1. Sorunuz için
Ben olsam o komşumu bozarım. Resmen evinize göz dikmiş hiç hoş değil. Tum komşularımla mesafeliyim ve hepsiyle çok iyiyiz :)
2.Sorunuz için
Öncelikli kişiler geldiğinde tabii ki de yer vermelisiniz ama ben sizin demek istediğinizi anladım. Herkes çocuk oturuyor diye sizden yer vermenizi bekliyor. Öncelikli kişilerin oturabilmesi için koltuklar var, o koltuklarda oturanlar kalsınlar bir zahmet.
Çocukların kasları tam gelişmemiş olduğundan daha çabuk yoruluyorlar ve bence diğer yetişkinlerin yer vermesi daha doğru.
Bence zaten öncelikli kişiler iş giriş çıkış saatlerinde de toplu taşımaya mecbur olmadıkça binmesinler. Hamileyken daha karnım belli olmuyordu, işten yorgun argın çıkıp 2-3 vesaitle eve geliyordum bir de yaşlılar gezmeden donerlerken sürekli kalkmam için baskı uyguluyorlardi. Amannn Türkiye de trafik ve toplu taşıma çilesi bitmez.
Toplu taşıma halka hizmetten ziyade gelir getirmesi için var. Tıka basa dolmazsa da kar bırakmaz malum. Halk olarak bizde böyle gereksiz olayların içinde buluyoruz kendimizi.