Yıllarca hamile kalamayıp D vitamini ile hamile kalmak

cansukaran

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2024
218
55
13
32
Yıllarca hiç bir sorun yokken 4 yıl boyunca bir türlü gebe kalamıyordum.
Suan doktorlar sebepsiz kısırlık adı altında tüp bebeğe yönlendiriyorlar. İşi ticare döktü doktorlar.
Vücutta yeterli vitamin yoksa hanile kalmak zor
Sebesiz kısırlık diyw birşey yok. Hekimler para kazanmak için tüp bebek diyorlar

Hamile kaldın mı?Yani D vitaminiyle

Ok.

Allah ım bugün fışkırıyor mübarekler
Tüp bebek imitasyon diyen bi üye vardı onu getirdiniz aklıma bi anda .

Onca ilaçlar tedaviler ameliyatlar tüp bebek sürecinde yapılıyor negatif sonuç alınıyor ama bitane vitamin mi işi çözüyor

Allah zamanını öyle belirlemiştir vitaminden değildir o . Madem öyleydi güneş d vıtamini 4 yıl boyunca karanlık odada mı yaşadınız

Doktorlar hemen tüp bebeğe yönlendirmiyor ki. Değerlere bakıyor, iki yıl mühlet veriyor, hele bilinçli kadınlar sağlıklı beslenmeye başlıyor. Bazen herşey yerinde oluyor, sorun gözükmüyor ama bebek olmuyor. Kendi yaşadıklarınızı genelleyip saçma argümanlar sunmayın.

E tamam siz yapmayin valla ne acayip insanlar var. Kimsenin isine burnunuzu sokmamayi ogrenemediniz herkes ne istiyorsa onu yapar .

Ya bişey diyeceğim doğru ya da yanlış mı bilemem ama 3 ay hamile kalamamistim ben . Değerlerimde tek sıkıntım D vitamini eksikliğindeydi. Düzenli D vitamini takviyesi kullandıktan sonra(folik asitte almiştim kisa süre) hamile kalmistim. Tesadüf mü etkisi var mı bilemem tabi

Vitamin eksikliği hamile kalmayi zorlaştırabilir. Tabiiki tek başına etken değil ama. Doktor önemli demişti

3 ay uzun bir süre değil

Vitamin eksikliği hamile kalmayi zorlaştırabilir. Tabiiki tek başına etken değil ama. Doktor önemli demişti
Biz ona bisey demıyoruz ama tüp bebek E umut bağlamış kaç ınsan var bu sayfada biliyor musunuz belki kredi çekenler bile var bu sekılde keskin konusmasıına şaşırıyoruz

3 ay gecikmeli süre değil ki zaten. Normal bir zaman. 1 yıl değil, 3 yıl değil. Aldığınız D vitamininin metabolizmaya yansıması ve tam etki göstermesi zaten 6 ay. Kaldı ki D vitamini eksikliği bugün ülkemizde toplumda yüzde 90 oranlarında. Yumurta kalitesi üzerine etkisi var ama gebeliği kolaylaştırıcı etkisi yok. Alakası var demişsiniz alakasını biyokimyasal yolaklarla anlatırsanız sevinirim sağlık alanında 12 yıllık akademisyenim beslenme üzerine doktora yaptım ben bilmiyorum demek ki.

Yumurta kalitesi üzerinde etkisi var demişssiniz. Atkadaşın anlatmasına gerek kalmamış siz kendi kendinize vermişsiniz cevabı. Kaliteli yumurta demek gebeliğin oluşumunda büyük önem taşır demek . 12 yıl eğitim almış hanımefendi

Epidemiyolojik- yüz binlerce kişilerden alınan toplumsal kayıt tabanlı verilerde - D vitamini takviyesinin gebeliği kolaylaştırıcı etkisi var mı diye bakıldığında etkisi görülmemiş. Kalitesi artınca kolaylaşır gibi bir çıkarımı buradan çıkartmak yanlı bir ifadeye sebep olur. İkisi farklı yöntemlerle ölçülen farklı şeyler. Yumurta kalitesi belki çocuğun ileride metabolik sağlığına kadar etki eder fetal programlama denilen hipoteze göre. Ama gebeliğin kolaylaşması multifaktöriyel bambaşka bir olay. Sapla samanı karıştırmayalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…