Yine annem ...

Eşinin ödeyesi yok. Konu sahibi de bi şey diyemiyor kimseye. Durum bundan ibaret.
Ben de öyle anlıyorum ama arkadaşımız bize sormuş eşim ödemek zorunda mı diye? Esin ödemek zorunda değil desem ailesinin ödemek zorunda olduğunu soylemis olmak istemiyorum. Ben öğrenim kredimi ödeyip bitirince evlendim ....en iyisini yapmışım

Kusura bakmayın anneniz fesat.ogrenim kredinizi neden eşiniz ödesin? Ne alaka...kardeşinizi de doğru yönlendirmeye çalışmış ev alması konusunda.

Güzelim kendin çalışıp ödeyebiliyorsan ne mutlu ...ama kredinin geri ödemesi başlayınca hala bir iş düzeni tutturamamis olursan ne olacak?
Sürekli bir yerlere başvuruyorum sınavlara gidiyorum inan resmen tirmaliyorum inşallah esimde dahil kimseye muhtaç olmadan öderim tabiki icralık duruma gelirse o zaman eşimle oturup konuşurum

Eşinin ödeyesi yok. Konu sahibi de bi şey diyemiyor kimseye. Durum bundan ibaret.
Annem geçen yıl eşime sen çok uyanıksin eşinin kredi borcunu ödemek zorundasın acgozlusun biz size açidik takı filan istemedim vs demiş sanırım birazda ondan inada bindirdi bilmiyorum

Yok asla ailemle alakası yok sadece yüksek lisans için aldım bunu ve eşim o dönem alma idare ederiz birlikte o borca girme demişti evli değildik o zaman da ondan para almaktansa borca girdim bu o zamandan beri kızgın .ama ne bileyim yinede mesleğim var kaç yaşındayım kendi bircumu kendim ödemeliyim diye dusunuyorum. valla en iyisini yapmissjn

Sürekli bir yerlere başvuruyorum sınavlara gidiyorum inan resmen tirmaliyorum inşallah esimde dahil kimseye muhtaç olmadan öderim tabiki icralık duruma gelirse o zaman eşimle oturup konuşurum
Sen çalışmaya başlayınca maaşını ailene mi hibe ediceksin ki eşim ödemek zorunda mı diye kafa karışıklığı yaşıyorsun!! Ödemek istemiyorsa evlenmeseydi sen atanana kadar bekleyelim deseydi. Su an eşinin peşinde şehir şehir dolasmiyor olsan zaten iyi /kötü bir işin olurdu ...calismiyorsun diye yediğin ekmekten mahcup hale gelmişsin arkadaşım sen de ...yanlış düşünüyorsun siz karı koca bir ailesiniz artik

Kusura bakmayın anneniz fesat.ogrenim kredinizi neden eşiniz ödesin? Ne alaka...kardeşinizi de doğru yönlendirmeye çalışmış ev alması konusunda.
Bizde çocuk olunca altınları bozdurup araba aldık ama İstanbul'da bir peşinata bile yetmiyordu ve cidden oğlum hasta vs olunca hergun herhin istenmiyirdu annem diyoki kızımın altınlarını yedin ...
Evet şuan en büyük amacımız ev alabilmek ama araba dışında ciddi bir birikim yok elimizde faizlerde malum o yüzden onu ev için yönlendirdi ama sadece söyledi bende kendim odenem gerektiğini düşünüyorum

Yok asla ailemi kasttmiuirum zaten onlarla alakası yok ben kendim odenek zorunda oldigumu düşündüm yoksa asla aileme 1 kuruş ödetmem ki okurken bile almadım desem yeri :)evet o konuda haklısı bir düzenim yok kursa gitsem çocuğu bırakamadim çünkü çalışma düzeni yok bı siyasi geliyor hoop 24 saat yok oluyor bazen sabah 8aksam 5 çalışsa bende bir kurs vs yardımıyla da olsa illaki atanirdim

Esin "ben bu krediyi ödemem" derken ailenin ödemesini söylemek istemedi , senin atanamadigin ortada ....yani bu borcu kim ödeyecek?Ortada altinin da kalmamış bozdurayim kolumdakini de odeyeyim diyesin...esin ödeyecek sen de çalışma hayatına başlayınca evin gecimine destek olacaksın ..olması gereken bu

Annem geçen yıl eşime sen çok uyanıksin eşinin kredi borcunu ödemek zorundasın acgozlusun biz size açidik takı filan istemedim vs demiş sanırım birazda ondan inada bindirdi bilmiyorum
Evet ama siz onun yol arkadasınız. Zorunda olmak ya da olmamak değil bu.

Ben kredi almadım. Eşim kendi kredisini ödüyor. Ablasına yardım ediyor. Ama bana da asla harcamamin hesabını sormaz.

Arabayı değiştirmek istiyor. 10 bin lira verir misin dedi. Olur veririm dedim. Vermek zorunda mıyım ya da değil miyim diye düşünmedim. Aramizda zorunluluk yok.

Benim birikmiş param var. Gerekirse ben ona veriyorum. O da bana para istetmez. Evlilik budur bence.

Bunun benzerini yazdım ben de. Kredi almama kesinlikle izin vermemişti babam.

