Yıllardır uğraştığım kilo problemi. Bıktım artık..

Tibet Egzersizleri varmış. Kilo verme, vücudu gençleştirme vs gibi etkilerinden bahsediliyor. Ben de önümüzdeki ay başlayacağım. Kozmik bakım sayfasını inceler misin orada detaylar var. Ben 63 kiloydum hayatım boyunca zayıftım. Sonrasında birkaç yılda 85 kiloya kadar kademeli olarak çıktım. Pco hastalığım varmış ve tiroit. Tiroit ilacına başlayınca diyet ve yürüyüşle kilo verebildim. Boğa burcuyum yemeği aşırı seviyorum. Ama az yiyeceğiz, egzersiz yapacağız, su içeceğiz başka yolu olduğunu düşünmüyorum. Umarım ideal kilonuza ulaşırsınız
 
Kilonun açlıkla ilgisi yok bence...tüp mide de olsan yine yer yer genişletirsin hani.

Yemek ile kilo almak psikoloji ile ilgili bence...Yani sen atıstırırken büyük keyif alıyorsun bu keyfin yerine kalori vermeyen başka bi keyif koymadıkça olmuyor...en cok hangi saatlerde yiyırsun?
 
Öncelikle umutsuzluğa düşmeyin. Ben de aynı sorunları yaşamış biriyim. Yeme bağımlılığı bende de vardı maalesef ki bu durumun yetiştiğimiz aileden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bizim ailede üzülünce de yemek yenir mutlu bir haber alınca da. Hani aşık olunca iştah falan kesilir ya bende tam tersi daha fazla yiyordum. Herkeste bir tak ediş noktası oluyor sanırım. Artık yeme bağımlısı değilim. Bunu kendim başardım. Eğer gerçeklerle yüzleşip, alışkanlıklarınızı değiştirebilecekseniz bir kaç öneri verebilirim. Ama baştan uyarayım bunlar şok diyetler olmayacak. Şahsen sağlıklı bireyler için mide ameliyatına karşı biriyim. Ancak vücutta bir hastalık ya da kilo verilmesine engel bir durum söz konusu ise elzem olduğunu düşünüyorum. Bir tanıdığım mide ameliyatı oldu onun şeker hastalığı vardı benim sağlık sorunum yok. Onun ameliyat olduğu dönemde ben de beslenme ve yemek hakkında düşünce biçimimi değiştirdim. Neredeyse aynı sürelerde aynı kiloları verdik.
 
Normalde tabi ki yardımcı olurum ama gebe olduğunuz için tavsiye veremem malasef doktor değilim ki Ama şöyle söyleyeyim ben hamileyken şekeri komple kestim, karbonhidratı mümkün olduğunca azalttım. Sürekli internetten bakarak glisemik indeksi düşük gıdalarla beslendim. Normal ekmek yerine tam buğday, pirinç yerine bulgur, pide pizza falan yerine baklagiller gibi. İnanılmaz yeşillik ve salata yedim. Pazardaki abiyle hala kankayız hatta bugün bana senin kız 4 olmak üzere değil mi dedi o kadar tanıyor beni artık Eşim ciddi ciddi bostan almaya karar vermişti o derece. Bunlar sayesinde gebelikte pek sorun yaşamadım. Ama şekerim düştükçe tatlı da yemedim, meyve yedim, yulaflı ballı kuruyemişli atıştırmalık tarifleri var ,onlardan yedim hep. Şekeri yükselenlerin insülin alma şansı oluyor ama malasef biz yediğimize çok dikkat etmek zorundayız.
 
Evt bunların çoğunu ben de uyguluyorum aslında bi salata çok yemiyorım ama maalesef ..ama şuan öyle bir duruma geldim ki ekmek bile iyi gelmiyor..bir öğünde ekmek tükettiysem maksimum 1 saate başım dönmeye başlıyor ,şeker ani düşüşe geçiyor ..tabi yükseltmek için mecburen şekerli veya karbonhidrat içeren bir şey tüketiyorum ..böyle bir kısır döngü haline geldi ..düşmeye başladığında hafif bir şeyler yesem bile yükseltmiyor devam ediyor düşmeye ..yani çok zor bir durumdayım ..sosyal hayat falan kalmadı kendimi eve kapatıp tamamen şekeri düzenlemeye verdim kesinlikle şekeri yükselenlerin işi daha kolay gibi geliyor bana artık ..çok yoruldum ..Canan karatayın diyetini deneyeceğim son olarak yani ekmeksiz olan
 
