Yine baskalari yuzunden can sikintisi

Zaten siddetten acilan davada sahitim sirf allah korkusu icimde oldgumdan sahit olmak istedim.

Bu yorum senin. Demek ki şiddete şahit olmuşsun, Allah korkusu dediğine göre. Boşanma duruşmasında da aynı şeyi söyleyeceksin. Kayınvalidenin boşanma gerekçeleri ne ise, onları söyleyeceksin. Sen zaten bu adamın kötü olduğunu biliyorsun. Sizin yanınızda bir şey dememesi onu iyi koca yapmaz. Zaten dövmüş kadını, sende görmüşsün. Bunları anlatacaksın.

Gerçekten Allah korkun varsa şahit olursun, ne diyeyim.

Bosanmada adam kendi davaci konumunda ve dilekcesinde nafaka vericegini mahkemenin belirledigi kosullarda kurallara uycagini soyluyor

Dilekcesinde iftiralar bulunuyor zaten fazlasiyla tiksinc bir insan kendisi soyleki nafaka vermeyide kabul etmia dilekcesinde

Ben biliyorum bu durumun ne kadar zor olduğunu. Bizzat yaşamasam kendi ailemde, mecbur değilsin yapma derdim. Ama bu işler öyle devlet kadını koruyor demeye benzemiyor. İspat edemedin mi kimse kocası dövmüş, sövmüş demiyor, sen suçlu çıkıyorsun. Yıllarca emek ver, sonra 300 lira nafakayla eyv diyorlar.

Bak kaç sene oldu, hala sürüyor annemlerin davası. Onca insan şahit oldu yaşananlara, bir Allah'ın kulu şahitlik yapmadı mahkemede. Çok üzülmüştüm o zaman. Allah'tan korkuyorsan yap. Çok önemli bu.

Hani

Çok açık ve net bir dille ben gelin olarak hem de yeni gelin olarak böyle bir mevzuda ne şahitlik yaparım ne arada kalırım.Ailemde kesinlikle bana kızar de geç.Yok kırılmasın üzülmesin dersen,sen yıllarca kırılırsın.

Bak şu an kayınvalidenin karşı dava açma hakkı var. Kayınpederin ben suçsuzum diye dava açıyor. Kayınvaliden de asıl ben suçsuzum, o hatalı diyip dava açabilir.

Diyelim ki boşandılar. Kayınvalidenin evi var mı? Kayınvalidenin evi yoksa bu adam ev kirasını ödeyecek mi? Kayınvalidenin kurulu düzeni bozulacak mı, yoksa adam evden gidecek mi?

Diyelim ki evin tapusu adamın üzerinde ve kayınvaliden dava açmadan boşandı. Hakim çocuklara nafaka, kayınvalidene nafaka verdi ve ayrıldılar. Adam boşandıktan sonra defolun bu evden derse kayınvaliden ne yapacak? Sen mi bakacaksın?

Diyelim ki, ortada ev, mal, mülk yok. Kayınpeder sürekli nafakayı geciktiriyor. Bu kadın ne yapacak? Kirasını nasıl ödeyecek, çocuklara kim bakacak? Sen mi?

Olması gereken kayınvalideniz ya karşı dava açıp, tazminat talep edecek, ya da kayınpederiniz boşanma davası açmak konusunda haksız bulunacak ve boşanma gerçekleşmeyecek. Anladığım kadarıyla kayınpederiniz sinirli ve şiddete eğilimli. Bu durumda kayınvalideniz şikayetçi olup, adamı evden uzaklaştırabilir, ve devletten de yardım alabilir. Hatta doğru bilmiyorsam düzeltin ama evden uzaklaştırmalarda maaşın bir kısmıda evdeki kadına veriliyor.

Eğer tapulu ev varsa, o evi kayınvalidenize bırakacaksa, nafakayı ödeyip, çocukların velayetini de anneye verecekse şahitliğe gerek yok. Ama 3 kuruş nafaka verip çekilmek derdindeyse, üzgünüm şahitlik yapmazsanız kayınvalideniz kalan ömrünü sefalet içinde geçirecek. Bu işler hiç kolay değil.

Ben iki tarafida sevdigimden falan degil yarin ki mahkemde iki tarafinda hakaretlerini soylicem mesela siddeti gordgumde soylicem kaynpedermde ddm sahit olurum diye bundan cekindigim bir sey asil sorun bsanma dvasi benm icin

Ben iki tarafida sevdigimden falan degil yarin ki mahkemde iki tarafinda hakaretlerini soylicem mesela siddeti gordgumde soylicem kaynpedermde ddm sahit olurum diye bundan cekindigim bir sey asil sorun bsanma dvasi benm icin

Asıl suç kimde, sen onu söylesene. Ortalığı kızıştıran, şiddet uygulayan, problemli, sorunlu, evlilik birliğini bozan kişi kim?

