- 16 Nisan 2008
- 5.325
- 14.356
- 773
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Olabilir mi bilmiyorun ama Birileriyle anlaşıp evden koku geliyor diye şikayette bulunsalar ve eve belediyeden ekip gelse, belki babanız ozaman kabul eder/etmek zorunda kalır mı acaba?2015’den beri temizlikçi gelmiyorMesele kadın almak değil şart da değil tabii ama ben eski odama 2011’de bir stor yaptırdım; yaptırdığımda beyaz olan stor şu an sarı şekilde duruyor tam 10 senedir Annem babam yani aslında babam öyle emrivakiye gelecek, sözden anlayacak bir adam değil. Ben temizlik şirketiyle haftada 1 olarak anlaşmıştım ama istemedi. Düzene girerdi o şekilde ve hep de alırlardı kadını. Evde 7 senedir silinmeyen köşeler var, sağlıklı da değil hele eşimle benim gibi allerjisi olanlara hiç değil.
Offf anneannemle teyzem de böyleydi. Annem memleketimizdeki tek çocukları olarak çok yoruluyor ve yıpranıyordu. Ne teklif etsek hayır...Allah kolaylık versin. Babanı bir bahaneyle evden çıkarma şansın yok mu? O arada bir kadın gelsin halletsin ne yapacaksa. Belki baban da temizliği ferahlığı görünce razı olırAma bilin bakalım ne oldu? Babam beni aradı ve evimde kadın istemiyorum ( so what?) kadını iptal et dedi. Bencillik etme dediğimde de tartıştık ve yüzüme telefon kapadı. Annemin haberi yok, kadını o gün kapıdan kovmasın (yapar) diye iptal ettim ve annemi aradım anne ne olacak böyle ben çok yoruldum sen ölümden döndün bu adam neden hala böyle dedim ses yok.
Olabilir mi bilmiyorun ama Birileriyle anlaşıp evden koku geliyor diye şikayette bulunsalar ve eve belediyeden ekip gelse, belki babanız ozaman kabul eder/etmek zorunda kalır mı acaba?
Affına sığınarak elime cif ve çamaşır suyu alıp eve girişmek istedim.
Annen babandan çok daha ilginç geliyor bana, sebebini de yazayım, annen babandan senin anlattığın kadarıyla eğitim, kültür olarak daha üst seviyede, üstelik mesleği insan psikolojisi üzerine, ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali, annen güçlü bir kadın olması gerekirken pasif olmayı seçmiş ve bunu çok kanıksamış, belki de kendisiyle aynı durumdaki danışanlarına boşanma tavsiyesi verirken kendisi evliliğiyle alakalı bir arpa boyu yol gidememiş, boşanmayı bile göze alamamış, ki kusura bakmayacağını bilerek yazıyorum ben böyle bir adamla evli kalmazdım.
Evlilikte bütünleşmek de güzeldir ama karakterinden ödün vermeden, kendinden vazgeçmeden, bireyliğini unutmadan yaparsan güzeldir.
Baban da accessdenied'e katılıyorum, annen gibi olmadığın için tavır yapıyor, konuşmaması falan da eve gelip aman babacım tamam babacım deyip iş yapmadığın onun yerine temizliğe yardımcı bulduğun için.
Babana göre kadın itaatkardır, eşi, kızı itaatkar olacak ki sistemi bozulmasın:)
Ah o vicdan insanı en fena şekilde yakalıyor bırakmıyor da meret, çoğumuzun hemfikir olduğu gibi gideceksin ama duyma, görme, baban kışkırtmaya çalışırsa da uyma, onlar böyle maalesef.
Bunun üzerine bir eğitimim yok ama çokça tecrübem var, annenin itaatkar olmasının altında bir şeyler vardır mutlaka, bunun sebebi ebedi aşk, muhteşem yakışıklılıkta bir erkeğe sahip olma veya babanın ağzını her açtığında aşk sözcükleriyle anneni mest etmesi değildir gibi geliyor.Hay ağzını, klavyeni öpeyim. Bireyliğini unuttu annem vallahi Budayıcıoğlu dizisi olsa izlenir süper reytingi olur ben çözemiyorum bu nasıl bir itaat.
Bunun üzerine bir eğitimim yok ama çokça tecrübem var, annenin itaatkar olmasının altında bir şeyler vardır mutlaka, bunun sebebi ebedi aşk, muhteşem yakışıklılıkta bir erkeğe sahip olma veya babanın ağzını her açtığında aşk sözcükleriyle anneni mest etmesi değildir gibi geliyor.
Annenin ailesiyle ilişkileri nasılmış mesela? Anneannen ya da deden çocuklarına karşı sert ebeveynler miymiş?
Çocukluğunda veya gençliğinde bir travma mı yaşadı acaba?
