Yılların birikimine elveda diyeceğim..

frej

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2008
80
6
98
40
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Günlük açma konusunda emin değildim, başarı olmadan açmak doğru gelmiyordu ama insanın motivasyonunu arttıran, sorumluluk yükleyen bir şey bu günlük. Bende artık gün gün yazacağım..

Masabaşı bir işte çalışıyorum, ev-iş arası hiçbir yürüyüşüm yok. Evlendiğimde 81 kiloydum, eşimle birlikte şişme yarışına girdik. 1 yılda 8 kilo aldım. Kilomu çok gösteren biri değilim yani tabiiki zayıf görünmüyorum ama diyetisyen bile kilomun görüntümden çok olduğunu söyledi. Ama sonuçta tartı ne diyorsa o. Hedefim 55 değilde 65 olacak bu yüzden. Aslında hayatım diyet, diyetisyen, akapunktur, zayıflama hapları, şok diyetlerle geçti. Hibçir dönemde zayıf olmadım, hafif balık etli dönemlerim oldu ama artık durumum obezite. Hele birde çocuk düşünmeye başlayınca belli olduki benim bu şekilde hamile kalmam intihar olacak. Göz göre göre bunu kendime yapmamalıyım. Ben inanılmaz yiyen, gece ağzı durmayanlardan değilim. Hatta kahvaltı yapınca acıktığım için kahvaltı yapmayarak günde 1 öğün yemek yerdim. Zaten kilomun sırrı da bunlar :) Sürekli aç geze geze kilo vermek için kısacak yemek bırakmadım kendime.

Geçtiğimiz ay kafama artık dank eden sebeplerle, sürekli geniş kotlar giymek istememle, bol bluzlarla gezip, haftasonu denize gidelim diyen arkadaşlara bahaneler uydurmamla anladımki hem mutsuz hem obezim. Kendi kendime denemeler yaptım yine olmadı. Bu sefer vazgeçme lüksüm olmadığı için diyetisyene gitmek istedim. Yanlış anlamayın diyetisyenin yazacağı her satırı ezbere biliyorum. Kaçıncı liste, kaçıncı diyetisyen :) Bu sefer açıkçası gitme sebebim bana mucize yaratsın diye değil sadece kendi irademe sahip çıkarak zayıflamak istemem, ölçümlerimi yaptırmak istemem ve bu zaferime şahit aramam. Eşim kilomu bilmiyor yani 74 olduğumu sanıyor çünkü asıl kilomu duysa kalp krizi geçirebilir. Çok utanıyorum bu durumdan. Neyse çok uzattım. Pazartesi diyetisyene başladım. Yaşım 30, boyum 1,63 kilom 89,5 . Doktor çok tatlıydı beni anladı, amacımı çözdü sanıyorum. Bana en büyük önerisi az yersen asla zayıflayamazsın, bu yüzden günde 3 ana 2 ara öğün dedi. Ben hep karşı olmuşumdur buna ama sonra düşündüm. Sonuçta bu durumdaysam yanlış olan benim yaptığımdı.

Kilo ile barışık bir kocam olması başlarda beni mutlu etmişti ama şimdi bakıyorum insanı gamsızlığa itiyormuş. Neyse kızlar çok uzun yazdım, kusura bakmayın. 65 kiloyu görüp tartının resmini buraya yüklediğim günler kısmet olsun inşallahh :KK4:

Gerçekleşen :

9 Haziran: 89,5
13 Haziran : 87
29 Haziran : 84,9
30 Haziran : 86,1
1 Temmuz : 85,9
2 Temmuz : 86,2
7 Temmuz : 87,7
8 Temmuz: 86,1
9 Temmuz : 85,5
10 Temmuz : 85,0
11 Temmuz : 84,5
17 Temmuz : 84,4
22 Temmuz : 84,4
8 Ağustos : 84,8 (Bayram sonrası çıktığım 87,1i ayrıca yazmak istemedim :))
13 Ağustos : 83,5
21 Ağustos : 82,2

Son düzenleme:
Hayatta hiç bir şey için geç kalınmış değil

sen bu kiloların esiri olmayacaksınnn

Şu an sadece vücudunu işgal etti bu yağlar, beynini değil !

