yine başroldeler!

Oğlumuzdur, yapmaya mecburdur, durumları iyi, biz yaşlıyız vs. düşünceler yanlıştır bence. Sonuçta o artık evli. Bir şey istenirken emrivaki mantığıyla değil de gerçekten ihtiyaç çerçevesinde istenmeli. Çocuğun anne baba sevgisini suistimal eden az aile görmedik. Konu sahibi arkadaş belki söyleyememiş ama ben art niyet görüyorum. Ayrıca o araba da suyla çalışmıyor hamile haliyle çalışıp kimsenin benzin parasını ödemek zorunda değil. Bir kıyas yapmak gerekirse konu sahibi arkadaşın kayınvalidesi hamileyken muhtemelen yatıyordu ama o çalışıyor. Bu durumda arkadaşımın analık hakkı kocasının üstüne de geçer yani kayınvalidesinden daha çok anne. Kimse kimsenin hayatını zamanını kontrol edemez. Analık hakkı başka suistimal başka.

oğlunun o saatte işten geldiğinide bal gibi biliyordur..herşeyi dile getirmek gerekmezki hani onlar anne babaya düşünmeleri gerekrdi...yemeğini yedimi bakalım düğün dediğin hadi 11 de bitsin onları alcak bırakcak saat olacak gecenin körü....o çocuk sabah işe nasıl gidecek bunları iyi bi anne düşünmezde kim düşünür acaba???

Belki düğün salonu oğlunun evine yakındır?

Şimdi biz işin tam içini bilmiyoruz.

Zaten konu sahibide haksız olacagı anlaşılacagı şeyleride yazmaz ki.

Hem kendini haklı çıkarmaya yönelik yazmış.

Belki günler öncesinden sözlenmiştir bu gidilme işi.

Hadi diyelim annesi düşünmedi,Kocası desin anne yorgunum gelemem diye ozaman suçun birazıda oğlunda?

Yav bu arada anneyi bi yere götürmek ne zamandan beri suç oldu

vlla bnm kayınvalidem biraz terstir ama...söz konusu çocuğunun kesesi ise orda durur ne zor kazanıyor bnm çocuklarım der....
bize gelir geri gidiceği zaman bıraksın anne derim olsun ben giderimmm mazot pahalı der.......ve yorgunsa hele onları yerinden kımıldatmaz bile ....

sabahın 7-8inde evden çıkıp işe gitmiş ve 25 dakika önce gelen eşim annesigilin telefonuyla kendi arabasını yeni yıkattığı için benim arabamıda alıp kaynanamları düğüne bırakmaya gitti.
1. bu memleketin hiç mi dolmuşu otobüsü yok? bigunde binmeyi deneyin!!!
2. eşim yeni ewe geldiğini söylüyor yorgunum diyor hala diorsunuz gel bizi bırak.
3. madem o kadar bi tarafın ağır, gitme elalemin düğününe! sanki tek oğlunuz olan kocamla benim düğünüme millet akın mı etti???
4. hadi simdi bıraktı ya bide gidip düğün cıkışı onları almak war.

ya burdan sesleniyorum lütfen yeter! bukadar yüzsüz olmayın ki adamlar o kadar hakkı gibi görüor ki bunu! ama suç benim saf eşimin galiba dicem götürmese ona küsüyorlar bunuda biliyorum! yeter ama ya ağlıcam!

ewden cıkarken eşimle kawga ettik. dedim ta burdan seni mi çağırıyorlar yuh diye. oda bana bağırdı bıktım ya ikiniz arasında kalıyorum diye... bende dedim benim yaptığım bi b.k yok kusura bakma diye...

ne yapmalı? yoksa susmalı mı? ama içim parçalandı!:43:

Yahu yorgunum demiş iste adam

Neden?

Birçok bayan hasta oldugunda bakarız diyor.

ŞUrdan bi markete, düğüne, komşuya götürmek çok mu? Ne kadar abartıyorsunuz.

ben dinç isem eğer kimseye kendimi baktırtmam
verdiğim örnekleri hatırlarsanız sevinirim kaç yaşında insanlar gayette araba kullanıyo spor yapıyo kendi yaşındaki yaşlılara refakat ediyo
ilerde kayınvalidem olrda bana derseki gel kızım bi markete gidelm tabi giderm, yeri gelir düğünede bırakrm komşuyada
ama sabah güne götür öğlen başka yere akşma düğüne geceyede geri evne ee ben neym şoförmü
insan kendi düşünür ya benim oğlum gelinim yorgun şurdan bz gdelm hem havada alrz iyide gelir diye yaşlıymış gibi davrnmlar niye

arkadaşlar yazdıklarını okuyorumda binkere allah kayınvalidemden razı olsun diyorum . valla zor allah sorunu olana yardım etsin

Belki düğün salonu oğlunun evine yakındır?

Şimdi biz işin tam içini bilmiyoruz.

Zaten konu sahibide haksız olacagı anlaşılacagı şeyleride yazmaz ki.

Hem kendini haklı çıkarmaya yönelik yazmış.

Belki günler öncesinden sözlenmiştir bu gidilme işi.

