Yine aynı konu

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar eşimin ailesinin yaptıkları geçmiş konumda var. Aylardır kayinpederim haric hic biriyle konuşmuyorum. Bugün kaynanam aradı, önce sesi gelmedi, alo alo dedim sesini algıladım ve o şokla telefonumu kapadım. Akşam eşim gelince bunu annen aradı kapattim şeklinde mi söylesem acaba? Üzülecek şimdi. Onca rezillikten sonra nasıl arıyorsa hala! Gelip gidemiyor ya, gelip ahkam kesmeyi özlemiş kesin! Kızlar bir akıl verin. Bebeğim durmuyor, tek tek cevap yazamayabilirim ama hepsini okuyacağım emin olun.

Son düzenleme:
Hanımlar eşimin ailesinin yaptıkları geçmiş konumda var. Aylardır kayinpederim haric hic biriyle konuşmuyorum. Bugün kaynanam aradı, önce sesi gelmedi, alo alo dedim sesini algıladım ve o şokla telefonumu kapadım. Akşam eşim gelince bunu annen aradı kapattim şeklinde mi söylesem acaba? Üzülecek şimdi. Onca rezillikten sonra nasıl arıyorsa hala! Gelip gidemiyor ya, gelip ahkam kesmeyi özlemiş kesin! Kızlar bir akıl verin. Bebeğim durmuyor, tek tek cevap yazamayacağım ama hepsini okuyacağım emin olun.
Gerekli mesafeyi koy lakin küs oldugunu ilan etme.Hele ki esinin yaninda.Dünyanın en haklı insanıda olsan onlar cok kotu seylerde yapsa onlar esinin ailesi.Onlarla samimi olmak zorunda deilsin.Esine de surekli ailesini elestirirsen emin ol icinde bir ukte kalacaktır.Bu da evliliginize yansır Kazanan olmak istosan sadece mesafe koy saygi göster he he de gec.Esin herseyin farkindadir zaten.Biz eslerimizin gozune gozune sokuyoruz annen şöyle yaptı böyle yaptı diye fakat bunları zaten biliolar.Uzuldugumuzle kaliorz.Ver agizlarinin payını saygi cercevesinde.icine atma takınti yapma.Tecrubeli biri olarak soluorm canm.

Gerekli mesafeyi koy lakin küs oldugunu ilan etme.Hele ki esinin yaninda.Dünyanın en haklı insanıda olsan onlar cok kotu seylerde yapsa onlar esinin ailesi.Onlarla samimi olmak zorunda deilsin.Esine de surekli ailesini elestirirsen emin ol icinde bir ukte kalacaktır.Bu da evliliginize yansır Kazanan olmak istosan sadece mesafe koy saygi göster he he de gec.Esin herseyin farkindadir zaten.Biz eslerimizin gozune gozune sokuyoruz annen şöyle yaptı böyle yaptı diye fakat bunları zaten biliolar.Uzuldugumuzle kaliorz.Ver agizlarinin payını saygi cercevesinde.icine atma takınti yapma.Tecrubeli biri olarak soluorm canm.

Çok haklısınız ama biz o seviyeyi çoktan geçtik. Eşimi bırakın kayinpederim bile biliyor onları affetmeyecegimi ki zaten yaptıkları herşeyi inkar etmişler.

Kaynanam bir bayram günü sıradan bir konuda tartışırken, isi şova dökmüş, bunu gören ve kaynanamın yaptığı dolduruslarla yeterince dolup taşan kaynimda seni döverim diyerek üstüme yürümüştü. Bebeğimle kaçarcasına çıkıp gitmiştim evlerinden. Olay en sade haliyle bu.

Kayinpederim bizi barıştırmak istiyor. Ya o ısrar etti ya da kaynanam gelip gitmek için konuşmaya çalışıyor. Fakat ben, ne o gün yaşadığım barbarligi ne de hakaretlerini unuttum. Eşimle de bu yüzden çok kavga ettik. Şuan hayatımızda yok ve çok iyim. Onunla telde konuşmak istemiyorum. Görürsem merhaba merhaba. Sanırım akşam eşime doğruyu söyleyeceğim.

Bence olduğu gibi anlatın durumunuzu.
Ve sizi rahatsız eden kim varsa yakınınızda barındırmayın.
Eşinizin kızıp/üzüleceğini sanmıyorum. Çünkü kasten yapmamışsınız.
Acaba ne için aradı sizi? Belki özür dileyecekti.
Acaba siz mi arasanız?

