• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine bayram yine sorun..

Almazsa almasın zaten böyle dile getirince almanın bence hiç anlamı yok. Eğer gönlünden koparsa hediyeleşme babinda teşekkür eder geçersin. Ha belki adettir sizin orda ama almıyorsa yapcak bir şey yok. Bizde de vardır adetler gerçi babaannemden başkası dillendirmedi bu adet diye annemden duymadım da .Bana da nişanlıyken almadılar 2senelik evliyim alınmadı yine ama bu bayram içinden gelmiş kayinvalidemin eline para geçince gel harcayalim dedi gittik harcadık geldik :-) içinden gelerek yapsın boşverrr.

böylesi beklentiler saçma bana göre.Kayınvalidem bana kıyafet almak zorunda mı,ne ilginç bir düşünce.Artık onlar da senin ailen.Adet adı altında ne diye erkek tarafına yükleneceğim ?

1,Size bayram da kıyafet almaması yada pazardan alması mı ?
2, 20 tl harçlık vermesi mi?
3, Bayramın ilk günü orada olup size kurban kesilip yenilmesi mi?
4,Yumurta ,peynir vs.. yaptığı şeyleri getirmesi mi ?
5, Yoksa annenizin takmasını mı ? sorun ( annenizin takması ayrı bir tuhaf )

Evet geline hediye alınabilir... Herkes bütçesine göre alır kimi gider pazardan kimi en iyi mağazadan.... Bunu düşünüp yapmaları önemli değil mi? Eee insaf 4 bayram geçirmişsiniz bu insanlar size 4 bayram kıyafet mi alacak.... Damada saat, damadın yüzüğü,nişanda giydiği kıyafet,damatlık,traş takımı ,eşorfman takımı vs... şeyler alınır siz aldınız mı?Bu düğün , nişan olaylarında adetler pek düşkün oluyoruz ama iş kv gitmeye, saygıya yada erkek tarafına gelince bu adetleri es geçiyoruz... Adetleri de kendimize göre şekillendiriyoruz resmen... Bence anlattıklarınız bir sorun teşkil etmiyor....

mağazaya gidip herkesin alabilecğei şeylerden çok daha güzelini yapıyor farkında değilsiniz köyden gelme reçel süt kim bulmuş da yesin, ayrıca kadının durumu yoksa, veya mağaza filan görmemişse bunda diretmenin ne anlamı var. çok saçma bu adetleri bahane edip bişiler istemek kayınvalideniz adına üzüldüm açıkçası gelinine yaranamamış bütn iyi niyetine karşı

Ben 9 senelik evliyim kaynanam hala bayramlik alir. Onlarda adetmis bana cok acayip geliyor koca kadina cocuk gibi bayramlik alinmasi. Kac kere dedim gerek yok zahmet etmeyin diye, bu kez de aldigimi begenmiyor diye laf etti.
Bence siz de gerek yok diyin, cidden gereksiz bence, annenize de onlar alacakti ben istemedim diyin olsun bitsin.

ilyas salman'ın bir filmi vardı ŞAŞKIN ÖRDEK . o geldi gözümün önüne. takılmayın böyle adetlere mutluluk bozmaktan başka işe yaramaz.

Arkadaşım bence yat kalk haline şükret. Kadın yine elinden geldiğince birşeyler yapıyormuş ki, köyde yaşıyor birsürü şey gönderiyor zaten diyorsun. Eşimin annesinin, hiç abartmıyorum şuanda evimde ne bir kürdanı var nede bana aldığı bir çorap. Aksine, eşimin düğünde bana aldığı takıları ulu orta herkesin içinde beni azarlayarak, onları çıkartıp bana vereceksin dediğini bilirim. Ha, adet bilmezler mi, işlerine gelince çokta güzel bilirler. Bence teklif etmesi bile yeterli.

Ayyy , en sevmedigim mevzular..

Bayram grldide grline ne alalim , yahu zaten kadin koyde yasiyormus kendine gore seyler gonderiyormus..
Kiyafeti neden onlar alsinki , anliyamadim yani..

Bende nisanli kaldik ama kesinlikle nr ben ne ailem boyle seyleri konusmadik aklimiza bile gelmedi.
Bence bos seyler bunlar....