Hadi diyelim annesi düşünmedi,Kocası desin anne yorgunum gelemem diye ozaman suçun birazıda oğlunda?

Yav bu arada anneyi bi yere götürmek ne zamandan beri suç oldu

e tmm işte. yakınsa yürüsün daha genç insanlar 50 yaşında bile değil...
konu sahibi pekte bayılmıyor eşinin ailesine ama bence bu kronikleşmiş bi durum olmasa buraya konu açmazdı ve sürekli olan bi durum diyor....
anneyi bi yere götürmek sorun değil ama evlatları taksi gibi kullanmak bennce şu andan itibaren şuç....

kız dert yandığına yanacağına pişman olmuş, ben olsam böyle bi talepte bulunmazdım evli oğlumdan, oğlum o benim özel şoförüm değil, şu saatte bırak şu saatte al:27:

Allah yavrunuzu size bağışlasın.Bahtı açık olsun.

Ne diyelim annelik böyle birşey siz anlattınız neler çektiğinizi.Ne kadar zorluklarla.

Bilmiyorum artık gerisi diğer hanımlar düşünsün.

öncelikle merhaba,allah bebeğinize sağlıklı ömür versin güle güle büyütün.yazınıza ,tavrınıza,saygınıza hayran kaldım.elbette herkes aynı fikri savunmayabilir ama bu cümlelri urarken saygı sınırını aşmamak gerek.sizi tebrik ediyorum hem anneliğinizi hem de yaklaşım tarzınızı.sevgiler...

oy canım ya allah oğlunu sana bağışlasın kurban olurum yaa:nazar::nazar::nazar::nazar:
bende bundan bahsediyorum işte...

ğüzell ve duygulu bir özet olmuşş
haklısınızz

Çok sağ olun kızlar. Herşeye rağmen anne olmak anlatılamaz bir duygu, güzel Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.

siz daha şimdiden kaynana adayı olmuşsunuz. kadınlar bence oğulları evlendikleri zaman onların artık yeni bi evi ve ailesi olduğunu kabullenmeli. ikidebir o aileyi, taciz etmek o evde huzursuzluktan başka bişeye yaramıyo görüldüğü gibi. kadın ayda yılda bir bi düğüne gitmiş olsa amenna, konu sahibi burda güzdüz ev oturmalarına bile biz taşıyoruz diyor. az yesin de kendine bi şoför tutsun en iyisi.

Canım ben öyle merhametli bir insanım ki benim gelinim oğluma benim yüzümden o şekilde bağırsa, sanırım o isteğim ilk ve son olur. Yavrumun yuvası dağılmasın, aman huzurları kaçmasın diye doğru düzgün arayamam bile. Bu arada bu taciz değildir, ricadır. Sen beni konu sahibi arkadaşın kaynanası gibi görmüşsün; ama ben öyle zırt pırt kimseden bir şey isteyen biri değilimdir. Tanımdan yargılamak nasıl da yanlış...
Bir de şöyle düşünün lütfen; biz eşler olarak hiç mi kocamıza nazlanmadık? Yorgun olduğunu bildiğimiz halde "şuraya gidelim, ya hadi lüüttfeen aşkımmm" diye dilimizi eğip bükmedik? Bunu anneler yapınca neden kötü oluyor, ah onu da bir anlasam??

kadın akşam yemeği için hazırlanıyor adam yemeğini yiyecek çoluğuyla çocuğuyla dan diye telf hadi bizi bırak .....yooohhhh yeeaaaa:27:
bu insanların hayatından çalmak değilde nedir. bencillik işte ötesi yok....yine diyorum anne oldu diye kanatlı melekmi oluyor hherkezzz kötülerde anne oluyor bunu
herkez kabak gibi biliyor.....:97:

ne zamandır anneler oğullarını arayınca taciz oluyor yada annelerini oraya buraya götürünce şoförü oluyor.evlendiler diye çocuklarımızdan tamamen mi uzaklaşacağız.:50::50::50:

evlendiler diye tamamen uzaklaşılmaz ama onların bi yuva kurduğu aklın bi köşesinde sıkı sıkı tutulur...annenin evladını araması taciz olmaz sadece işi düşünce ararsa adını koyamadım ben o olur işte...

bu uzaklaşmak değilki canım sadece "karşılıklı saygı", doktora gidersin hastasındır tabii ki oğlunu arar söylersin, her gezmeye gittiğinde arıyosan bu resmen şoför yerine koymaktır, her zaman konulara gelin ya da kaynana tarafı tutarak değil objektif bakan bir üye olarak ben burdaki annenin oğluna saygısı olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:
bu uzaklaşmak değilki canım sadece "karşılıklı saygı", doktora gidersin hastasındır tabii ki oğlunu arar söylersin, her gezmeye gittiğinde arıyosan bu resmen şoför yerine koymaktır, her zaman konulara gelin ya da kaynana tarafı tutarak değil objektif bakan bir üye olarak ben burdaki annenin oğluna saygısı olduğunu düşünmüyorum

