Taciz mi? Taciz nedir biliyor musunuz?
Taciz birçok kötü davranışı kapsamaktadır. Kelime hukuki bir anlamda kullanıldığı zaman tehdit edici, rahatsızlık veren ve
toplum tarafından tasvip edilmeyen davranışları kasteder.
İfade özgürlüğünü destekleyen toplumlar da, sadece ısrarla tekrarlanan ve doğru olmayan ifadeler hukuki anlamda taciz sayılır.
Cinsel taciz, ısrarcı ve istek dışı cinsel yaklaşımlar için kullanılan terimdir. Bu tür taciz genellikle sokakta yalnız yürürken bazen de iş ortamlarında gerçekleşir. Tacizi söyle dörde ayırırsak: cinsel taciz, takipçilik, sokak tacizi, psikolojik taciz. Bunlardan hangisini yapmış olabilirim acaba? Hukuki yada yasal olarak taciz mi uyguladım durmadan rahatsız mi ettim? Psikolojik taciz dediğimiz şey "kişinin kendine olan özgüvenini azaltmak için bilinçli bir şekilde yapılan aşağılayıcı ve küçük düşürücü hareketler bütünüdür. Küsmek, kıskanmak, tehdit etmek, baskı uygulamak, ailesine hakkında yalanlar söylemek…" tam olarak bu şekilde geçiyor ben hangisini yaptım? Allah aşkına operatörlerden bile tonla mesaj geliyor tek bir mesajdı hadi diyelim yine istemedi engelledi ben onunla nasıl iletişim Kırarım diye mi sordum? Allah aşkına madem kötü şeyler soyleceksiniz biraz aklınızı kullanın saygılı olun