız daha zor. Ben şuan bile kara kara düşünüyorum ne kadar zorlanacağımı, bebeğimiz yolda🤲 .devletin annelere tanıdığı haklar var tabi ve bunların eşitsizlik ile ilgisi yok, süt izni, gece nöbet izninin yasak olması vb. Bağlayamadım konuyu :KK66:
Burdaki bazi bencil insanlarin size yorumunu solim: Bize mi sordunuz hamile kalırken?
Bu nasil bir sığlıktır ya.Ben bir yasa ciksin evli ve annelerimize dedim olay cikti.demek istediklerim okadar farkliydi ki.
 
Adi uzerinde pozitif ayrimcilik olan bir hakki siz hak gormuosunuz ha?Siz negatifsiniz oyüzden.

Yukarıda da yazdım, bugünün Türkiye’sinde devlet pozitif ayrımcılık yaparsa özel sektörde kimse evli kadınları işe almaz. Şu anda bile hamile kalır, izin kullanır diye ön yargı var, diğer türlüsünde özel sektörde hiç iş bulunmaz.
 
Yukarıda da yazdım, bugünün Türkiye’sinde devlet pozitif ayrımcılık yaparsa özel sektörde kimse evli kadınları işe almaz. Şu anda bile hamile kalır, izin kullanır diye ön yargı var, diğer türlüsünde özel sektörde hiç iş bulunmaz.
Birde o yasanin yanina uygun olmayan sektorler haric digerlerine her erkek isci basina bir kadin isci alma sarti getirseler;)
 
Anne olmayinca kendi hayati yok diyen mi oldu. Özellikle 2 yasa kadar o çocuklar annelerini nasil ozluyor annelerine nasil muhtac bunu biliyor musunuz. Iki yaşına kadar cocuk annesini de kendi vucudunun bir parcasi gibi goruyor.

Ayrica bir hak iddia etmek istiyorsaniz bunu baskalari da benim seviyeme gelsin diye hak iddia edemezsiniz. Ben 8 saat calisiyorum o da calissin demek yerine insani olan calisma saati 6 saattir 6 saat istiyoruz diye git hakkini savun seni tutan mi var.

Niye yirtik dondan cikan zimbirtilar gibi hak isteyen insana ee benim hakkim diye zirliyorsunuz. Git kendi hakkini ayri başlıkta savun.

Aslında olay tam olarak öyle değil
Bir üye dedi ki haftasonu anneler çalışmasın
Ben anne değilim
Benim iş yerim bu kuralı uygulamaya kalkarsa bu durum tüm haftasonlari anne olmadığım için benim işe gitmem gerekecek
Halbuki benimde evde uzanıp yatmaya, plan program yapmaya hakkım var.

Yani olay anneler asla haftasonu çalışmamalı dan çıktı.

Sırf çocuğu yok, olmuyor ya da istemiyor diye niye anne olmayanlar annelerin yerine işe gitsin ki?

Ha onun maaşından bana verilecekse ben giderim
 
Arkadaşlar şimdi işten çıktım eve gidiyorum tüm mesajlari okuyacağım evdeki mesaimi sonlandirdiktan sonra.lutfen konuyu açıp ortadan kayboldum sanmauin görüşleriniz benim için değerli.hatta şimdiden bile kabullenmiş bir ruhhalondeyim sevgiler
 
Sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum . Bu tarz bir uygulama üstelik Cuma öğleden sonra mail atılması hiç profesyonelce değil , sizin yerinizde kim olsa morali bozulur ama ben sizin bu zor döneminde üstesinden geleceğinize inanıyorum . Mantıklı bir karar vermişsiniz.
Çok çok teşekkür ederim.beni çok rahatlattiniz
 
1.si ben anne deilim.DAHA O KONUMA LAYIK OLAMADIM.2.si 29 yasindayim.anne olmak icinde asla ewlenmedim.3.sü İs hayatinda herkes esit deildir.ozamn bekar kadinlarada sut izni verilsin hı yada dogum izni.Ben sizin evli ve cocuklu insanlara dusman oldugunuzu dusunuorum net.Ben cocuklu bi kadina yer veririm mesela otobuste.banane ya dogurmasaydi mi diim?Ayni parayi verdik benmi otursaydim diim.Bencilsiniz kabul edin.

Sevgili üye
Siz biraz daha bencil duruyorsunuz
Şimdi siz diyorsunuz ki anneler haftasonu çalışmasın
Diyelim ki aynı pozisyonda aynı şirkette çalışıyoruz sizinle
1 ay boyunca haftasonları çalışılacak dendi
Ben evliyim ama çocuğum yok
Siz evlisiniz ama çocuğunuz var

Neden ben sizinle dönüşümlü çalışmak varken tek başıma, sizin yerinize de işe gelmek zorunda kalayım?

İnsanların sormak istediği bu
Lütfen demogoji yapmayınız.
Süt izni ve doğum iznini talep eden yok. Çünkü anne olmayan biri zaten mantıken bunları alamaz.
 
Burdaki bazi bencil insanlarin size yorumunu solim: Bize mi sordunuz hamile kalırken?
Bu nasil bir sığlıktır ya.Ben bir yasa ciksin evli ve annelerimize dedim olay cikti.demek istediklerim okadar farkliydi ki.
Çok iyi anlıyorum, geçen gün yeni eleman gelecek diye konu oldu, arkadasım demesin mi, hamile falan olmayacak dimi öyle bişey yok gibi soru sordu, valla gücüme gitti, suç işliyor gibi tövbe haşa, bunu sormanın ufacık mantığı olamaz, şimdi konuyu açıp kızsam daha çok hoşlarına gider. İnsanlarla anlaşmak zor hem de çok.
 
Arkadaslar gördüğünüz gibi daha biz kadinlar olarak bu durumu bu guzel uygulamayi bile sindiremedik...Erkeklerin kadinlara siddet uygulamasinin yaninda bide kadinin kadina uyguladigi psikolojik siddette var.Ayrimcilik oldugunu soyleyen.Haksizlik oldugunu soyleyen...Halbuki hamile evli yada evli kadinlar sadece 7.5 saat calismicakti digerlerine gore....Gonuldeki fesatlik ve benlik duygusu suanki insanlarımizi mahvetmis durumda.Uzuldum acikcasi!...Rabbim guzel insanlarla karsilastirsin
 
Aslında olay tam olarak öyle değil
Bir üye dedi ki haftasonu anneler çalışmasın
Ben anne değilim
Benim iş yerim bu kuralı uygulamaya kalkarsa bu durum tüm haftasonlari anne olmadığım için benim işe gitmem gerekecek
Halbuki benimde evde uzanıp yatmaya, plan program yapmaya hakkım var.

Yani olay anneler asla haftasonu çalışmamalı dan çıktı.

Sırf çocuğu yok, olmuyor ya da istemiyor diye niye anne olmayanlar annelerin yerine işe gitsin ki?

Ha onun maaşından bana verilecekse ben giderim
anlatmaya çalıştığım buydu yoksa neden bir anneye düşman olayım resmen otobüste yer bile vermezsin dedi üyenin biri :) celme takıyorum annelere boş zamanlarımda. iş yerinde anneyim deyip toplantılardan kaçıp aksama gezdiği yerleri paylaşan kadınlarla dolu ben neden sürekli başkasının isini yapmak zorunda kalıyorum mesele buyken olayi dramatiklestirdi bir kaç üye
 
Back
X