Yine ben ...Bir başlık iki soru komşu ulasim

Neden mesela saçma gelir .

Yani bir insan nasıl ayakta duramiyor hamile duramiyor sa bana göre de cocuk da duramaz.O bir birey ve isterse oturabilir ama öncelik sırasına göre yer verebilir diye düşünüyorum aslında.ayruca ters koltuuk olunca genelde bu durum oluyor çünkü ters oturmaktan nefret ediyorum
Her birey gibi parasını verin o zaman. Şımarık saygısız çocukları böyle yetiştiriyorlar demekki

Bir de hazır yeri gelmişken söyleyeyim, otobüslerde (büyüklüğüne göre değişebilir) genellikle ilk sekiz koltuk yaşlı, engelli ve hamilelere ayrılmıştır. Otobüs bomboş da olsa, full dolu da olsa bu koltuklar bu kategoriden biri oturmadığı sürece boş bırakılır, sağlıklı insan oturmaz. Çok toplu taşıma kullanmıyoruz ancak her kullandığımızda annem ve ablam için o koltuklardan insan kaldırmaktan, bunun için tartışma yaşamaktan gına geldi. Eğitilemiyoruz.

O zmn 2 bilet alır oturur ve insanlara bunu anlatırsınız.
Annemleri ziyarete gittiğimde çarşıya gezmeye çıktığımda açıkçası ben böyle yapıyorum .İlk duraktan biniyorum .İki yolcu parası ödeyip çocuğumu da oturtuyorum. İzmirde minibüslerin koltukları öyle dar ki..mümkün değil kucağında çocukla oturamazsın .Kızım da yol tutması nedeniyle minibüse bindiği gibi uyuyan bir çocuk.Uyuya uyuya yolculuk yapıyor yavrum

siz hem kendiniz hemde cocuk icin akbil basiyor musunuz , hic sanmiyorum bu konuda haksizsiniz bence sonucta cocugu kucaginiza almayarak ayakta da yer kapliyorsunuz belki yaninizdakini sıkıstırıuorsunuz

6 yaşinda ama ben ayakta oluyorum ben de oturmuyorum

Çocuk için ücret ödemesi yapmadığınızı anlıyorum yanıtınızdan.

Çocuğunuzu kucağınıza alıp oturduğunuz da dolmuş vb araçlarda "1 kişilik yer" kaplamış olursunuz.

Çocuğunuzu oturtup , kendinizde ayakta durduğunuzda ise araçta "2 kişilik yer" kaplıyorsunuz.

Bu yüzden haksızsınız.

Annemleri ziyarete gittiğimde çarşıya gezmeye çıktığımda açıkçası ben böyle yapıyorum .İlk duraktan biniyorum .İki yolcu parası ödeyip çocuğumu da oturtuyorum. İzmirde minibüslerin koltukları öyle dar ki..mümkün değil kucağında çocukla oturamazsın .Kızım da yol tutması nedeniyle minibüse bindiği gibi uyuyan bir çocuk.Uyuya uyuya yolculuk yapıyor yavrum

Tabiki çocuklar başımızın tacı çok sıkışık alanlarda karşılıklı empati gerek
Buradaki durum bambaşka aslinda insanlar anneye tepkili çocuğa değil
Sonuçta dolu otobüste ikisi de ayakta kalacak
Aklıma bu çözüm geldi soran olursa da çocuğum çok zorlanıyor ama ztn bilet kullandım diyebilir sizin gibi değil her gün kreş cikisi en az 1 kişi ile denk geliyordur sürekli kullanmak ta baska

ben de genel olarak yer vermiyorum çünkü akşama kadar fink atıp iş çıkışı milletin gözüne bakan atom karınca yaşlılara sinir oluyorum. ama engelli hasta bebekli olanlara kesinlikle yer verilmesi gerektigini savunurum. sizde öğretmiş olursunuz hem. böyle insanları görünce yer vermen dogru olur diye cocugun özgüveni ve ahlaki gelişimi için faydalı olur. onun dısında sağlam yaşlı vs. gelip küçümseyerek söylüyosa sizde dersiniz cocugum hasta benm yerime oturuyo o yuzden ben ayaktayım diye.

Kimin nerede fink attığını nereden biliyorsunuz ? Önyargılar insanı hataya sürükler.

Neden siz ayakta iken çocuğunuz oturuyor? Özel bir sebebi var mı?
Çok sık metro kullanıyoruz kızımla; ya kucağımda oturur ya ikimiz de ayaktayızdır.

Bir de nacizhane öneri; yer verme konusunda "Acaba yer versek mi?" diye sormak yerine "Öncelik hakkı olan kişileri" şimdiden anlatın derim.