Zaten amacım bu yağlar beynini ele geçirmeden onları vücudumdan atmak ))))))

değilmiiiii

Hayatta hiç bir şey için geç kalınmış değil

sen bu kiloların esiri olmayacaksınnn

Şu an sadece vücudunu işgal etti bu yağlar, beynini değil !

Zaten amacım bu yağlar beynini ele geçirmeden onları vücudumdan atmak ))))))

değilmiiiii

Aynen öyle ne güzel yazmışsın.. İnsanın kilosunu kabullenmesi başka hiçbir konuyu kabullenmeye benzemiyor. Geçen yıllarıma bile çok acıyorum. Dönem dönem zayıfladığım için şuan geldiğim kilo beni inaılmaz duruma getirdi. 90lara gelmek bu yaşta gerçekten çok yazık. İnsan kendini aciz, iradesiz hissediyor. Sahile yürüyüşe iniyorum, bir tane yürüyen kilolu yok, herkes incecik. Yani herkes mücadelede insan bu hali ile birşey yapmaması ne kötü. İstediğimiz kiloya ineceğiz inşallahhh

aynen öyle ne güzel yazmışsın.. Insanın kilosunu kabullenmesi başka hiçbir konuyu kabullenmeye benzemiyor. Geçen yıllarıma bile çok acıyorum. Dönem dönem zayıfladığım için şuan geldiğim kilo beni inaılmaz duruma getirdi. 90lara gelmek bu yaşta gerçekten çok yazık. Insan kendini aciz, iradesiz hissediyor. Sahile yürüyüşe iniyorum, bir tane yürüyen kilolu yok, herkes incecik. Yani herkes mücadelede insan bu hali ile birşey yapmaması ne kötü. Istediğimiz kiloya ineceğiz inşallahhh

eğer sen kafana koymuşsan olur bu iş

emek olmadan yemek olmazzz

bende 1,5 ile 2 yıl önce 15kg yakın verdim şimdi 10 kg geri aldım

kk sayesinde vermiştim yine aynı şekilde vericemm

sadece kendimize inanalımmmm

Canımm ben geldim günlüğüne :16:

Hayırlı olsun güzel kilolar ver inşallah

Kendini çok güzel ifade etmişsin hayran kaldım Başarman dileğiyle :16:

Sabahları kalkar kalkmaz ılık limonlu elma sirkeli su sonra aynı karışımı soğuk su ile içiyorum.
1 çay kaşığı çörek otu çiğniyorum.
1'er çay kaşığı zerdeçal,zencefil ve tarçını 2 kaşık yoğurda karıştırıp üzerine onu yutuyorum ve yarım saat sonra kepek ekmeği beyaz peynir domates salatalık ve acı biberli kahvaltı yapıyorum.
2 saat sonra 2 kayısı veya 3-4 ceviz
3 saat sonra öğle yemeği olarak buğday haşladım bol pul biberle yoğurtla onu yiyorum
2 saat sonra activia (sade)
2,5 - 3 saat sonra akşam için sebze yemeği veya ızgara yiyorum

Giden kilo 3 oldu. Ara dönemde geri almıştım nedense bilemiyorum.

Her akşam düzenli olarak jillian michaels 30 day shred veya trambolin yapıyorum.
Gün içinde hibiskus, kiraz sapı, çubuk tarçın, yeşil çay karışımını demleyip üzerine soğuk su koyarak yaklaşık 1,5 litre suyu bitiriyorum devamında yaklaşık 1,5 litrede alkali su içiyorum.

O kadar bitkisel şey yapıyorumki hangisi faydalı bilemem ama sindirim sistemim tamamen durmuşken son 4 günde bunlarla kendime geldim

Sabahları kalkar kalkmaz ılık limonlu elma sirkeli su sonra aynı karışımı soğuk su ile içiyorum.
1 çay kaşığı çörek otu çiğniyorum.
1'er çay kaşığı zerdeçal,zencefil ve tarçını 2 kaşık yoğurda karıştırıp üzerine onu yutuyorum ve yarım saat sonra kepek ekmeği beyaz peynir domates salatalık ve acı biberli kahvaltı yapıyorum.
2 saat sonra 2 kayısı veya 3-4 ceviz
3 saat sonra öğle yemeği olarak buğday haşladım bol pul biberle yoğurtla onu yiyorum
2 saat sonra activia (sade)
2,5 - 3 saat sonra akşam için sebze yemeği veya ızgara yiyorum

Giden kilo 3 oldu. Ara dönemde geri almıştım nedense bilemiyorum.

