Yine ben ...Bir başlık iki soru komşu ulasim

Neden haksisim mesela ha ben oturmusum ha çocuk ne fark eder orada ikilemde kaliyorum
Cocuk kucaginizda olmalı en dogrusu bir defa annesi ayaktayken oturtulan cocuk duyarsiz olur bu kadar pamuklara sarmayin.görüyorum yaşlı adamlar teyzeler biniyor bu tip cocuklar ergen olmus yerinden kalkmıyor neden çünkü sevgili anneleri sag olsun.
Komşu da kıskanç zaten görüşmeyin.

Yaşlılar konusunda hamileyken kötü deneyimlerim oldu. Öncesinde hep yer verirdim. Bir gün hastaneye gidiyorum karnım burnumda resmen, otobüse bindim kimseden de yer beklemeden ortaya geçtim, genç bir çocuk kalkıp yer vermek istedi bana, teyzenin biri inanılmaz bir çeviklikle resmen üstüme atladı beni itti oraya oturmak için. Dengemi yitirdim otobüs hareket halinde olduğu için, tam düşecekken yine aynı genç tuttu beni sağolsun. Teyze de hiçbir şey olmamış gibi geçti güzelce oturdu. Yüzsüz belli, normalde carlarım ama zaten riskli hamilelik, iyice sinirlenmeyeyim diye ses etmedim. O günden sonra da yer vermek isteyen gençleri asla kaldırmadım çünkü kenarda hep atılmayı bekleyen bir teyze/amca mutlaka vardı. Otobüse binerken itip kakanları falan saymıyorum zaten. Bir neslin çoğunluğunda sıkıntı var sırf yaştan dolayı istediklerini yapmaya hak görüyorlar maalesef.

İki kişilik ödeme yapınca aylık tutarı göz önüne alınca sizi yargılayamıyorum. Toplu taşıma çok pahalı artık çünkü. İkinciside bizim toplumumuzda çocuğun oturduğu koltuk boş gözüyle bakılıyor. Bir keresinde yengemin 5 yaşındaki çocuğuyla bi yere gidiyoruz bi tane 50 li yaşlarda bi kadın çocuğa kalkta biz oturalım diye tersledi.Sanki onun yolculuk yapması hakkı ama çocuğu otobüse niye bindirmişsiniz bide koltuğa oturmuş havalarında.3 koltuğunda parasını ödedik bula bula çocuğun oturduğu koltuğamı göz koydunuz çocuğu heleki toplum içinde asla bu şekilde konuşamazsınız dedim. Çünkü kendinden güçsüze diş batırma çabaları. O kadın ne kadar bireyse çocukta o kadar birey. Gerçekten yaşlı engelli ayakta yolculuk yapamayacak biriyse yer veririm seve seve. Hamileykende çocukluda kullandım kimseden birşey beklemeden ayakta gideceğimi kabul ederek bindim. Gözlerimle kimseyi ayıplamadım. Eğer çirkin bir şekilde cazgırca azarlar bir şekilde yer isteniyosa vermem çocuğumuda kaldırmam. O bireyse benim çocuğumuda birey. Yaşlı olarak saygı bekleniyorsa oradan kaldırdığın kişiyide saygı çerçevesinde nezaketen rica edilmesi gerekir. O zaman öpüp başıma koyarım

İlk sorunuza söylemelisiniz bence arkadaşınıza bu konudan artık rahatsız olduğunuzu.
İkinci soruya da benim kızım da 4 yaşında asla kucağımda oturmuyor kabul etmiyor kendi başına oturuyor ben yanında ayakta dıkılıyorum sizi o yüzden anlıyorum dinletemiosun laf ama bana bu zamana kadar kimse çocuğu kaldır demedi belki küçük olduğu içindir ben yanında otursam o ayrı otursa ben kalkıp kimse bişey demeden yer veriyorum neden kalktın derse açıklıyorum büyüklerimize hastalara bebeklere yer vermeliyiz diye oda sende büyüksün ama dedi bir kaç sefer bnde o zaman kalk bana yer ver annecim diyorum ama ben ayakta gidemem ki diyor bizi örnek alıyorlar sonuçta onlar bizim aynalarimiz demek istediğim siz davranışlarınızla örnek olun

İlk sorunuz ...bence abartmissiniz özeniyor olabilir.
İkincisine gelince " bazen yer vermek istemiyor" derken??? bence bu hiç doğru değil ..hele bebekli yada yaşlı insanlar dururken çocuk oturuyorsa sizde kararı ona bırakıyorsaniz öyle alışır..bence bu saygısızlık...ben çok sinir oluyorum yaşlılara yada bebeklilere yer vermeyen herkese...çocuğuma da bunu öğretmeliyim ki öyle devam etsin...ayrıca siz ayaktayken o oturmasin..ille oturacaksa siz oturun kucağınıza otursun madem

Bu arada eklemeyide unuttum hiç kimsede dememiş büyükler bir şekilde tutunuyorda sıkı sıkı küçük çocuk ani fren yapılınca kendini nasıl korusun Allah korusun az şiddette bir çarpışma sonucunda dahi en çok ayaktaki yolcular zarar görüyor en mantıklısı kendinizde oturun çocuğu kucağınıza alın. Çocuktan önce kalkabilecek eminim bir çok kişi vardır.

Birinci soru: "satmaktan vazgeçtim, satma niyetine girersem sana haber edeceğim"
İkinci soru: "hasta, hamile, yaşlı kimselere yer vermek zorundayız. Onlar zaten orturmak da öncelikli" dolayısıyla çocuğun fikrine bakılamaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…