Soyle
Soyle bir yapi var ama kacak ve 2001 oncesi oldugu icin ortak paylasima girmiyor kayinvaldem ayri bi eve kendi rizasiyla cikiyor ve kayinpdrm toplam 5cocuk ama 3ne 18 buyuk olanlr istemiyor cunku 3 tanesine mahkemenin mal varligini beyan ederek ne kadar verirse odicegini yalniz son 2cocugun velayetini istedgni belirtmis

Asıl suç kimde, sen onu söylesene. Ortalığı kızıştıran, şiddet uygulayan, problemli, sorunlu, evlilik birliğini bozan kişi kim?
Ben bilemem bunu sonucta benden oncede buduruma gelip tekrar barisan insanlar bunlat hangisi suclu bilemiyrum bende oncede boylelerdi geldim yine boyleler

Tamam ayrı eve kendi rızasıyla çıkacakta kayınvaliden çalışıyor mu? Emekli maaşı var mı? Ayrı evde nasıl geçinecek? Çocuklar 6 yaşında demişsin o adam onlara nasıl bakacak? Vermek istiyor mu kayınvaliden çocukları?

İste bende soyle anlatmak istiyorum bu iki insan yetiskinler sonucta ve bu olaylara yillarca sahit olan komsulari var ve bu iki insan ayni bu noktaya gelip bosanmadan vazgecip barisms insanlar yine aynisi olmicagi ne malumm diyorum

Ben bilemem bunu sonucta benden oncede buduruma gelip tekrar barisan insanlar bunlat hangisi suclu bilemiyrum bende oncede boylelerdi geldim yine boyleler

Tamam da senin evde gördüğün kadarıyla ilk küfür eden kim, sinirli, agresif olan kim? Sen mahkemede de böyle dersen şahitliğinin anlamı yok. Hakim şiddetin nedenini de soracak çünkü.

Calisiyor emeklisi yok kizida kendide calisiyor kayinvalidm cocuklari vermicgni belirtti avukatlarida siddetten raporu var hem bu sebepten hemde cocuklarn yaslarinin kucuk olmasi sebebiyle anneye verilcgni soylemis kendisine gecinmeye gelmsken kaynvldmn annesi yanina gelicek kendi kizi ve annesi gelirleri var

Siddetin
Tamam da senin evde gördüğün kadarıyla ilk küfür eden kim, sinirli, agresif olan kim? Sen mahkemede de böyle dersen şahitliğinin anlamı yok. Hakim şiddetin nedenini de soracak çünkü.
Benim anlatacagim dugun gunundn beri bilmedigim bir tartisma icerisinde baba ve kiz cunku tartsmann ckisini bilmiyorum ben o gunden beri bir hirlasma var ayni binada yasyoduk o gunde kayinpedrm geldi esiyle arasinda agiz dalasi oldu ve sonunda birden vurdu o sirada yanlarina gidim derken panik atagim tuttugu icin gidemedm yigildim hemen polisi aradim o sirada kayinpedrm siddti uyglmya dvametmis goremedim tabi benm gordgm nasil basladigi

Sen bu şekilde anlatsaydın en baştan... Kadının ekonomik durumu iyiyse, kocasından da alsın nafakasını madem ayrılsın. Çocukları vermezler babaya, aynen. Ama şiddet davasında düzgünce ifade vermeniz lazım. Adam dövüyormuş sonuçta. Boşanmada da sizin şahitliğiniz nafaka ve tazminat miktarını belirleyecek, eğer hakim kayınvalidenin ifadesine inanırsa kayınpederinin maddi durumuna göre mümkün olan en yüksek nafakayı bağlar. Bilgin olsun.

Bu şekilde detaylı anlattırmazlar yalnız. 2 dakika ancak konuşursun. Konuyu uzatırsan hakim uyarıp, azarlar. Kısa kısa anlatacaksın, detay vermeden, uzatmadan ve sakin sakin konuşacaksın.

Bu şekilde detaylı anlattırmazlar yalnız. 2 dakika ancak konuşursun. Konuyu uzatırsan hakim uyarıp, azarlar. Kısa kısa anlatacaksın, detay vermeden, uzatmadan ve sakin sakin konuşacaksın.
Zaten anlatacagim birbirleriyle agiz kavgasi yapip en sonunda kayinpederim kaynanama yumruk atti gorduklerim bu kadardir

Zaten anlatacagim birbirleriyle agiz kavgasi yapip en sonunda kayinpederim kaynanama yumruk atti gorduklerim bu kadardir

Aynen. Hayırlısı olsun hepiniz içinde.

Bu arada seni kıracak bir yorumum olduysa kusuruma bakma. Cidden bu konu benim için hassastır. Konuyu detaylarıyla yazmadığın için ben kayınvaliden ciddi anlamda mağdur olacak diye düşündüm. İyi de olsa kötü de olsa kadın neticede. Ve sen kayınpederim dövdü diyince tahammül edemedim bu duruma.

Tam anlatamamis olabilirim benim tek anlatmak istegil bosanma dvasina katilmk istemdgmi kayinvalideme demem nasil olur nasil desemdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…