• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllarca çıkmak ilişkiyi yıpratıyor

Bu sizin hayatınız ,miletin değil ki...
Benim çevremde beni bu konuda kimse sıkıştırmadı,eşim dışında.:smiley-cool: O da hasretime dayanamadı,n'apsın ?:hooray:
Yine söylüyorum kendi bakış açımdan yola çıkarak,uzun süreli ilişkinin artıları çok daha fazla.:jeyyar:​

Doğru diyorsunuz ama sıkıştırıyorlar işte her aile bir olmaz

Bu kadar insan anladı siz hala anlayamadınız anlama sorununuz var bence

Açıkçası ortadaki sorunun maddiyat olduğnu çıkardım bu kadar mesajdan..
Farklı bir konu varsa benim gözümden kaçmış demek ki..
Para,pul meselesi için çalışmak,kazanmak,biriktirmek,sabretmekten başka çare var mı?
He ailenizin sıkıştırması ise mali durumunuzu anlatırsanız sanırım diyecekleri olmaz...

Ne alaka ya lafı tersinden anlamak zorundamısınız evlenme teklifi etmedğini özelimi sizemi anlatıcam. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz tabiki benim gibi oda istiyor biran evvel evlenmeyi siz üstünüze vazife olmayan şeyler hakkında konuşmayın bence

:kızgın:yasakkelime ohhpppsss rellaksssssss arkadaşım relaksssss... hertürlü youma lütfen çıkolmadem olmicaksın konuaçma.. herkesin düşüncesi seninle aynı olmaaz değilmi??biz sana özelini açmı dedik??madem üstümmüze vazife değildide neden ilişkin hakkında örnekler vererek konu açıp yorumlar yapıp yorumlar istiyorsun?? sonra ilişkin hakkında yorum yapan üyelerede tırnaklarını gösteriyorsun??bence hata sende sen açtın ilişkini derdini yazdın arkadaşlarda sen ilişjkini sorunlarını yazdın die ilişkinden yola çıkarak örnek vererek yorum yapıyor.. azıcık mantık lütfen....

siz evlenmek istiyorsunuzdur o halinden memnundur ...yıpratır...
ikinizde evlenmek istiyorsunuzdur paranız yetmez ...yıpratır...
birbirinizi istiyorsunuzdur aileler karşı çıkar evlenemezsiniz...yıpratır...
..:CüvCüv:

evet bence de bu üç seçenekten biri geliveriyor insanın karşısına, uzadıkça uzuyor, yıpranıyor, olmuyor.

Açıkçası ortadaki sorunun maddiyat olduğnu çıkardım bu kadar mesajdan..
Farklı bir konu varsa benim gözümden kaçmış demek ki..
Para,pul meselesi için çalışmak,kazanmak,biriktirmek,sabretmekten başka çare var mı?
He ailenizin sıkıştırması ise mali durumunuzu anlatırsanız sanırım diyecekleri olmaz...

evet maddiyat çünkü istediğini yapamıyorsun evimiz yok zaten ailesininde durumu yok yani kimseden bi gram destek yok kendi kendimize bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Böyle oluncada çok zor oluyor .

evet maddiyat çünkü istediğini yapamıyorsun evimiz yok zaten ailesininde durumu yok yani kimseden bi gram destek yok kendi kendimize bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Böyle oluncada çok zor oluyor .

hakkınızda hayırlısı olsun, bu hissi çok iyi biliyorum senağlama

7 senelik bir ilişkide hala maddiyat yoksa seçimi siz yapacaksınız biz değil...
ya istediğiniz eşyayı almak için sevdiğiniz adamı yıpratacaksınız...
ya boşver eşyayı deyip yıpranmaktan kurtulacaksınız...
ya yardan geçeceksiniz ya serden....