Anne babanın tüm gerçeklerini bilmeden fikir yürütmek ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat annenin yalnız kalmayla ilgili korkuları olabilir vive.
Sen varsın ama bizim kültürümüzde çocuklar evin misafiridir, gün gelir ama evlilik yoluyla ama kendi hayatını kurmak, iş veya okuma sebebiyle farklı şehirde yaşamak için yuvadan uçup giderler.
Gittikleri andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmaz, o sizin siz onun yokluğuna alışırsınız, ne evlat ailesinin evinde ne ebeveyn evladın evinde rahat edemez, yaş da geçince evini, hayatını paylaşacağın bir nefes olsun istersin.
Mesela bizim bir abla vardı birkaç yıl önce eşi vefat etti, çocukları da var ama hepsi kendi evini kurmuş çoluk çocuk sorumlulukları var, abla eşinin ölümü sonrası depresyona girmiş, yalnızlık onu çok etkilemiş çok ağlamış çok dövünmüş, her neyse valla yalan olmasın adamın ölümünden 1 yıl sonra yeniden evlenmiş bence iyi de yapmış yoksa akıl sağlığından da olabilirdi, evlendiğini bana ayıplayarak söylediklerinde kızdım çünkü herkes yalnızlığı kaldıramayabilir, yalnızlık en korkulu rüyası olabilir.
Belki annenin de babanla devam etmesinin altında yatan sebep bu'dur.
Hayır cherry yapamaz ve yapmamalı. Hiç bir ilişki tek boyutlu değil, anneyi o adamla bir arada tutan her neyse irade dışı değil, bilinçli veya bilinçalti sebeplerle anne memnun, koca memnun , evlatları bile olsa senin dediklerini yaparsa vive suçlu duruma düşer. Herkes annenin psikolog olmasına takılmış ama arkadaşlar ben size tanıdığım psikologların en az yüzde sekseni ağır ruh hastası ve özel ilişkilerinde sorunludur desem ? Ayrıca mesleklerle ilişkideki dinamiğin ilgisi yoktur, aşçılık yapan adamlar sürekli evde yemek yapıyor ya da her jinekolog karısıyla yatakta her gece efsaneler yaratıyor zannedeiyorsaniz çok yanılıyorsunuzLafı fazla uzatmicam baban iğrenç bir herif konu sahibesi. Şu durumda yapılacak tek şey görüyorum, geçiceksin babanın karşısına ne kadar rezil olduğunu yüzüne teker teker vuracaksın ben annemi alıyorum çıkıp gidicem önümde durma yoksa katilin olurum diceksin. Anneni de alıp kendi evine getireceksin o adamı da hayatboyu sileceksin.
Annen şaka gibi gerçekten şu adamla yaşamasının sebebi tam olarak nedir??? Annen iyileştikten sonra ya bu adamdan boşanısın ya da seni de silerim o iğrenç herifle görüşmek istemiyorum demelisin. Hayatımı mahvettin bari şimdi akıllı davran demelisin konu sahibesi.
Karşılarına geç tek tek say yoksa senin yaran iyileşmez travma kalır.
Hayır cherry yapamaz ve yapmamalı. Hiç bir ilişki tek boyutlu değil, anneyi o adamla bir arada tutan her neyse irade dışı değil, bilinçli veya bilinçsiz anne memnun, koca memnun , evlatları bile olsa senin dediklerini yaparsa vive suçlu duruma düşer. Herkes annenin psikolog olmasına takılmış ama arkadaşlar ben size tanıdığım psikologların en az yüzde sekseni ağır ruh hastası ve özel ilişkilerinde sorunludur desem ? Ayrıca mesleklerle ilişkideki dinamiğin ilgisi yoktur, aşçılık yapan adamlar sürekli evde yemek yapıyor ya da her jinekolog karısıyla yatakta her gece efsaneler yaratıyor zannedeiyorsaniz çok yanılıyorsunuz
Canım annen ve babanın ilişkisine ve mevcut düzenine müdahale etmeden yardım etmenin bir yolunu bulursan ne mutlu sana, çünkü durum seni ne kadar rahatsız ediyor olsa da onların hayatlarına ve ilişkilerine karışma hakkın yok. Bak gücün yok demiyorum, mecburiyetin yok demiyorum hakkın yok diyorum. Vicdanın seni rahatsız ediyor olsa da şu durumda ya temizlik ve bakım işini süresiz ve desteksiz tek basina sen yukleneceksin, ya da saygı duyup çekileceksin. İlk ihtimal vicdanını rahatlatsa da maddi ve manevi olarak senin onlara kalan hayatını adamani gerektiriyor ve bence bu sizin ilişkinizde de sağlıklı bir aile ilişkisinde de doğru değil. Ama yine de sen bilirsin.Cherry’e cevap yazamadım çünkü verilen önerileri kabul etmeyip durumu çözümsüzlüğe sürüklüyorum gibi algılanmasını istemiyorum. Ama siz beni anlamışsınız teşekkür ederim çok ha ayrıca aklıma geldi anneme hastanede ziyaretine gelen doktor hafif derece anksiyete teşhisi koydu ve hafif bir ilaç yazdı ama annem almıyormuşNeden dedim, ihtiyacım yok diyor. Annemin kafa da değişik gün be gün anlıyorum cidden.
