- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi capricorn87
-
Ben de öyle anlıyorum ama arkadaşımız bize sormuş eşim ödemek zorunda mı diye? Esin ödemek zorunda değil desem ailesinin ödemek zorunda olduğunu soylemis olmak istemiyorum. Ben öğrenim kredimi ödeyip bitirince evlendim ....en iyisini yapmışımEşinin ödeyesi yok. Konu sahibi de bi şey diyemiyor kimseye. Durum bundan ibaret.
Kusura bakmayın anneniz fesat.ogrenim kredinizi neden eşiniz ödesin? Ne alaka...kardeşinizi de doğru yönlendirmeye çalışmış ev alması konusunda.Merhaba yine ben ..öğretim gorevliligi için Kars ve Bingöl'de sınav hakkı kazandım.Batmanda yaşıyorum eşim polis,seçim dönemi olduğundan izin durumu şuan sıkıntılı personel az .Bu iki il geç belli oldu ve ben oğlumu alıp Bursa'ya ailemin yanına gittim bu iller belli oldu sınav için bıraktım ve gittim 6 gün sürdü toplamda gidip gelmem ve burnumdan getirdiler annemve kardeşlerim annem beddua filan etti.
Geldiğimde bazı durumlar yüzünden kalmak zorunda kaldım babam dışında pek konuşmuyorum kardeşlerim gittiler iş ve okulları başka şehirde .
Eşimin ailesiyle ciddi bir sorun yaşadık 2 yıl önce görümce bana hakaret filan etti yetmedi aileme benimle ilgili saydirmis filan ortalık karışmıştı eşim ve ben konuşmuyoruz birkaç gündür özür diliyo bugünde mesaj atmış .tekrar özür dilemiş filan babama söylerken annemde duydu ve büyüklük sende kalsın filan demeye başladı .
Sonra ben başka bir arkadaşla mesajlasirjeb kavga ediyorum sandı coştu işte o kocan varken sizin eve gelmem asla o da bize gelmesin o aileden adam olmaz o çok paragöz senin öğrenim kredisi borcunu niye ödemiyo filan diye patladı .
Şimdi ;
1.esim öğrenim kredisi borcumu ödemek zorunda mı (16bin) bence değil mesleğim var sadece işsizin şuan ama şimdiye kadar girdiğim her sınavda ,başvuruda vs de eşim maddi manevi hep destek oldu o iki sınavı da kazanamadim ve tek lafı olmadı olmazda.
2.Kardesim yıllar önce araba alacakken eşime danıştı o da dediki ailenle yaşıyorsun hazır çok masrafın yokken ben olsam eve girerdim daha kazançlı olur uzun vadede ama sen bilirsin dedi .Başta kardesime mantıklı geldi sonra vazgeçip araba aldı fakat küçük küçük kazalar oldu ve araba biraz hasar gördü annemde bizdeyken eşime bunu söylemiş o da demiş ki çok üzüldüm keşke ev alsaydı maalesef araba değer kaybedebilir ama ev pek kaybetmuyo bu laftan dolayı annem onun fesat olduğunu düşünüyo o yüzden istemiyormuş onu
Sizce haksız mıyım artık ailem gözümde eriyo resmen ...
Not: eşimi savunmuyorum illa kusuru vardır ama bu konularda annemin artık abartigini düşünüyorum .
Sürekli bir yerlere başvuruyorum sınavlara gidiyorum inan resmen tirmaliyorum inşallah esimde dahil kimseye muhtaç olmadan öderim tabiki icralık duruma gelirse o zaman eşimle oturup konuşurumGüzelim kendin çalışıp ödeyebiliyorsan ne mutlu ...ama kredinin geri ödemesi başlayınca hala bir iş düzeni tutturamamis olursan ne olacak?
Annem geçen yıl eşime sen çok uyanıksin eşinin kredi borcunu ödemek zorundasın acgozlusun biz size açidik takı filan istemedim vs demiş sanırım birazda ondan inada bindirdi bilmiyorumEşinin ödeyesi yok. Konu sahibi de bi şey diyemiyor kimseye. Durum bundan ibaret.
