Yine Annem yine Annemmm !!!

Rezzene

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
1.679
2.710
333
Sakarya
Merhaba kızlar
Daha önceki konularımdan hatırlar mısınız bilmiyorum özet geçeyim yeni evliyim ve annemin sürekli bize gelmesinden bizi çağırmasından sınırları aşmasından vs bahsetmiştim. Tavsiyelerinizle gelip gitme işini hayır diyebilme yeteneğini kazandım sayılır. Amaaa annem bu sefer de kayınvalidemle eşime takıldı. Eskisi kadar sık görüşmemeye çalışıyorum ama bu sefer de telefonla yapacağını yapıyor. Canıma yetti artık. Eşimin ailesinden birileri ne zaman gelse bak gördün mü senin kocan akrabaları gelsin diye can atıyor siz bu konular yüzünden kavga bile edersiniz diyor. Gelecekler tabii ki onların da oğullarının evi diyorum hayır bu kadar sık olmaz senin acil işe girip kimseyi kabul edemem çalışıyorum demen lazım diyor. Çalışsam kabul etmeyecek miyim anne buyursunlar gelsinler sanki her gün geliyorlar diyorum. Ben bişey demiyorum sen görürsün başına gelecekleri diyor. Sakın kocanı annesiyle baş başa bırakma o kadın oğlunu sana karşı dolduracak gibi hissediyorum diyor. Senin kocan annesine çok düşkün diyor. Bize geldiklerinde eşim sigara içmek için balkona çıktığı gibi arkasından kesin annesini arıyor rapor veriyodur diyor. Bence senin kayınvalidenin hayalindeki gelin sen değildin diyor. Ben de benim hayalimdeki kayınvalide de o değil ama oğlu hayalimdeki gibi diye dalga geçmeye çalışıyorum konuyu uzatamasın diye. Gül sen gül o kadın fırsat bulsa neler konuşur diyor. Kayınvalidem de sütten çıkmış ak kaşık değil ama inanın ki bize zararı yok. Ben zaten yapı olarak sıcak kanlı bir insan değilim kayınvalidem de pek sıcak kanlı değil bi şekilde anlaşabiliyoruz en azından sınırları aşmamaya çalışıyoruz ve en önemlisi özür dilemeyi bilen bir kadın. Açık konuşulduğu zaman triplenmez ekstra saygı hizmet vs beklemez. Her zaman benim hatalarım olabilir lütfen kırarsam beni uyarmaktan çekinme der. Ama bana batmayan kayınvalidem nedense annemin diline dolandı. Önce bana takmıştı şimdi kayınvalideme taktı kadın. Bide sürekli eşimi eleştiriyor. Utanmasa senin kocan annesi için seni bırakır diyecek. Halbuki ortada böyle bir durum yok. Bazen kenara çekip savaşta mıyız anne ne anlatıyorsun sen diyesim geliyor.
Kısacası kızlar benim yine tavsiyelerinize ihtiyacım var. Artık anneme haddini bildirmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun bana.

Benim bir akrabagimdan örnek veriyim. Kadin ne yapti etti ugrasti ilk kizini esinden ayirdi, ortada cocuklar oldugu halde. Kücük kiz kardesi evlendikten sonra annesi onun evliliginede müdahele etmeye basladiginda kiz annesine "Evime gel, annemsin basimin üstüne, ama ben evliligime müdahele etmene izin vermem. Ya evliligime saygi duyacaksin, yada bu eve ayak baskmayacaksin" gibi bir konusma yapti ve annesini konusturmadi ondan sonra. Kadin iyi niyetli bir insan degil. Annede olsa hak etti o laflari. Anne diye kimsenin huzurunu bozmaya hakki yok. Ortaya fitnelik fesatlik sokmaya calismasin

Nasıl tavsiye vereceğimi bilmiyorum ama annen bu gidişle seni boşatmadan rahat etmeyecek belli ki.

Aile işlerime, düzenime karışma diyebilirsin. Senin eleştirilerin benim için önemli değil, benim ne düşündüğüm önemli de diyebilirsin.

Çok tuhaf bir annen var.

Kötü kaynana bu sefer annen olmuş maalesef. Allah yardımcın olsun

Anneniz, üzerinizde egemenliğini kuramadığı için şimdide eş ve ailesi ile aranızı bozarak sizinle itffak olmak istiyor ama kusura bakmayın saçmalıyor..

Kalbini kırmayın ama mesafeyi arttırın.. Yoksa sizde huzur bırakmaz.

anne hayatım hakkında sürekli ben istemeden yorum yapman hoşuma gitmiyor. Eğer sana ihtiyacım olursa danışırım zaten. Biliyorum iyi niyetle yapıyorsun ama beni kötü etkiliyor. Ben daha çok sana üzülüyorum, insan çocuğun mutluluğuna sevinebilmeli ama sen iyi günde de olumsuzsun. Kalbini kırmak istemiyorum.

