- 18 Mart 2013
- 3.851
- 12.411
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Turkiye'de, normal sosyal hayatiniz varken de boyle miydiniz?
Onlar sızden ızın gununuzde boyle seyler ıstıyorlar sizde hayır mı dıyemıyosunuz?Merhaba evet cok sinirliyim ama daha cok kendi pasifligime.
Bir senedir izin kullanamadim. Gecen sene 1 haftalik iznimde de plajda proje yazmistim, neden, cunku baska kimse yok proje yazacak, benden istendi. Plajda internet aradim.
Bir ay Turkiye'ye gidecektim ucagim iptal oldu, izinlerim yanmasin diye bir hafta izin aldim. Havuzlu bir butik otele gittim, her gun 3 saat yuzme, guzel yemekler yeme, kitaplar okuma, arkadaslarla bulusma, bu arada yeni is arama planlariyla.
Bu arada takim arkadasim dogum izninde oldugu icin kendi bolumumle ilgili mailleri cevapliyorum, isleri ayarliyorum, aylik raporumu yaziyorum. Kamptan multeciler ariyor, diyorum ki ben kampta degilim suna gidin, hala israr ediyorlar "hayir biz size guveniyoruz" diye. Kendimi ovmek icin soylemiyorum, hayir evet ovmek icin soyluyorum ama sorumluluk sahibi, titiz, ozenli, isini ciddiye alan bir insanim ama artik insanlar da bunu kullanmaya basladi gercekten.
Dun bir telefon, 68 vaka var sistemden gozden gecirebilir misin? Bu benim alanim degil, sadece ofiste su an is yuku fazla diye iznimden once yardim ediyordum. Son derece angarya bir is ve herkes yapabilir. Dedim ki ben izindeyim ve bunlar cok fazla butun gunumu alir, sadece onceden kendi yaptiklarimi gozden geciririm, ama digerleri icin bana cok ihtiyac varsa sefime yazip en azindan iznimi iptal ettireyim cunku izindeyim.
Diyor ki bana yok gelmene gerek yok ordan da yapabilirsin. Gercekten izin kavraminin olmadigi isyerleri vardir ama bizimki oyle bir yer degil, dunyanin en buyuk insan haklari kurumu. Ve bunu benden baska kimseye yapmiyorlar! Fark ettim cidden baska kimseye bunu yapmiyorlar. Sonra iyi niyetimden hala yazismakta oldugum maillere cevap verdigim icin otomatik cevap koymamistim. Onu koydum. Ama isi yapamiyorum demedim, diyemedim iste ne bileyim onlar o kadar acil durumdayken demek suclu hissettirdi. Kendime de kiziyorum neden suclu hissettim diye. Bunu benden isteyen insanla iyi arkadasiz arkadasligimi bozmak istemiyor da olabilirim.
Sadece eger devam ederse sefime yazip bunlari da ccleyip ben izin gunumde su kadar saat calistim ve iznimi kullanmamis sayilmak istiyorum yazacagim. Cunku bunun uzaktan calismaktan farki yok ve ofisin yarisi hala evden calisiyor.
Aslinda sinirim kizginligim kendime. Kimseyle aram bozulmasin herkes beni sevsin bilmem ne diye, korkakligimdan ses cikarmiyorum. Normalde sinir bile olmazdim, ofkemi bile hissetmezdim kuzu kuzu yapardim her seyi ama su an ilk defa cidden sinirlendim. Normalde hayir yapmiyorum demem lazimdi ama pasif agresif tepkiler vermekle yetindim. Terapiye gidiyorum terapistim diyor ki kendine kizma, yavas yavas kendi haklarini korumaya basliyorsun, bunlar senin icin buyuk tepkiler, hemen cok kati ve kendini seven kendine deger veren bir insan olmayi bekleme, gelisiyorsun bunu gor. Bilmiyorum hakli mi. Bilmiyorum sadece paylasmak istiyorum, sinirlenmekte haksiz miyim?
ben her zaman şöyle düşünürüm, bunu ben istesem ve karşımdaki "izindeyim Musait degilim kusura bakma uzun bi iş, 5 dk olsa yapayim ama tüm gun eder vs" dese kırilir miyim? Hayir
O zaman siz soyleyince de kimse kirilmamali.
Ve bu bahaneleri tanimadiginiz insana söylemeyin bile. Tanimadigin uzaktan tanidigin biri rica etti
-yardimci olmak isterdim ama yapamam uzgunum izindeyim, kusura bakmayin :)
Bu kadar. Bahaneler sunarsan karşıdaki o bahanelere çözüm üretince işi hallolacak zanneder. Bahaneleri yalnizca arkadasim dedigim sEvdigim insanlara söylüyorum. Ki o bile ne kadar doğru bilinmez.
Yok yok olmamış bu. Senin bu konu üzerine gitmen lazim internetten hayir deme taktikleri uzerine videolar izle kitaplar oku ne bileyim. Yap bir seyler. Insan tatilinde 10 dakikalik da iş yapmak istemez . Hatta sen ne yap biliyor musun, işi aç bak baktin uzun bir sey mesaj at "canim kusura bakma sen 10 dakka diyince kirmayayim diye tamam dedim ama baktim bu is birak 10 dakikayi 4 5 saat eder ben hic girmeyeyim bugun o kadar vaktim yok malesef, sen en iyisi izinde olmayan bir baskasindan rica et :)"Aslinda dedim, sadece kendi onceden kontrol ettigim ailelerse yaparim ama tum gunumu alacak bir seyse yapamam izindeyim, eger cok acilse soyle iznimi iptal edeyim bari dedim. Yok yok cok az 10 dakikani alir dedi, 68 ailenin geri donus dosyasini incelememi ve onaylamami istiyormus. Artik evet demis bulundum, ama eger tum gunumu alirsa yazip bugunku iznimi kullanmamis sayin diyecegim sonraki isleri de reddedecegim.
Acaba oradaki kısıtlı çevrenizle ters düşmemek icin mi oyle yapıyorsunuz dedim ama her zamanki halinizse bence duzeltmeniz lazım.Evet insanlara hayir demek benim icin olum. Turkiye'deki is arkadaslarim da sakasina gelip bana "En buyuk kk bizim ev supurulecek gelip supurur musun?" filan diyip guluyorlardi, ne kadar hayir diyemedigimi gostermek icin sakasina. Aslinda sinirim tamamen kendime insan bu kadar pasif olur mu yapamiyorum, hayir ben izindeyim baskasini ara diye kibarca soylemek olum gibi geldi o an cidden. Yapamadim. Turkiye'deki is arkadaslarim bu hayir diyememe ozelligimi bu kadar kullanmiyordu, ama burda cidden artik yeter. Tek basima egitim duzenliyorum, 20 kisiye sunum yapiyorum, egitimin icerigini filan kendim yapmisim, cay molasina kadar kendim lojistikle ilgilenmisim, is arkadasim arayip bana diyor ki "cay molanda su belgeyi gozden gecirir misin?". Sonra da "enjoy your training" diyor bana bir de, sanki orda parti yapiyoruz.
İşte bundan dolayı bku yiyorsun. Maillerine otomatik maile alıyorsun. Telefonları da yönlendirme yapıyorsun ve arkadaşlarına bana tatildeyken iş giydirmeyin, ben hiç birinize bunu yapmıyorum. Tatil dönüşü görüşürüz diyorsun ve bir daha slm yazsa bile cevap vermiyorsunKimseyle aram bozulmasin herkes beni sevsin bilmem ne diye, korkakligimdan ses cikarmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?