Yok asla ailemle alakası yok sadece yüksek lisans için aldım bunu ve eşim o dönem alma idare ederiz birlikte o borca girme demişti evli değildik o zaman da ondan para almaktansa borca girdim bu o zamandan beri kızgın .ama ne bileyim yinede mesleğim var kaç yaşındayım kendi bircumu kendim ödemeliyim diye dusunuyorum. valla en iyisini yapmissjnBen de öyle anlıyorum ama arkadaşımız bize sormuş eşim ödemek zorunda mı diye? Esin ödemek zorunda değil desem ailesinin ödemek zorunda olduğunu soylemis olmak istemiyorum. Ben öğrenim kredimi ödeyip bitirince evlendim ....en iyisini yapmışım
Sen çalışmaya başlayınca maaşını ailene mi hibe ediceksin ki eşim ödemek zorunda mı diye kafa karışıklığı yaşıyorsun!! Ödemek istemiyorsa evlenmeseydi sen atanana kadar bekleyelim deseydi. Su an eşinin peşinde şehir şehir dolasmiyor olsan zaten iyi /kötü bir işin olurdu ...calismiyorsun diye yediğin ekmekten mahcup hale gelmişsin arkadaşım sen de ...yanlış düşünüyorsun siz karı koca bir ailesiniz artikSürekli bir yerlere başvuruyorum sınavlara gidiyorum inan resmen tirmaliyorum inşallah esimde dahil kimseye muhtaç olmadan öderim tabiki icralık duruma gelirse o zaman eşimle oturup konuşurum
Bizde çocuk olunca altınları bozdurup araba aldık ama İstanbul'da bir peşinata bile yetmiyordu ve cidden oğlum hasta vs olunca hergun herhin istenmiyirdu annem diyoki kızımın altınlarını yedin ...Kusura bakmayın anneniz fesat.ogrenim kredinizi neden eşiniz ödesin? Ne alaka...kardeşinizi de doğru yönlendirmeye çalışmış ev alması konusunda.
Yok asla ailemi kasttmiuirum zaten onlarla alakası yok ben kendim odenek zorunda oldigumu düşündüm yoksa asla aileme 1 kuruş ödetmem ki okurken bile almadım desem yeri :)evet o konuda haklısı bir düzenim yok kursa gitsem çocuğu bırakamadim çünkü çalışma düzeni yok bı siyasi geliyor hoop 24 saat yok oluyor bazen sabah 8aksam 5 çalışsa bende bir kurs vs yardımıyla da olsa illaki atanirdimSen çalışmaya başlayınca maaşını ailene mi hibe ediceksin ki eşim ödemek zorunda mı diye kafa karışıklığı yaşıyorsun!! Ödemek istemiyorsa evlenmeseydi sen atanana kadar bekleyelim deseydi. Su an eşinin peşinde şehir şehir dolasmiyor olsan zaten iyi /kötü bir işin olurdu ...calismiyorsun diye yediğin ekmekten mahcup hale gelmişsin arkadaşım sen de ...yanlış düşünüyorsun siz karı koca bir ailesiniz artik
Esin "ben bu krediyi ödemem" derken ailenin ödemesini söylemek istemedi , senin atanamadigin ortada ....yani bu borcu kim ödeyecek?Ortada altinin da kalmamış bozdurayim kolumdakini de odeyeyim diyesin...esin ödeyecek sen de çalışma hayatına başlayınca evin gecimine destek olacaksın ..olması gereken buYok asla ailemi kasttmiuirum zaten onlarla alakası yok ben kendim odenek zorunda oldigumu düşündüm yoksa asla aileme 1 kuruş ödetmem ki okurken bile almadım desem yeri :)evet o konuda haklısı bir düzenim yok kursa gitsem çocuğu bırakamadim çünkü çalışma düzeni yok bı siyasi geliyor hoop 24 saat yok oluyor bazen sabah 8aksam 5 çalışsa bende bir kurs vs yardımıyla da olsa illaki atanirdim
Evet ama siz onun yol arkadasınız. Zorunda olmak ya da olmamak değil bu.Annem geçen yıl eşime sen çok uyanıksin eşinin kredi borcunu ödemek zorundasın acgozlusun biz size açidik takı filan istemedim vs demiş sanırım birazda ondan inada bindirdi bilmiyorum
Bunun benzerini yazdım ben de. Kredi almama kesinlikle izin vermemişti babam.Sen çalışmaya başlayınca maaşını ailene mi hibe ediceksin ki eşim ödemek zorunda mı diye kafa karışıklığı yaşıyorsun!! Ödemek istemiyorsa evlenmeseydi sen atanana kadar bekleyelim deseydi. Su an eşinin peşinde şehir şehir dolasmiyor olsan zaten iyi /kötü bir işin olurdu ...calismiyorsun diye yediğin ekmekten mahcup hale gelmişsin arkadaşım sen de ...yanlış düşünüyorsun siz karı koca bir ailesiniz artik
Evet sizi kesinlikle eleştirmiyorum hatta takdir ettim.cogu insan eşine işletmeye çalışıyor öğrenim kredisini.cocuk varken insan arabaya öncelik veriyor.zaten ev alınabilir durumda yok memleketteBizde çocuk olunca altınları bozdurup araba aldık ama İstanbul'da bir peşinata bile yetmiyordu ve cidden oğlum hasta vs olunca hergun herhin istenmiyirdu annem diyoki kızımın altınlarını yedin ...