Zaten kesinlikle beyaz ekmek yememeniz lazım. Sabah kahvaltıda beyaz ekmek direk insülini fırlatıyor sonra da bütün gün dalgalı şekilde kalıyor insülin. Dibe vuruyor,şekerli tüketince tekrar fırlıyor, bir saat sonra tekrar dibe vuruyor. Bu bizim için en felaket döngü malasef. Mümkünse sabah yumurta, peynir ,ceviz ve yeşillikle beslenin. Yumurtayı 2 yiyin mesela , ekmek çok küçük tam buğday olsun. Öğlen sebze yemeği ve yoğurt tüketin. Akşam canınız isterse makarna pilav vs yiyin. Karbonhidrarı akşama saklayın yani. Kilo için iyi değil evet ama en azından uykuda İnsülinin dengelenmesi daha kolay olur. Malasef şekeri komple kesmeniz lazım. Beyaz şekerden daha zararlı bir şey yok bizim için. Düştüğünü hissettiğiniz an meyve yiyin, kuru meyve yiyin, portakal suyu sıkıp için. Malasef ki bizim bedenimize uygun değil şu anki beslenme tarzınız.
 
Merhaba bende reaktif hipoglisemi hastasıyım.Size doktorunuz kötü olursanız, şekeriniz düştüğünde şekerli şeyler yiyerek yükseltmemeniz gerektiğini söylemedi mi?Bizim olayımız zaten tatlı şeyler yedikçe şekerimizin daha hızlı ve çok düşmesi.O yüzden şekerinizin düştüğünü hissettiğinizde peynir,yoğurt vs tarzı şeyler yemeniz daha doğru olur.Bende karatay tarzı beslendiğimde tüm değerlerim düzelmişti.Sizde 3 anaöğün olarak deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.Hamilesiniz o yüzden 2 öğün yeterli olmaz, bir araştırın bence hamilelikte nasıl yapılıyormuş.
 
Ben tam buğday unlu ekmek tüketiyorum ama artık o da iyi gelmiyor ..bugün hiç yememeyi denedim bakalım..şeker de tüketmiyorum 3 aydır beyaz ekmek de tüketmiyorum ..ama porsiyon ayarlaması yapamıyorum sanırım diyetisyene iki defa gittim ama hep aynı liste iki dilim ekmek falan bana bunlar iyi gelmiyor ..o yüzden ne yapacağım bilmiyorum
 
Benim başım aniden çok dönüyor aniden hızlı bir şekilde düşüyor yani ,açıkçası ben de sınırın altına düşmesinden korkuyorum ..mecbur yemek zorunda kalıyorum yani..dengede olsa 2 saat sınra düşse şeker tüketmeme gerek kalmaz ..ama çok ani gelişiyor ..mesela geçen iyiyken bile ölçtüm 64 oldu ..veya mesela 90ken 10 dk sonra 70 oluyor
 
Beslenme hocası şöyle demiş ne kadar çok yediğin önemli değil ne kadar hareket ettiğin önemli. Sen aldığın kalorileri yakacak kadar hareket etmiyorsun ki o kilolar üstünde kalmış. Bence diyetisyenle birlikte psikologa da gitmelisin. Yeterince kararlı olursan neden veremeyesin ki sadece istemen lazım
 
Zaten reaktif hipogliseminin olayı o aniden düşmesi.Şöyle yapabilirsiniz diyelim çok düştü şekerli bişey yediniz yanında protein içerikli bişey daha yeyin.Yani o anlık düşmeyi şekerliyle atlatıp, glisemik endeksi düşük birşey yiyerekte tekrar düşmesini engelleyin.Sadece şekerli yerseniz kısa süre sonra daha fazla düşer şekeriniz.
 
Evt haklısınız ,
öğlen sebze yemeği yoğurt yerken mesela yanına ekmek yemeli miyim ?
 
Bu hastalığın en kötü yanı bu zaten bir anda düşüyor değerler, az önce iyiyken 10 dakika sonra 40ı görmüşlüğüm var benim. Bence sizin diyetisyene değil bir endokrin uzmanına ihtiyacınız var. Doktor söylesin gebelikte nasıl beslenmeniz gerektiğini. Zaten gebelikten sonra aralıklı oruca geçersiniz. Ben dün akşam 6da yemiştim , sabahtan beri işler için koşturuyorum, az önce yemeden ölçtüm şekerimi 86. Muhteşem yani. Kalan 3 ayı en doğru şekilde nasıl atlatırsınız doktor anlatsın bence.
 
