Yine baskalari yuzunden can sikintisi

Tam anlatamamis olabilirim benim tek anlatmak istegil bosanma dvasina katilmk istemdgmi kayinvalideme demem nasil olur nasil desemdi

Yukarıda bir arkadaş yazmış ya işte, aranızda kalmak taraf tutmak istemiyorum diyebilirsin. Zaten diğer davaya gelicem, bunda da beni mazur gör de. Çok mu tepki gösterir?

Yukarıda bir arkadaş yazmış ya işte, aranızda kalmak taraf tutmak istemiyorum diyebilirsin. Zaten diğer davaya gelicem, bunda da beni mazur gör de. Çok mu tepki gösterir?
Ne tepki verir hic bilmiyorum belki kirilir ama napabilirim zaten yapabilicgm yardimi yapicam eger sahit yazdiysa geri cekebilir mi ki

Ne tepki verir hic bilmiyorum belki kirilir ama napabilirim zaten yapabilicgm yardimi yapicam eger sahit yazdiysa geri cekebilir mi ki

Sorun olmaz onda. İllaki gitmek zorunda değilsin, bizzat şahit oldum buna da. İçin rahat olsun.

İste bende soyle anlatmak istiyorum bu iki insan yetiskinler sonucta ve bu olaylara yillarca sahit olan komsulari var ve bu iki insan ayni bu noktaya gelip bosanmadan vazgecip barisms insanlar yine aynisi olmicagi ne malumm diyorum
Aynısı olmasa bile böyle bir konuda şahit olman gerekmiyor.Herşeyden önce senin fikrini almaları gerekiyordu.Bu tür bir kavgaya şiddete şahit olsan dahi,gelin olarak gidip şahitlik yapman gerekmiyor.

Bu şekilde detaylı anlattırmazlar yalnız. 2 dakika ancak konuşursun. Konuyu uzatırsan hakim uyarıp, azarlar. Kısa kısa anlatacaksın, detay vermeden, uzatmadan ve sakin sakin konuşacaksın.
Her hakim aynı şekilde davranmıyor, bazıları uzun uzun dinler.

Sorun olmaz onda. İllaki gitmek zorunda değilsin, bizzat şahit oldum buna da. İçin rahat olsun.
Mahkeme şahit olarak dinlenmesine karar verdikten sonra gitmesi yasal zorunluluktur. 500 liraya kadar da disiplin cezası verebilir mahkeme, bizim hakim bey gelmeyenlere muhakkak ceza verir mesela. Ancak taraflarla akrabalığınızdan dolayı tanıklıktan çekinme hakkınız var, bunu da mahkemeye beyan edersiniz. O zaman dinlenmenizden vazgeçilebilir.

Valla ben bir kaç mahkemeye katıldım. Sorulan sorulara çok kısa ve net cevaplar istedi her seferinde. Ve farklı hakimlerdi. Çok uzun tutmuyorlar, zaten bir sürü dava var, hepsinde uzun uzun dinlese nasıl yetişecek?

Başka bir davada da şahit gelmedi, çıkardılar listeden. Hiçte sorun çıkmadı, bilemiyorum belkide cezasını ödemişlerdir.

Kayinvalidem avukatiyla gorusup geri cekemez mi sahit yapmak istemoyor yakinlktan otru dye

Kayinvalidem avukatiyla gorusup geri cekemez mi sahit yapmak istemoyor yakinlktan otru dye
Tabii şahit listesinden çıkarabilir.
Hakim kendi inisiyatifine göre karar vermiş. Bir çok hakim sorun etmeden başka şahidi dinleyebilir ancak her hakim böyle davranmaz ve kanun da mazeretsiz duruşmaya gelmeyen tanığa disiplin cezasına hükmolunur der. Bizim hakim istisnasız gelmeyen her tanığa en az 150 lira disiplin cezası verir.
Kısa kısa dinlemeye gelince, olayla ilgili kanunun ilgilendiği noktalar, normalde insanların çok mühim olduğunu düşündüğü konularla alakalı olmayabilir, o yüzden hakim soru sorarak ta devam edebilir ancak bir çok hakim de tanık sözünü bitirene kadar hiç sözünü kesmez mesela.

Anladım, teşekkür ederim bilgiler için. :)

Reactions: 2k1
oğlu onun 1. dereceden yakını. sen kenidni yakın görüp de sorunlarını paylaşmak istemeyebilirsin ama eşinin de bu şekilde düşünüyor olmasına çok şaşırdım. kendi annen olsaydı onu yalnız bırakır mıydın 3 aylık evlisin diye? Bunlar ince konular.
kadın zor durumdaysa ve sen de bunu görüyorsan elinden geleni rahatın için yapmaman insanlık suçudur.

Madalyonun birde diger yuzu vardir hanimefendi esime her zaman derim osenin annen ve baban omur boyu boyle kalamazsiniz diye artik ne yasattilarsa ne yasadilarsa o bile bikmis ben hic birseylerini istemiyorum karismiyorumda aralrindaki konuya koskoca insanlar banane diyor ki haklida menfaatimizi dusunsek dusunsem esimi annesiyle gorusturmek istemem veya mahkemede gidipte yardim etmem menfaatimizi dusunmedik hic bi zaman konu soyle ki biz daha fazla karistikca daha fazla sarpa saricak ve bizde o konuda suclu konum olucaz anlatabildim mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…