Yıllık izin sorunum(Avukatlardan Yardim)

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanimlar cok canim sıkkın aglamamak icin zor tututuyorum kendimi.
Ozel bir sirkette asistanlik,muhasebe,temizlik, cay, satin alma yapiyorum. Aldigim maas 2900 yemek dahil. Sigortam asgariden yatiyor. Yillik iznim Ağustosta aslinda. Dort aile plan yaptik villa tutacagiz diye. Haliyle tarih belli az cok.
konuyu isverenime actim bu tarihtw boyle bir planim var yillik iznimi kullanmak istiyorum diye. Bana dediki ne yillik izni o tarihte cok yogun olacagiz (muneccim bxku yedi galiba) isler azalir herkes gider tatiline. Dedimki rezervasyon yaptirmazsam o tarihte bulamam dedim napayim Benim sorunum mu dedi.
cok sinirliyim cok ofkeliyim. Bu adam kdv ve sgk dan vergi kaciran biri. Ben bu adami ihbar etmek istiyorum ama issizlik korkusuda sariyor icimi. Cunku kizimin kreşi icin sgk dan yardim aliyorum calismak zorundayim. Neler yapabilirim yol gostermenize ihtiyacim var

Yillik izin yasal hakkiniz. Yerinize baska bir elemana baktirabilir bir sure. Siz de onun yerinine bakarsiniz daha sonra genelde boyle olur. Yazin kullanmayacaksiniz da ne zaman kullanacakmissiniz izin.
Yerime bakabilecek biri yok aslinda ama hepi topu dort gun kendisi bile idare edebilir

yıllık izin yasal hakkınız ancak bazı yöneticiler böyle kıl oluyor. Benim eski iş yerimde böyleydi bayram yaza geliyor o zaman tatil yaparsınız ne izni derdi. Sgk olayı zaten yasal değil isterseniz şikayet edin ama işsizliği göze almanız lazım.

Asgariden yatıyor demissin de zaten asgari ücret aliyorsun. Delilin var mi vergi kacirdigina dair. Asgari ucret almayan birini asgariden yatiriosa sgkya sikayet edebilirsin. Ama asil aldigi mallari düşük gosterip vergi kaciriosa o zamam maliyeye sikayet edip daha cok başını yakabilirsin. Dilekce yaz yillik izin istedigine dair. Sana yazılı olaral geri donmesini sağla. Hicbisey sözlü kalmasin aranizda.

Arkadasim dort bin aliyor o da asgariden yatiyor

Reactions: 000
Benim de aylar öncesinde bildirmeme rağmen bir hafta öncesinde veremiyoruz ertelememiz lazım izni demişti. Gıcıklığına yaptığına yemin edebilirim. Asla böyle bişeyi savunamam ama bi tanıdık ayarlayıp rapor almıştım. Düğünümüz vardı. İş yerindeki herkes biliyodu düzmece rapor olduğunu ama oh iyi yaptın demişlerdi arkadaşlarım. İş veren de bişey diyememişti. Böyle patronlara uyuz oluyorum.

Arkadasim dort bin aliyor o da asgariden yatiyor
Böyle insanlardan (!) nefret ediyorum.
Zaten size 3 kişinin işini yaptırıp 2900 veriyor.
Bir de yıllık izin vermiyor. Bir de gelecekteki emekli maaşınızın düşük olmasına sebep oluyor.

Haram olsun...

Siz ve arkadaşınız ileride bunun gibi insanlar (!) Yüzünden daha az emekli maaşı alabilirsiniz. Sizin emeginizden kaçırıyor.
Burayı gözden çıkardıysanız şikayet edin..
O kişinin de kaçırdıkları kendinden misli misli çıksın inşallah..

Kul hakkı yiyor.

Yıllık izin hak edilen tarih itibari ile 1 yıl içinde kullanılmalı. Tarih karşılıklı anlaşma ile belirlenmelidir. O tarihi neden uygun görmediğini sorup orta yol bulmaya çalışın. İşverenin yönetim hakkı var yani onun kararı önemli.
Tabi ki her dava farklıdır mahkeme ne karar verir bilemem ama tarih konusunda diretmeniz sizin için kazanç getirmez.

Diğer şikayet konularını yetkililere bildirebilirsiniz zaten vatandaşlık göreviniz ama bu sizin izin durumunuza katkı sağlamaz.
Avukat değilim.

Uyanık galiba kendisi üç dört kişinin yaptığı işi yaptır verdiği ücret 2900 asgariden yatırıp sigortayı bir de üstüne yillik iznine hakkına bile göz dikiyor çok yoğun olacaklarmis lafa bak oldu paşam hiç izin kullanmiyim isterseniz deseydin tabi insan diyemiyor ama bu kadar da olmaz .Bunlar ne arıyor cidden üç dört kişinin işini yaptırayım maaşı düşük ver sigortayı asgariden yatır izin zamani iznini kullanmasın sesini çıkarmasın sakın kendini ezdirme canım fırsatın varsa başka iş bak

Hadi kotu adam ben olayim. Gerci yorumlari okudum. Oyle gaz verilmiş ki iyi adamda olabilirim. Issiz kalmayin gaza gelip. Iscinin izin kullanma tarihi isverenin kararidir. Banane benim hakkim verceksin diyemezsiniz.Bakin ornek bi dava sonucu ekledim.dosyaya.
Mesela bir arkadasim muhasebecide calisiyordu. Agustos ayinda cok yogun oluyorlar. Devremulkleri o tarihte diye illa izin istedi. Olay uzadi. Is cirkinlesti. Sonunda perfirmans dusuk diye Isine son verildi. Dava acti kaybetti. Ayrica o da siz gibi faturasiz islem yaptigi kullanicilari sikayet etti. Hic bi firma kabul etmedi. Ustune kendi firmasi iftira davasi acti onuda kaybetti. Bir de tazminat odedi.

Eklentiler

• Screenshot_20200608-151426_Chrome.webp
    68,9 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…