Zırt pırt oraya buraya kendini gezdirtmesi hoş değil gerçekten. Sabah gezme, akşam gezme eve de uğrasa keşke azıcık :1: . Anne dediğin yavrusunun yuvasını düşünmeli. Hani gece yarısı bi akrabanın düğününden dönmek olsun mesele, arayabilir kırk yılda bir. Ama ikide bir cık yanlış. Hoş ben onun yerinde olsam hiç aramazdım. Kadıncağız hamile hem de sonlara gelmiş neredeyse. Evde yalnız bırakılması tehlikeli olabilir. Böyle durumlarda hiç o düğüne gitmemek daha mantıklı.
Benim demek istediğim sair zamanda ve kırk yılda bir anne oğlundan bir ricada bulunamaz mı??

doktora gidersin oğluna söylersin götürür. tamam ama sadece doktora giderken mi yani normal zamanda oğlun yada kızın seni bir yere götüremez mi? yani illa ki zor durumda yada gidemeyecek durumda mı olmak gerekiyor bunun için?

önemli olan belli bir şeyleri abartmadan yapmak değil midir? düğüne de götürürsün,gezmeye de götürürsün,hastaneye de.önemli olan sadece karşı tarafı bunaltmamak değil mi? zaten sen bukadar abartmasan yada bunaltmasan,emrivaki yapmasan karşı tarafın daha çok içinden gelmez mi daha çok bir şeyleri yapmak istemez mi?

ben böyle düşünüyorum. düğüne götürmekte anormal bir durum değil götürülebilir yani ne var bunda.ama bunun nekadar sıklıkla yapıldığıdır belki konu sahibini bunaltan.normal şartlar olsa ben sanmıyorum ki bu sizin özel şoförünüz mü neden götürsün diyeceğini.

belki k.valide,kayın peder bunu sürekli yapıyordur,alışkanlık haline getirmiştir ve arkadaşımızda patlamıştır böyle sonuncusunda. götürüp getirmek için illa ki yaşlı olmak,ihtiyaç sahibi olmak mı gerekli? insan kıyamaz anne-babasına yine götürür üstelik onlardan istek beklemeden kendi içinden gelerek yapar,hatta eşi der ki annenleri götür nasıl gidip dönecekler.ben böyle düşünüyorum ve bunu uygulamaya çalışıyorum elimden geldiğince. karşı taraf kıymetini bilir yada bilmez,sevinir yada sevinmez beni bağlamaz benim üzerime düşen budur derim kendi kendime.
konu sahibi arkadaşım da hamileliğin verdiği duygusallık (eşiyle oturacağı bir akşamın hayalini kurup bu durumla karşılaşmak ) ve aynı durumun sık olarak tekrarlanması sonucunda böyle bir tepki verdi diye düşünüyorum ben.

bi çok arkadaşla aynı şeyi yazıcam belki ama , konu sahibi arkadaşa destek vermeden geçemiycem ,

öncelikle bende yaşlılardır falan diye düşündüm ama sonra açıklanmış 49 falanlarmış , otobüs dolmuş sıkıştepiş yada düğüne giderken süslü oldukları için binmek istememişlerdir doğal , ama takside mi yok ? bide arkadaş şey yazmış hatrımda doğru kaldıysa "tee burdan çağırdılar" demiş , e evleri yakın olsada bi derece dicem , oda uzak , bide kimbilir düğün nerde ? e insaf ...

sabahın köründe işine gitmiş adamı , evine yeni gelmişken çağırmak hakkaten yavrusunu çok seven ve düşünen bi ailenin yapacağı bişey , hemde dönüştede alcakmış adamcağız , düğün kimbilir kaçta biter , adam erken kalkcak belki yorgun uyucak etcek , bunlarıda düşünen yok.

ben tanımadığım bi insanın haline acıdım , kendi ailesi acımamış valla garip , bu olayda kayınvalide ve kayınpedere hakverenlerde bi garip , doğurup büyüttüler diye , keyfi her durumda onların ayağına koşmak gibi bir zorunluluğu yok kimsenin , hemde gelinleri gocunmadan sürekli zaten onları biyere götürüyorsa...

bence bunlar şımarmış ...

niye eşinizin görmesini istemiyosunuz ki,anne babasına yüzsüz demişsiniz altı üstü?
ben burda yazdıklarımın hiçbirini eşimin görmesinden korkmam mesela. çünkü gerçekte nasılsam burda da öyleyim.
ama demekki siz değilsiniz...neyse benim içim rahat,sizin olmasa iyi olur.altı üstü eşiniz anne-babasını düğüne götürmüş diye parçalayın kendinizi,hatta yetmedi krizlere girin belki eşiniz ailesinden soğur...

ya bu ne bicim bir usluptur?

arkadasim benim anlamadigim yorum yap yapta bu öfke niye bu kadar kinci yazmak nyie?

:19:

şimdi siz eşinizin ailesine kızıyosunuzya aynı şeyi sizin anneniz yapsa eşiniz ölüyo olsa gönderirsiniz tabi herkesin annesi kendine kıymetli derde bak hiç derdin yok galibaki böyle saçma şeylere takıyosunuz ben bu konuya sadece gülerim şükür edinde allah büyük dert vermesin :35::63::95::60::60::60::60::60::60:

Back
X