Tamam şimdi anlaşıldı, çünkü babanla ilgili çizdiğin profile göre değerlendirince annenin de aslında çok iyi bildiği gibi adam tam boşanılmalık, ama işte annen aşırı derecede yalnız kalma korkusu olan birisi, bu korkusu ya zaten karakterinde vardı veya mesleği gereği dinlediği insanların hayat hikayelerinden etkilenerek zamanla gelişti, o yüzden de babana tamamen teslim oldu, ki annen artık sağlıklı düşünen biri değil, babanın huyu suyu da ortada.Kalabalık ve şahane bir aile müdirem. Baba tarafı ne kadar irinli, anksiyeteli, hastaysa anne tarafı o denli mükemmel bir aile. Ama haklısın annemin yalnız kalmakla ilgili bir korkusu var, ilk evliliğimi yapacakken babamla bir boşanma süreci oldu o zamanlar ellilerindeydi yani gentçi de ama sen evlenip gideceksin ben yalnız kalıcam dedi barıştı o adamla
kedı dediğiniz kapı arkası kırletıyor zatn:)Ben titiz biri değilim sadece temizim ve düzenliyim yani kendi evimi de her gün kırklamam. Zaten dört kedim var temizlik delisi olsam kedi sahibi olamazdım ama bu başka boyut elimi atacak yer yok evde herşey toz içinde. Fotoğrafları ekleme sebebim de vive titizdir abartıyordur kesin diyebilecek olmanız.
kalmamak için herhalde robot olmak lazım. kendimde yattım farklı bir şehirde 10gün boyunca çok pempiş bir hayat geçirmedik.Hiç kendiniz, hastanede refakatçi olarak kaldınız mı?
Özel yada devlet farketmiyor, insan bir gece bile kalsa farklı bir koku oluşuyor üzerinizde, kıyafetinizi değişseniz bile, gitmiyor.
Üstüne bu kadın 4 gece kalmış.
Görünüşe bakilirsa hic kimse.Babanız adam olmaz. Anneniz de böyle arkalamaya devam eder. Siz mesafenizi koruyarak, kötü bir şey yokmuş gibi görüşecek ama kendinize de dokundurmayacaksınız.
Sizden temizlik bekliyorlar mı kim temizliyor mesela evi?
O yalnızlık korkusu bende de vardır . Yalnız yaşadım çok ama kalamaz olmuştum en son. Yine kalabileceğimi sanmıyorum.Bunun üzerine bir eğitimim yok ama çokça tecrübem var, annenin itaatkar olmasının altında bir şeyler vardır mutlaka, bunun sebebi ebedi aşk, muhteşem yakışıklılıkta bir erkeğe sahip olma veya babanın ağzını her açtığında aşk sözcükleriyle anneni mest etmesi değildir gibi geliyor.
Annenin ailesiyle ilişkileri nasılmış mesela? Anneannen ya da deden çocuklarına karşı sert ebeveynler miymiş?
Çocukluğunda veya gençliğinde bir travma mı yaşadı acaba?
Anne babanın tüm gerçeklerini bilmeden fikir yürütmek ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat annenin yalnız kalmayla ilgili korkuları olabilir vive.
Sen varsın ama bizim kültürümüzde çocuklar evin misafiridir, gün gelir ama evlilik yoluyla ama kendi hayatını kurmak, iş veya okuma sebebiyle farklı şehirde yaşamak için yuvadan uçup giderler.
Gittikleri andan itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmaz, o sizin siz onun yokluğuna alışırsınız, ne evlat ailesinin evinde ne ebeveyn evladın evinde rahat edemez, yaş da geçince evini, hayatını paylaşacağın bir nefes olsun istersin.
Mesela bizim bir abla vardı birkaç yıl önce eşi vefat etti, çocukları da var ama hepsi kendi evini kurmuş çoluk çocuk sorumlulukları var, abla eşinin ölümü sonrası depresyona girmiş, yalnızlık onu çok etkilemiş çok ağlamış çok dövünmüş, her neyse valla yalan olmasın adamın ölümünden 1 yıl sonra yeniden evlenmiş bence iyi de yapmış yoksa akıl sağlığından da olabilirdi, evlendiğini bana ayıplayarak söylediklerinde kızdım çünkü herkes yalnızlığı kaldıramayabilir, yalnızlık en korkulu rüyası olabilir.
Belki annenin de babanla devam etmesinin altında yatan sebep bu'dur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?