Bunu diyebilirsin

Anneniz çok toksik belliki kendi yaşadıklarından size de pay çıkarmış, bence mesafeli ol..

Hayatınla ilgili az detay ver hatta hiç detay verme , kv nin yada eş akrabalarının sana ne zmn ne sıklıkla geldiğini bilmesine gerek yok , o gun cagırırsa işlerımız var gelemeyız de , ne işi derse özel de geç . İnsan ne kadar da sevse eşini kv sini etkilenir ,buna musade etme , anne ne bir uğraş bul, kafayı senle bozmuş, başka kardesın yok mu ? Erkek kardeşin varsa onu düşünemedım pasta örgü vs kursuna yazdır :)Allah kolaylık versın

Daha önceki konunuzu hatırlayamadım ancak evine gelen giden vs hiç bir şeyi anlatmayın. Gittiğiniz geldiğiniz yerleri de anlatmayın. Sadece hal hatır işe gittik geldik bu kadar. Siz istediğiniz kadar etkilenmediğinizi düşünün emin olun bir yerden sonra etkilenirsiniz.

yorumum: erkek kardesin varsa lutfen evlenmesin

Hep olumsuz konuşmasının sizi etkilediğini üzdüğünü, huzurunuzu bozduğunu söyleyin.
Haddini bildirmek falan değilde güzellikle söyleyebilirsiniz sonuçta Anneniz.
Çok negatif ,kafasında kuran biri anladığım kadarıyla tedavi olabilir belki tedavi oluyordur bilmiyorum ama siz ser tavır almayın bence normal şekilde düşünebilse zaten böyle konuşmaz, başka sıkıntıları olabilir

öncelikle sizi tebrik ederim . Cunku herkes kendi annesinin yaptiklarini hata olarak gormez benim annem iyiligimi dusunuyor diyerek annesinden kopamayan cok kadın var. Bu sefer kayinvalide degil bir iliskiyi yipratan oz anne ( damat icin kv ama gelin icin anne genelde gelin-kv olur ya ondan diyorum) Ve tavsiyem annenizde olsa ve sukur ki bunu farkedebilmissiniz evinize mudahale ettirmeyin 3.kisi olarak annenz girmeye calisiyor izin vermeyin. Anne evliligime evime karisma sen annemsin onlarda esimin ailesi ben onlarlada anlasiyorum diye bi kere resti cekmelisiniz. Birdaha yapmaz diye umuyorum

Neden anneni susturmuyosun? Anne ben esimdende annesindende memnunum bu sacma yorumlarini dinlemek istemiyorum eger buna son vermezsen araya mesafe koyucam diyin aglar sizlar belki beni sattin elalem icin falan der ama bir noktadan sonra kendi bilir akillanmasi lazim

Ayy inalimaz zor bir anne negatif şekilde de manipülecii bence annen de olsa arana koy mesafeni ve nedenini de belirt arama sorma evine gitme ararsa açma bir süre . Seni kötu şekilde etkiliyor belli ki

Yorumunuza sonsuz katılıyorum. Önemli olan farketmeyi istemek.

Evet, çoğunlukla erkek tarafı sıkıntılı oluyor ama kadının ailesi de bir garip olabiliyor. Özellikle bu konuda ki anne gibi anneler yada kız kardeşler olabiliyor. Erkeğin ailesine hep bir tavır bir uzaklaşma halleri oluyor. Eğer ki Kızları bunu fark etmiyor, anneciyse kocasını ve ailesini örseleyip duruyor.

Kesinlikle oyle bu mesaj burda okuyan problemi olanlara bi sorgulatmali kendini bence . Acaba benim ailemde boyle yapiyorda ben farketmiyormuyum ondanmi esimle huzursuzum diye. Birazcik kendilerine yönelip bakan olur belki..
( Benim sorguya hic ihtiyacm yok ailem damatcidir esimin ailesiyle birbirlerini cok sever . Benim ailem bana surekli onlari uzme der onun ailesi esime surekli kaynanani uzme cok degerli der.) ama sorguya ihtiyaci olanlar vardir eminim farkindalik guzel bisey belki birilerinin evliligini toparlar farketmeyen bir kadın es burda farkeder

Kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten içimi ferahlattınız. Allah kimseyi annesiyle sınamasın. Annemi çok seviyorum ama psikolojimi bozmasından sıkıldımmm. Kalbini kırmak istemiyorum. O yüzden konuşacağım kelimeleri tek tek seçmem gerektiğini düşündüm. Sizlerin de fikirleri ışık oldu. Hepinize çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…