Yıllardır geçmeyen burun takıntım

Mutlusylmz

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
96
53
3
31
Arkadaşlar konuya nerden başlasam bilmiyorum,yeni üye oldum daha buraya,çokta bilmiyorum,anlatıcaklarım da uzun olacak kusura bakmayın affınıza sığınıyorum,bu konu artık dayanılmaz hal almaya başladı bende,çare arıyorum sizlerle paylaşmak istedim bu yüzden,benim yıllardır taktığım burun takıntım var,ben daha çok küçükken,6 yaşımdan beri nerdeyse burnuma söylenilen lafları içime ata ata büyüdüm,teyzem olsun annem olsun hepsi bişey dedi,ilkokulda laf söylendi,ortaokulda aynı,hep ezdim içimde kendimi,oysa bu süre içinde çok güzel oldugumu söyleyen çok fazla insanda vardı,ama hep taktım,düşünmediğim bir günüm olmadı,liseye geldim yine laf eden olmadı ama ben içimde takıyordum,sınıfta bir kız vardı sıra arkadaşım,yaşına göre gayet süslü bakımlıydı o yüzden begenilirdi bende hep kıskandım bu durumu,ama yine çok güzel oldugumu söyleyen insanlar vardı,lisede çok kişi talipti bana ama ben içimdeki bu durumu yenemiyordum olmuyordu hep mutsuzdum,üniversiteye geldim güvenim arttı kendime bakmaya başladım bir iki sene böyle herkesin dikkatini çok çeken biri oldum herşey güzeldi,sonra yine eski halime döndüm hele ki mezun olup memleketime dönünce o lisedeki zamanlarım aklımdan çıkmıyor,ölsemde kurtulsam bile diyorum bazen,etraftan çok güzelsin sözleri yolda insanların bakması o kadar anlamsız ki benim için,dünya güzeli seçilsem bile mutlu olamazmışım gibi geliyor,o lisedeki kızı takmaktan vazgeçemiyorum,sürekli kendimi kanıtlama çabam var,anneme olsun teyzeme olsun,büyük ölçüde bunu yaptım,beni eski tanıyanlar görünce inanamıyor nasıl güzelleşmişsin diye şok oluyorlar ama kafamdan atamıyorum,yardım almak istiyorum ama aileme nasıl derim bilmiyorum,kötü şekilde yargılamayın beni lütfen anlattıklarımdan dolayı,kendime bile anlatamadığım şeyleri yazdım sizlere

Zaten o kontörü çıkarandan Allah razı olsun Bu takıntım çok başka bişey anlatabilsem keşke,estetik olsam mesela bu seferde yine begenmem gibi geliyor,galiba yardım alıcam eninde sonunda ne yapıp ne edip

Herkesin zevki farkli. Mesela benim bir tanidigim kizin burun sekli hosuma gitmezdi. Ama o kiz kendisiyle barisik mutlu bir kizdi. Oyle bir enerji yayinca burun seklidir vs göze batmiyor bile.
Kendini sev ilk önce. Gerisi boş..
Bukadar takinti da yapma kendine..Allah korusun yani psikolojini bozarsin. Dunyada onca seyler varken bu mudur yani?

Zaten o kontörü çıkarandan Allah razı olsun Bu takıntım çok başka bişey anlatabilsem keşke,estetik olsam mesela bu seferde yine begenmem gibi geliyor,galiba yardım alıcam eninde sonunda ne yapıp ne edip
Takıntı işte yadırgamamak gerek.
Herkesin vardır beğenmediği bir tarafı ne denilirse denilsin siz bir süreliğine tatmin olacaksınız.
Fakat yazınızda bile şükredecek çok unsur varken gelip gelip bir buruna takmış durumdasınız, bununla yüzleşmeniz gerek.
Allahın gücüne gider vallahi korkardım ben olsam, ya çaresi olmayan bir şey verseydi başıma, o kadar çok hastalık var ki, oysa burun dediğin minicik bi operasyona bakar.
Ha yine de takıntı yaparsanız sorun burun değil özgüvensizliğiniz demektir..
Kendinizi sevin.

