Annedir, onu da öyle kabul etmek gerekiyor..
Soylediginiz seye hic katilmiyorum, anne bile olsa kimseyi boyle kabul etmek durumunda degilsin sekerim. Hic annenle ciddi ciddi bu konuyu konustun mu? Ona acik acik kalbini kirdigini ve buna katlanamadigini soyle, cunku boyle annelik olmaz bence. Annenin acikca problemleri var ve onceki konudan okudugum kadariyla bence bir uzmana gorunmeli. Yardim almak istemiyorsan ben sana daha fazla katlanamayacgim ve tasinacagim de, iyi git derse de bence kendine kalacak baska bir yer ara. Madem paran da var, kendi basinin caresine bakmalisin, annen bile olsa boyle biriyle hayat gecmez.
Annen boyle oldugu icin gercekten cok uzgunum ama bu durumun tedavisi gercekten var, anneni tedaviye ikna etmeye calis, olmazsa da sana da yazik, birlikte yasamaya devam etme. Senin adina gercekten uzuldum, cunku insanin hayatta en saglma dayanaklarindan birisi annesidir, annen bu duruma geldigi icin uzuldum. Ama annen yapmasi gerekeni yapmiyorsa da senin adina yapacak fazla bir sey yok, durumu bu sekilde kabullenip hayatina devam etmekten baska ne yazik ki.
Insanin ailesinde sorunlar olmasinin ne derece uzucu oldugunu ben de bilirim, benim de annemle babam bosandi ve maddi manevi cok guclukler cektik ama ben, annem, kardesim hep hayata karsi saglam durduk. Hayatta her zaman olumsuzluklar oluyor ama en onemli sey kendin icin saglam durabilmek. Saglam durmaya bak sekerim, olumu falan aklina hic getirme. Daha genceciksin, yazik degil mi sana ?? Onunde mutlu olacagin kocaman bir hayat var, o hayata kavusmak icin guclu ol.