• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine arada derede kalan ben

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Evet hanımlar
Yüksek lisans öğrencisiyim ders dönemindeyim. Hepi topu 4 dersim var ama zorlanıyorum. Bana ödev verildikçe bana bir daralma geliyor çünkü kpss'ye de çalışıyorum. Verilen ödevler akademik şeyler lisanstaki gibi değilmiş. Bu arada yeni bir lisans bölümü de kazandım, onu dondurdum evlendikten sonraya bıraktım. Yüksek lisansı da kpss icin dondurmalı mıyım öğretmenim bu arada. Geçen sene çok çalışmadığım halde alanımdan 30 civarı net yaptım çalışırsam yükselir atanırım gibime geliyor. Yoksa dişimi sıkıp ikisini de idare edeyim mi?

İkisi bir zor olur bence , şimdiden bunalmışsiniz..
Kpss de zorlasam yaparım diyorsanız oraya yonelin.. tabi sizin hayaliniz akademik bir kariyerse bilemem

Bunca karmaşa icin de bir şeye odaklansaniz daha iyi gibi
Onceliklerinizi belirleyin
yüksek lisansı ne için yapmak istiyorsunuz
ikinci lisans diplomasi ne işinize yarayacak
zaten öğretmensiniz. baska yere atanmak mi daha öncelikli
Sıralama yapın
Böyle hepsi elinizde kalır

Evet hanımlar
Yüksek lisans öğrencisiyim ders dönemindeyim. Hepi topu 4 dersim var ama zorlanıyorum. Bana ödev verildikçe bana bir daralma geliyor çünkü kpss'ye de çalışıyorum. Verilen ödevler akademik şeyler lisanstaki gibi değilmiş. Bu arada yeni bir lisans bölümü de kazandım, onu dondurdum evlendikten sonraya bıraktım. Yüksek lisansı da kpss icin dondurmalı mıyım öğretmenim bu arada. Geçen sene çok çalışmadığım halde alanımdan 30 civarı net yaptım çalışırsam yükselir atanırım gibime geliyor. Yoksa dişimi sıkıp ikisini de idare edeyim mi?
8.00-17.30 çalışıp akşam 19.00-22.00 arası yüksek lisans icin derslere gittim. Evliyim ve 3 dönem boyunca haftanın 5 iş günü böyle geçti . Zorlandım mı evet zorlandım. Hafta sonum kalmadı. Ödevler sunumlar vs derken dişimi sıktım. Şükür ki bu sene ocakta da bitirdim.
Eğer kendinize güveniyorsanız yapabilirsiniz bence. Sonrasında gercekten rahata ermiş olacaksınız.

Yüksek lisans tarzı Nasıl okulun

Evet lisans gibi değil de dönemlik bir ders ve o dönemde bir ödev şeklindeydi bizimki

Sizin alanınız gereği daha farklı olabilir

Ben de bir sınava hazırlanıyordum ve yüksek lisans arada bir nefes almamı sağlıyordu

KPSS uzun soluklu bir sınav ve çok çalışınca bir süre sonra bıkkınlık artıyor o nedenle arada farklı
şeylerle ilgilenmek iyi oluyor

2016 KPSS den 88 2018 de 86 aldım evli çocuklu çalışan bir kişi olarak

Öğretmenlik daha çok ders içeriyor daha zor ama çalışınca yaparsın yaşın genç bilgilerin taze

Yüksek lisans tarzı Nasıl okulun

Evet lisans gibi değil de dönemlik bir ders ve o dönemde bir ödev şeklindeydi bizimki

Sizin alanınız gereği daha farklı olabilir

Ben de bir sınava hazırlanıyordum ve yüksek lisans arada bir nefes almamı sağlıyordu

KPSS uzun soluklu bir sınav ve çok çalışınca bir süre sonra bıkkınlık artıyor o nedenle arada farklı
şeylerle ilgilenmek iyi oluyor

