Yillarin emeği gitti,toparlayamiyorum.

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhabalar, biraz dertlesmeye ihtiyacım var.Korona öncesi yanlış bir karar vererek(benim karsi cikmalarima ragmen borçlar sebebiyle)esim evi satti ve biz ailemin bos duran masraf isteyen bir evine yaptik gectik.Çok huzurla oturdugumu soyleyemeyeceğim tahmin edersiniz ailemi silme noktasina geldim bin pisman oldum buraya geldigime.Aslinda esim de yanlis karar aldigini anladi ama gecti.Biraz birikim yapip tekrar ev aliriz diye dusunuyorduk ki korona patladi ev fiyatlari 2 ye katlandi elimizde kalan para ile suan hicbir eve giremiyoruz zaten pesinat gibi birsey kaldi altin yapmistim o da yerinde sayiyor 1 yildir eridi resmen.Kahroluyorum ilanlara baktikca.Bulundugum sehirde en dusuk fiyat 400 bin o da eski evler.Bu gidisle hic ev alamayacakmisim gibi geliyor umutsuzum bu piyasada birikmiyor da artik hayat cok pahali.Sadece dertlesmek istedim

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
Ne yazikki bu ev fiyatları normale donmez artık benim de umudum kalmadı.
Elimizde olan da birikmiyor.masraflar yüzünden üstüne birde kredi,kredi kartı borcu oluyor
Günlerdir kiralık ev arıyorum ev kredisine gitsem yeri var o kadar yüksek kiralar.
Bu zamanda bu şartlarla geçinmek,üstüne ev sahibi olmak bana çok lüks gelmeye başladı.

Ailenizin evi varms,kira vermiyorsunuz .
Yani ben mi cok polyannayım bilmiyorm ama borclar ödenmese zaten ev elden gidermis bi sekilde.
Yani oturup alamadıgınız eve niye bakıp dertleniyorsuınuz?
8 senedir kiradayım.
Hic oturup kiradayım diye dertlenmedim.
Kısmette varsa olur,insanların bu ev merakını hic anlamıyorm.
Ev almayanı vatandaslıktan cıkarmıyorlar sonucta.

geçen sene 340 bine aldığımız ev şuan 600binden satılıyor bizde sözde bu evden çıkma niyetiyle aldık ev kötü durumda bir ev hiç huzur vermedi bize.
evi uyguna aldık biraz oturur satarız dedik evet evimiz üstüne baya kar getirdi ama şuan faizler yüzünden bu eve mahkum haldeyiz. bu evi de krediyle almıştık daha taksitleri de var satsak büyük kısmı krediye gidecek elimizde kalsa 300 bin kalıyor nasıl olacak bilmiyorum çok pişmanım

Bizim sattigimiz 1 milyon suan,oyle bir evi zaten bir daha asla alamam ben de suan oturdugum eve mahkum kaldigim icin üzgünüm cunku huzurla oturamiyorum faizler yuksek evler uctu hayatim altust oldu inanin.Evet kira vermiyorum ama icini toparladik cok harabeydi masraf yaptik birakip kiraya da cikilmaz ki

Ne borcuymus bu bukadar özel değilse?
Ev icin değil ama bukadar yüklü borca girdiği icin insan evliliğinden de sogur.

Ülkenin ekonomik koşulları herkesi ümitsizliğe itiyor, o konuda haklısınız.

Ama kiradayım, evim yok ve ev sahibi olmam pek mümkün görünmüyor gibi sebeplerle bu kadar üzülüp yaşadığınız günleri heder etmek de hiç doğru gelmiyor bana.

Kirada oturmuyormuşsunuz şu anda. Kiraya çıkmanız gerekirse de, kirasını ödeyebildikten sonra o da problem değil.

Evinizi satıp parayı çarçur etmemişsiniz sonuçta borç ödemişsiniz.

Olsa iyi olur evet ama olmuyorsa da yapacak birşey yok.
Herkes ev sahibi olmak zorunda değil ki.

Ne borcuymus bu bukadar özel değilse?
Ev icin değil ama bukadar yüklü borca girdiği icin insan evliliğinden de sogur.
Cok yüklü degildi o donem 150 bin tl idi ve evi 500 e sattik.Borcta esimin bir suçu yok aksilikler oldu ama evi satmamaliydi beni dinleseydi 2 hafta sonra faiz düstü kredi cekecektim ve ferahlayacaktik hersey suan bambaskaydi.Çok kahroldu o da ama giden gitti.

Ben hak veriyorum size. Zamanında eşim de istemediğim halde arabayı sattı bir daha asla iyi araba alamadık hâlâ içimde uktedir

Sucu yoksa kısmet yani.
Olan olmus.
Sizin bilginiz dahilinde bir borcmus.
Kendinize dar etmeyin dünyayı.
Bi faydası yok cünkü.