1,Size bayram da kıyafet almaması yada pazardan alması mı ?
2, 20 tl harçlık vermesi mi?
3, Bayramın ilk günü orada olup size kurban kesilip yenilmesi mi?
4,Yumurta ,peynir vs.. yaptığı şeyleri getirmesi mi ?
5, Yoksa annenizin takmasını mı ? sorun ( annenizin takması ayrı bir tuhaf )

Evet geline hediye alınabilir... Herkes bütçesine göre alır kimi gider pazardan kimi en iyi mağazadan.... Bunu düşünüp yapmaları önemli değil mi? Eee insaf 4 bayram geçirmişsiniz bu insanlar size 4 bayram kıyafet mi alacak.... Damada saat, damadın yüzüğü,nişanda giydiği kıyafet,damatlık,traş takımı ,eşorfman takımı vs... şeyler alınır siz aldınız mı?Bu düğün , nişan olaylarında adetler pek düşkün oluyoruz ama iş kv gitmeye, saygıya yada erkek tarafına gelince bu adetleri es geçiyoruz... Adetleri de kendimize göre şekillendiriyoruz resmen... Bence anlattıklarınız bir sorun teşkil etmiyor....
Erkek icin saydiklarinizi yaptik evet.hatta ailem dogum gunu oldugunda bakar montu yoksa mont ayakkabi yoksa ayakkabi vss kutlama vasitasiyla alir sevindirir..alip almamasindan ziyade insan hatira olsun önemsensin istiyor..el üstünde tutuyorlar bizde damadı..elimiz hep açıktır..adetten ziyade kızım bu senin demek sanirim.yoksa parasinda pazarinda degilim

Herkes biraz özel hissetmek ,el üstünde tutulduğunu göstermek istiyor böyle zamanlarda.Ama kıyafete,bayrama,doğum gününe falan bakmayın baktırmayın bence.Bunu anneniz için yazdım maalesef el ne der sözüne çok bakıyor anneler.

Bazen ne kadar saçma adetler oluyor yahu. Üç kuruşluk kıyafet bile sorun ediliyor. Neyin adeti bu? İçinden gelirse alır yoksa almaz illa alıncak denmesinin mantığı nedir? Ne istiyorsanız gidin kendiniz alın, kimseye minnet etmeyin.

Kirmak istemem ama suan yeni evliyim 2 seneye yakin soz nisan gibi tanisma evresi gibi durumlar oldu nisanlilik donemindede soz donemindede hic bir bayram kalkipta annem onlardan bisey beklemezdi kaldiki bende yani bu adeti anlayamiyorum bizde yok heralde annem zamanindada yokmus yani he iste islerine geldi almamislar diyebilrsiniz ama kayinvalidem sagolsun bi yere gittigimizde alisverisse banada alir bisiler ceyizime olsun ust olsun her konuda boyle adettir diye hic dayatmadik yok harcligi yok bayramda elbisesi yok bayramda hediyesiydi diye falan boylee adetleri duydukca bunlari sorun yapanlari gordukcede sasiriyorum herseyi adetlerimize goremi yasiyoruz noldu sevgiyee hersey parami diyesim geliyor gercekten

Maalesef bizde de böyle bir adet var.. Bayram gelince iflasın eşiğine geliyorduk :)
Eğer onlar size adet diye bi şeyleri dayatmıyorsa sizin böyle bir beklentiye girmeniz hoş olmaz..
Bence böyle şeyler gönülden gelmeli..Aksi halde düğün dernek zehir oluyor..

Maalesef bizde de böyle bir adet var.. Bayram gelince iflasın eşiğine geliyorduk :)
Eğer onlar size adet diye bi şeyleri dayatmıyorsa sizin böyle bir beklentiye girmeniz hoş olmaz..
Bence böyle şeyler gönülden gelmeli..Aksi halde düğün dernek zehir oluyor..
Var onlarinda adettir siz yapacaksiniz diye sözleri..nişanım oldu salonda tek bir sac parasini kiz öder diyip aradiklari oldu 60'70 bişidi..geliyor ilk geline şunu aldim bunu yaptim anlatiyor ben daha bişey göremedim..bu gunlerde önemsenim bari dedim..bunun için huzur bozmam istiyorum demem.diyemedigim icin burda paylasmk istedim

Ustunuz basiniz mi yok giyecek?

Meseleye gel...

Var onlarinda adettir siz yapacaksiniz diye sözleri..nişanım oldu salonda tek bir sac parasini kiz öder diyip aradiklari oldu 60'70 bişidi..geliyor ilk geline şunu aldim bunu yaptim anlatiyor ben daha bişey göremedim..bu gunlerde önemsenim bari dedim..bunun için huzur bozmam istiyorum demem.diyemedigim icin burda paylasmk istedim
En iyisini yapıyorsun bunlar için huzurunu bozma.. onlar öyleyse senin de beklemen normal tabi..

Back
X