2016 KPSS den 88 2018 de 86 aldım evli çocuklu çalışan bir kişi olarak

Öğretmenlik daha çok ders içeriyor daha zor ama çalışınca yaparsın yaşın genç bilgilerin taze
Bizimkinin tarzı dersler çok (4 nedir yani lisans gibi) hem de hepsi ayrı görev sorumluluk veriyor. Okulum iyi bir okul namı var belki de ondan bu kadar zorluyorlar. Mesela hocanın biri kitap verdi 400 sayfa. Bunu 2 haftada bitireceksiniz dedi

Bunca karmaşa icin de bir şeye odaklansaniz daha iyi gibi
Onceliklerinizi belirleyin
yüksek lisansı ne için yapmak istiyorsunuz
ikinci lisans diplomasi ne işinize yarayacak
zaten öğretmensiniz. baska yere atanmak mi daha öncelikli
Sıralama yapın
Böyle hepsi elinizde kalır
Ikisinden de beklentim iş açıkçası. Önce geçim. Hayali falan arka plana attım maddi sıkıntım var biraz

Bizimkinin tarzı dersler çok (4 nedir yani lisans gibi) hem de hepsi ayrı görev sorumluluk veriyor. Okulum iyi bir okul namı var belki de ondan bu kadar zorluyorlar. Mesela hocanın biri kitap verdi 400 sayfa. Bunu 2 haftada bitireceksiniz dedi

Ama bunlar olağan yüksek lisansta okums çok

4 ders çok değil bizimki 6 idi mesela

Alışırsın başlangıçta ağır gelmiştir

Evet hanımlar
Aynı yollardan geçmiş ve amacına ulaşmış biri olarak ardına bakmadan kaç diyorum. Ben yüksekte çok istekliydim verilen ödevi gece uyumaz sabaha kadar bitirirdim falan. Ama omunla beraber ne dil sınavı ne kpss yürütemedim ki sen sıkılıyorsun hiç yürüyemezsin. Ben de şuan normal bi kuruma atanmak için çalışmalarımı asgari düzeye indirip kpss ye çalışmayı planlıyorum çünkü buranın sonu yok hele doktora çok ağır ve emeğinin karşılığını almak zor. Ve en önemlisi normal bir anne olamam normal bi ailem olamaz. Evde de odana kapanıp çalışman lazım sürekli 24 saat işteymişsin gibi artı hocaların stresi çekilmiyor sağlığımı kaybetmeden iş değiştirmem lazım

Aynı yollardan geçmiş ve amacına ulaşmış biri olarak ardına bakmadan kaç diyorum. Ben yüksekte çok istekliydim verilen ödevi gece uyumaz sabaha kadar bitirirdim falan. Ama omunla beraber ne dil sınavı ne kpss yürütemedim ki sen sıkılıyorsun hiç yürüyemezsin. Ben de şuan normal bi kuruma atanmak için çalışmalarımı asgari düzeye indirip kpss ye çalışmayı planlıyorum çünkü buranın sonu yok hele doktora çok ağır ve emeğinin karşılığını almak zor. Ve en önemlisi normal bir anne olamam normal bi ailem olamaz. Evde de odana kapanıp çalışman lazım sürekli 24 saat işteymişsin gibi artı hocaların stresi çekilmiyor sağlığımı kaybetmeden iş değiştirmem lazım
Merhaba. Ben de bu dönemki derslerimi bir şekilde verip 2.ci dönem dondurmayı düşürdüm. Nasıl fikir?

Merhaba. Ben de bu dönemki derslerimi bir şekilde verip 2.ci dönem dondurmayı düşürdüm. Nasıl fikir?
Siz bilirsiniz enstitünüze sorun bunu çünkü son yıllarda atılma geldi o dondurma süresinin kapsamı değişti dondursanız bile sürenizden yiyorsunuz sanırım. O nedenle sizi farklı yönlendirmek istemem ama keske önce kpss hazırlanıp atanıp sonra akademiye yönlenseydim belki daha farklı olurdu çünkü daha rahat kendinizi güvenceye alabilirsiniz akademi zor ve belirsiz bir ortam benim psikolojim kaldırmıyor koşa süre olmasına rağmen

Back
X