Altınlarım eridi diye endişe etmeyin. Durgunluk dönemi olur her sene bu aylarda. Geçen sene de oldu ondan önceki sene de.. Siz dokunmayın yeter. Altına hemen dokunmazsan asla zarar ettirmez. Biraz daha sabırlı olun. Bu sene olmaz da 2 sene sonra olur. Ailenizle neden aranız bozuldu? Pişman mı oldular evi size verdiklerine?

Yok burda istedigim kadar otursam kimse birsey demez o konuda sorun yok ama huzurum bozuldu herseyimizi didikliyorlar,surekli takipteler,nereye gittin nerden geldin,yok niye alisveris yaptin çok geziyorsunuz,siz para tutamazsiniz,siz şöylesiniz siz böylesiniz gibi tavirlarla huzur birakmadilar.Misafirim geliyor çat kapi bize cikiyorlar,arkadas es dost cagiramaz hale geldim.Bir abim var evli onlarla da sorun.Esime karsi çok mahçup ettiler beni.Keske gelmeseydim bunalttilar.Zaten evimizden de oldugumuz icin surekli elestiri halindeler.

Anladım. İnşallah kurtulursunuz bir an önce. Hayat bu, ineriz çıkarız, kazanırız kaybederiz, çok büyük bir zararınız yok bana göre. Borçtan kurtulmuşsunuz, kira ödemiyorsunuz, ev almak için peşinatınız da var, gençsiniz çalışır alırsınız. Bizim daha köşede 1 kuruş birikim yok ev almak için deli gibi dua ediyorum =) Nasıl olacaksa artık.... Yaşadığım şehirde ev kiraları %200 arttı.. Maaşımın yarısını kiraya vereceğim şimdi.. Dediğim gibi acele ile yanlış bir karar vermiş ceremesini de çekmişsiniz. Artık acele iş yapmayın. Bir anlık kararla kıytırık bir eve tonla para vermeyin mesela. Bekleyin, sabredin, birikiminizi altın yapın mutlaka kara geçersiniz.

Bu zamanda kira vermeden oturacak bir eviniz olduğu için çok şanslısınız, farklı sebeplerle satın aldığı evle ilgili büyük pişmanlıklar yaşamış biri olarak bu ülkede eve yatırım her zaman risktir diyorum ama sizin kaybınız büyük değil uzulmeyin

Biz eşimin batırdığı işin borçları yüzünden 2 ev 3 araba sattık. Hala 100 bine yakın borcumuz var.
5 yıldır kiradayız, yaşımız 40' ı geçti. Muhtemelen birdaha hiç ev alamayacağız.
Hayat inişli çıkışlı, olanla ölene çare yok.
Üzülmeniz o evi geri getirmeyecek. Elinizdekilerle ya mutlu olacaksınız ya da dövünüp duracaksınız.
Ben kabullenmeyi ve önüme bakmayı seçtim, kabullenirseniz üzülmezsiniz. Allah can sağlığı versin.

bide benim eşimde sıkıntı ediyor otur işte bu evde nolucak diyor ama evin heryeri sorunlu. ayrıca ters dubleks olduğu için giriş üst kattan evin içinde merdiven alt kata iniyor cam acamıyorum heryer toz toprak oluyor. in çık merdiven bıktırdı beni.
ben eşime bak şu ev güzelmiş bakalım diyorum ki uyguna güzel evler bulmuştum eşim daha da öfkeleniyor hatta ben sana her sene ev mi alıcam böyle bi kafadaysan seninle yapamam bile dedi o konuma geldik. düşünün işte evimiz var ama evimizi satacak lüksümüz yok ekonomi okadar kötü durumda ama ev insanın yaşamında cidden önemli huzur bulabildiğim ışık alan temiz bir ev isterdim nasıl böyle bi hata yapıp altınlarımı satıp bu harabeyi aldım hala aklım almıyor ((

Neden evi satınca borçları ödeyip daha küçük daha ucuz bir ev almadınız? Yada harabe gibi evi yaptırıp minnet edip oturacağınıza kiraya çıksaydınız.

Bu tarz konularda erkek aklına asla güven olmaz. Garantici kadin beyni dururken. Sattirmam allah evimi diye yerlere yatacaksiniz gerekirse burdan herkesin kulagina küpe olsun. Gene yaparsiniz. Gelismekte olan bi yerden bakin halihazirda zaten zamlanmis yerlere degil. Kotu de olsa alin dursun kiraya verir biriktirirsiniz, iki sene sonra satar baska alirsiniz.

Neden evi satınca borçları ödeyip daha küçük daha ucuz bir ev almadınız? Yada harabe gibi evi yaptırıp minnet edip oturacağınıza kiraya çıksaydınız.
Elimizde kalanla hemen alamiyorduk biz de birsure birikim yapariz dedik ama kiraya cikmam gerekirdi hata yaptim maddi olarak ta cok farketmedi icini yaptirdik 1 yillik kirayi pesin vermis gibi olduk.Ne birikim olabiliyor ne huzurla oturabiliyorum

Ah cok haklisiniz dersimi aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…