Ben toplu taşıma konusunda sizi haklı buldum. Yaşlılara ve hamilelere yer tanınması zorunluluk değil nezakettir çocuk tercih hakkının olduğunu bilmeli. Bir keresinde büyükşehirde dershaneden çıkmışım elimde ve sırtımda kitap dolu çok yorgunum otobüse binmişim otobüsteki kesimde genelde 40lı yaşlardaki hanimlar, bir tane janti yaşlı amca otobüse biner binmez bana laf ediyor bakıp bakıp bir şeyler diyor en son kalkarken sonunda kalkabildin geç geç diye el hareketleri yapmıştı. Bende o zaman kendinize bir araba alsaydiniz demiştim ve herkes beni cıkcıklamistı ama kimsede o amcaya yer vermemişti. Çocuk okuldan gelmiştir yorgundur,hastadır,sırtında yükü vardır vermek istemeyebilir. Eli ayağı tutan insanlarda küçük çocuktan yer istemesin bir zahmet oturmak onunda hakkı. Kime ne. Veya ekmek almaya gitmek için bile toplu taşıma kullanan var.

Ayrıca 6 yaşında çocuk niye kreşe gidiyor?
Artık 7-8 yaşında ilkokula başlatıyorlar çoğunlukla kudracığım.
Benim gibi 6 yaşı doldurunca yollamıyor kimse okula. Büyük gitsin, herkesten büyük olsun ,kocaman olsun ,en büyük benim çocuğum olsun yarışında herkes

Lise ve üniversite zamanı ömrüm otobüslerde, metrobüslerde geçti. Sizin gibiler yüzünden yer vermekten çekiniyorduk. Bir de bunun biz yer verdiğimizde çocuğunu oturtan versiyonu var ki akıllara zarar vallahi asabım bozuldu yine hatırlayınca.

Neden haksisim mesela ha ben oturmusum ha çocuk ne fark eder orada ikilemde kaliyorum
Siz bebekli,yaşlı,hamile birine yer verirsiniz ama oturuyor olsanız. Çocuk vermiyor vermek istemiyor fark burada.
Ha ben toplu taşıma kullansam kendim oturur çocuğu da kucağıma alırım muhtemelen,(oglum 4 yaşında)kızım yanımdaysa (10 yaşında)boşken oturabilir,ayakta kimse yoksa oturabilir yorgunsa ben ayakta dururum o oturabilir tek koltuk varsa ama yer verdiririm yaşlı,hamile ,bebekli biri olursa,sormam yani yer vermek istiyormusun diye. Kendisi zaten rahatsız olur bence vicdanen,söylemeden de kalkıp diyebilir siz oturun diye.
Komşu konusunda da "anladım evi sen alacaktın,sen beğenmiştin ama nasip olmamış ben almış bulundum,satarsam tabi ki sana da haber veririm ama satmıyorum oturuyorum evimde,sorup durma sende artık bu konuyu kapatalım mı"diyip susturun. Sevimsiz yani sürekli bunu konuşması. Satacak olsam bile sırf bunu bu şekilde konuştuğu için haber vermek istemem böylesine şahsen. Sattıktan sonra haberi olur muhtemelen. Hakettiği bu zira.

Kendimden yaşça büyük biri oldumu ben oturamiyorum yer veririim hemen yaşlı yada hamile olmasına gerek yok 33 yasindayim bu arada.Kizim da 9 yaşında onu otutturup kızım yer vermek ister misin diye de sormam çünkü o ben varken oturmaz yanımda boş koltuk varsa oturur benden herhangi birşey beklemeden bı büyük bindiğinde kalkar yer verir.Bu konuda sizi haksız buluyorum çok fazla prenses gibi yetistirmeyin ilerde siz yanında olmadığınız da aynı ilgiyi hep başkalarından bekler.

Ben toplu taşıma konusunda sizi haklı buldum. Yaşlılara ve hamilelere yer tanınması zorunluluk değil nezakettir çocuk tercih hakkının olduğunu bilmeli. Bir keresinde büyükşehirde dershaneden çıkmışım elimde ve sırtımda kitap dolu çok yorgunum otobüse binmişim otobüsteki kesimde genelde 40lı yaşlardaki hanimlar, bir tane janti yaşlı amca otobüse biner binmez bana laf ediyor bakıp bakıp bir şeyler diyor en son kalkarken sonunda kalkabildin geç geç diye el hareketleri yapmıştı. Bende o zaman kendinize bir araba alsaydiniz demiştim ve herkes beni cıkcıklamistı ama kimsede o amcaya yer vermemişti. Çocuk okuldan gelmiştir yorgundur,hastadır,sırtında yükü vardır vermek istemeyebilir. Eli ayağı tutan insanlarda küçük çocuktan yer istemesin bir zahmet oturmak onunda hakkı. Kime ne. Veya ekmek almaya gitmek için bile toplu taşıma kullanan var.
Yalnız nezaket değil o yasal zorunluluk hocaanım. Amca biner binmez söylendiğine göre muhtemelen öndeki özel ayrılmış koltuklara oturmuşsunuzdur. Dişli birine denk gelmemişsiniz ki söylenmekle kurtulmuşsunuz.

Nu bir zorunluluk hanımefendi. Engelli, hsmile, yaşlılar için tahsis edilmiş yer var otobüste. Nasıl bir kafa bu nezaketmiş…

Back
X