• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca çıkmak ilişkiyi yıpratıyor

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkaadşlar 7 senedir devam eden bi beraberliğim var. Ama uzun süre çıkmanın ilişkiyi kesinlikle yıprattığını düşünüyorum. Bence bişeyi fazla uzatmamak lazım olmadık şeylerden tartışmaya başlıyor insan bitakım şeylerin büyüsü bozuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ??

saçma :delphin:
o zaman evlilerde 5-7 sene sonra işin büyüsü kaçtı diye boşansın
bi ilişkiyi canlı tutmak sizin elinizde
siz istemedikçe büüyüsü kaçmaz :delphin:

topıgın hayırlı olsun canım.bu konuyu bende cok merak edıyorum.bence uzun yıllar sevgılı olmak beraber olgunlasmak cok guzel.ama ben henuz yolun basında sayılırım 20.ayımızı doldurduk ama hersey cok guzel.birbirimizi anlama acısından yıllardır beraber gıbıyız.ama onu gordugumde hala ılk gormusum gıbı ıcım kıpır kıpır.
bu topıkte bıze uzun yıllar cıkıp evlenmıs dostlarımız yardımcı olur umarım canım hayırlı olsun

Aksine uzun süren flört döneminden sonra yapılan evlilikler daha sağlam,güvenilir geliyor bana.kaydirigubbakcemile5
Birbirinize uymayan yönlerinizi öğreniyorsunuz.Bunların aşılmayacak şeyler olduğunu düşündüğünüzde ayrılıyorsunuz,ya da bu olumsuzlukları törpüleyip,birbirinizi iyice tanıyıp evleniyorsunuz.:1closedeyes:
Birbirinizi yeterince tanımadan evlenirseniz,ben bu huyunu bilmiyordum,ayrılayım mı ?diyeceksiniz? :1closedeyes:

Ben boşanmaktan bahsetmiyorumki yazımı daha dikkatli okuyun lüften. Ben sadece uzun süreli çıkmak tan bahsediyorum fazla uzatmanın doğru olmadıgı düşüncesindeyim. Bence evlilik kutsal bir kurum yani senelerce çıkmak bi süre sonra insanı tatmin etmiyor artık.

topıgın hayırlı olsun canım.bu konuyu bende cok merak edıyorum.bence uzun yıllar sevgılı olmak beraber olgunlasmak cok guzel.ama ben henuz yolun basında sayılırım 20.ayımızı doldurduk ama hersey cok guzel.birbirimizi anlama acısından yıllardır beraber gıbıyız.ama onu gordugumde hala ılk gormusum gıbı ıcım kıpır kıpır.
bu topıkte bıze uzun yıllar cıkıp evlenmıs dostlarımız yardımcı olur umarım canım hayırlı olsun

Sağol canım :)

Aksine uzun süren flört döneminden sonra yapılan evlilikler daha sağlam,güvenilir geliyor bana.kaydirigubbakcemile5
Birbirinize uymayan yönlerinizi öğreniyorsunuz.Bunların aşılmayacak şeyler olduğunu düşündüğünüzde ayrılıyorsunuz,ya da bu olumsuzlukları törpüleyip,birbirinizi iyice tanıyıp evleniyorsunuz.:1closedeyes:
Birbirinizi yeterince tanımadan evlenirseniz,ben bu huyunu bilmiyordum,ayrılayım mı ?diyeceksiniz? :1closedeyes:

inanın insanlar o kadar değişken oluyorki ben 7 senedir tanımama ragmen hala aaa bu huyuda varmış diyorum. O hiç belli olmuyor valla insanlar senelerce evli kalıyolarda yine birbirilerini tanıyamıyorlar

Ben boşanmaktan bahsetmiyorumki yazımı daha dikkatli okuyun lüften. Ben sadece uzun süreli çıkmak tan bahsediyorum fazla uzatmanın doğru olmadıgı düşüncesindeyim. Bence evlilik kutsal bir kurum yani senelerce çıkmak bi süre sonra insanı tatmin etmiyor artık.