O zamanlar 4 sene bana bitmeyecek gibi geliyordu. Yani ben hep alacağım sanıyordum.. meğer 4 sene kısaymıs. Hemen bitti. Iyi ki almadım.

Evet sizi kesinlikle eleştirmiyorum hatta takdir ettim.cogu insan eşine işletmeye çalışıyor öğrenim kredisini.cocuk varken insan arabaya öncelik veriyor.zaten ev alınabilir durumda yok memlekette

Geçen yıl ailelerle ilgili durumdan kavga etmiştik o zaman senin annende bana bu lafları söyledi ben ne zaman senden para kaçırdım gözünün ucuyla baktığını görsen aldım ,biliyorsun parada gözüm olmaz ama o krediyi odemeyecegim dedi muhtemelen git çalış kendin öde demeye getirdi bilmiyorum bidaha da,lafı geçmedi şuan ne der hiç bilmiyorum ama 1 aydır yaşadığım şeylerin üstüne birde tekrar aynı tepkiyi alırsam kendimi iğrenç hissedeceğim .
Ailemi kastetmez ki izinde vermem ama mesela buraya geldiğimde kredi kartı ,maaş kartı int üzerinden ödemeleri filan yapiyo sadece ve insanlara yük olmayın alışverişi yap ne lazımsa ak diye tembihliyo sürekli

Annenizde eşinizde hatalı
Annenizin evin içindeki para muhabbetine bu kadar karışması doğru değil
Eşinizinde senin borcun nasıl ödüyorsun öde demesi
Doğuda oturuyorsunuz çok büyük masraflarınız yoktur çoktan ödenmeye başlanmalıydı borcunuz
Evlenmişsiniz bir çocuk doğurmuşsunuxz eşiniz hala sağlıkla ilgili probleminize bile sen hallet diyorsa evliliğinizde de büyük problem var

Bence bu sınavlara iyice asılın dua edin bol bol
Anlaşılan ne ailenizden ne eşinizden hayır görmeyeceksiniz

Evet geçen yıl kavga esnasında oldu bu konuşmalar ailelerden dolayı tartışıyoduk annende bana bunları dedi ben böyle miyim o borcunu odemeyecegim dedi şuan yine laf açılsa ne der bilmiyorum .

Evet evlilik böyle birşey belki de biz aile olamadık bilmiyorum ama mesela ben çalışırken 4000 biriktirmiş tim asgari ücretle çalıştım dershanede .o zaman ödemem başlamamıştı yasal süresi dolmamisti o zaman ödeme başlarken yapılandırip oderiz demişti de sonra araba alırken verdim eşime ve bunu kaç yüz kere başına kaktim bilmiyorum

Evet sizi kesinlikle eleştirmiyorum hatta takdir ettim.cogu insan eşine işletmeye çalışıyor öğrenim kredisini.cocuk varken insan arabaya öncelik veriyor.zaten ev alınabilir durumda yok memlekette
Maalesef başta ev için bekledik doğum sonrası gekir-gider bakınca altından jalkamazsak diye arabayı aldık İstanbul'da gerçekten lazım oluyordu şuan da öyle bir durum olsa peşinat için satarız bı destek olur diyoruz iste

Evet ikiside hatalı ,açıkçası doğumdan sonra araba alırken eşime biriktirdiğim 4000 TL yi vermiştim o zaman ödemem başlamamıştı yani odeyemiyodum istesem de .o dönem ödeme zamanı başlarız ona dedi sonra geçen yıl kavga anında bunları söyledi şuan ne der bilmiyorum açıkçası kendimi kötü hissediyorum

Evet sanırım kimseden hayır yok iki tarafla da tam bir aile olamadık elimden geleni yapıyorum gerçekten ama inanın artık çok çok çok yorgunum

Acıdım size. Üzüldüm. Keşke böyle olmasaydı. Çaresizlik ve derdini anlatamamak nasıl bir ruh halidir ben biliyorum.
Allah kimseye bildirmesin.

Sizi ve önceki konunuzu hatırlıyorum.
Ben annenizi daha hatalı buldum.
Eşinizi hem size kötülüyor,hem kendisiyle
yüz-göz olup adamın yüzüne 'sen fesatsın,paragözsün' gibi laflar söylüyor.
Benim annem eşime böyle laflar söyleyemez, müsade etmem.
Ne yüzüne,ne arkasından.
Haddini aştı ve söyledi diyelim,eşim,annemle
bir daha görüşmez,ben de mesafe koyarım.
Anneniz biraz değişik geldi bana.
Aile içi konularınızı annenize anlatmayın,
eşiniz ve siz de kardeşleriniz dahil olmak üzere,
siz de onların hiç bir konusuna karışmayın.
Ne istiyorlarsa alıp,satsınlar,ister kar,
etsinler ister zarar,size ne?
Zaten size çok bağlı ve önem veren kişiler olmadığını söylüyorsunuz anneniz ve kardeşlerinizin.
Öğrenim kredisini de gurur yapmadan,
eşinizle konuşup,ödemesini teklif edin.
Üstümüzde hiç borç kalmasın ki birikim yapabilelim deyin.
İş sizde bitiyor,her iki tarafı da idare edeceksiniz mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…