Çok haklısın canım en önemlisi kendini sevmek,ama bunun sebebi küçüklükte yaşadıgım travmalar sanırım,düşünsenize insanın kişilik temeli küçüklükten oluşuyor,ve sürekli bu eleştiriyle büyüyorsunuz ne kadar güzel oldugumu düşünsemde bu takıntı aklımdan çıkmıyor,ama gerçekten şükredicek çok şey var zaten bazen kendime öyle kızıyorum ki anlatamam,hepinize teşekkür ederim güzel cevaplarınız için

Yok canım ya şimdi tanıdık biri görür falan ondan istemiyorum kusura bakma :) aynen de öyle inan bana bunları diyenlere hakkımı helal etmiyorum,eğer öyle eleştiriyle büyümeseydim inanın böyle olmazdım,ilerde çocuğum olursa inşallah çok dikkat edicem benim gibi olmasın

psikolojik destek alabilirsin. bak mesela bende kilolu biri idim kilolu iken de güzel olmama rağmen şimdi daha bir güzel oldum gören herkes bunu söylüyor. çıtır çıtır olmuşsun dye ama eski halimle iken de kendmi seksi buluyordum

Ne güzel canım çok sevindim senin adına bende önceki halime göre çok çok değiştim,yani gören tanıyamıyor ama bu söylenilen eleştirileri atamıyorum içimden küçüklügümden beri,bide hassas bir insanım bu da etkili,hatta geçen bana laf söyleyen ilkokul arkadaşımla denk geldik kız şok oldu tanıyamadı, bozulduda biraz tabi,bunun mutluluğunu 2 gün yaşadım sonra yine aynı şeyler devam etmeye başladı,allah büyük ne diyeyim kesinlikle isyan etmiyorum her halime şükürler olsun ama bu insanoğlu öyle acımasız ki,sanki kendileri kusursuz

Valla bende hep ne cirkinsin laflariyla buyudum..sonra okula basladigimda guzelsin diuen lisede falan kimseye inanmadim falan..su anda da bastan asagi estetik yaptirasim varama estetikle daha beter bozmaktan korkuyorum.

Ne kötü dimi o şekilde büyümek,gerçekten insanın tüm hayatını etkiliyor,eminim ki güzelsindir,estetik yaptırsakta geçmez ben öyle düşünüyorum,şahsen benim geçmez,ancak psikolojik destek almam lazım,ya gizli yapıcam bunu ya da aileme bir şekilde açıcam

Benim de gozlerim buyuk her donemimde bunu dile getiren insanlar oldu, aslinda gozlerinin sekli guzel ama... diye baslayan cumleler dana gozlu bile dendi yani dusun artik
Amaa amasi var ben hic kimseyi takmadim cunku ben gozlerimi begeniyordum
Bu yuzden ne psikolojimi bozdum ne ozguvenimi kaybettim seninde vaktinde takmaman lazimdi..

Ne kadar sinir bozucu insanlar var bizimde onların kusurlarını söylememiz mi lazım bizi anlamaları için,aynen canım aynen,işte hassas insan olmamdan dolayı herşeye hassas yaklaşan bir insanım içime atarım,ne diyelim allah beterinden korusun tek derdim bu olsun.

Estetik yaptirdim yine yaptiracagim da..kararsizim.ya guzel degilim.pek ama bu dert degil artik enerjiyle donuyor dunya bence..eneejin nasilsa o sun nasio gorundug7n onemsiz M Mutlusylmz

DuuRumm benimde hep gozumle dalga gectiler.hatirliyorum pazarci adam goze bak araba fari gibi demisti.kucukken d3 portlek.hoz derlerdi..

Ahahaha evet bana da derlerdi herkes kendine baksin valla kuccucuk gozden iyidir ve en onemlisi sagliklilar cok sukur
Fiziksel goruntume kim ne derse desin hic umursamam

Kesinlikle öyle,mesela pek güzel olmasa bile biri kendine güveni onu çok güzel çekici yapıyor bu konuda haklısın,bence biz kendimizi kabul etmeliyiz bu şekilde ki herkesin kusuru var kendine göre kimse kusursuz degil,asıl bende büyük gözleri çok begenirim,adam çok ayıp etmiş gerçekten,allahın yarattıgına laf eden böylede kötü insanlar var işte,o yüzden böyleyim

Valla doktprum da goz kapagi estetigi onerdi.benim tip hakkaten sorunlu ama ben bununla barisigim.ya fiziksel goruntu nedeniyle hayata kusmemek lazim zaman geciyor kompleksle uzulerek olmaz.en guzel olumamaz belki ama en guzel yasayan olunabilir..guzel.olmak cok da onemli olmamali

Doktor tabi önerir para kazanıyor sonuçta,bence canım güzeliz ben eminim sende güzelsin,hem göreceli kavramlar,adriana limayı çok begenende var çok çirkin diyende,şahsen çok güzel sorun takıntı etmemiz yani ben çok takıntı ediyorum,güzel oldugumu düşünsem bile,buda tabi enerjimizi etkiliyor arkadaşında dedigi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…