Her akşam düzenli olarak jillian michaels 30 day shred veya trambolin yapıyorum.
Gün içinde hibiskus, kiraz sapı, çubuk tarçın, yeşil çay karışımını demleyip üzerine soğuk su koyarak yaklaşık 1,5 litre suyu bitiriyorum devamında yaklaşık 1,5 litrede alkali su içiyorum.

O kadar bitkisel şey yapıyorumki hangisi faydalı bilemem ama sindirim sistemim tamamen durmuşken son 4 günde bunlarla kendime geldim

Tebrik ederim canım seni hepsi çok doğru şeylerdir eminim ama hepsini bi andan yapmak doğrumu bilemedim

Etkisini görmüş olman güzel ama Maşallah arkadaşım :16:

Tebrik ederim canım seni hepsi çok doğru şeylerdir eminim ama hepsini bi andan yapmak doğrumu bilemedim

Etkisini görmüş olman güzel ama Maşallah arkadaşım :16:

Çok sağol canım çok teşekkür ederim. Bugün 1 kilom daha gitmiş sanırım bitkiler ve sporun faydası. Başta duraklamıştı şimdi hızlandı ama tabii yine duracak. 1 sene sonra 85li rakamı görmek bile iyi geldi. Ki ne kadar üzücü birşey aslında. Erkeklerin kilosu gibi kiloya sahip olmak kendimize yaptığımız kötülük..

Çok sağol canım çok teşekkür ederim. Bugün 1 kilom daha gitmiş sanırım bitkiler ve sporun faydası. Başta duraklamıştı şimdi hızlandı ama tabii yine duracak. 1 sene sonra 85li rakamı görmek bile iyi geldi. Ki ne kadar üzücü birşey aslında. Erkeklerin kilosu gibi kiloya sahip olmak kendimize yaptığımız kötülük..

emeklerinin karşılığını almaya başlamışsın canım birde ben düzene girsem spora başlasam :31:

emeklerinin karşılığını almaya başlamışsın canım birde ben düzene girsem spora başlasam :31:

spor yapınca insan kıyamıyor zaten yemek yemeye.. Bi gayret başlarsın sende. Leslie ile 17kg verdim demiştin yine neden olmasın? Olacak bu sefer pes etmek vazgeçmek yok

Pazar sabahı 84'ü görmüşken gün içinde ara öğün ve öğle yemeği yememem, su içmemem, akşam biraz pide hamburger köftesi ve actifry olmasına rağmen patates yemem sonucu bu sabah tartı 86 :( 1,5 saat yürüyüşümü yapmıştım dün oysaki. Bugün kaldığım hızla aynen devam edeceğim..

Regl olacağım için sanırım 85,8 kilitlendi kaldı :( Tartılıp moral bozma diyorum kendi kendime ama spora diyete devam ettiğim halde kilo gitmiyor.. İnşallah haftaya regl sonrası rahatlayacağım

merhabalar canım hem günlüğün hemde kilo verme maceran hayırlı olsun ve inşallah uzun soluklu olsun.. hemen hemen aynı kilolardayız bende 1.5 aydan beri dikkat ederek 95 ten 81.5 kiloya düştüm artık bugünlerdeyse hiç veremiyorum eskiden daha güzel gidiyolardı ama azimle başarılacak bişey bu kilo verme mücadelesi durdu diye pes etmiyorum sende etme mutlaka gidecekler :)

merhabalar canım hem günlüğün hemde kilo verme maceran hayırlı olsun ve inşallah uzun soluklu olsun.. hemen hemen aynı kilolardayız bende 1.5 aydan beri dikkat ederek 95 ten 81.5 kiloya düştüm artık bugünlerdeyse hiç veremiyorum eskiden daha güzel gidiyolardı ama azimle başarılacak bişey bu kilo verme mücadelesi durdu diye pes etmiyorum sende etme mutlaka gidecekler :)

Merhaba, hoşgeldin :) Evet pes etmiyorum ama tartı inatla inmeyip yukarı çıkıyor. Bugün 86,1 oldu. Regl öncesi diye avunuyorum ama diyetisyene cumartesi gittiğimde 1 ayda3 kilo vermiş olacağım. Oysaki geçen hafta 4 kiloydu. Yolum uzun olduğu için aynen pes etmeden devam edeceğim. Sen çok güzel kilo vermişsin.. Günlüğün var mı? Neler yaptın?