Arkaadşlar 7 senedir devam eden bi beraberliğim var. Ama uzun süre çıkmanın ilişkiyi kesinlikle yıprattığını düşünüyorum. Bence bişeyi fazla uzatmamak lazım olmadık şeylerden tartışmaya başlıyor insan bitakım şeylerin büyüsü bozuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ??

bu dogru cunki adamla evli dilsin.. evli olsan baska gözle bakarsın. ama sevgili olunca zamanla heyecan kayboluyor ve insan sıkılıyor. Allah muhafaza sevgilinizden daha sempatik daha cok özellikleri olan biri karşınıza cıkarsa o zaman kötü şeyle roluyor..
cevremde bu tarz seyler oldu. 6-7 sene cıkıo sevgilisini bırakıp 3-4 aydır tanıdıgı adamla evlenen cok kişi var..
fazla uzatmamak lazım kesinlikle. a.s

iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler bu zaman için her nekadar geçerli olmasada bu naif ata sözümüz siz sevginizden eminseniz elel verir her şeyi hallederiz diyosanız biraz sıkın dişinizi ve maddiyat yüzünden bu işi fazla uzatmayın ozaman canım, oda olsun buda olsunları bir kenera atmak lazım yoksa 10 yılda uzar 15 yılda olan sevginize olur:teselli:

evliliği uzun tutmak bizim elimizde
ama ilişkinin 7 yıl sürmesini anlayamıyorum ozman hiçkimse evlennmesin
herkez çıksın ayrılsın
kesinlıkle 1-2 yıldan fazla uzatılmamalı:delphin:

7 senelik bir ilişkide hala maddiyat yoksa seçimi siz yapacaksınız biz değil...
ya istediğiniz eşyayı almak için sevdiğiniz adamı yıpratacaksınız...
ya boşver eşyayı deyip yıpranmaktan kurtulacaksınız...
ya yardan geçeceksiniz ya serden....

7 senelik ilişkide hala maddiyat yoksa nedemek yani olamaz mı seneler uzayınca maddiyat ortadan mı kalkıyor ne alaka günümüz gençliğinde zaten biçok kişi maddi sorunlardan sebep evlenemiyor yada evlense ayrılıyor

bu dogru cunki adamla evli dilsin.. evli olsan baska gözle bakarsın. ama sevgili olunca zamanla heyecan kayboluyor ve insan sıkılıyor. Allah muhafaza sevgilinizden daha sempatik daha cok özellikleri olan biri karşınıza cıkarsa o zaman kötü şeyle roluyor..
cevremde bu tarz seyler oldu. 6-7 sene cıkıo sevgilisini bırakıp 3-4 aydır tanıdıgı adamla evlenen cok kişi var..
fazla uzatmamak lazım kesinlikle. a.s

evet arkadaşlar kesinlikle uzatmayın uzadıkça beti bereketide kaçıyor. Bakın günümüzde neden boşanmalar çoğaldı çünkü insanlar herşeyi çabucak tüketiyorlar. Eskiden böylemiymiş yıllarca çıkmak nedemek. Eskilerin bişeyler bildiği belli oluyor bence .

evliliği uzun tutmak bizim elimizde
ama ilişkinin 7 yıl sürmesini anlayamıyorum ozman hiçkimse evlennmesin
herkez çıksın ayrılsın
kesinlıkle 1-2 yıldan fazla uzatılmamalı:delphin:

neden anlamıyorsun canım, üniversite zamanında tanıştık okullar bitti işimize başladık geçtimi 4 yıl, nişanlım yüksek lisansına başladı öylede 1,5 yıl hem çalış hem okumaya devam ettik ve şimdide asker herşey sırasıyla devam ediyor yani zamanı gelince evlilikte olacak. demekki zamanı gelmemiş herzaman öncülüğüm evlilikten önce sağlam bir iş sonra eş ve daha sonra evlilik olmuştur ha evde oturur da koca beklenilirse tabi evlenilir 1-2 yıl içerisinde o herkesin kendi tercihi :jeyyar:

7 senelik ilişkide hala maddiyat yoksa nedemek yani olamaz mı seneler uzayınca maddiyat ortadan mı kalkıyor ne alaka günümüz gençliğinde zaten biçok kişi maddi sorunlardan sebep evlenemiyor yada evlense ayrılıyor

anladım herkese verecek bir cevabınız var maşallah...
aslında cevap yetiştirmeyip düşünseniz daha çok faydalanırsınız...
evet biraz da olsa kalkar ortadan maddiyat...nedir birbirini tanıma süresi, 1 yıl, 2 yıl(30 yıl da geçse tanıyamazsın o ayrı...)...baktınız iyi gidiyor niyetiniz de evlilik...o zaman kısmaya başlayacaksınız...dışarda yemeye para vermeyeceksiniz, gezme sayınızı azaltacaksınız, ek işler yapmaya çalışacakısınız...hayalini kurduğunuz evliliği öncelik tutacaksınız...öyle hem maddi sıkıntı çekip, hem istediğiniz hayatı yaşayıp hem de evlenemiyorum diye dert yanmak pek mantıklı değil kanımca...:delphin::delphin:
çünkü emeksiz yemek olmuyor...malesef...

valla canlar bız 8 yıl arkadaslık ettık,bu surecte ıkımızınde okullar bıttı,masterler yapıldı,esım askere gdıp geldı,ıse grdı,coksukur dunyanın en guzel arkadaslıgıydı,4 yıldır da evlıyım masallah hersey eskısınden de guzel...:asigim::asigim::nazar::nazar::Saruboceq::Saruboceq:....ben zamanın yıprattıgı degıl,guclendırdıgı taraftarıyım yanı......herkese gore durum degısır gercı bılemem......a.s.

Hayır betynin anlatmak istediği eğer evlenmeyi düşünüyorsanız biraz keninizden fedakarlık yapacaksınız diyor madem herşeyi kendiniz yapacaksınız harcamalarınıza da dikkat etmeniz gerekir
Ben eşimle 4 yıl çıktım 1,5 yılda nişanlı kaldım ama bu süre zarfındada herşeyi beraber yaptık yeri geldi az görüştük yeri geldi hiç görüşemedik ama bugunlerimiz içindi

anladım herkese verecek bir cevabınız var maşallah...
aslında cevap yetiştirmeyip düşünseniz daha çok faydalanırsınız...
evet biraz da olsa kalkar ortadan maddiyat...nedir birbirini tanıma süresi, 1 yıl, 2 yıl(30 yıl da geçse tanıyamazsın o ayrı...)...baktınız iyi gidiyor niyetiniz de evlilik...o zaman kısmaya başlayacaksınız...dışarda yemeye para vermeyeceksiniz, gezme sayınızı azaltacaksınız, ek işler yapmaya çalışacakısınız...hayalini kurduğunuz evliliği öncelik tutacaksınız...öyle hem maddi sıkıntı çekip, hem istediğiniz hayatı yaşayıp hem de evlenemiyorum diye dert yanmak pek mantıklı değil kanımca...:delphin::delphin:
çünkü emeksiz yemek olmuyor...malesef...

mantıksız açıklamalara tabiki cevabımı veririm. Emek vermediğimizi nerden biliyosun bazen olmadımı olmuyor işte, bunu senin gibi zihniyetler anlayamaz

canlarım aaaa neolmus bırden sıze yaaa nazamı degdı yapmayın allah askına...
hıc yakısmıyo ama bıze
bende uzun sure cıkma taraftarıyım.
ama sevgılıyız deyıpte bısey yapmıyolarmı mutlaka yapıyolar gıtmeyın ustlerıne hersey yoluna gırsın dıye zamana yaymıslar ıste.
saglam temellerı var ne mutlu..
sıradanlastı dıyosanızda arayın sevgılınızı ve hatırlatın gecmısı bakın gorun nasıl hersey alevlencekk...
ask bıtmıs olsa yada cocugun nıoyetı cıddı olmasa 7 yıl surmezdı.

bence siz yorum fikir felan istemiyorsunuz...
sevgilinize ya da hayata karşı biriktirdiklerinizi burada birilerine sararak boşaltmaya çalışıyorsunuz...
yanlış yerdesiniz...bu konuda yardımcı olamayız...
Allah kalbinize göre versin...

Back
X