Bence olduğu gibi anlatın durumunuzu.
Ve sizi rahatsız eden kim varsa yakınınızda barındırmayın.
Eşinizin kızıp/üzüleceğini sanmıyorum. Çünkü kasten yapmamışsınız.
Acaba ne için aradı sizi? Belki özür dileyecekti.
Acaba siz mi arasanız?

Kaynanam öyle kibirli ve alttan tüm aileyi etkileyen biri ki, inanın özür dilemez. İnkar ettiği bir şey için hele asla dilemez. Varsayalım diledi, asla içten yapmaz bunu, kesin yanında kayinpederim vardır o duysun diye yapar. Bu kadından öylesine nefret ettim ki, asla aramam. Zaten arayan tek gelini bendim. Beni de kaybetti. Eşim üzülüyor, bunu da dile getiriyor konusu açılınca. Ama doğrusu neyse söyleyeceğim, olanlar benim suçum değildi sonuçta.

kasten yapmamıssınız
benı aramıs once sesını alamadım alo alo dedım sonra kendısı oldugunu anlayınca şok olup refleks ıle kapattım ne yapacagımı bılemedım deyın acık acık

Çok haklısınız ama biz o seviyeyi çoktan geçtik. Eşimi bırakın kayinpederim bile biliyor onları affetmeyecegimi ki zaten yaptıkları herşeyi inkar etmişler.

Kaynanam bir bayram günü sıradan bir konuda tartışırken, isi şova dökmüş, bunu gören ve kaynanamın yaptığı dolduruslarla yeterince dolup taşan kaynimda seni döverim diyerek üstüme yürümüştü. Bebeğimle kaçarcasına çıkıp gitmiştim evlerinden. Olay en sade haliyle bu.

Kayinpederim bizi barıştırmak istiyor. Ya o ısrar etti ya da kaynanam gelip gitmek için konuşmaya çalışıyor. Fakat ben, ne o gün yaşadığım barbarligi ne de hakaretlerini unuttum. Eşimle de bu yüzden çok kavga ettik. Şuan hayatımızda yok ve çok iyim. Onunla telde konuşmak istemiyorum. Görürsem merhaba merhaba. Sanırım akşam eşime doğruyu söyleyeceğim.
Allah akıl fikir versin geline kendini düşman eden annelere babalara.Ne kadar yanlış bir insanın psikolojisini bozmak.Kendinden nefret ettirmek.Seninde bir ana kuzusu oldugunu unutmuslar.Onları yok sayman en guzeli.Lakin eşine kesme.Bir avuç b...kta olsalar en ufak biseyde kosacak yardimina yanlarina.Mutluluklar diliorm sana esinle ve bebeginle❤

Anlatmasaydim, onu arayıp söyleyeceklerdi ve o da bana niye söylemedin diye tartisacakti benimle. Bu kadından ölesiye nefret ediyorum!

Alışmıştır! Bu rezillik yapan onlar, konuşmadığım için suçlu ve kinci olan ben! Evi terketti biraz önce.

Eşime doğruyu söyledim, kükredi. Şuan sinirden ağlıyorum. Allah böyle kaynanalarin belasını versin.
Demistim sana.Her zman dogruyu solemek işe yaramaz.Solemeseydin yalanda solememis olacaktın.Dogrucu davutlugu bırakın kızlar.Karşı taraf hep amacına ulasir böyle.Actım ama kapandı diyebilirdin.O kapattı diyebilirdin.Ewet dogru deil ama neden hep haklı olan gelinler uzuluo

Alışmıştır! Bu rezillik yapan onlar, konuşmadığım için suçlu ve kinci olan ben! Evi terketti biraz önce.

Aman gitsin bırak. Böyle olunca da anaları kıymete biner zaten. Sen de pasta kek kahve falan yap, keyif yap. İnat değil mi? :)

Demistim sana.Her zman dogruyu solemek işe yaramaz.Solemeseydin yalanda solememis olacaktın.Dogrucu davutlugu bırakın kızlar.Karşı taraf hep amacına ulasir böyle.Actım ama kapandı diyebilirdin.O kapattı diyebilirdin.Ewet dogru deil ama neden hep haklı olan gelinler uzuluo

Haklısınız ama yapamam ki, o zaman onlardan bir farkım kalmaz Eşim de zaten onların oyunlarına, yalanciligina aşina olduğu için beni kabullenemiyor. İki yuzlu, ortamına göre şekillenen bir bir es olmamı istiyor sanırım.