Evt gayet iyi Ben iki defa gittim endokrinolojiye ekmek yememi ,sık sık beslenmemi söyledi fakat bana ekmek yaramıyor asla ..ve sık beslenmek de yaramıyor ..inanın doktora gitmekten usandım artık .
 
merhaba ben dün tesadüf bu videoyu izledim burdada görünce çok mutlu oldum, sürekli kilo problemi yaşayan bi insan değildim evlendikten sonra aldım veremiyorum çok zorlanıyorum türlü kitaplar okudum ama en mantıklısı yavuz hoca geldi bugün IF e başladım kitabıda sipariş ettim ayrıca diyetisyene de gidiyorum ve birde bölgesel incelmeye umutluyum kendimden :)
 
Birde hormon bozukluğu sebebiyle kilo problemi yaşıyorsanız saraçoğlunun bi videosu var testere dişli aslan pençesi ben henüz alıp başlamadım ama bi araştırın derim hormonları dengeliyormuş sanırım
 

Çünkü olaya diyet gözüyle bakıyorsunuz ve bundan kilo veremiyorsunuz, net. Konu çok yemenizde değil, yediklerinizde.

İlk olarak kesinlikle hayatınızdan çıkarmanız gereken şeyler var. Asitli içecek ve paketli gıdalar. Bunların yaptığı kiloyu hiçbir yemek yapmaz. Bu maddeyi hayatınıza geçirdiğinizde %50 sağlıklı yaşama geçiş yapmış oluyorsunuz zaten.

Ekmeği bırakmasanız da tam buğday ekmek yiyin her diyetisyen önerir hem kan şekerini düzenler. Böyle bir başlangıç yapın bir hafta.

Yemeklerinizin yanında mutlaka bol salata, yoğurt ya da cacık olsun asla es geçmeyin.

İlk iki hafta yemeğinizi normal yiyin illa kabak ya da brokoli yemek zorunda değilsiniz. Biber dolması, türlü, taze fasülye tam mevsiminde olduğumuz yemekler yanına birde cacık ve bir dilim tam buğday oh mis :)

Birde ara öğün yapın mutlaka. Meyve yiyin, fındık, ceviz, badem (biraz maliyetli) yiyin, hurma yiyin tatlı ihtiyacınızı bastırsın.

Yani canımız sıkılınca dolabı açıp çikolata yemek yerine 5 tane hurma yesek, cips yerine kabak çekirdeği yesek, yarım pideyi bitirmek yerine bir yumurta fazla yesek ölmeyiz herhalde.

Fast foodtan vazgeçemiyorsanız ilk etapta evde yapıp yemeye devam edin, alışana kadar. Kıyma alıp mis gibi hamburger yapabilirsiniz mesela. Ya da tam buğday unundan pizza :)

YEDİKLERİNİZİ KISMAYIN, DEĞİŞTİRİN. Bunu diyet süreci olarak görmeyin sizin yaşam tarzınız bu şekilde olsun. Bir yere gittiğinizde kola getirdiklerinde ben bir bardak su alabilir miyim deyin. Yeşil çay paketiniz yanınızda olsun sıcak suya koyup icin. Herseyin bir alternatifi var. Ve en önemlisi sakın vazgeçmeyin. Ömür boyu kilolu da yaşanmaz , diyette yapılmaz. Ama bunu benim beslenme şeklim bu diye benimserseniz artık bünyeniz alışır ve artık fastfood, abır cubur görünce mideniz bulanmaya başlar.

Umarım faydalı olur, arkadaşlar da cok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar. Sizde çabanızdan vazgeçmeyin.
 
Çok mu mutlusunuz

Kilom ideal çünküüüü moralim bozuk olunca iştahım kesiliyor ve majör depresyonum var
 
Ben de hep al ver yaptım instagramda dyt.nazli yuksel var mutlaka bak hem psikolog olduğu için saldırma olayını çok güzel anlatıyor ve çok bunaltmayan bir beslenme önerileri sunuyor
 
Tüp mide ameliyatı kalıcı çözüm değil benim de arkadaşım oldu ilk yıl çok iyi verdi ama şimdi eski düzenine döndü, normal yiyor. Tekrar kilo aldı 70 kg vermişti 25 geri aldı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…