Yazınızı dikkatli okudum zaten.Ben size örnek verdim sadece.
Herkesin kişisel tercihidir.Ben, kısa bir zaman diliminde tanıdığım birine güvenip pat diye evlenemezdim.Tanımak,anlamak,olaylara bakış açısını en ince ayrıntısına kadar bilmek isterdim.
Evlilik bu ,çocuk oyuncağı değil ki...:delphin:

7 sene oldukça fazla bencede bıkkınlık değil ama artık sevgiden daha çok alışkanlığa dönüşülmüş bir ilişki olur herhalde evlilerdemi birbirine alışıyo denmesin o farklı bi konu karı koca olmak bir bütün olmak aynı hayatı paylaşmak aynı sorumlulukları paylaşmak vede aynı çocuğun sahibi olmak ama sevgililik böyle bişey değil çünkü her nekadare uzun zamandır sevgili olunsada insanlar kendilerinden sadece sorumlu oluyorlar bence ve bu durumu çok çok uzatmakta iyi değil bir hadisi şerifle konuya noktayı koyuyorum"hayırlı işlerinizde acele ediniz"

Bence de yıpratmaz..
Aşkının yıllarca hayatında aynı yerde olması müthiş bir duygu olmalı..
Kolay değil kabul ediyorum..
Ama takdir ederim ben bu zor işi başaranları..:asigim::nazar:

kesinlikle yırattmaz ben katılmıyorumm bence dahada sağlamlaştırıyor.. 1 2 haftalık yada1 2 aylık tanıdığım kişiye güvenip inanıpta evlenememki ben bukararı alamamkii.. hee yıllarca çıkıp evlenip sonradan değişen insalardav ar yok değil ama bu iş birazda şans işi diyorum ben evlilik kumara benzer derler ya sanırım öylee.RABBıM hayırlı kişilerle karşılaştırıp yuva kurmamızı nasip eylesin...
benim beraberliğim 5 yıldır sürüyor hiçte yıprana eksilme olmadı aksine artık dahada kenetlendik aksine sağlamlaştırıyoo

uzun süre cıkmak ılıskıyı normalde yıpratır
uzun yıllar cıkan arkadaslarım var ve mutlu degıller artık kardes gıbı bır seyız dıyorlar ve ayrılıyorlar tabıkı,

evlılıklerde 5. yılda mesela bır cocuk yapılır ve evlılık renklenır ama ılıskıde boyle bır sey yok,
evlenılemezse zaten bıtıyor ılıskı...

bu yuzden uzun ılıskıler yıpratıcı oluyor ve kötu sonla sonuclanıyor, benım görduklerımde bu sekılde.

ama yok mu ki yıllarca cıkıp evlenen evet oyle gördugum örnekler de var ama dedıgım gıbı işte nadir örnekler...
her seyın hayırlısı.

7 sene oldukça fazla bencede bıkkınlık değil ama artık sevgiden daha çok alışkanlığa dönüşülmüş bir ilişki olur herhalde evlilerdemi birbirine alışıyo denmesin o farklı bi konu karı koca olmak bir bütün olmak aynı hayatı paylaşmak aynı sorumlulukları paylaşmak vede aynı çocuğun sahibi olmak ama sevgililik böyle bişey değil çünkü her nekadare uzun zamandır sevgili olunsada insanlar kendilerinden sadece sorumlu oluyorlar bence ve bu durumu çok çok uzatmakta iyi değil bir hadisi şerifle konuya noktayı koyuyorum"hayırlı işlerinizde acele ediniz"

evet işte aynen anlatmak istediğim buydu teşekkürler canım

ben de yıprattığını düşünenlerdenim, ilişki bir süre sonra ya evliliğe ya da ayrılığa gidiyor zaten uzun süreli ilişkilerde, ama ne olursa olsun mutlaka boyut değiştiriyor.

Arkaadşlar 7 senedir devam eden bi beraberliğim var. Ama uzun süre çıkmanın ilişkiyi kesinlikle yıprattığını düşünüyorum. Bence bişeyi fazla uzatmamak lazım olmadık şeylerden tartışmaya başlıyor insan bitakım şeylerin büyüsü bozuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ??

haklısın bence seneler uzadıkça hayallerine de uzaklaştığını düşünmeye başlıyorsun benim henüz 3.senem umarım herşey düşündüğümğüz gibi gelişir

bencede alışkanlığa dönüşebilir çok büyük bir aşk yoksa
siz hiç Haydar dümen hocamı dinlemedinizmi:jeyyar:

evet arkadaşlar bende onu demek istiyorum bi süre sonra farklı şeyler yaşamak istiyosun aynı evi paylaşmak, ne biliyim bi bebek sahibi olmak onunla yemek yemek onunla tv izlemek vs. Ama çıkarken bunların hiçbiri olmuoyr öyle değilmi ben artık sıkıldım onunla buluşup cafe cafe dolaşmaktan derdim bu benim

Katılıyorum....

O zaman siz aslında bize sorduğunuz sorunun cevabını kendinize çoktan vermissiniz, şimsi sırada damat adayını ikna etmek var..

Back
X