Merhaba, hoşgeldin :) Evet pes etmiyorum ama tartı inatla inmeyip yukarı çıkıyor. Bugün 86,1 oldu. Regl öncesi diye avunuyorum ama diyetisyene cumartesi gittiğimde 1 ayda3 kilo vermiş olacağım. Oysaki geçen hafta 4 kiloydu. Yolum uzun olduğu için aynen pes etmeden devam edeceğim. Sen çok güzel kilo vermişsin.. Günlüğün var mı? Neler yaptın?

merhaba canım hoşbuldum :) ah o tartılar yokmu o tartılar takılıyolar bazen inatla kıpırdamıyolar :41: ama yolumuz uzun olduğu için hiç vazgeçmemelyiz en azından ben bu defa kararlı görüyorum kendimi daha önceki en uzun diyetim 3 hafta sürmüştü de :17: günlüğüm yok takip ediyorum sadece ama burda fikirleşmek çok güzel çok sevdim ben yaklaşık bi 10 gün önce tesadüfen girdim zaten :kkk: şunu yaptımda oyüzden bu kadar kilo verdim diyemem ama aşırı tükettiğim abur cuburu asitli içecekleri ekmeği şekeri tuzu hayatımdan çıkardım kendime göre bi düzen oturttum diyetisyene de gitmiyorum çünkü biliyorum dikkat ettiğimde gidiyo bu kilolar oturarak çalışıyorum akşama kadar sporda malum çok çok az hayatımda ama tartının eksi göstermesi için bi iki gündür hafiften başladım artık şimdi bide ramazan nasıl olacak inan hiç bilmiyorum :50: sen diyetisyen maceralarını paylaşırsan bizede yararı olur belki :1:

merhaba canım hoşbuldum :) ah o tartılar yokmu o tartılar takılıyolar bazen inatla kıpırdamıyolar :41: ama yolumuz uzun olduğu için hiç vazgeçmemelyiz en azından ben bu defa kararlı görüyorum kendimi daha önceki en uzun diyetim 3 hafta sürmüştü de :17: günlüğüm yok takip ediyorum sadece ama burda fikirleşmek çok güzel çok sevdim ben yaklaşık bi 10 gün önce tesadüfen girdim zaten :kkk: şunu yaptımda oyüzden bu kadar kilo verdim diyemem ama aşırı tükettiğim abur cuburu asitli içecekleri ekmeği şekeri tuzu hayatımdan çıkardım kendime göre bi düzen oturttum diyetisyene de gitmiyorum çünkü biliyorum dikkat ettiğimde gidiyo bu kilolar oturarak çalışıyorum akşama kadar sporda malum çok çok az hayatımda ama tartının eksi göstermesi için bi iki gündür hafiften başladım artık şimdi bide ramazan nasıl olacak inan hiç bilmiyorum :50: sen diyetisyen maceralarını paylaşırsan bizede yararı olur belki :1:

Ben hayatım boyunca 20 diyetisyene gitmişimdir :) Bu sefer diyetisyene gitme nedenim acaba bana nasıl liste verecek diye değil zaten. Beni kontrol eden biri olması ölçümlerimi yapması için gidiyorum. Bende bütün gün masa başında oturuyorum ama 1 aydır toplam 5-6 gün dışında ya videolarla veya dışarıda 1 saat yürüyerek spor yaptım. Eskiden bünyem çok rahat kilo verirdi yaş 30 olunca sanırım yavaşlama oluyor. İnatçıyım devam edeceğim. Hamile kalma planlarım var sene sonuna doğru kısmetse, o yüzden vermem gerekiyor yani bu kiloyla hamilelik çok zor olur.. Çabalayıp tartı inmediğinde insan çok sinir oluyor ya :43:

Ben hayatım boyunca 20 diyetisyene gitmişimdir :) Bu sefer diyetisyene gitme nedenim acaba bana nasıl liste verecek diye değil zaten. Beni kontrol eden biri olması ölçümlerimi yapması için gidiyorum. Bende bütün gün masa başında oturuyorum ama 1 aydır toplam 5-6 gün dışında ya videolarla veya dışarıda 1 saat yürüyerek spor yaptım. Eskiden bünyem çok rahat kilo verirdi yaş 30 olunca sanırım yavaşlama oluyor. İnatçıyım devam edeceğim. Hamile kalma planlarım var sene sonuna doğru kısmetse, o yüzden vermem gerekiyor yani bu kiloyla hamilelik çok zor olur.. Çabalayıp tartı inmediğinde insan çok sinir oluyor ya :43:

tabi canım kontrol çok önemli bencede insan en azından bi daha ki gidişime kadar şu kadar kilo vereyim yada almayayımda utanmayayım diye düşünüp kendini frenleyebilir mantıklı :34: benimde 30 a 2 var yaş oyüzden diyorum bende şimdi zayıfladım zayıfladım yoksa durum fena aynı şekilde bizde ikinciyi düşünüyoruz oğlan artık 3.5 yaşını geçti kardeş kardeş diyo :emir_bebek: bende dedim 95 kilo olmuşsun kadın kendine gel bide hamile kalırsan sonunu düşün ilk doğumum sezeryan olmuştu bu defa doktorlar çocuğu bulamaz dedim :52: şaka bi yana senden kopya çekiyorum ben :1: öyle hissettim şuanda kilolar aynı durum aynı :52: bide şu tartının inmeme konusu var hiç girmeyeyim :20:

tabi canım kontrol çok önemli bencede insan en azından bi daha ki gidişime kadar şu kadar kilo vereyim yada almayayımda utanmayayım diye düşünüp kendini frenleyebilir mantıklı :34: benimde 30 a 2 var yaş oyüzden diyorum bende şimdi zayıfladım zayıfladım yoksa durum fena aynı şekilde bizde ikinciyi düşünüyoruz oğlan artık 3.5 yaşını geçti kardeş kardeş diyo :emir_bebek: bende dedim 95 kilo olmuşsun kadın kendine gel bide hamile kalırsan sonunu düşün ilk doğumum sezeryan olmuştu bu defa doktorlar çocuğu bulamaz dedim :52: şaka bi yana senden kopya çekiyorum ben :1: öyle hissettim şuanda kilolar aynı durum aynı :52: bide şu tartının inmeme konusu var hiç girmeyeyim :20:

Ay evet baya benziyoruz :) İnşallah beraber zayıflarız güzelce.. Ben geçen hafta 4 kilo verdim. Önceki hafta durmuştu sonra tıkır tıkır indi. Şimdi sabah alyansımı parmağıma zor soktum o boyutta şişkinlikteyim..

Benim eşimde kilolu ama hayatından çok memnun. Ben spor yaparken ne gerek var helak oluyorsun boşver gel yiyelim can boğazdan gelir diyor :) O böyle diye diye ben bu kilolara geldim zaten.. Bana kilo aldın dese gururuma dokunurdu ama tık yok hadi gel ye dediği için ipin ucunu kaçırdım..

Ay evet baya benziyoruz :) İnşallah beraber zayıflarız güzelce.. Ben geçen hafta 4 kilo verdim. Önceki hafta durmuştu sonra tıkır tıkır indi. Şimdi sabah alyansımı parmağıma zor soktum o boyutta şişkinlikteyim..

Benim eşimde kilolu ama hayatından çok memnun. Ben spor yaparken ne gerek var helak oluyorsun boşver gel yiyelim can boğazdan gelir diyor :) O böyle diye diye ben bu kilolara geldim zaten.. Bana kilo aldın dese gururuma dokunurdu ama tık yok hadi gel ye dediği için ipin ucunu kaçırdım..

ee oluyo bazen öyle şişlik canım bide adet olacağım diyosun ondan da şişsindir evvelallah hallederiz bu kiloları biz ne olacakki bunlar bizim için:41: daha
önceleri 70 olsam yeter diyodum ama burdaki arkadaşlar sayesine hedefimi 65 yaptım ben çok hırslıyım bu aralar :41:
maalesef canım benim eşim kilolu değil normal ama o kadar çok yer ki anlatamam :56: o bana hep diyodu da dikkat et diye ben iradesizliğimden
yeniliyodum :43: ama baktı ki 1.5 aydır bende kaçamak yok artık zayıfladın diyo :46: ama bunlara kanmak yok hedef=65 olana kadar durmak yok :20:

Son düzenleme:
Back
X