Yine ben. Bu bana reva mı?

eski konularinizdan bagimsiz olarak,

bazi kisiler evinde yabanci insan istemiyorlar, bu kisi temizlik icin olacaksa bile rahatsiz oluyorlar, benim bir kac tanidigim kisi var bu sekilde.
ben o yuzden sizin tepkinizi cok fazla buldum, oldugu kadar siz yardim edin, olmadigi durumda da elinizden gelen bu zaten. Annenizle babanizin iliskisi artik bu sekilde, bunu da kabul etmek lazim, su olay uzerinden kendinize "bu bana reva midir" diye soracaginiz bir durum cikaramadim ben acikcasi.
Bu bana reav midir derken surekli suclanma ve yaranamama durumu var Vive'in. Cok uzun suredir boyle.

Fikirleri değiştirmek zor. Eşimin büyük anne ve babasının durumu iyi ama evleri aynı sizinki ebeveynler gibi. Ölecekler çok yaşlılar mis gibi evde yaşamak varken kir içinde ömürleri geçiyor işte. Siz ziyaret edin ve yemek verin onun dışında annen yardım isterse edersin. Yapacak bi şey yok. Geçmiş olsun.

eski konularinizdan bagimsiz olarak,

bazi kisiler evinde yabanci insan istemiyorlar, bu kisi temizlik icin olacaksa bile rahatsiz oluyorlar, benim bir kac tanidigim kisi var bu sekilde.
ben o yuzden sizin tepkinizi cok fazla buldum, oldugu kadar siz yardim edin, olmadigi durumda da elinizden gelen bu zaten. Annenizle babanizin iliskisi artik bu sekilde, bunu da kabul etmek lazim, su olay uzerinden kendinize "bu bana reva midir" diye soracaginiz bir durum cikaramadim ben acikcasi.

Tüm konularıma hakim olmadığınız için normaldir.

Bu bana reav midir derken surekli suclanma ve yaranamama durumu var Vive'in. Cok uzun suredir boyle.

Tüm konularıma hakim olmadığınız için normaldir.

yok ben anladim olayin gecmisinin oldugunu da,

sunu anlamiyorum.

zaten herkes herkesi biliyor (konu sahibi, annesi, babasi),
su durumda vive siz babanizin yardimciyi evde istemeyecegini tahmin edebiliyorsunuzdur, annenizin de sizin arkanizda durmayacagini tahmin ediyorsunuzdur,
yani az bucuk konularinizi okumus ben bile ki hepsini okumadim, bunlari tahmin edebiliyorum.

O zaman neden bu toplara giriyorsunuz? teklifini et, istemem diyen adama da daha da bir sey deme. Bundan kendine de bir uzguntu cikarma. Ailemi silmeli miyim konunuzu okumustum. Oraya da yazmistim. Ben olsam silerim, ama siz silemezsiniz karakteriniz geregi. Ama huzurunuz icin artik onlari o sekilde kabul etmelisiniz. Bunun baska bir yontemi yok, ne olursa olsun bu insanlar degismeyecekler.

ben mi anormalim cidden .
neyse .4 günde kokmam herhalde. annem 10 gün annesinin başından ayrılmadı. banyo yapmadı eve geçince yaptı.
temizlik konusuna gelince de bırak annemin evini kv evine iki günlüğüne de gitsem mutfak dolaplarını ay gazını buzdolabını her şeyini yaparım mis gibi. kadın kızar bana iş yapmaya mı geldin gel otur diye .çalışanda bir insanım. evde kız kardeşim olsada yaparım temizlik. bu kadar kirlenmesine ben müsaade etmem bir kere. bilemedim

Bilmediğiniz bir nokta var ki o da ben o evi kendi evim gibi göremiyorum. Öyle hissetmemem için elimden gelen yapılıyor senelerdir, yoksa neden erineyim deli miyim düşman mıyım? Yaptığım hiçbir işin beğenilmemesini geçtim kalın kalın puntolarla hep kendi evini kur ne yapacaksan orda yap dendi bana senelerce. Sistematik şekilde içlerine kapandı ailem, bu sağlıksız bir durum yani kaynanaya gidip iş yapmak gibi değil.

Müdirem :KK53: yakında beni süresiz banlayıp üstüme bdv’yi kapamazsın inşallah :KK70:

Bahsettiğin kemikleşme durumunu zaten senelerdir annemde görüyorum; o babamı durduracağı yerde babam onu kendine benzetti.

Aslında ben gitmek de istemiyorum ama bahsettiğin vicdan durumundan sanırım bıçak gibi kesemiyorum da.
Annen babandan çok daha ilginç geliyor bana, sebebini de yazayım, annen babandan senin anlattığın kadarıyla eğitim, kültür olarak daha üst seviyede, üstelik mesleği insan psikolojisi üzerine, ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali, annen güçlü bir kadın olması gerekirken pasif olmayı seçmiş ve bunu çok kanıksamış, belki de kendisiyle aynı durumdaki danışanlarına boşanma tavsiyesi verirken kendisi evliliğiyle alakalı bir arpa boyu yol gidememiş, boşanmayı bile göze alamamış, ki kusura bakmayacağını bilerek yazıyorum ben böyle bir adamla evli kalmazdım.

