- 16 Nisan 2012
- 2.110
- 3.691
- 358
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
İş işten geçtikten sonra arasan ne değişir, şimdi ara ve söyle. Zaten işi yapmışsın niye izinini uzatsınlar.Aslinda dedim, sadece kendi onceden kontrol ettigim ailelerse yaparim ama tum gunumu alacak bir seyse yapamam izindeyim, eger cok acilse soyle iznimi iptal edeyim bari dedim. Yok yok cok az 10 dakikani alir dedi, 68 ailenin geri donus dosyasini incelememi ve onaylamami istiyormus. Artik evet demis bulundum, ama eger tum gunumu alirsa yazip bugunku iznimi kullanmamis sayin diyecegim sonraki isleri de reddedecegim.
Butun mesajlari okudum kesinlikle cok haklisiniz hepiniz. Onerileri uygulayacagim ve gelismeleri yazacagim. Benim sucum bir de cocuk gibi tepkiler veriyorum sinirleniyorum iyice pasif agresif laflar sokuyorum cildirip cocuk gibi. Bu sefer yetiskin gibi hakkimi koruyacagim.
Bence bu kadar uzun sürecek bir iş olduğunu bilmiyordum öğleden sonra programım var başkasından ister misin deyip hala yirtabilirsin. Neden kendini mecbur hissediyorsun ki hayır demeyi erteleme bence ilk defa demek zordur ama bir kez tavrını koyunca sonra onlar da çekinir.Aslinda dedim, sadece kendi onceden kontrol ettigim ailelerse yaparim ama tum gunumu alacak bir seyse yapamam izindeyim, eger cok acilse soyle iznimi iptal edeyim bari dedim. Yok yok cok az 10 dakikani alir dedi, 68 ailenin geri donus dosyasini incelememi ve onaylamami istiyormus. Artik evet demis bulundum, ama eger tum gunumu alirsa yazip bugunku iznimi kullanmamis sayin diyecegim sonraki isleri de reddedecegim.
Soyle bir mail attim:
Dedim ki bugun yapabilirim ama yarin ve Persembe gunu gitar dersim ve kariyer seminerlerim var, takimin bana bu hafta ihtiyaci olacaksa soyleyin planlarimi degsitireyim ve sefimle izin gunlerimi yeniden ayarlayayim. Cunku yillik izin gunlerimde uzaktan calismak istemiyorum yazdim.
Ve gonderilenlerde baskentteki ofisten de biri var.
Bence kibar ve profesyonel oldu acikcasi pisman da degilim.
Soyle bir mail attim:
Dedim ki bugun yapabilirim ama yarin ve Persembe gunu gitar dersim ve kariyer seminerlerim var, takimin bana bu hafta ihtiyaci olacaksa soyleyin planlarimi degsitireyim ve sefimle izin gunlerimi yeniden ayarlayayim. Cunku yillik izin gunlerimde uzaktan calismak istemiyorum yazdim.
Bu da olmamisSoyle bir mail attim:
Bence hiç olmadı
Bence hala olmamış konu sahibesi hala özür diler gibi değil de, sizin planlarınız daha önemli benimkiler değil isterseniz değiştiririm şeklinde.
Sen izin aldın mı? Aldın. Şefin işlerin aksamadan gidebileceğine kanaat getirdi mi? getirdi. O zaman izindesin kimseye dert atma, mail atma vb bir yükümlülüğün yok. Gitar dersin var şuyum var buyum var şeklinde gerekçe sunmana zaten hiç gerek yok, izin bir yasal hak ve sen onu kullanıyorsun. Kimseye gerekçe sunmana gerek yok ki.
Yani konu sahibesi yasal işleri burda sana öğütleyen kişi neden benim avukat olan sen değil miydin kardişYasal hakkını kullanmayı sana neden ben tembihliyorum Hiç avukat gibi değilsin kız, sen daha önce dava avukatlığı yaptın mı? Tanıdığım avukatların hepsi gırtlak sıkan cinsten
Stajdan sonra avukatlik yapmadim. Kactim o dunyadan topuklarimi vura vura. O yuzden avukatim diyemem degilim cunku. Alakam kalmadi. Avukatligi da biraktiran ofiste sabahlamak, yazdigim makalelere ismimin yazilmamasi, her haftasonu calismak... vs vs idi zaten...
Mailimin bu kadar kibar olmasinin sebebi: gecen hafta insanlar kampta sabahladi, gercekten acil bir durum mevcuttu, bu yuzden esnek olmaya calistim, belki gercekten ihtiyaclari vardir diye. Ama belirttim "izin gunumde calismak istemiyorum" yazdim acikca, ccde supervisorum var.
Bu arada mailimi ekliyorum bilmiyorum cok mu ezik ama bana net geldi. Gerci acele ve sinirden cumle filan kuramamisim bok gibi olmus ama mesaj net en azindan.
Budur yani isin ozeti. Siz niye is arkadasinizin telefonuyla istiyorsaniz iznimi iptal edip doneyim diye mail atiyorsunuz ki? Ölüm kalım durumu varsa arar sefiniz, böyle böyle biliyorum izindesin ama cok zor durumdayız, destegin lazim, bu seferlik yardimci olur musun bize der. Is arkadasinizin lafiyla niye hareket ediyorsunuzPeki şef gel ihtiyacım var dedi mi? Hayır, y.vşak işarkadaşın işi senin üstüne yıkmak için sana saygısızlık edip aradı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?