Yıllarca hamile kalamayıp D vitamini ile hamile kalmak

Hayır, 3 ay düzenli denememize ragmen olmadı(ovülasyon testi vs.) yurtdışındaydım o ara değerlerime bakıldı d vitamini eksikliğim vardı baya ciddi düşüktü yani değer. Bu sürede 1 sene ara ara denedik( düzenli olmadığı için yazmadım) ama yine olmadı. Takviyelere de geç başladım bazı sebeplerden dolayı. Ama ne zaman düzenli kullanmaya başladım, folik asitede başladım . Değerlerim yükseldi hamileydim. O yüzden yazdım. Duyduğumu değil başımdan geçeni yazıyorum. Tek başına etkili değildir ve herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Fakat vitamin eksikliği tamamen alakasız değil

Keşke bu konuyu 4 yıl önce falan açsaydın. Sebepsiz infertilite sebebiyle tüp bebek tedavisine bir sürü para dökmezdim. D vitamini kullanırdım. Çok üzüldüm

Anladım zaten, vitamin mineral eksikliklerinin giderilmesi gerektiği konusunda kesinlikle hemfikirim vücuda bir çok etkisi var sadece gebelik için değil kendi sağlığınız için iyi ki takviye almışsınız ancak 3 ay uzun bir süre değil ve belki zaten hamile kalacaktınız diyorum.

Zaten kişi kendi sağlığı için dikkat etmeli. Ama bence bir kişi çocuk sahibi olmayı planlayınca yaşam tarzı değişiklikleri (beslenme, hareket, varsa kötü alışkanlıkların bırakılması) yapmalı. Bunları yapmadan kimse hop tüp bebeğe gitmemeli. Ama zaten siz 3 ay değil 1 yıl bile bekleseniz bu bir sorun olduğu anlamına gelmezdi. Siz zaten infertiliteden muzdarip değildiniz. Böyle hassas konularda kendi deneyimimize göre atıp tutamayız.

D vitamini de dahil kullandığım vitaminlerin haddi hesabı yok hap yutmaktan fenalık geldi. 5buçuk senedir uğraşıyorum tüp bebek dahil negatif. Kayıplarım oldu ama şuanda sağlıklı bir çocuğum olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Artı vitaminler kilo da aldırıyor. D vitamini aylarca kullandım oysaki

D vitamini eksikliği gebelik yolunda evet iyi değil ama diğer söyledikleriniz çok komik agafhaha siz şimdi aşıya da karşısınızdır aynı kafa çünkü kuzey ülkelerinde doğurganlık neden az şimdi anladım

Keşke bu konuyu 4 yıl önce falan açsaydın. Sebepsiz infertilite sebebiyle tüp bebek tedavisine bir sürü para dökmezdim. D vitamini kullanırdım. Çok üzüldüm
Bende senin adına çok üzüldüm.
O alaycı halinle daha çok hastanelerde sürünürsün. Sizin gibi burnu havada alaycı insalara üzülmüyorum.

D vitamini ile tabiki alakası var ama asıl sebep olma ihtimali o kadar düşük ki. D vit diplerdeyken doğal yollarla hamile kaldım. Adet düzensizliği ve sperm kalite düşüklüğü gibi şeylere sebep oluyor. Fakat değerleriniz normal olduğunda bile hamile kalamama sebepsiz kısırlık gibi şeyler yaşamanız da olası. Bir çok şey duyduğumuz bu memlekette ticaret için direk tüp bebek diyende vardır elbet ama bunlar çok nadir. Doktorlar iki yıllık evlilik sonrası hamilelik hala yoksa araştırma gerekir der. Yani kadının ve erkeğin cinsel açıdan birbirini tamamlaması bile hamilelikte etken. Bırakın aktarcı amcalarla takılmayı doktora güvenemediyseniz 2/3 doktor gezip karar verin

Doğru düzgün bı merkeze gitseydin sende o zaman ticarethaneye değil. Şu lafına bak, aynı dertten muzdarip olan insanla ne biçim konuşuyorsun. Ne demek sürünürsün falan. Bı d.vit içte sinirin yatışsın.

Yazdığımı okumadınız heralde 1 seneye geçkin ara ara denedik olmadı. Tüp bebek için ben de araştirmalara başlamıştım. 3 ay sıkı sıkı takip ederek denedik(2günde 1 önermislerdi ve ovülasyon testiyle) o da tutmadı onu ekledim.

Ne kadar da bilgili ve bildiğinden emin bir konu sahibi, bravo size vallahi onca profesörün çözemediğini şak diye çözdünüz görüyor musunuz, insanlık size borçlu hanımefendi ya.

Google amcaya sordum yumurtalar üzerinde etkisi var diyor doktora sormak lazım ama bunu denemek isteyenlere burdan bir uyarı; D vitamini vücutta depolanan bir vitamin. Fazlası toksik görev görüyor. Etkilenmek olası. Kan tahlili yaptırmadan, doktora danışmadan kafanıza göre kullanmanız doğru değil.

Yalvarırım bana üzül. Umarım bu hadsizlikle hastanelerde sürünen sen olursun.
ya bırakın şöyle insanları Allah aşkına muhatap bile olmayın. ilki doğal yolla bir çocuğum var evliliğimin 4. ayında oldu d vitamini filan bir şey baktırmadım. ikinciyi 1,5 yıl uğraştım yaş 38 di 39 sonlarına doğru tüp bebekle hamile kaldım bir bebeğim oldu onun öncesinde d vitamini testi yaptırdık dğşüktü ama takviye kullandık yani ben omega 3 bir sürü vitamin kullandım. olmadı olmadı. bu süreçte kullanmadığım ot çöp kalmadı diyebilirim ama yaş geçiyordu mecbur altarnatif yollara başvurduk. böyle insanları okudukça içim kararıyor ya. Rabbim nasip etmese zaten olmazdı. kendi fikirlerini kendilerine saklasalar keşke

Bende senin adına çok üzüldüm.
O alaycı halinle daha çok hastanelerde sürünürsün. Sizin gibi burnu havada alaycı insalara üzülmüyorum.
üzüldün mü üzülmedin mi?
bir de d vitamini kötü kalpliliğe de iyi geliyor mu einstein?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…