Evlilikte bütünleşmek de güzeldir ama karakterinden ödün vermeden, kendinden vazgeçmeden, bireyliğini unutmadan yaparsan güzeldir.

Baban da accessdenied'e katılıyorum, annen gibi olmadığın için tavır yapıyor, konuşmaması falan da eve gelip aman babacım tamam babacım deyip iş yapmadığın onun yerine temizliğe yardımcı bulduğun için.

Babana göre kadın itaatkardır, eşi, kızı itaatkar olacak ki sistemi bozulmasın:)

Ah o vicdan insanı en fena şekilde yakalıyor bırakmıyor da meret, çoğumuzun hemfikir olduğu gibi gideceksin ama duyma, görme, baban kışkırtmaya çalışırsa da uyma, onlar böyle maalesef.

sunu anlamiyorum.

su durumda vive siz babanizin yardimciyi evde istemeyecegini tahmin edebiliyorsunuzdur, annenizin de sizin arkanizda durmayacagini tahmin ediyorsunuzdur,
yani az bucuk konularinizi okumus ben bile ki hepsini okumadim, bunlari tahmin edebiliyorum.

O zaman neden bu toplara giriyorsunuz? teklifini et, istemem diyen adama da daha da bir sey deme. Bundan kendine de bir uzguntu cikarma. Ailemi silmeli miyim konunuzu okumustum. Oraya da yazmistim. Ben olsam silerim, ama siz silemezsiniz karakteriniz geregi. Ama huzurunuz icin artik onlari o sekilde kabul etmelisiniz. Bunun baska bir yontemi yok, ne olursa olsun bu insanlar degismeyecekler.

Şimdi anladım sizi, haklısınız. Başka bir arkadaşım da dedi aynısını neden şaşırdın ki babana dedi. Yani evet ama şu ciddi hastalık durumunda bile mi diyor insan. Yoksa size katılıyorum.

Anneniz hasta olmadanda mı bu şekildeydi eviniz? Konularınızı okuyamadım. Bakınca ayda bir iki kez temizleyip bırakıldığı gibi kalmayacak muhtemelen.Düzenli temizlenmeli. Babanız yabancı istemiyormuş siz ve temizleyecek kadın beraber mi yapsanız. İnatçı büyüklere söz dinletmekte çok zor.

sunu anlamiyorum.

Ayni seyi diyodum hep, artik hastalik var arada, elinden geleni yapicak, olmadigi ryerde daha fazla kurmayacak.

Şimdi anladım sizi, haklısınız. Başka bir arkadaşım da dedi aynısını neden şaşırdın ki babana dedi. Yani evet ama şu ciddi hastalık durumunda bile mi diyor insan. Yoksa size katılıyorum.

maalesef insanlar yaslandikca inatciliklari artiyor,
belki daha genc yasta olsalar, hastalik vs huylarini degistirebilirdi ama su yasta cidden zor.
Cok beklentiye girip kendinizi uzmeyin diye diyorum.

Uzun yillar babannemle yasadim, kendisi 90larinda vefat etti, cok cok inat biridir. Ben o yuzden hic umut gormuyorum.
Gucunuz yetiyorsa he he diyip kendi bildiginizi okuyacaksiniz,
su durumda babaniza gucunuz yetmiyor, o yuzden onun dedigi olacak, cok da kendinizi hirpalamayin.

Anneniz hasta olmadanda mı bu şekildeydi eviniz? Konularınızı okuyamadım. Bakınca ayda bir iki kez temizleyip bırakıldığı gibi kalmayacak muhtemelen.Düzenli temizlenmeli. Babanız yabancı istemiyormuş siz ve temizleyecek kadın beraber mi yapsanız. İnatçı büyüklere söz dinletmekte çok zor.

2015’den beri temizlikçi gelmiyor 🤦🏻‍♀️ Mesele kadın almak değil şart da değil tabii ama ben eski odama 2011’de bir stor yaptırdım; yaptırdığımda beyaz olan stor şu an sarı şekilde duruyor tam 10 senedir 🤦🏻‍♀️ Annem babam yani aslında babam öyle emrivakiye gelecek, sözden anlayacak bir adam değil. Ben temizlik şirketiyle haftada 1 olarak anlaşmıştım ama istemedi. Düzene girerdi o şekilde ve hep de alırlardı kadını. Evde 7 senedir silinmeyen köşeler var, sağlıklı da değil hele eşimle benim gibi allerjisi olanlara hiç değil.