Evet şuan en büyük amacımız ev alabilmek ama araba dışında ciddi bir birikim yok elimizde faizlerde malum o yüzden onu ev için yönlendirdi ama sadece söyledi bende kendim odenem gerektiğini düşünüyorum
Geçen yıl ailelerle ilgili durumdan kavga etmiştik o zaman senin annende bana bu lafları söyledi ben ne zaman senden para kaçırdım gözünün ucuyla baktığını görsen aldım ,biliyorsun parada gözüm olmaz ama o krediyi odemeyecegim dedi muhtemelen git çalış kendin öde demeye getirdi bilmiyorum bidaha da,lafı geçmedi şuan ne der hiç bilmiyorum ama 1 aydır yaşadığım şeylerin üstüne birde tekrar aynı tepkiyi alırsam kendimi iğrenç hissedeceğim .Esin "ben bu krediyi ödemem" derken ailenin ödemesini söylemek istemedi , senin atanamadigin ortada ....yani bu borcu kim ödeyecek?Ortada altinin da kalmamış bozdurayim kolumdakini de odeyeyim diyesin...esin ödeyecek sen de çalışma hayatına başlayınca evin gecimine destek olacaksın ..olması gereken bu
Annenizde eşinizde hatalıAnnem geçen yıl eşime sen çok uyanıksin eşinin kredi borcunu ödemek zorundasın acgozlusun biz size açidik takı filan istemedim vs demiş sanırım birazda ondan inada bindirdi bilmiyorum
Evet geçen yıl kavga esnasında oldu bu konuşmalar ailelerden dolayı tartışıyoduk annende bana bunları dedi ben böyle miyim o borcunu odemeyecegim dedi şuan yine laf açılsa ne der bilmiyorum .Evet ama siz onun yol arkadasınız. Zorunda olmak ya da olmamak değil bu.
Ben kredi almadım. Eşim kendi kredisini ödüyor. Ablasına yardım ediyor. Ama bana da asla harcamamin hesabını sormaz.
Arabayı değiştirmek istiyor. 10 bin lira verir misin dedi. Olur veririm dedim. Vermek zorunda mıyım ya da değil miyim diye düşünmedim. Aramizda zorunluluk yok.
Benim birikmiş param var. Gerekirse ben ona veriyorum. O da bana para istetmez. Evlilik budur bence.
Maalesef başta ev için bekledik doğum sonrası gekir-gider bakınca altından jalkamazsak diye arabayı aldık İstanbul'da gerçekten lazım oluyordu şuan da öyle bir durum olsa peşinat için satarız bı destek olur diyoruz isteEvet sizi kesinlikle eleştirmiyorum hatta takdir ettim.cogu insan eşine işletmeye çalışıyor öğrenim kredisini.cocuk varken insan arabaya öncelik veriyor.zaten ev alınabilir durumda yok memlekette
Evet ikiside hatalı ,açıkçası doğumdan sonra araba alırken eşime biriktirdiğim 4000 TL yi vermiştim o zaman ödemem başlamamıştı yani odeyemiyodum istesem de .o dönem ödeme zamanı başlarız ona dedi sonra geçen yıl kavga anında bunları söyledi şuan ne der bilmiyorum açıkçası kendimi kötü hissediyorumAnnenizde eşinizde hatalı
Annenizin evin içindeki para muhabbetine bu kadar karışması doğru değil
Eşinizinde senin borcun nasıl ödüyorsun öde demesi
Doğuda oturuyorsunuz çok büyük masraflarınız yoktur çoktan ödenmeye başlanmalıydı borcunuz
Evlenmişsiniz bir çocuk doğurmuşsunuxz eşiniz hala sağlıkla ilgili probleminize bile sen hallet diyorsa evliliğinizde de büyük problem var
Bence bu sınavlara iyice asılın dua edin bol bol
Anlaşılan ne ailenizden ne eşinizden hayır görmeyeceksiniz
Kesinlikle iyiki almamissinizBunun benzerini yazdım ben de. Kredi almama kesinlikle izin vermemişti babam.
O zamanlar 4 sene bana bitmeyecek gibi geliyordu. Yani ben hep alacağım sanıyordum.. meğer 4 sene kısaymıs. Hemen bitti. Iyi ki almadım.
Acıdım size. Üzüldüm. Keşke böyle olmasaydı. Çaresizlik ve derdini anlatamamak nasıl bir ruh halidir ben biliyorum.Evet geçen yıl kavga esnasında oldu bu konuşmalar ailelerden dolayı tartışıyoduk annende bana bunları dedi ben böyle miyim o borcunu odemeyecegim dedi şuan yine laf açılsa ne der bilmiyorum .
Evet evlilik böyle birşey belki de biz aile olamadık bilmiyorum ama mesela ben çalışırken 4000 biriktirmiş tim asgari ücretle çalıştım dershanede .o zaman ödemem başlamamıştı yasal süresi dolmamisti o zaman ödeme başlarken yapılandırip oderiz demişti de sonra araba alırken verdim eşime ve bunu kaç yüz kere başına kaktim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?