Aman gitsin bırak. Böyle olunca da anaları kıymete biner zaten. Sen de pasta kek kahve falan yap, keyif yap. İnat değil mi? :)

Anası dışında herşey o kadar iyi ki halbuki. Kusluk istemiyor eşim, annesi gelip gitsin istiyor. Yine de üzgünüm şuan, yüzde beş yüz haksız olmasına rağmen, gitmeseydi keşke. Annesi de eşime hiç değer vermez bu arada. Neyini huzurumuza tercih ediyor anlayamıyorum. Bebeğimle ilgileniyorum, kendi bilir : )

Benim ailemde şu anda böyle ego savaşı bir durum varda. Akrabagima dediğim aynısını size söylüyorum: "Haksızlığa boyun egersen eğer, bundan sonra asla haklı olmazsın. Sevilmemekten korkmak yenilmenin ilk adımı. Saygi görmek istiyorsan eğer ilk önce kendine sahip çık, kendini hickimseye ezdirme (buna esin dahil). İsterse hoplasin ziplasin. Gelin olmak seni kimsenin oyuncağı yapmamalı". Eşiniz size kükreyecegine önce ailesine haddini bildirsin. Kimse kendini ezdirmek için evlenmiyor.. Hele oy kayini asla bir daha evime almam. Üstüme salan anasınıda. Onlarin keyfi can güvenligimden önemli değil. Heleki ortada bir bebek varsa. Esiniz de ayağını denk alsın bu konuda

Haklısınız ama yapamam ki, o zaman onlardan bir farkım kalmaz Eşim de zaten onların oyunlarına, yalanciligina aşina olduğu için beni kabullenemiyor. İki yuzlu, ortamına göre şekillenen bir bir es olmamı istiyor sanırım.
Güzelim bu yalan solemek olmuyor.Yalan solemek karsi tarafi ateşe atmaktır.Sen konumunu korumaya caliscksn.Kapandı bende o kapatti sandim aramadi diyebilirsin.Belki eli carpmistir aramasini bekledm vs.Bunlar seni yalanci yapmaz.Seni suclu cikarmaz sadece.Sen gozune soka soka esine annenin suratina kapattim dersen işin rengi değişir.Benim annem dunyanin en kötü insanıda olsa kocam onun suratına tlf kapatamaz mesela.heleki bana solicek.Bak gordunmu insan ailesini nasıl korumaya alıo.Yinede senin fikrin canm benim.Ben uzulme esinle diye soluorm. Bugune kadar cok durust insanlar hep yıprandı.Bende eskiden oyleydim.Hayat iste simdi hem nalına hem mıhına vuruyorum Adana tabiriyle;)Cok uzulduk yeter.Bundan sonra onlar uzulsun.

Benim ailemde şu anda böyle ego savaşı bir durum varda. Akrabagima dediğim aynısını size söylüyorum: "Haksızlığa boyun egersen eğer, bundan sonra asla haklı olmazsın. Sevilmemekten korkmak yenilmenin ilk adımı. Saygi görmek istiyorsan eğer ilk önce kendine sahip çık, kendini hickimseye ezdirme (buna esin dahil). İsterse hoplasin ziplasin. Gelin olmak seni kimsenin oyuncağı yapmamalı". Eşiniz size kükreyecegine önce ailesine haddini bildirsin. Kimse kendini ezdirmek için evlenmiyor.. Hele oy kayini asla bir daha evime almam. Üstüme salan anasınıda. Onlarin keyfi can güvenligimden önemli değil. Heleki ortada bir bebek varsa. Esiniz de ayağını denk alsın bu konuda

Ne kadar eşte olsa, Eloğlu işte. Ailesine üzülüyor hala. Gelip gidemiyorlarmis. Bana yapılanlar unutulmaliymis. Deve kini varmis ben de. O kadar anlattım, o kadar yırtarım kendimi ama bosuna. Adam anlamıyor. Bana onca şey yapıldı bir telefon kapatmam kadar zoruna gitmedi. Ama kararlıyım, boşanmaya varsa da bu iş, taviz yok!

Back
X