2015’den beri temizlikçi gelmiyor 🤦🏻‍♀️ Mesele kadın almak değil şart da değil tabii ama ben eski odama 2011’de bir stor yaptırdım; yaptırdığımda beyaz olan stor şu an sarı şekilde duruyor tam 10 senedir 🤦🏻‍♀️ Annem babam yani aslında babam öyle emrivakiye gelecek, sözden anlayacak bir adam değil. Ben temizlik şirketiyle haftada 1 olarak anlaşmıştım ama istemedi. Düzene girerdi o şekilde ve hep de alırlardı kadını. Evde 7 senedir silinmeyen köşeler var, sağlıklı da değil hele eşimle benim gibi allerjisi olanlara hiç değil.
Eve gaz maskesiyle gir, belki annen anlar isin boyutunu 😂

Annen babandan çok daha ilginç geliyor bana, sebebini de yazayım, annen babandan senin anlattığın kadarıyla eğitim, kültür olarak daha üst seviyede, üstelik mesleği insan psikolojisi üzerine, ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali, annen güçlü bir kadın olması gerekirken pasif olmayı seçmiş ve bunu çok kanıksamış, belki de kendisiyle aynı durumdaki danışanlarına boşanma tavsiyesi verirken kendisi evliliğiyle alakalı bir arpa boyu yol gidememiş, boşanmayı bile göze alamamış, ki kusura bakmayacağını bilerek yazıyorum ben böyle bir adamla evli kalmazdım.

Evlilikte bütünleşmek de güzeldir ama karakterinden ödün vermeden, kendinden vazgeçmeden, bireyliğini unutmadan yaparsan güzeldir.

Baban da accessdenied'e katılıyorum, annen gibi olmadığın için tavır yapıyor, konuşmaması falan da eve gelip aman babacım tamam babacım deyip iş yapmadığın onun yerine temizliğe yardımcı bulduğun için.

Babana göre kadın itaatkardır, eşi, kızı itaatkar olacak ki sistemi bozulmasın:)

Ah o vicdan insanı en fena şekilde yakalıyor bırakmıyor da meret, çoğumuzun hemfikir olduğu gibi gideceksin ama duyma, görme, baban kışkırtmaya çalışırsa da uyma, onlar böyle maalesef.
Muneciğim kime anlatsam arkadaşlar, hallerini gören akrabalar tek yürek akıllarda tek soru : annem nasıl bir doktor? Cidden travmatik vaka normal değil ve ben bu temizlik konusundaki salmışlığı da annemin gizli isyanı ya da savunma mekanizması mı diyim ne diyim ona bağlıyorum.

Muneciğim kime anlatsam arkadaşlar, hallerini gören akrabalar tek yürek akıllarda tek soru : annem nasıl bir doktor? Cidden travmatik vaka normal değil ve ben bu temizlik konusundaki salmışlığı da annemin gizli isyanı ya da savunma mekanizması mı diyim ne diyim ona bağlıyorum.
Evet belki babana karşı gizli isyan veya savunma şeklidir ama yine de sana da anlamsız gelmiyor mu vive?
Elinde mesleğin var, hem de kendi psikolojini bile toparlamana yararı olacak bir meslek, maddi manevi evini kendin çekip çevirebilen birisin, seni dibe çeken pasifleştiren bir adamdan boşanabilecek maddi imkana sahipken, bilenlerin dediği gibi pasif direnişse eğer neden kendinden dahi vazgeçmeyi tercih edersin de boşanmazsın?

Baban altın kaplama mı? Eş dediğin insanı dibe çekmez sizi daha ileriye taşır.

Sizde temizleyemeyeceğinize göre savaşmanın anlamı yok. Gitmeyin diyemeyeceğim en fazla eşiniz gitmeye bilir sizin anne babanız. Kaldığınız süreyi kısaltırsınız en fazla.

Lafı fazla uzatmicam baban iğrenç bir herif konu sahibesi. Şu durumda yapılacak tek şey görüyorum, geçiceksin babanın karşısına ne kadar rezil olduğunu yüzüne teker teker vuracaksın ben annemi alıyorum çıkıp gidicem önümde durma yoksa katilin olurum diceksin. Anneni de alıp kendi evine getireceksin o adamı da hayatboyu sileceksin.

Annen şaka gibi gerçekten şu adamla yaşamasının sebebi tam olarak nedir??? Annen iyileştikten sonra ya bu adamdan boşanısın ya da seni de silerim o iğrenç herifle görüşmek istemiyorum demelisin. Hayatımı mahvettin bari şimdi akıllı davran demelisin konu sahibesi.

Karşılarına geç tek tek say yoksa senin yaran iyileşmez travma kalır.

Siz elinizden geleni yapmışsınız, vicdanınız bir evlat olarak rahat olsun. Ne olursa olsun insan yine de rahat duramıyor, ama fırsat vermiyorlarsa ne yapabilirsin ki?

Alan memnun satan memnunsa yapacak bir şey yok. Annen de ağzını açıp bir şey demiyor sanırım. Sen kendini düşün, boşver. Bu konular içsel olarak seni rahatsız ediyorsa mutlaka bir destek al.

ben mi anormalim cidden .
neyse .4 günde kokmam herhalde. annem 10 gün annesinin başından ayrılmadı. banyo yapmadı eve geçince yaptı.
Hiç kendiniz, hastanede refakatçi olarak kaldınız mı?
Özel yada devlet farketmiyor, insan bir gece bile kalsa farklı bir koku oluşuyor üzerinizde, kıyafetinizi değişseniz bile, gitmiyor.
Üstüne bu kadın 4 gece kalmış.

Back
X